Düşük tehlikesi var ne yapayım?

Sabahki mesajını gördüğümde çok üzülmüştüm.Doktora gideceğim diye yazmışsın o zaman.Allah yardımcın olsun canım senin için hep dua edeceğim.Ben de yaşamıştım yaşadıklarını .Seni çok iyi anlıyorum o yüzden.Ama ben çok şükür atlattım şimdilik.18+6 günlük hamileyim.ınşallah sende de herşey yolunda gider.

tşk senindemi düşük tehditi vardı ? ne kadar sürdü bide negibi şeyler yaşadın o dönemde anlatsana biraz .

Evet canım ben 2.5 aylık hamileyken yaşadım.Eşimle ilişkiye girdiğimin sabahı kanamam olmuştu .Ama adet kanaması gibi değil.Azdı kanama ama çok koyu renkliydi. Hemen doktora gittik.Doktor muayene etti ve serum taktılar.Akşama kadar hastenede gözetim altında tuttular.Sonra doktorum progestan hap yazdı ve 2 gün hiç kıpırdamadan yatmamı söyledi.ışyerinden izin almam sıkıntılı olduğu için de rapor yazdı.Ben de onun dediklerini uyguladım.Verdiği hapı bir hafta kullandım . Sonra tekrar kontrole gittim.Doktorum herşey yolunda ilacı kullanma artık dedi.O şekilde atlattım.Şimdilik herşey güzel görünüyor.
Olay öncesinde işyerinde çok kötü birgün geçirmiştim.Akşama kadar göz yaşı dökmüştüm.Doktor kendini çok sıkmışsın demişti bana.Bence sitresten uzak dur canım.Ne geliyorsa başımıza hep sitresten geliyor.Hep güzel şeyler düşün.

Düşük tehlikesi olanlar bol bol ananas yesinler, bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş, dua edin bol bol, Allah hepimizi sağlıkla kavuştursun bebelerimize inşallah.

Moralini yüksek tut canım bende iki ay önce düşük yaşadım 8 haftalıktı benimki stresten oldu sanırım eşimle fena halde tartışmıştık o gün ben saatlerce odaya kapanıp ağladım ertesi gün uyandıktan sonra kahverengi lekelenme şeklinde başladı tabi ben kendimi bebeğin yerleşme kanamasıdır diye teselli ediyorum doktora gittim o gün progestan verdi sadece ne yat dedi ne dinlen dedi ne de başka bi ilaç yazdı önemsemedi sanırım devlet hast. oldugu için şansızlıklar üstüste geldi anlıycagın :1no2: 3 4 gün ilacı kullanıp tekrar özele gittim doktor ultrasonda baktıktan sonra kalp atışı yok kanamanda var demekki vücud dışarı atmaya çalışıyo bebegi dedi zaten çok kötü oluyo insan o an neye uğradıgımı şaşırdım konuşamadım soru soramadım bile :a015: eve geldim akşamına da düşük gerçekleşti zaten ...Bunları işin ciddiyetini bil diye yazıyorum canım ben kanama başladıktan sonra yatmama rağmen düşük gerçekleşti çünkü ben ilacı kullanmaya başladıgımda kanama çoğalmıştı zaten dinlenmemiştim o zamana kadar sonradan çevreden duydugum kadarıyla dinlenmeye çalıştım ama artık olan olmuştu...Birazda doktorun hatası oldu benimkinde hiçbi öneride bulunmadı ilk hamilelik oldugu için benim de hiçbi bilgim yoktu hareket edincede kanama çoğaldı :çok üzgünüm: zaten kalp atışı olan bebeklerde düşük riski çok az oluyomuş kalp atışı yoksa düşük riski yüksekmiş dr söyledi bunu yani kalp atışı olana kadar sabretsen büyük kısmını atlatmış oluyosun... :1hug: Takma hiçbişeyi kafana en azından 3. ayı bitirene kadar kafan rahat olsun dert etme hiçbişeyi kendine, izin alma şansın yoksa bile ayağa kalkma iş yerindeyken eve geldiğide de fazla ayakta durmamaya çalış uzanamıyosan bile otur sürekli hareket etme çok fazla en azından bebek tutunana kadar böyle devam et ilaçlarınıda düzenli kullandınmı hiç bişey olmaz inşallah... :teselli:

Son düzenleme:
canim gecmis olsun Allah hakkinda hayirlisini versin, benimde oldu dusuk tehdidim ama doktorum ne ilac verdi nede yat dedi, cunku eger vucut onu dusurmeye karar vermisse o bebegin bir sorunu mutlaka vardir, sen yatsanda duser yatmasanda duser dedi. ben 3 gun yattim yinede, 3 hafta oldu kanamadan sonra hala kahverengi lekem devam ediyor ama artik ayaktayim, zorundayim cunku yurt disinda yasiyorum ve kimsem yok esimden baska, mecbur kalkmak zorundayim. Neyseki calismiyorum bu donemde, tek sansim bu.
dua et, hep hayirlisini dile. Olacaksa yatsanda ilacta kullansan olur. icini ferah tut, Allah'a guven. Insallah sonu guzel olur.

bugün tekrar doktordaydım ve değerler tam olarak istenilen düzeyde değil dedi bana.kalp atışları daha erken belli değil dedi ve 1 hafta arayla iğneye devam dedi.Bol bol dua ediyom ve artık düşünmeyecem diyorum.nasipte varsa denildiği gibi doğacak.ama yoksa elden bişey gelmez.Allah yardımcımız olsun

Canım bol bol ananas yemeye çalış bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş, Rabbim sağlkla kavuştursun inşallah.

canım ya merhaba
sana belkı destek olabılırım dıye yazıyorum ben su an 12 hf lıkhamıleyım ve 5 hf bıttıkden sonra kanamam oldu kurban bayramı arefesı bende cocuk dustu galıba dıye hıc sakınmadım 4 gun artarak devam ettı bayramın son unu tesadufen hastanede acıle muayene oldum kı bebek dusmemıs hatta canlanmıs ama cok buyuk bır kanamalı alan vardı rahımde ama ben kendım hıc sakınmadım ve bızım bayram cok yogun gecer kurban fılan agır da kaldırdım ama dusmedı sonra yat dedıler ama yatamadım dogru durust ama 2 hf sonra bır kan bosaldı parcayla bırlıkde tamam bu sefer kesın dustu dedık doktora gıttım o kana ragmen bebek saglıklı bır sekılde ıcerıde oturuyor hatta o zaman kadar dınlenmeme karsı cıkanlar benden gıden kanı gorunce ve bebeın yasadıgını duyunca dınlenmem ıcın ısrar bıle ettıler 3 gun yattım ama sonra kalkmak zorundaydım sende calısıyorsun yatacak durumun yok ama sana sunu tavsıye edebılırım ben yatamadım sartlarımdan dolayı ama oncelerı hızlı yaptıgım herseyı cokcok yavas kendımı yormadan yaptım ara ara 5 dakıka molalar verdım dınlenıp ayaklarımı uzattım su an 12 hf bıttı ama kanamam hala oluyor azaldı gıbı ama emın olamıyorsun senınde dedıgın ıbı gelecekse dunyaya mutlaka gelecekdır ama dusecekse yatakda dınlenenlerde bıle dusuyor bırde bebek saglıklı ve kalp atısı gorunurse dusme ıhtımalı yuzde 3 e kadar azalıyor ve ne yaparsan yap duserse de o bebegın cok agır rahatsızlıkları oldugu ıcın vucud atıyor dıyor doktorlar sevgıler

tşk asuman arkadaşım. doktorum Erzurumun en iyi kadın dogumcusu. bana dediki kaç hamile bayan gördüm kanaması 9 ay boyunca olan ve saglıklı bebek dünyaya getiren diye.bu bana moral oldu.Allahım inşallah saglıklı bebişler kucağımıza almayı nasip eder.
Bide rüyamı paylaşacam sizinle
Bugün bebeğimi emzirirken gördüm kendimi dolu dolu sütüm vardı .inşallah hayırlara yorulur..

canım ben hamile kaldım 2 gun sonra kanamam basladı test yapmasaydım adet oldum derdim o derece yani 3 ay boyunca yattım bunun 21 gunu hastanede gecti ama kuzucum burda uyuyo simdi korkma Allah izin verirse gelir hatta benim cadım erken dogdu 31 haftalık cok sıkıtı cektim ama degdi umarım melegim bırakmaz seni bol su ic ve stres yapma bol bol dua et

inşallah canım vallah her tuvalete gidişte korkar oldum kırmızı renk görecem diye . stres etmemek elde deil ama
tafsiyeler için herkese ayrı ayrı tşk.

canım geçmiş olsun öncelikle bende 6 haftamda az bir kanamam oldu dr gittik hemen eşimle bebişimin kalp atışı vardı progestan kullandım ve 1 hafta hiç bie iş yapmadan yattım şükür geçti kanamam yok ama dikkat etmem lazımmış sende cok dikkatli ol Allah bebişini sana bağıilasın canım

canım benim ilk bebeğim düştü o bebekte hiç kalkmadan yattım ama gene de düştü. bunlarda da meğer hamileymişim benim haberim yok o halde alışverişe bile gittim kanamam 5 gün az az devam etti kanamam bitince niye olmadım diye doktora gittim ki hamileymişim Allah yardım ediyo yani canım o yüzden hiç canını sıkma tabiki imkanın varsa dinlenmen lazım ama imkanın yokmuş. ayaklarımı uzatarak oturuyorum diyosunayaklarını hafif yukarda tutabiliyosan da iyi olur yastıkla falan zaten ilaç ve iğne de oluyosun inşallah sorunsuz atlatırsın canım içini ferah tut bizim gibi atlatan o kadar çok insan var ki benim ablam da diyoki resmen adet olmuştum anlamadım.bi de test yapmış onda da çıkmamış 2,5 aylıkken anlaşıldı hamile olduğu çok şükür o da atlattı şimdi kocaman kızı var. bebeğini böyle şeylerle üzme tabiki doktoruna danış ama çok da kötü bişeymiş gibi düşünme

selam şu anda 19 haftalık hamileyim. 10 haftalıkken çok yoğunbir kanama ve düşük geçirdim. doktora gittim ve bebeğim sağlıklıydı. düşen ikiziymiş, progestan iğne verdi bitince progestan fitil, ikiz bebeğim olacakmış yani ve ne benim nede doktorumun haberi vardı bundan. 14- haftada bi kanama daha geçirdim çok yoğun bir şekilde yine iğne ağrı bitince fitil, hala ağrım oluyor ve ben hala uyku uyuyamıyorum geceleri kanama olacak ve bebeğimi kaybedeceğim diye.

hepinize tek tek tşk . 26 ocakta yoğun bi kanama ile hasteaneye gittim. bebek iyi ama düşük tehlikesi çok diye yatırdı dr. hastaneye bugün çıktım hastaneden ve iğne ve jele devam dedi doktorum. bebek iyi kalp atışları felan ama bu stres öldürecek beni.
gerginim rapor verdi 10 gün. evde de yatıyom çok az kalkıyom.
allahım ne olur bebeğimi bana bağışla
kanamam durmuş ama kasıntılar var hala .
benim için dua edin ben her kes için ediyom:Saruboceq:

Allah yardımcın olsun canım bence hiç moralini bozma stres en büyük düşman bende 14.haftamda düşük tehlikesi gecirdim 1.5-2 ay kadar yattım şimdi hala kendimi yormuyorum erken doğum olmasın diye sende kendini fazla yorma stres yapma Allahım bebeklerimizi bize bagıslasın insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…