- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #6.381
:1hug: :1hug: :1hug: ayy canım arkadasım benım inan bende sen kadar heycanlıyım yaaaa.ayy neguzel cümleler kurmussun ,endogrusunu yapıyorsun canım.inanmak ve istemek yolun yarısından fazlası eder bence kaydirigubbakcemile5 hadı bakalım ınsallah hersey yoluna gidicek ve sen melegıne kavusacaksın canım buna kalpten ınanıyorum ve hepp dua edıyorumkızlar ya çok heyecanlıyım .tedavi tarihimin yaklaşması beni çok heyecanlandırıyo.içim kıpır kıpır.çok ama çoooook umutluyum bebeğim çok kısa bi süre sonra bana gelicek biliyorum.haftaya kuaföre gidip saçlarımı çikolata kahveye boyatıcam.ee hamişlik yakın 9 ay boyunca saçlarımı röfle yaptıramıycam .en azından koyultarak bi müddet idare ederim diye düşündüm.ve yine haftaya dişçime gidip kontrollerimi yaptırıcam.bebişim gelicek tüm hazırlıklarımı yapıp onu beklemeye koyulucam.
meleğim çok bekletme olurmu bak annişin full donanımlı seni bekliyooo:Saruboceq:
Arkadaşlar kürtaj olalı 5 gün oluyor ama benim karnım küçüldü bile...:1shok:
Dün yumurtlama testi yaptım pozitif çıktı...
Sanırım 1-2 hafta içinde adet olurum...
Bu kadar çabuk yumurtlamam olacağını sanmıyordum...:bbo:
14 şubatta 17 + 2 günlükken ikiz bebeklerimi rahim ağzı yetmezliği ile erkenden evde kendi kendime doğurdum..kordonlar ve eşleri içimdeydi...o şekilde kürtaj oldum.Doktor 2 ay sonra görüşelim dedi..hiç ara verin korunun diyen de olmadı..İlk mikroenjeksiyon tedavimle hamile kalmıştım...
Bana yardımcı olursanız sevinirim...
Merhabalar arkadaşlar,
Ben de üç buçuk yıldan sonra ikinci aşılamamda hamile kalmıştım. İçimde çok büyük bir sevinç ve çok büyük bir korku vardı ya kaybedersem diye. Ultrasonda kalp atışlarını gördükten sonra içim bayağı rahatlamıştı. Kalp atışı göründükten sonra düşük ihtimali %3 e kadar düşüyordu bu ihtimali yakalayamayız herhalde diye düşünüyordum ben de. Çünkü genelde yüzde elli ihtimali bile tutturamayan bir insanım.
Dokuzuncu haftada çok çok hafif lekelenmem oldu. Bunun da olabileceğini duymuştum. Rahim büyüdüğü için kılcal damarlar çatlayabilirmiş. Yine de dedim ki eşime gidip bir baktıralım da içimiz rahat etsin ne zamandır bebişi görememiştik zaten. Acile gidip ultrasona girdim. Doktor baktı baktı bu alet pek göstermiyor diğerine geçelim dedi.Eşime de demişki birazdan sizi de çağırırım bebeği göstermek için. Yine baktı bir de alttan bakalım dedi. Alttan bakınca bebiş kocaman gözüktü hemen ah işte dedim her şeyi belli olmaya başlamıştı. Kafası kolları bacakları. Ama kalbinin olduğu yer hareketsizdi. Kıpırdamıyordu. Doktor dedi ki sizde görüyor musunuz kalp atışı yok. Evet dedim en çok korktuğum şey başıma gelmişti. Ama Allah ım orada bir sabır verdi bana soğukkanlılığımı korudum. Düşünmesine bile tahammül edemediğim şey başıma gelmişti. Dondum kaldım.
Cerrahpaşa da tekrar baktırdık hatta orada da doktor bize "böyle gelen çok oluyor burada görüyoruz atışı moralinizi bozmayın" dedi ama ne yazık ki yine görünmedi. Ertesi günü çok korkunç bir ağrı ve kanama başladı. Yerlerde süründüm resmen kürtaj saatine kadar. Dün bitti her şey işte. Burada hamile annelerin "böyle şeyleri okumayın" dediği hikayelerden biri olduk. İnşallah bu konuda yaşadığımız en büyük üzüntü bu olur diye dua ediyorum.
Yumurta ve sperm olduktan sonra, eşimizin ve bizim sağlığımız yerinde olduktan sonra ümit her zaman var. Allah hepimize bu mutluluğu bir daha yaşatsın ama bu acıyı asla bir daha yaşatmasın sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alabilmeyi nasip etsin.
hayırlı cumalar canım...nasılsın iyi oldumu moralin biraz?canım sen çalışıyomuydun?[/QUOT
iyiyim canım bundan sonrada karar verdim iyi olacam hayatımı en güzel yaşlarımı sıkıntıyla geçirmemeliyiz bu yaş bi daha gelmez bu gençlik geçeeer gider en güzeli en iyi şekilde yaşayabilmek eşimlede konuştuk öyle yapacaz inşallah...ben çalışıyorum ama çıkabilirim cesaret edemiyorum işi bırakmaya...CADIARZU
Merhabalar arkadaşlar,
Ben de üç buçuk yıldan sonra ikinci aşılamamda hamile kalmıştım. İçimde çok büyük bir sevinç ve çok büyük bir korku vardı ya kaybedersem diye. Ultrasonda kalp atışlarını gördükten sonra içim bayağı rahatlamıştı. Kalp atışı göründükten sonra düşük ihtimali %3 e kadar düşüyordu bu ihtimali yakalayamayız herhalde diye düşünüyordum ben de. Çünkü genelde yüzde elli ihtimali bile tutturamayan bir insanım.
Dokuzuncu haftada çok çok hafif lekelenmem oldu. Bunun da olabileceğini duymuştum. Rahim büyüdüğü için kılcal damarlar çatlayabilirmiş. Yine de dedim ki eşime gidip bir baktıralım da içimiz rahat etsin ne zamandır bebişi görememiştik zaten. Acile gidip ultrasona girdim. Doktor baktı baktı bu alet pek göstermiyor diğerine geçelim dedi.Eşime de demişki birazdan sizi de çağırırım bebeği göstermek için. Yine baktı bir de alttan bakalım dedi. Alttan bakınca bebiş kocaman gözüktü hemen ah işte dedim her şeyi belli olmaya başlamıştı. Kafası kolları bacakları. Ama kalbinin olduğu yer hareketsizdi. Kıpırdamıyordu. Doktor dedi ki sizde görüyor musunuz kalp atışı yok. Evet dedim en çok korktuğum şey başıma gelmişti. Ama Allah ım orada bir sabır verdi bana soğukkanlılığımı korudum. Düşünmesine bile tahammül edemediğim şey başıma gelmişti. Dondum kaldım.
Cerrahpaşa da tekrar baktırdık hatta orada da doktor bize "böyle gelen çok oluyor burada görüyoruz atışı moralinizi bozmayın" dedi ama ne yazık ki yine görünmedi. Ertesi günü çok korkunç bir ağrı ve kanama başladı. Yerlerde süründüm resmen kürtaj saatine kadar. Dün bitti her şey işte. Burada hamile annelerin "böyle şeyleri okumayın" dediği hikayelerden biri olduk. İnşallah bu konuda yaşadığımız en büyük üzüntü bu olur diye dua ediyorum.
Yumurta ve sperm olduktan sonra, eşimizin ve bizim sağlığımız yerinde olduktan sonra ümit her zaman var. Allah hepimize bu mutluluğu bir daha yaşatsın ama bu acıyı asla bir daha yaşatmasın sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alabilmeyi nasip etsin.
ahh melikecim ahh neden böyle yapıyorsun.kendıne hayatı neden zindan edıyorsun canım yaa eminımki elinde değidir ama azcık bı sirkelen ve kendıne gel bence.,şöylee bir etrafına bak ınan senden kötü durumda olan cok fazla ınsan var.benı amcamla yengemın 10 sene olmadı cocukları ama birbirlerıne daha bı baglandılar ve 10 sene sonra mucize denebılecek sekılde peşpeşe cocuklerı oldu.hiç isyan etmemısler hayatlarını hiç karartmamıslar,biz saglıklı olalım gerısı gelır demısler ve mükafatlarını aldılar.
sen kimseyi takma canım kafana,bırı sorarsa 5 6 ay düşünmüyoruz bu düşük benı cok etkıledı de gec.herkez cok boşbogaz ınsanı kırarmıyım üzermiyim hiç düşünmezler.ilk düşükte bende aynı böle oldum evden cıkasım gelmedı ama sonra bı düşündümki hayat okadar güzelki okadar yasamaya degerkı,sen mutluluga kapıldıgında ve hiç isyan etmedıgınde Rabbim bebegı sana yolluyor zaten.gercekten hayatın güzel yönünden bak hep senden kötüsü olanı düşün.bak enazından hamıle kalmak gibi bir sansın var canım.ya hıc anne olma şansın olmasaydı Allah korusun.inankı gec olsun güç olmasın :1hug:
sağol tuğbişim tesellin için sirkelenmeye çalışıyom işte eşimle açık açık konuştum herşeyi bende normal değilim diyo canım o yaa bundan sonra üzülmek yok napalım gezelim tozalım tadını çıkaralım diyoz işte ne kadar kendimizi kandırabilirsek...evlemeden önce kocanı istiyosun evlenince onu unutup çocuk istiyosun bakalım çocuk olunca ne isticez kaydirigubbakcemile3 geçen zamana çok üzülüyorum yaa hiç ömrümüzün kıymetini bilemiyoz gerçekten ömür su gibi geçiyor hele geçmişe baktığında yuuh sene geçmiş üstünden daha dün gibi diyebiliyoruz bende bu günleri güzel değerlendirmek istiyorum işte inşallah
evet insanlar tabi hepsi değil senin gibi üzülende oluyoda boşboğazlarda var seni sinir etmek hoşuna gidiyo...amcan adınada sevindim Allah sağlıklı uzun ömür versin yavrularına...sen nasılsın tatlım bebeşin nasıl çok özlettin kendini
Ben 3-4 ay içinde tekrar hamile kalacağım buna çok inanıyorum..Eşim rahim ağzı yetmezliği ve rahim kasılmalarıyla ilgili makaleleri okuyup kaydediyor...Bu kez bebeklerim ya da bebeğim benimle kalıcaklar Allahın izniyle...........:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
Merhabalar arkadaşlar,
bende iyyiim canım bebişimde iyidir inşallah.doktora gıtmeyı iple cekıyorum.ama hala hep bi yanım acaba diyo ufacıkta olsa insan korkuyo ya kötü bişe olursa diye.artık bebegım herseyden önce YÜCE RABBİME emanet.bende elımden geldıgınce bebegıme iyi bakmaya calısıyorum.
inşallah Allah ım bebek isteyen herkeze hayırlısıyla nasip eder ve hamıle olan butun arkadaslarıma ve bana hayırlı dogum sonunda bebegımızı saglıkla kucagımıza almak nasip olur hepimzie
bademcim hoş geldin keşke gelmeseydin ama napalım bizim elimizde değil hayırlısı olsun de geç tatlım...senin yazını okumuştum çok üzüldüm gerçekten Allah sabırlar versin...ama sen daha yeni kürtaj oldun bu kadar acele etme be gülüm birazcık kendini toparla gelicek kuzunun yeri rahat olsun canım seni düşündüğüm için böyle söylüyorum...öpüyorum seni canım çabuk toparlamışsın kendini moral olarak maşallah öpüldün a.s.
Başka çarem mi var canım ?
:çok üzgünüm:
bademcim acele etme derim sana.ben de senin gibi bebeğimi kaybettiğimde şu üç ay geçse de ben yeniden hamile kalsam diyordum.Ama eşim bekleyelim yeni gelen bebeğimizin yeri rahat olsun dedi.ben 1.5 sene bekledim.şimdi hamileyim.herşey yolunda çok şükür.bu konuyu çok takma kafana.imtahanın büyük.kendini başka şeylere ver.kendine yeni şeyler bul onlarla uğraş.ben öyle yaptım.kafa olarak rahat olursan herşey daha güzel olur.tekrar hamile kaldığımda acaba bu bebeğime de bişey olur mu diye çok korkuyordum.Allaha sığındım hep dua ettim.Dua edince insan çok rahatlıyor canım.Olumlu düşünmek lazım ki olumlu şeyler çıksın karşımıza.Allah yardımcın olsun.:Saruboceq:
amin canım..doktor 2 ay sonra gelin dedi..bakalım neler bekleyecek bizi............
senin için en hayırlısı neyse o olsun.ama var ya geçecek bu günler sen yeterki güçlü ol.
canım çok geçmiş olsun...Rabbim gelicek bebişlerimize güzel ömür versin inşallah.canım bolulu musun?
canım neden öyle düşünüyorsunkı,başka çarem mı var derken?evet acın cok büyük ,ama hayata sıkı sıkı tutunmayı secmıssın,bedenen iyileşip tekrar hamıle kalmak için can atıyorsun.bencede en dogrusu bu zaten.kimisi cabuk toparlanır hemen hamıle kalır kımısı gec toparlanır hamılelık biraz gecikir.herkezın acıya bakışı cok farklıdır.bunun için illada 1 veya 1.5 sene beklemen gerektıgını düşünmüyorum.burda düşük yapan arkadaslardan cok var kımı 6 ay korundu kımı 4 kımı 3 kımı 1 kımıyse hiç korunmadı.bu senın ve doktorunun bakışına baglı ve rahmının toparlanıp toparlanmadıgına.bence 2 _3 ay sonra kendını iyi hissedip tekrar bebek düşünebılıyorsan bundan daha güzel birşey olamaz.ben düşük yaptıktan tam 1 hafta sonra topladım kendımı ve bu topiği actım hiç karamsar olmadık cogumuz.hep önümüzdekı ayı bekledık olmadı mı öbür yumurtlama günleri için gün saydık.hayat baska şekılde gecmez bence.seninde enkısa zamanda cok daha iyi olacagına inanıyorum.inşallah hayırlısıyla tekrar hamıle kalırsın ve saglıkla kucagın alırsın bebegını.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?