- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
Geçmiş olsun insallah gönlünce güzel sonuc al.geçen hafta ne ? Ne tedavisi bu klomen mi tüp bebek mi ? era testi su demek rahimin en iyi tutunma zamanını gosteriyor.doktorum bunu destekliyor.%25 tedavide şansı arttırıyormuş.bu da kücümsenecek birşey değil dedi.internete era testi yazıp bir bakarsın.bende yeni baktım.rahmin transfer için en uygun olduğu günü belirliyor.1000 euro yani 4000 tl.Benimde dün yumurtam toplandı .çok şükür bu sefer toplandı.inşallah döllenir..geçen hafta erken çatlamış demişlerdi,alamamışlardı yumurtayı..
Amin cnm.. Tüp bebek tedavisi. mini tüp bebek.sadece klomen kullanıyorum.adettn ikinvi üçüncü günü başlanıyor yumurta takibi sonra opu.geçen pazartesi oldum..işte erken çatlamış dediler..sonra dr.dediki arkadan gelen yumurta var 4 gün sonra gel bakalım..ayrıcada tekrar klomen verdi..kontrole gittim. Tekrar opu oldum..yani bir ayda iki kere oldu..era testi baya pahalıymış..evet duymuştum sanki bunu.ama bi an ne olduğunu hatrlayamadım..Geçmiş olsun insallah gönlünce güzel sonuc al.geçen hafta ne ? Ne tedavisi bu klomen mi tüp bebek mi ? era testi su demek rahimin en iyi tutunma zamanını gosteriyor.doktorum bunu destekliyor.%25 tedavide şansı arttırıyormuş.bu da kücümsenecek birşey değil dedi.internete era testi yazıp bir bakarsın.bende yeni baktım.rahmin transfer için en uygun olduğu günü belirliyor.1000 euro yani 4000 tl.
Aaa mini, klomenle mi oluyordu ...bunun da kendiliginden çatlaması kötüymüş.insallah daha da güzel olsunAmin cnm.. Tüp bebek tedavisi. mini tüp bebek.sadece klomen kullanıyorum.adettn ikinvi üçüncü günü başlanıyor yumurta takibi sonra opu.geçen pazartesi oldum..işte erken çatlamış dediler..sonra dr.dediki arkadan gelen yumurta var 4 gün sonra gel bakalım..ayrıcada tekrar klomen verdi..kontrole gittim. Tekrar opu oldum..yani bir ayda iki kere oldu..era testi baya pahalıymış..evet duymuştum sanki bunu.ama bi an ne olduğunu hatrlayamadım..
Ay arkadaşım bende geçen ay başladım hepsineBende de ara ara yanma oluyor.. birde mide koruyucu içelim tam olsun
İlaçları tek tek, 10/15 dk arayla mı içsem bilemedim ki.
bende dhea(baş tacımız) 3, ace 2, b vitamin kompleksi, omega, q10, folik asit ve multivitamin kompleksi var. Birde tiroid ilacı alıyorum hastalığımdan ötürü. Ballı karışım ve soğan kürüm var. Birde böğürtlen kökü dediler onu da aldım
Akupunktur iyi geliyor diyorlarİli bilen bi aktara sormak lazım, ortalık karışacak iyice
Bende 37im canım lütfen oaylaş devamını çok merak ettm. Amh ın yükselmesi harika bişi. 0,2 den benim bişi yapmadığım için son bir senede 0,08 e düştü bu ay herşeye baaşladım bende. Kindara yükledim yabancıların sitesi varya amh a gram takılmıyorlar ben anlamıyorum bizim doktorları amhı düşük görünce bitt artık mantığındalar. Bu kadar örnekleri de mi duymuyorlar ben anlamıyorum ya gerçekren.Merhaba arkadaslar her doktora güvenmeyin ben güvendigim doktorları bile sorgular oldum.Önceki tecrübelerimden dolayı.
Benim yas 38 e 3 ay kaldi alti ay önce tüp tedavisine basladik ondan öncesinde kadin dogum doktorlari oyladi 2 yillik evlisini diye bize gercegi söylemediler dc prof tu düsunun.
Tüp bebek merkezine geldigimizde Amh 0.2 yumurta rezervin cok kötü dediler hemen tedaviye basladik 6 ay icinde 3 tedavisi gördüm.
1.)Bunlardan 1. Tüp denemesinde epey bir igneyle Tek yumurta olustu 5.gün blast 5bb kalitede transfer edildi.Tutmadi(muhtemelen kromozom iyi degil denildi)
Ertesi ay endometrium injur (rahime cizik atildi)
2.)Ikinci tüp denemesinde yüklü igne ve ilacla gene tek yumurtam olustu .Döllenme olmadi yumurta kalitesizmis(Ben birinciyi ve ikinciyi bozuk olmasini igneler bagliyorum.Çunku önceki aylarda asilamada 2 veya 3 yumurta olusuyordu güzelde buyuyordu kucuk hap klomenle)
3.)Neyse 3. Tedaviye bismillah dedik basladik .Ben doktoruma igne ilac kullanmak istemiyorum cünkü bende ilacsiz daha fazla yumurta oluyor dedim.Ve doktorum kabul ettirdim ancak gene biraz klomen hap ve son 2 gün az bir igne verdi.Neyseki 3 yumurta oldu 1 si buyüdü ve 5.güne blast 5aa olarak gitti.Ve teansfer edildi 5 gün sonra sonucu alacağim.
Arkadaslar ben cok arastirdim igneler yumurtalarin kalitesini bozuyor zaten rezerv az olan yumurta olusmayan bizlerde kalite dusurmekten baska ise yaramiyor.
Normalde 10 15 yumurta alicaklarina az ilacla veya ilacsiz 2 veya 3 yumurta alip onunla islem yapmalari daha mantikli.
Acikcasi bilim herseyi rutin uyguluyor ben bu son tedavi surecide diyetle 6 kilo verdim
Aktardan yumurta gelistiren bal cörek otu tarcin vs olan karisim macun aldim .Sogan kürü aslan pencesi cayi incir küru hayit tohumu cayi vede dogal badem findik fistik yedim.Gecen hafta amh 0.5 cikti 6 ay önce agustosta 0.2 digerlerinde sorun yoktu zaten ancak onlarda optimum seviyeye en güzel dereceye gelmis.
Yani Sizlere diyecegim birakin bilimi milimi ben de fen ögretmeniyim ve arastirmaciyim.
Allaha siginip dogal kürleri kullanin az ilacla yada ilacsiz az yumurta elde edin.Ben bu yumurta hormon uyarici ilaclarin yumurtanin kalitesini dusurdugune dair cok makale okudum .Allah muhafaza down sedromlu vs kromozom anamolisi anormal yumurtalar olusturuyormus bu igneler.Benim embriyologum da ayni seyi soyledi.Genetik test istemedim 2. trasnferim oldugu icin o da zaten yumurtanin anomalisini ilaclar igneler bozuyor dedi.
Allah sükür yas 38 e yaklasti ancak ilacsiz ve saglikli oldugunu dusundugum yumurta transfer edildi.Carsamba test günüm .
Sizlerden de dua istiyorum arkadaslar.Tüm ümmeti Muhammede Allah aradigini versin.
Selam ve dua ile.
Yazdıkların çok doğru eğer ingilizce biliyorsanVitaminler ile ilgili mesajlarinizi okudum, size faydasindan daha cok zarar vermis gibi. Ama iyi marka mi kullandiniz? cunku zarar vermeleri mumkun degil. Ben bu vitaminler listesini Amerikanin en basarili tup bebek merkezinin hastalarindan aldim. AMH si 0 olan bayanlardan bile 6 gunluk en iyi kalite embryolar aliyorlar. Ise yaramazsa tavsiye etmem, ama ben diyetle beraber uyguladim bunlari ve sadece 2 ay uygulayabildim sonra hamile kaldim. bu sefer de tup bebek oncesi tekrar diyet ile beraber uygulamayi dusunuyorum. Kaybedecek birseyim yok, cunku zaten onlari almisim.
D vitamini cok onemli, hem embryo icin hem de kemikler icin, cunku estrojenimiz az bir de ustune vitamin d dusuk olursa kalsiyum vucutla hic emilemiyor. Sonuc- erken kemik erimesi.
Myo Inositol -icenler var mi? B8 -hucrelerin bir parcasidir, dogurganligi arttirir, kilo verdirir, iyi kolesterolu yukseltir, insulin direncini dusurur.
CoQ10- antioksidan, embryo kalitesini arttirabilir, dollenme sirasinda kromozomal bolunmeyi iyilestirir.
L arginine- hucre bolunmesinde, bagisiklik fonksiyonu ve hormon saliniminda yardimci olan amino acittir. Daha once basarisiz tup bebek tedavisi olan bayanlarda dogurganligi arttirdigi gorulmustur.
DHA/EFA balik yagi ve esensiyal yag asitleri-ureme sistemine, kalp, insulin seviyesi ve beyin sagligina yardimci olur, vucuttaki iltihaplanmayi azaltabilir. En iyi kaynagi aritilmis balik. COD(marina) karaciger yaginda A vitamini ve D vitamini cok yuksektir ve toksik olabilir.
Vit E- antioksidan yag, serbest radikallerin cogalmasini engeller ve hucre zari hasarini onler.
Vit C- son derece etkili antioksidan, dogal antihistamin, histamin salinmasini engeller. Serbest radikallerle savasmaya yardimci olur.
Melatonin-guclu antioksidan, uyku-uyanma dongulerini duzenlemeye , ayrica koruyucu bir acan. (Hasimotosu olanlar kullanmasin)
micronized DHEA-yumurtalik fonksiyonunu genclestirir. Testosteron ve estrojen gibi diger steroidal hormonlara donusebilen Steroidal hormndur. Cogunlukla bezler tarafindan uretilir ve salgilanir. 20 yasina kadar pik gorur sonra azalir. Fiziksel guc. cinsel guc ve hafiza ile iliskilidir.
Acai berry https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=https://www.ccrmivf.com/news-events/ccrm-new-study-by-colorado-center-for-reproductive-medicine-finds-high-levels-of-antioxidant-rich-acai-berry-supports-better-ivf-outcomes/
En onemli olan vitaminler bunlar. Benim erken yumurta yetmezligi sebebim bagisiklik sistemindeki bozukluk. Cunku Hasimoto, Lupus, antikoagulant var, bunlarin hepsi bagisiklik sistemiyle ilgili sikintilardan kaynaklanan hastaliklar. Her biri icin ilac kullaniyorum. Simdi saclarim 1.5 yil onceki saclarimin iki kati oldu. Neredeyse kel oluyordum.
O yuzden, saclariniz dokuluyor, cildiniz kuruyor, yuzunuzde kirmizi lekeler cikiyor, kabizlik yasiyor, uyku duzeniniz bozuk ise kesinlikle bir doktora gidin derim.
Gelelim diyet kismina, unlu mamuller ve tatlilarin zaten kilo aldirdigini biliyoruz. Ayrica, islenmis urunler oldugu icin vitamin ve mineral icermiyor, vucudunuz onu sindirmek icin vitaminlere ihtiyaci var, ama o vitaminleri sizden aliyor. Yani bu urunleri yediginiz zaman vitamin almiyorsunuz, tam tersine veriyorsunuz.
Bugday urunleri gluten icerir, herkezin buna alerjisi olmaz, alerjisi olan insanlar zaten hemen anlarlar, cok zayif olur, hep ishal olur, gluteni sindiremez ve mide zarina zarar verir. Fakat, basiklik sisteminde bozukluk olan hastalar, glutene karsi hassas olur. Siz hicbirsey hissetmeyebilirsiniz. Inek sutu ile de ayni durum, sutun icindeki protein zor sindirilir ve vucut bunlari sindirebilmek icin ekstradan fazla enerji harcar. Vucut ilk once en onemli organlara enerji verir, ureme organlari bu zincirin en sonlarindadir, Yani ilk once beyine, kalbe, bobreklere, sindirim sistemine, karacigere vs enerji verir, en son birsey kalirsa ureme sistemine dagitir. O yuzden zor sindirilen, alerjiniz olan, hassasiyet gosterdigniz urunleri menunuzden cikarin derim ben.
Bu diyetin sonucunu Size 4-5 ay sonra yazarim. Sorulariniz olursa bana sorabilirsiniz. elimden geldigince yardimci olurum.
Bir de bana iyi tup bebek merkezi tavsiye edebilirmisiniz? Doktor?
Umut tup bebek, Acibadem Maslak, Florence Nightingale, Tansu Kucuk, Ulun Ulug, Halit Firat Erginc gittigim doktorlar ve hastaneler.
Ayrıcayazdıklarından bazılarına bende gittim, yeditepeyi tavsiye etmem artı iyi bir yer bulsam zaten. Gidebiliyorsan amerikan hastanesi aslında en iyilerden ben işsiizmdeVitaminler ile ilgili mesajlarinizi okudum, size faydasindan daha cok zarar vermis gibi. Ama iyi marka mi kullandiniz? cunku zarar vermeleri mumkun degil. Ben bu vitaminler listesini Amerikanin en basarili tup bebek merkezinin hastalarindan aldim. AMH si 0 olan bayanlardan bile 6 gunluk en iyi kalite embryolar aliyorlar. Ise yaramazsa tavsiye etmem, ama ben diyetle beraber uyguladim bunlari ve sadece 2 ay uygulayabildim sonra hamile kaldim. bu sefer de tup bebek oncesi tekrar diyet ile beraber uygulamayi dusunuyorum. Kaybedecek birseyim yok, cunku zaten onlari almisim.
D vitamini cok onemli, hem embryo icin hem de kemikler icin, cunku estrojenimiz az bir de ustune vitamin d dusuk olursa kalsiyum vucutla hic emilemiyor. Sonuc- erken kemik erimesi.
Myo Inositol -icenler var mi? B8 -hucrelerin bir parcasidir, dogurganligi arttirir, kilo verdirir, iyi kolesterolu yukseltir, insulin direncini dusurur.
CoQ10- antioksidan, embryo kalitesini arttirabilir, dollenme sirasinda kromozomal bolunmeyi iyilestirir.
L arginine- hucre bolunmesinde, bagisiklik fonksiyonu ve hormon saliniminda yardimci olan amino acittir. Daha once basarisiz tup bebek tedavisi olan bayanlarda dogurganligi arttirdigi gorulmustur.
DHA/EFA balik yagi ve esensiyal yag asitleri-ureme sistemine, kalp, insulin seviyesi ve beyin sagligina yardimci olur, vucuttaki iltihaplanmayi azaltabilir. En iyi kaynagi aritilmis balik. COD(marina) karaciger yaginda A vitamini ve D vitamini cok yuksektir ve toksik olabilir.
Vit E- antioksidan yag, serbest radikallerin cogalmasini engeller ve hucre zari hasarini onler.
Vit C- son derece etkili antioksidan, dogal antihistamin, histamin salinmasini engeller. Serbest radikallerle savasmaya yardimci olur.
Melatonin-guclu antioksidan, uyku-uyanma dongulerini duzenlemeye , ayrica koruyucu bir acan. (Hasimotosu olanlar kullanmasin)
micronized DHEA-yumurtalik fonksiyonunu genclestirir. Testosteron ve estrojen gibi diger steroidal hormonlara donusebilen Steroidal hormndur. Cogunlukla bezler tarafindan uretilir ve salgilanir. 20 yasina kadar pik gorur sonra azalir. Fiziksel guc. cinsel guc ve hafiza ile iliskilidir.
Acai berry https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=https://www.ccrmivf.com/news-events/ccrm-new-study-by-colorado-center-for-reproductive-medicine-finds-high-levels-of-antioxidant-rich-acai-berry-supports-better-ivf-outcomes/
En onemli olan vitaminler bunlar. Benim erken yumurta yetmezligi sebebim bagisiklik sistemindeki bozukluk. Cunku Hasimoto, Lupus, antikoagulant var, bunlarin hepsi bagisiklik sistemiyle ilgili sikintilardan kaynaklanan hastaliklar. Her biri icin ilac kullaniyorum. Simdi saclarim 1.5 yil onceki saclarimin iki kati oldu. Neredeyse kel oluyordum.
O yuzden, saclariniz dokuluyor, cildiniz kuruyor, yuzunuzde kirmizi lekeler cikiyor, kabizlik yasiyor, uyku duzeniniz bozuk ise kesinlikle bir doktora gidin derim.
Gelelim diyet kismina, unlu mamuller ve tatlilarin zaten kilo aldirdigini biliyoruz. Ayrica, islenmis urunler oldugu icin vitamin ve mineral icermiyor, vucudunuz onu sindirmek icin vitaminlere ihtiyaci var, ama o vitaminleri sizden aliyor. Yani bu urunleri yediginiz zaman vitamin almiyorsunuz, tam tersine veriyorsunuz.
Bugday urunleri gluten icerir, herkezin buna alerjisi olmaz, alerjisi olan insanlar zaten hemen anlarlar, cok zayif olur, hep ishal olur, gluteni sindiremez ve mide zarina zarar verir. Fakat, basiklik sisteminde bozukluk olan hastalar, glutene karsi hassas olur. Siz hicbirsey hissetmeyebilirsiniz. Inek sutu ile de ayni durum, sutun icindeki protein zor sindirilir ve vucut bunlari sindirebilmek icin ekstradan fazla enerji harcar. Vucut ilk once en onemli organlara enerji verir, ureme organlari bu zincirin en sonlarindadir, Yani ilk once beyine, kalbe, bobreklere, sindirim sistemine, karacigere vs enerji verir, en son birsey kalirsa ureme sistemine dagitir. O yuzden zor sindirilen, alerjiniz olan, hassasiyet gosterdigniz urunleri menunuzden cikarin derim ben.
Bu diyetin sonucunu Size 4-5 ay sonra yazarim. Sorulariniz olursa bana sorabilirsiniz. elimden geldigince yardimci olurum.
Bir de bana iyi tup bebek merkezi tavsiye edebilirmisiniz? Doktor?
Umut tup bebek, Acibadem Maslak, Florence Nightingale, Tansu Kucuk, Ulun Ulug, Halit Firat Erginc gittigim doktorlar ve hastaneler.
doktorun kim, hangi hastanede tedavi oluyorsun, paylaşabilir misinAmin cnm.. Tüp bebek tedavisi. mini tüp bebek.sadece klomen kullanıyorum.adettn ikinvi üçüncü günü başlanıyor yumurta takibi sonra opu.geçen pazartesi oldum..işte erken çatlamış dediler..sonra dr.dediki arkadan gelen yumurta var 4 gün sonra gel bakalım..ayrıcada tekrar klomen verdi..kontrole gittim. Tekrar opu oldum..yani bir ayda iki kere oldu..era testi baya pahalıymış..evet duymuştum sanki bunu.ama bi an ne olduğunu hatrlayamadım..
aslan pençesi bende kist yaptı, iki ay boşa gitti. haberiniz olsun. arı sütü çok iyi. tavsiye ederim.Ay arkadaşım bende geçen ay başladım hepsine
Agnucuston,omega3,q10,dhea ,e vitamini ,aslanpençesi böğürtlen kökü de eklesem mi bilemedim Az kaldı uçacam
Ona da basladim zatenaslan pençesi bende kist yaptı, iki ay boşa gitti. haberiniz olsun. arı sütü çok iyi. tavsiye ederim.
Aslan pençesi kist mi yapiyoorrraslan pençesi bende kist yaptı, iki ay boşa gitti. haberiniz olsun. arı sütü çok iyi. tavsiye ederim.
sırayka incir kürü ve aslan pençesi kürü yapmıştım. incir küründen sonra birşey olmadı, ama aslan pençesinden sonra adetim gecikti, doktor baktı yumurtan büyümüş çatlamamış kist olmuş dedi ve doğum kontrol hapı verdi. hayatımda ilk defa kiste dönüştü yumurtam.... ben aslan pençesine yoruyorum bu arada fsh, lh, prolaktin değerlerim normal. ot muhabbetini doktora söylemedim kızar diye :)Aslan pençesi kist mi yapiyoorrr
Hadi ya acaba incir kuru yumurtalarını çoğaltıp sonrada çatlamayincami kist oldu aslan pençesi kist eritir yazıyordu kafam karıştı ben normlde kistim var korktm smdisırayka incir kürü ve aslan pençesi kürü yapmıştım. incir küründen sonra birşey olmadı, ama aslan pençesinden sonra adetim gecikti, doktor baktı yumurtan büyümüş çatlamamış kist olmuş dedi ve doğum kontrol hapı verdi. hayatımda ilk defa kiste dönüştü yumurtam.... ben aslan pençesine yoruyorum bu arada fsh, lh, prolaktin değerlerim normal. ot muhabbetini doktora söylemedim kızar diye :)
işte tam da bu yüzden artık kür yerine günde bir iki tane incir filan yiyorum, şimdi arkadaşların yazdığı vitaminleri de alacağım. bence yeterli, ama sen bilirsin, seni yönlendirmiş olmayayım. burada bu kürlerden faydalanmış çok arkadşaımız da varHadi ya acaba incir kuru yumurtalarını çoğaltıp sonrada çatlamayincami kist oldu aslan pençesi kist eritir yazıyordu kafam karıştı ben normlde kistim var korktm smdiiyi yapmışsın bnde söylemiyorm:) o hormonlar benmde norml bitki kürünü yapınca acaba değişirmi
Haklısın cnm benmde kafam karıştı ama benm adet ağrılarm da dayanılmaz oluyor belki ona da iyi gelir dedm ztn adet olunca tedavi ye başlıcam ozamana kadr kullanırm iki hafta fln omega 3 mu alcaksnişte tam da bu yüzden artık kür yerine günde bir iki tane incir filan yiyorum, şimdi arkadaşların yazdığı vitaminleri de alacağım. bence yeterli, ama sen bilirsin, seni yönlendirmiş olmayayım. burada bu kürlerden faydalanmış çok arkadşaımız da var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?