düşük amh yüksek fsh ve kalitesiz yumurtaya,boş yumurtaya çare arayanlar..

Merhaba canim ayni seyleri bende yasadim kan tahlillerim cok kötu olmamasina ragmen ulturasonda yumurta gorunmesine ragmen hic kaliteli yumurta olmuyo bos cikiyo doktor kirk yasindaki bir kadin gibi yumurtalığın dedi..
Bende 4 kez tedavi oldum ve yapmadığım sey kalmadi.. O vitaminlerden aylarca kullandim ari sütleri incir kürleri.. Olmayinca olmuyor işte..
Yani yanlız değilsin arkadaşım cok iyi anlıyorum seni

Zaten kabul edilecek bir durum değil. Şu dünyada kim asla anne olmayacağını kabul edebilir ki...

Aynen.. Bana da öyle dedi dr. Yumurtalıkların 40 yaşında. Bir çare bir sonraki tedaviyi bekliyorum, hem bi an önce olsun istiyorum; hemde olmasın,
o umudum bende baki kalsın..
Başka drlara gitsem mi diye düşünüyorum, ama sonuç değişmeyecek sanırım. Bende bir umut, bal-çörekotu karışımı, soğan kürü fln başladım. Zaten 4/5 taneden fazla yumurtam olmuyor, şu ana kadar döllenebilende olmadı. Bir umut belki kalitesi düzgün bir tane gelir Gerçi bu stresle olacaksa da olmaz

Başlayınca haberdar et bizi canim Allah'tan ümit kesilmez bi bakarsin olur ins.

Başlayınca haberdar et bizi canim Allah'tan ümit kesilmez bi bakarsin olur ins.
İnş., tabiiki yazarım. Bu arada bende düşük dozlu ilaç istiyorum tedavide.
Bir çok yerde olumlu sonuç alanlar olmuş. Sonuçta o kadar iğne ilaçla da olsa, normal siklusumda da olsa 2,3 yumurta oluyor
Birde son çare yumurta donasyonu ya da evlatlık almayı düşünebilirsiniz dedi dr, o konularda kafam çok karışık; düşünemiyorum...

Bende mini tüp bebek tedavisini araştırıyorum. Ama şans daha düşük diye okudum benimde oluyor yumurta ama kalite problemi var işte bende diyorum ki bu iğnelere rağmen yumurta gelişmediyse mini tedaviyle hiç olmaz bilmiyorum yanlış mi düşünüyorum ?
Saygı duyarim ama ben donasyona karşıyım.. Benim kanımdan canımdan bir bebek olmadıktan sonra evlatlık almak daha mantıklı..

Tabiki insan bu ihtimalleri hiç düşünmek istemiyor ama doktorlar %1 ihtimali bile çatır çatır söylüyor düşünmeden..

Sizin tedavilerinizde hiç döllenme olmadı mı hepsi boş mu çıktı. .

Maalesef Defnenaz01, 2 tedavimde iptal oldu bu yüzden. İlkinde 4, ikincisinde 2 yum. Kalitesiz çıktı. Ama ilkindekiler çok kalitesizdi hiçbir işlem yapılmadı,2. Tedavimdekiler faz 1 miş, mikro yapıldı bir umut. Ama bölünmedi beklendiği üzere..
Matmazel okuduğuma göre bazı bünyelerde ilaçlarda kaliteyi olumsuz etkiliyormuş. Ama tabii bunlar varsayım, daha iyi de olabilir daha kötü de. Ama sonuçta elimizde 1 yum olacaksa o kadar iğne ve hormon bana gereksiz geliyor. Donasyon, evlatlık.. bunların şuan ihtimaller dahilinde bile olması bence çok yıpratıcı. Dediğin gibi keşke bunları en son söyleseler. Dr. Tedaviden çok bunlardan bahsetti bize, sanki alıştırmaya çalışır gibi. Sanki bi kere daha deneyeceğiz ama bişey olacağından değil der gibi.. ama şöyle bir şeyde dedi 'bu tedavilerde kullanılan ilaçlar şansınızı arttırıyor'. İlacın etkileri bir süre daha dewam ettiğinden birkaç ay daha şansımız dewam ediyor.

Bu arada size umut verici bir hikaye anlatayım da azıcık moral, motivasyon olsun hepimize.
Çok yakın bir arkadaşımın eşi de bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Hatta o kadar uzun zamandır bu yoldaydı ki.. Ben daha çocuğun ç'sini düşünmezken..
Yaklaşık 10 yıldır bebişleri olmuyordu, 7 yıldırda aşılama ve tüp bebek için yapmadıkları kalmadı. Onlarda da sorun kalitesiz yumurta. Gecen ay yine bir tüp bebek tedavisine hazırlanıyorlardı,
Malumunuz; evler temizlenir, tüm ağır işler halledilir:) memleketten anneler refakatçilik, moral, motivasyon işleri için koşar gelir .. Ama bir terslik var, bekliyorlar adet yok ortada.. sonra dr gidiyorlar (ki o kadar zaman bekledikten sonra kızcağızın hamile olacağı aklının ucundan bile geçmiyor).. sonuç hamile..
Hemde kendiliğinden.. tam bir mucize..

Burda hepimiz aynı durumdayız malesef..Allah hepimize yardım etsin inşallah. .bende çok çaresizim..yumurtam büyümüyor yada boş çıkıyor. .sürekli dr.gifip geliyorum..çok yoruldum..hep hayal kırıklığı. .

M Matmazela cnm sormuşsunya nerde tedavi oluyorsunuz hangi şehirde diye..
Ben denizlide özel sağlık hastanesinde tedavi oluyorum. .mini tüp bebek yani az ilaçla. .ama çok ilaçta kullandım değişen bişey olmadı. .az ilaçla eğer yumurta büyürse tedavi devam ediyor..şimdilik iki embitiyom var hamdolsun..

Amin Allah yar ve yardımcımız olsun..
Senin yine tutunacak bir ümidin var, moralini yüksek tutmaya çalış

Bende izmir'deyim. Tedavilere tınaztepe hastanesinde Erdal beyle başladım,
Boşu boşuna 1 yılım gitti orada. Şuan Aral bey'e gidiyorum, özel muayene.

Kizlar selam bnm fsh 10.19 amh 3lu bsey dr igne falan vermedi hayit otu iciyorm dusuren varmi nasl yaptnz ne ilaci var bunun acabaa

F
Allah allah niye oluyor acaba ?
Nerde tedavi gördün. ? Benimde yumurta bir yada iki oluyo oda bazen büyümüyor..senin var seninde kaliteli cikmiyor kaç yaşındasın ? Benimki yaşla alakalı birazda.
fsh ve amh in kac cnm neden buyumuyr

Ay maşAllah canim 2 tane mi bizim durum için çok iyi bence peki bu embriyoda miniyle mi oldu ? Bende arastiriyorum da mini tüp bebeği olumlu sonuc alan var mi diye bakiyorum yoksa boşuna baslamayayim umitlenmeyeyim..

Bende ayni durumdayim tekrar başlayasım yok..
şimdi bu psikolojiyle olamayacağını bile bile giderim bu çok yıpratıcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…