Düşük tehlikesi var ne yapayım?

nihalcan

kr@liçe75
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
330
3
96
Erzurum
herkese iyi günler
az önce doktordan geldim düşük tehlikesi varmış. Bir iğne ve progesteron jel ile progesteron hap verdi. Dün aksam kanamam olmuştu acaba bebeğimi düşürecemmi ya
çok üzgünüm iş yerinden izin alamadım çalışmak zorundayım aynı zamanda ..
bana neler önerebilirsiniz?
benim durumumda olan varmı acaba ??
:Saruboceq:

sana onerebılecegım tek sey ayaklarını uzatıp yatman bu surecı atlatana kadar ve ılaclarını aksatmaman. aynı durumu bende yasadım bu yuzden ısımden bıle ayrıldım mecburen... doktorundan rapor ısteseydın madem rıskın war en azından bı 10-15 gun ıstırahat et mumkun oldugunca ayaga kalkma ve ılaclarını aksatma. ınsallah sende atlatır yola sorunsuz sekılde devam edersın.

Canım çok geçmiş olsun benim de hamileliğimin 7. haftasında kanamam oldu, düşük tehlikem vardı.
Doktorum rapor yazdı ve yaklaşık 45 gün kadar işe gitmedim, sırt üstü yattım.
Bence mutlaka rapor al ve işine bir müddet gitme.
ınşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın tatlım.

tşk ederim arkadaşlar ama işten şimdi izin alamıyom raporda alamadım ben öğretmenim ve okullar yakın zamanda tatile girecek diye müdür izin vermiyor.anlatamıyorsunki müdüre.anaokulu öğretmeniyim üstelik bana müdürümün tafsiyesi sen otur yanındaki diğer abla kız çalışsın yeterki sen sınıfta ol iş yapmasanda olur diyor.
bende ayaklarımı uzatıp oturdum ama stres işte ya inanın çok korkuyom bu bebeği çok istiyom çünkü .
Allahım inşallah kucağıma almayı nasip eder
benim gibi bebek isteyen herkese nasip eder inşallah:Saruboceq:

benimde aynı problemim vardı.Kanama geçirmiştim 2 defa.Progestan kullandım 4.ayıma kadar.Ama aynı zamanda da istirahat ettim.Sadece tuvalete ve banyo yapmak için kalktım.Yatman şart bence.Şu anda 8.ayıma girdim.ınşallah seninde bebeğin sağlıklı bi şekilde büyür.Doktordan rapor aldıktan sonra işyerinin izin vermeme gibi bir lüksü yok.Rapor al yat evde bence

canım bide izin alsamda evde bi oğlum daha var o beni rahat bırakmaz ki yatayım..
:çok üzgünüm:

canım ben 6 haftalık hamileyim bende progestan kullanıyorum düşük tehlikkem varmış sürekli yatıyorum 2 haftadır ve daha iyiyim çok şükür sana tavsiyem sana bakıcak bi akraban varsa yardım iste gerekirse işten çık nekadar anlayışsız insanlarmış

canım keşke dediğin gibi imkanım olsa kayınvalideye gel dedim evdeki çocukta ortada kalıyor ama gelemem diyor annem zetin gelemez hasta kendisi.
işten ayrılamam çünkü milli eğitimde kadroluyum eşimde istifamı kabul etmez zaten bakalım allah artık bu dünyada nasibi varsa doğurmamı nasip eder zaten.
dua ediyom
bu arada ben ilk çocuğumda 4.aya kadar doktora bile gitmedim varya.sadece idrar tahlili yaptım ve hamilelik haberini yaydık.cinsiyet öğrenmeye ve tarama testlerine gitmistim o zaman doktora onun haricinde çok rahat ve stresim yoktu.
ama şimdi üç yıldır uğraştık 2.bebek için ve allah tam vermişken korkularda beraberinde geldi.rahat olamıyom ve gerginim buda sanki beraberinde sorunları getiriyor.ilkimde sigara içiyordum bırakmamıştım bile ama şimdi öğrenir öğrenmez sigarayı bile bıraktım.
bazen diyom sakınan göze çöp batar diye atalar boşuna dememiş diye .
Allah korusun benim bebişimi sizinkileri hepsini inşallah .AMİNNNNNNN

Progestanları ihmal etme arkadaşım...Aslında progynex iğne yaptırabilsen çok daha hızlı etkisi olur..Dr una danış tabi..

Progestanları ihmal etme arkadaşım...Aslında progynex iğne yaptırabilsen çok daha hızlı etkisi olur..Dr una danış tabi..

Dediğin iğneden bi tane ctesi yaptırdık ve bi tanede bugün yatırdı doktor tekrar. bu arada aklınızdaysa yazarsanız sevinirim 6 haftalıkken progesteron tahlili kaç çıkmıştı sizin. benim 11,8 ve betahcg ise 2754. çıktı

allah yardımcın olsun canım allah bebegini saglıklı sıhatli kucana almayı nasip etsin inşallah progestanın ignesi var daha etkili bi dr sor bence belki önerir

canım geçmiş olsun bol bol dinlen canım ayağa fazla kalkma iş yapma ağır kaldırma ve uzanma canım ilaçlarınıda kullan inşallah bebişin sıkısıkı tutunur san bırakmaz annesini babasını

nihalcan geçmiş olsun öncelikle başından bir düşük birde düşük tehdidi yaşamış bir anne olarak mutlaka yatarak dinlenmeni öneririm. şu anda izin alamam diye yazmışsın Allah korusun bebeğin düştüğünde kendini toparlaman için de izin almak zorunda kalacaksın zaten. canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama bende senin gibi çalışırken iş öncelik diyordum.ben 34 yaşındayım 3 senedir anladım ki para pulun işin gücün hiç bir anlamı yokmuş önce senin ve bebeğinin sağlığı önemli inan bana. bazı değerler geç kalınınca anlam kazanıyor. millet çatır çatır rapor alıp normal zamanda bile evinde yatıyor. seninkisi bebeğinin hayatı için alınan bir izin olacak.iş yerinden banada sen otur bilgisayarın başında hiç kalma yeterki işe gel kadro eksik olmasın demişlerdi.son pişmanlık fayda etmez. canım lütfen bir dost tavsiyesi olarak algıla hiçbir bebeğin kılına zarar gelmesin. inşallah bu dönemi sorunsuz atlatırsın bebeğinide zamanında sağlıklıca kucağına alırsın inşallah.kendine iyi bak.

Canım ben hamileliğimde hiç progesteron tahlili yaptırmadım.Her sabah progesteron jeli ve gün aşırı da 2 ampul progynex iğne yaptırdım..İğneye devam ediyorum ,jeli bıraktım..Ancak iğne kullanmadığım günlerde de yatarken 200 lük progestan haplardan sabah akşam alıyorum..En ufak kanamam ve lekelenme olmadı..Şu var benimkiler tüp bebek..Transferden beri bu ilaçlara,iğnelere devam ediyorum ...Haftaya salıya rahim ağzı dikilecek haftada bir yapılan proluton depot iğneye geçeceğim...

iyi dilekleriniz için tşk ederim.
bi konuda da özür şimdi baktım benim yaptırdığım iğnenin adı proluton depart 500 mg ve Crinone jel var bide bugün başladığım.ctesinden beride 100 mg lık progestaron hap içiyom aksamları 2 tane..
benimki doğal yoldan oldu tüp değil bide ..allah tamamına erdirsin kucağımıza almayı nasip etsin sağlıcakla:CüvCüv:

Canım gebeliğimin basından beri pruluton iğne yaptırdım haftada 1 30. haftamda kesti artık doktorum iğneyi pruluton cok etkili bir iğne ama bunun yanında dinlenmen ve bol su içmende cok önemli.Aslında en dogrusu evde dinlenmen ama oyle bir durumun yoksa bari okulda cok fazla aykta kalmamaya dikkat et eve geldiğin zaman da kalçanın altına yastık koyarak uzan .
Rabbim bebeğine de sanada sağlık versin canım.

Proluton depot daha ilerki haftalarda diye biliyorum..Normalde doğal yolla olan hamileliklerde progesteron sorunu olmaz,çok dikkat et arkadaşım.Kendini yormamamaya çalış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…