• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyanın en salak insanıyım

Özür yerine ilk hamle olarak baştan savma bir hacklenme yalanı uydurmuş.
Bu, karşınızdaki insanlara yaptıgınız ayıbı arttırmakla kalmaz, onları aptal yerine koydugunuz anlamına da gelir.

Görümcesinin yaptıgını onaylamıyorum tabii ki. Fakat sizin yaşadıgınız durumla konu sahibinin davranısının çok farklı oldugunu belirtmek istedim.
Özür yerine ilk hamle olarak baştan savma bir hacklenme yalanı uydurmuş.
Bu, karşınızdaki insanlara yaptıgınız ayıbı arttırmakla kalmaz, onları aptal yerine koydugunuz anlamına da gelir.

Görümcesinin yaptıgını onaylamıyorum tabii ki. Fakat sizin yaşadıgınız durumla konu sahibinin davranısının çok farklı oldugunu belirtmek istedim.

Evet konumuz cok benziyo ama ben direk aksam vakti demedim. Yanina kostum cunku gercekten onu uzdum. Evine gittim ozrumu gercekten ictenlikle diledim. İkimizde karsilikli agladik. Benim gorumcemin buyuk yuregi vardir. Onun icin ailesi kardesi uzulmesin. O uzulsede olur o yapida bi insan. Allah razi olsun. Keske arayi uzatmadan direk yanlarina gidip yuz yuze ozur dilese hem tepkilerini gorur ona gore hareket ederdi. Ama o cesaret edememis ben ettim. Ama zennediyorumki hic bi zaman iclerinden cikmicak. Benim cikmadi. Gorumcemi her gordugumde hakkimda ne dusunuyo acaba diye icimden gecirip hep utaniyorum. Konu sahibi seni cok iyi anliyorum arkadasim o_O

Görümcemle en yakın arkadaşımın isimleri aynı. Dün, arkadaşımla whatsapp'ta konuşurken; aynı anda görümcem yazdı. Nasıl olduysa, kıza yazacağım şeyleri bir anda görümceme yazdım.
"Ya bunun daha doğumdan sonrası var"
"Kesin anası gelecek bizde kalır artık 3 5 gün, tüylerim diken diken oluyor düşününce"
"Bir taraftan da kardeşi yazıyor şimdi"
"bebeğe bi yelek örmüş, iğrenç ötesi"

Fark ettiğim an artık iş işten geçmişti. Hemen eşimi aramış kardeşi, anlatmış. Allahtan eşim, bu konuda takıntılı değil. 'dedikodun ne pismiş senin meğersem, bir yalan bul, kurtar kendini' dedi. Sanki Gülben Ergenmişim gibi o anda 'telefonum hacklendi' diye bir yalan söyledim ama yok! Kim telefonumu hacklesin de görümceme yazsın yani.. O an mantıklı gelmişti.
Annesi bana uzun uzun 'biz sana ne yaptık kızım, seni kızımız gibi gördük, sevdik, istemediğini bilseydik gelmezdik' minvalinde upuzun bir mesaj attı. Utançlardan utanç beğen.

Bir de öyle bize karışan eden insanlar bile değil, cidden iyi insanlar. Şu an yerin dibindeyim, Aklıma geldikçe karabasanlar geliyor sanki. Offff offffff. Eşime de diyorum, 'hamilelik yüzünden kız beynini kaybetti. Hoş görün' falan de diye. Kendin ettin, kendin çık işin içinden diyor.
Belli ki iyi bir aile görümcenin ördüğüne iğrenç diyerek,kayınvalideyi de istemeyerek kalbinizdeki samimiyetsizliği,kötülüğü göstermiş oldunuz bence iyi olmuş sizin ikiyüzlülüğünüźü görmelerinin vakti gelmiş bundan sonra sizinle aralarına mesafe koyarlarsa kendi yararlarına. ..

Amaniiin Hiç ucundan tutulur bi yanı da yokkk:bicak: özürlerden özğr beğen dicem de işe yarar mı bilmem

Bir an kayınvalide yeride ben olsam diye düşündüm

Çok kırılırdım.Evladımın evinde huzursuzluk olmasın diye uzatmazdım muhtemelen affederdim ama
bir daha asla eskisi gibi olamazdım.

Üstelik anneniz de yokmuş.Muhtemelen kayınvalideniz bunu da göz önünde bulundurarak doğumda gelmek
istemiştir.

Burada çok konu oluyor yok halası onu almış yok babannesi bunu almış.Ne olur bir kere onun göreceği yerde
giydirirsiniz kullanırsınız sonra atın bir kenara.Değer mi kalp kırmaya ?

Şu anda karşıdan görüntünüz ikiyüzlü.Hiç bir tavrınızı samimi görmeyecekler artık.

Eşinin ailesine bizzat yapılmamjş ki. Arkadaşı ile konuşuyormuş. Siz hiç arkadaşınızla birilerini çekiştirmediniz mi? Hayat dört başı mamur değil ki böyle şeyler oluyor elbette. Çok dramatik bir durum değil.
Bizzat yapilsa daha iyi arkalarindan belki tanimadiklari birine cekistirilmesinden :)
Hayatimda kimseyi cekistirmedim diye komik bir yalan pek tabi soyleyemem ama bu yaptigimin yanlis oldugu ve ozur dilemem gerektigi gercegini ortadan kaldirmaz.
Neyse sizin dusunceniz elbette, saygi duyuyorum...

hanımefendi allahtan kayınvalideniz ve görümceniz iyi insanlarmış. diğer türlü ne muamelelerle karşılaşırlardı aklım almıyor. yaptığınız hakikaten çok ayıp. bu saatten sonra da yapabileceğiniz bir şey yok bence

Insanlarin giyabinizda soyledigi seyleri ilk agizdan duysaniz hic umursamayacaksiniz yani.

Sizin evine gittiginiz arkadasiniz sizin icin off yine gelecek dese falan hic gucenmeyeceksiniz. Bu da ilginc.
Arkadaşlık farklı, gelin görümce olayları farklı. Ben eşin ailesi ile gelin ya da damadın gerçekten içtenlikle bağlı olduğunu düşünmüyorum. O yüzden kayınvalide kayınpeder başlıkları bu kadar revaçta. Dünyanın her yerinde bir standarttır bu. Eşin ailesinin biraz daha olgun düşğnmesi gerekiyor bu konuda. Tabii ki kayınvalide böyle bir şey yaptığında gelinin de sakince karşılaması gerekiyor. Çevredekileri arayıp, eşi arayıp benim hakkımda böyle dedi diyerek ortalığı velveleye vermeye gerek yok. Ben eğer kayınvalide olsam umursamazdım. Takdir meselesi siz farklı düşünüyor olabilirsiniz. Herkes hayatı farklı algılıyor ve yaşıyor.

Herkes herkesi çekiştiriyor,görümcenin yerinde olsam dedikodumu etmene değil yakalanmana kızardım.
Saf bu diye :KK53:
Bir musibet bin nasihatten iyidir.

Ya ben boşuna ahkam kesiyorum daha üç gün önce eltim buna benzer bir şey yaptı, kayınvalideme göndereceği imalı bir videoyu ortak gruba atmış instagram da, yedim valla kızı demediğim kalmadı hatalı diye ses etmedi. Kızarlarsa size tartışmayın, haklılar çünkü.

aile gerçekten çok temizmiş ki başkasının kötülüğü şıp diye önüne düşmüş.
yüzünüze bakmasalar haklılar.

Ben olsam arkadaşımla olan yazışmaları gösterirdim. Neden gerçekler varken yalan söyleyesiniz ki?

Görümcemle en yakın arkadaşımın isimleri aynı. Dün, arkadaşımla whatsapp'ta konuşurken; aynı anda görümcem yazdı. Nasıl olduysa, kıza yazacağım şeyleri bir anda görümceme yazdım.
"Ya bunun daha doğumdan sonrası var"
"Kesin anası gelecek bizde kalır artık 3 5 gün, tüylerim diken diken oluyor düşününce"
"Bir taraftan da kardeşi yazıyor şimdi"
"bebeğe bi yelek örmüş, iğrenç ötesi"

Fark ettiğim an artık iş işten geçmişti. Hemen eşimi aramış kardeşi, anlatmış. Allahtan eşim, bu konuda takıntılı değil. 'dedikodun ne pismiş senin meğersem, bir yalan bul, kurtar kendini' dedi. Sanki Gülben Ergenmişim gibi o anda 'telefonum hacklendi' diye bir yalan söyledim ama yok! Kim telefonumu hacklesin de görümceme yazsın yani.. O an mantıklı gelmişti.
Annesi bana uzun uzun 'biz sana ne yaptık kızım, seni kızımız gibi gördük, sevdik, istemediğini bilseydik gelmezdik' minvalinde upuzun bir mesaj attı. Utançlardan utanç beğen.

Bir de öyle bize karışan eden insanlar bile değil, cidden iyi insanlar. Şu an yerin dibindeyim, Aklıma geldikçe karabasanlar geliyor sanki. Offff offffff. Eşime de diyorum, 'hamilelik yüzünden kız beynini kaybetti. Hoş görün' falan de diye. Kendin ettin, kendin çık işin içinden diyor.
Valla tıkandım kaldım, sen eşine öyle dedirtmek yerine kendin desen ya işte hamileyim o arada başka bir şeye de sinirlenmiştim falan diye. Bir de yemeğe davet edersin güzelce hoş sohbet halledemez misin?
Nasılsa hamilesin torunlarını taşıyosun karnında..
Ay inşallah halledersin ya..

iyi insanlar olduklarını söylemişsiniz ama arkalarından ağır konuşmuşsunuz. insan el emeği bir hediyeye iğrenç der mi ne kadar ayıp.görümcenin yerinde olsam ördüğümü vermem hatta hiçbir şey almam bu lafın üstüne. annesinin yerinde olsam doğuma falan da gelmem çok kırıcı kelamlar bunlar.ve kaynananız size kızım diye hitap edip güzel güzel yazmış mesajda ne yaptık sana diye. üzüldüm kadına.eğer kötü insanlar olsaydı aranız bozuk olsaydı anlaşamıyor falan olsaydınız karşı taraf için de hiç kırıcı olmazdı bu laflar, o durumda sizi de anlardım ama bu durumda anlayamadım.

İyi insanlarsa ne derdiniz var acaba, gelinsen kaynanayı çekiştireceksin diye mi düşündünüz.

Keşke kurtarmaya çalışmasaymışsınız, daha beter olmuş.

Alın birer hediye, açık açık yaptım bi salaklık deyin.
Veya oğlunuzla çok şiddetli kavga etmiştik, çok üzgündüm haksız yere size yansıttım deyin.

çok zor durum fena yakalanmışsın fakat aklıma bir fikir geliyor.
bir arkadaşımla yazışıyordum görümcelerini kaynanasını şikayet edip duruyordu.
siz ne iyisiniz kıskanıyorum valla keşke bende senin gibi olabilsem gibi bir şeyler syleyince nazara gelmeyeyim diye aslında biz de çok iyi değiliz der gibi attım ortaya birşeyler yoksa siz benim canımsınız ne olur yanlış anlamayın diyerek özür dileyebilirsin.

olan olmuş bir kere. gidipte kendini savunmaya kalkma konu daha fazla uzar. konuyu kapatıp bir daha açılmamasını sağla.

Konuyu gorunce yuh dedim. Bu kadar benzerlik olur.bende hamileydim. Bende dedikodu yaparken gorumceme attim msji. Aradim acmadi tl hemen yanina gittim. Cok agluyodu o kadar kotu olmuski onu oyle gorunce yerin dibi olsa girsem dedim. Cunku gercekten bana zarari olan bi insan hic degil. Bende cok uzuldum sonra agladim. Ve ben agladigim icin kiyamadi bana. Tamam olur oyle seyler dedi ve bir daha hic konusu acilmadi. Kac sene gecto ustunden bir kere bile hissetirmedi. Ve tabiki esimede hir birsey soylemedi. Siz huzurlu olun yeter ben gelmem gitmem onemli degil dedi. Ve benim de ona ogun bakis acim degisti. Gorumcen degil abl.oldu artik. Cunku gercekten bana buyuk bi ablalik yapti. Allah razi olsun ondan. Uzuldum adina ama senin gorumcede yememis icmemis yetistirmis. İcinde tutsa olurmus. Neyse uzulme zamanla unutulur

Bu tavır birazda görümcenin yaşıyla alakalı.Sizinki kaç yaşında selda1989 selda1989 ?
pastellim pastellim sizin görümceniz kaç yaşında?

Yaşla beraber insanlar daha dingileşiyor?

Sizin bu yazdığınızı okuyunca düşündüm de en doğrusu gidip özür dilemek.Sizin için iyi yönlerini saymak.

Kendinizinde erkek çocuk sahibi olacağınızı kendinizi bir an kayınvalideniz yerine koyup hatanızdan daha
çok utandığınızı falan söyleyin.Birazda benim annem yok ben seni onun yerine koydum.Kızın söylese bu kadar
kırılırmıydın kızar geçermiydin.Ben de senin kızınım yaptım bi densizlik deyin.

Bira ağlayıp bir iki sarıldınız mı dayanamz.Belli çektiği mesajdan iyi insan:super:

Ay içime dert oldu yaaa.

Yaaa üzülme , hamilesin zaten .onlarda az çok hamilelikten dolayı diye düşünmüştür. Bugünler de unutulur elbet . Onlarda unutur , sende unutursun . Son durum nedir konuştunuz mu sonra ???

Back
X