Durduramiyorum kendimi :(

Evet gerçekten durduramiyorum kendimi sürekli yiyorum. 6 aylik bi bebeğim var emmiyo ama ben sürekli ne yesem diye düşünüyorum. Kahvaltıdan kalkınca bile öğlen ne yicem diye düşünüyorum. Evde temizlik yapasim bile gelmiyo. Sürekli şunu yapıp yiyim bunu yiyim diye düşünüyorum. Boyum 1.64 kilom 75. Diyet yapiyim deyince sanki aç kaliyom gibi düşünüp daha çok yiyorum :) halbuki karnım doyuyo ama hep tatmin edici şeyler yiyesim geliyo. Ekler tavuk kızartma pilav makarna tulumba tatlısı çığ köfte çok kızıyorum kendime. Aile hekimine gittim tahlil yaptiriykm diye hepsi normal çıktı psikolojik olabilir bi psikoloğa gitsene dedi onada esim müsade etmiyo. O haplar daha fazla kilo aldiriyo bu sefer daha çok kafana takican bide uyku yapicak çocukla ilgilenemicen die. Napcam bilmiorum
Benimde boyum 163 kilom SEKSENDÖRT.. Üzerinize uygun kıyafet bulamayınca öyle bir durduruyorsunuz ki.. Yemekten önce ve sonra ayran içip ekmeği kesin. Sizi tok tutacaktır.

Öncelikle porsiyonları azaltın. Ben 71 kilodan 48 e düştüm ama şuan 52 yım. Boyum 1.65.
İstersen yaparsın.icinden gelmeli..

Benimde boyum 163 kilom SEKSENDÖRT.. Üzerinize uygun kıyafet bulamayınca öyle bir durduruyorsunuz ki.. Yemekten önce ve sonra ayran içip ekmeği kesin. Sizi tok tutacaktır.
Kilo verdiniz mi peki böyle suan kaç kilosunuz

Öncelikle porsiyonları azaltın. Ben 71 kilodan 48 e düştüm ama şuan 52 yım. Boyum 1.65.
İstersen yaparsın.icinden gelmeli..
Tam hevese geliyorum yapicam bu sefer diyorum bu sefer de eşim taş koyuyo. Bi pilav la tavuk kızartma yapsan dio. Sadece tavuktan az yesem sen yemezsen bnde yemem dio. Mecbur yiyom derken bakiyomki yine aynı şeyi yasiyom

Sağlık ocağında kan degerlerinize baktırin önce insülin direnci tiroid vs. İkinci tavsiyem de instagramda online destek veren diyetisyenler görüyorum belli bir ücret karşılığında tâbi ama yapıyı anladiktan sonra siz devam ettirirsiniz üçüncüsü bebek arabada duruyorsa günde 1 saat yuruyus 4. TavsiyeM tatlı krizi gelince hurma,evde fındık ezmesi yapma, yoğurdun içine bal koyma yulaf vs bunlar gerçekten ıstah kesiyor

Açılın ben geldim...
Geçen sene şubatta 50 kilo iken bir yılda 14 kilo alıp 64’e kadar çıkmıştım.. Boyum 1.68. Sonra bi bunalım hali neden böyle oldum ben falan.. Kilo vermeye karar verdim.
3 ay da 7 kilo verdim. Bu arada yürüyüş dışında spor yapmadım, yürüyüşü bile uzun süredir yapmıyorum. Diyette yapmadım. Sadece tok olduğumda gereksiz yemedim ve genel olarak günde bir öğün yedim.
Kilo vermeye karar verdiğim günlerde abur cuburu kestim. İlk bi kaç ay kilo veremedim diyebilirim. Vücut çok kısa zamanda bu kadar kilo alınca kolay olmuyor vermesi. Ama pes etmedim. Hep az yedim ara ara kaçırıp yesem de ertesi günü tuttum kendimi..
Şu an 57 kiloyum hedefim 54 olmak..
Az yemeye alıştım artık. Hatta zorlasanız eskisi gibi yiyemem. Bisküvi yiyim diyorum 3-4 tane alıp doyuyorum..

Öncelikle istikrar önemli.. Sen emzirdiğin için benim gibi yapman sağlıklı olmayabilir ama en azından tok olduğunda yeme, abur cuburu kes..
Bir ay sonra kilo vermeye başlayınca iyi ki tuttum kendimi diyeceksin..

Ben o giremediğim pantolonlara tekrar sığdığımda “oh be” dedim.. İyi ki tutmuşum kendimi dedim :)

İstikrar önemli..

Meyve yesem keşke hiç yemem bnde. Ama paketli gıdaları bende çok tuketiyorum. Vede engel olamıyorum. Onlar dahada tatmin edici geliyo doyum sagliyo bnde. Mesela yoğurt yada salatalık ye diyolar. Bi kilo salatalık da yesem o tatminlige ulastirmiyo
Of kesinlikle salatalıkla çikolata bir mi :110: bu konuda çok iradesizim ya
Meyve de aynı şekilde hiçbirinin yerini tutmuyor ve açlığı da gidermiyor ben meyve yiyip yemek yiyorum ya da yemekten sonra meyve
Yoğurt da pek sevmem

Kilo verdiniz mi peki böyle suan kaç kilosunuz
2 haftada 2 buçuk kilo verdim. Şuan mesela çok acıktım. 2 tane domates doğradım limon sıktım yedim.. Bazı şeylerin eksikliğini çok fazla hissediyorum artık. Bu arada benim boyumda ve kilomda olan insanlar obezite gibi duruyor. Ben daha sıkıyım şuan 84 değil de 70 anca duruyorum. Ama herkeste güzel duran şeylerin sizde güzel durmaması, kolun üst bölgesindeki kalınlık, yürürken hemen yorulma, hatta kimi zaman çok yediğim dönemlerde ayakkabımı giyemezdim. Öyle şişirirdim ki kendimi.. Bazı şeylerin fazlalığı.. Löp löp yanaklar.. Kocaman bir gıdık.. Giden güzellik. Gelen çatlaklar herkesin çok kilo almışsın yorumları.. Bence yol yakınken kendinizi durdurun. Şuan aynaya bakıp ben bu kiloya gelene kadar aklımı da mı yedim diye düşünüyorum. Ilk hafta çok zordu. Aç hissettiğim için çok başım ağrıdı. Şimdi o kadar rahatım ki. Ekmeği bıraktım. Çok şükür. Şekerde sadece yarım kaşık çaya. Ikıncı haftam bitiyor. Allah izin verirse birdahaki haftaya unlu şeyleri makarna vs tamamen bırakacağım. Üçüncü haftada yağı çıkartacağım hayatımdan. Kendimi sıkmıyorum. Yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum. Girdiğim tatlı ve kola krizlerini anlatamam. Yarım bardak meyveli soda içiyorum geçiyor. Bugün biraz tavuk eti ve makarna aldım tabağıma. Ayranı içtikten sonra makarnayı yiyemedim :) zaten diyetlerde yoğurt ve ayran çok yardımcı. Araştırın faydalı olur umarım.

Sismemek ne demek evl2ndigimde 57 kiloydum 3 senede 75 oldum doğumdan öncede 74 dum zaten. Kahvaltı bulasigi yeni yikaniyo makinada ve ben yine acıktım kendimi durduruyum diyorum hakim olamıyorum nefsime
Karatay diyeti yapın kitabını alıp okuyun ben öyle yaptım çok şükür bu gunume,tatlı, yemek ne varsa deli gibi yerdim şimdi insan gibi yiyorum karbonhidrat yedikce aciktiginizi ve acikacaginizi biliyormusunuz kesin ve görün farki

Tam uyumak üzereydim sütle kurabiye yemek için kalkıyorum şu an :)

1.60 boya 48 den

58 e çıktım.
Teşekkürler kurabiye gece gece aklıma düştü:)))

Evet gerçekten durduramiyorum kendimi sürekli yiyorum. 6 aylik bi bebeğim var emmiyo ama ben sürekli ne yesem diye düşünüyorum. Kahvaltıdan kalkınca bile öğlen ne yicem diye düşünüyorum. Evde temizlik yapasim bile gelmiyo. Sürekli şunu yapıp yiyim bunu yiyim diye düşünüyorum. Boyum 1.64 kilom 75. Diyet yapiyim deyince sanki aç kaliyom gibi düşünüp daha çok yiyorum :) halbuki karnım doyuyo ama hep tatmin edici şeyler yiyesim geliyo. Ekler tavuk kızartma pilav makarna tulumba tatlısı çığ köfte çok kızıyorum kendime. Aile hekimine gittim tahlil yaptiriykm diye hepsi normal çıktı psikolojik olabilir bi psikoloğa gitsene dedi onada esim müsade etmiyo. O haplar daha fazla kilo aldiriyo bu sefer daha çok kafana takican bide uyku yapicak çocukla ilgilenemicen die. Napcam bilmiorum

Çok zor arkadaşım bilirim. Bu ara iştah bende de var almışım da zaten kilo. Boşluktan işsizlikten yemeğe sarıyorum canım kalorili kalorili şeyler istiyor. Silkelenmemiz lazım bence net olarak yemeği aklından çıkar burdan gruplara falan katıl acıktıysan su iç çocukla ilgilen vaktin nasıl olsa geçer. Ama kilo aldıkça daha çok zorlaşacak hayat senin için. Şimdiden önlemini al doğum kilolarını ver

Saydiginiz yemekler yerine sağlıklı şeyler yemeye çalışın.

Bu saydiginiz yemekleri tadimlik mini porsiyon yiyin nefsinizi tatmin edin.

Önce sağlıklı beslenme hem bebeğe de yazık.
Karbonhidrat ile obeziteye musait hale geliyor.

Tam hevese geliyorum yapicam bu sefer diyorum bu sefer de eşim taş koyuyo. Bi pilav la tavuk kızartma yapsan dio. Sadece tavuktan az yesem sen yemezsen bnde yemem dio. Mecbur yiyom derken bakiyomki yine aynı şeyi yasiyom
Bence eşin de destek olmalı. Tavuğu da kızartma ,haslayarak ye . İnan sağlıklı beslenmeyi ogrensen bidaha eski alışkanlığını donmezsin

Saydiginiz yemekler yerine sağlıklı şeyler yemeye çalışın.

Bu saydiginiz yemekleri tadimlik mini porsiyon yiyin nefsinizi tatmin edin.

Önce sağlıklı beslenme hem bebeğe de yazık.
Karbonhidrat ile obeziteye musait hale geliyor.
Haklısınız 2 3 gündür dikkat etmeye çalışıyorum. Ekmek yemiyorum. Bebegime zararı olmaz heralde emmiyo

Çok zor arkadaşım bilirim. Bu ara iştah bende de var almışım da zaten kilo. Boşluktan işsizlikten yemeğe sarıyorum canım kalorili kalorili şeyler istiyor. Silkelenmemiz lazım bence net olarak yemeği aklından çıkar burdan gruplara falan katıl acıktıysan su iç çocukla ilgilen vaktin nasıl olsa geçer. Ama kilo aldıkça daha çok zorlaşacak hayat senin için. Şimdiden önlemini al doğum kilolarını ver
Haklısın 75 aşılmaz kilo değil biraz dikkat edersem

Açılın ben geldim...
Geçen sene şubatta 50 kilo iken bir yılda 14 kilo alıp 64’e kadar çıkmıştım.. Boyum 1.68. Sonra bi bunalım hali neden böyle oldum ben falan.. Kilo vermeye karar verdim.
3 ay da 7 kilo verdim. Bu arada yürüyüş dışında spor yapmadım, yürüyüşü bile uzun süredir yapmıyorum. Diyette yapmadım. Sadece tok olduğumda gereksiz yemedim ve genel olarak günde bir öğün yedim.
Kilo vermeye karar verdiğim günlerde abur cuburu kestim. İlk bi kaç ay kilo veremedim diyebilirim. Vücut çok kısa zamanda bu kadar kilo alınca kolay olmuyor vermesi. Ama pes etmedim. Hep az yedim ara ara kaçırıp yesem de ertesi günü tuttum kendimi..
Şu an 57 kiloyum hedefim 54 olmak..
Az yemeye alıştım artık. Hatta zorlasanız eskisi gibi yiyemem. Bisküvi yiyim diyorum 3-4 tane alıp doyuyorum..

Öncelikle istikrar önemli.. Sen emzirdiğin için benim gibi yapman sağlıklı olmayabilir ama en azından tok olduğunda yeme, abur cuburu kes..
Bir ay sonra kilo vermeye başlayınca iyi ki tuttum kendimi diyeceksin..

Ben o giremediğim pantolonlara tekrar sığdığımda “oh be” dedim.. İyi ki tutmuşum kendimi dedim :)

İstikrar önemli..
Bebeğim emmiyo zaten. Evde durdukca yiyorum. Dışarda olunca pek yemem. Küçük yerde de yaşayınca dedikodu bitmiyo suna bak hergün geziyo derler. Ama yinede yürüyüşü deniycem

Tam uyumak üzereydim sütle kurabiye yemek için kalkıyorum şu an :)

1.60 boya 48 den

58 e çıktım.
Teşekkürler kurabiye gece gece aklıma düştü:)))
Dün gece benim de aklıma cevizli sucuk geldi tam niyeti bozmusken kizim uyandı ağladı hemen gittim. Bidaha mutfağa gelmeyi de gozum kesmedi yemedim :)

Yemek yemek bazıları için dünyanın en güzel şeyiyken bazıları için en eziyet veren şeyidir.
Anladığım kadarıyla, siz doruklara çıkıyorsunuz yemek yerken..
Şişmiyorsunuz demek ki ne güzel.
Diyetisyene gidin tek çözüm o görünüyor.
Spor diyet...
Sorunu kilo verememek değil, normal olmayan bir yeme güdüsü. Bu diğer kilo sorunu olan insanlardan ayırıyor bence konu sahibini. Lohusalık depresyonunda olabilir. Farklı nüksetmiştir. Diyeti düsününce bile diyet yapmış gibi aç hissetmek normal değil. Sorun psikolojik, fizyolojik değil.

Back
X