Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

canım öncelikle geçmiş olsun. seni elbette çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamış biri olarak bende 2 kayıp yaşadıktan sonra aralık ayında oğlumu kucağıma aldım. Ümidini kaybetme pozitif ol. araştırmaların yapıldı mı? inşalllah en hayırlı zamanda bebeğine kucağına alırsın sağlıkla

slm canim en sonucusunu 4.ayda dusurdum ve doktorum adetiin 2gunu gel dedi bende azartesi gunu gittm kanimi felan aldilar iste bugun sonuc belli olacak ama ben kan pihtilasmasindan supeleniyorum seninkiler neden dusmus canim sana ne dedi doktorlar

slm canim en sonucusunu 4.ayda dusurdum ve doktorum adetiin 2gunu gel dedi bende azartesi gunu gittm kanimi felan aldilar iste bugun sonuc belli olacak ama ben kan pihtilasmasindan supeleniyorum seninkiler neden dusmus canim sana ne dedi doktorlar

canım benim ilki dış gebelikti. 7. haftada sonlandı. ikincisi 12 haftalıkken kalp durmasından sonlandı. 2. kürtajda çıkanı genetik teste yolladılar down sendromu olduğu çıktı. ben ve eşimin bütün genetik taramaları pıhtılaşma testleri temiz çıktı. tamamen kötü bir tesadüftü yani yaşadıklarım. ama en son gebeliğmde ne olur olmaz diye 8. aya kadar coraspin kullandım. testlerini mutlaka yaptı.

merhabalar ben aranıza yeni katıldım 4 ay önce 7haftalık bebegimi kalp atısı durdugu icin kürtaj olmak zorunda kaldım şimdi bebek istiyoruz bu ay bakıcaz ama hic hamilelik belirtileri yok cok korkuyorum tekrardan hamile kalamazsam diye kızlar bana yardım edin

slm canim hosgeldin bende yeniyim aslinda :) cok gecmis olsun cok zor biliyorum anliyorum seni sana tavsiyem fazla dusunme cunku cok dusundugun zaman hormonlarda felan bi anormallik oluyomus duydugum kadariyla ozamanda vucut otomatik olarak istemiyomus kendini serbest birak cok kafana takma Allahim su mubarek gunde kalbine gore verir insallah

tavsiyelerin icin tesekkür ederim Allah seninde gönnüne göre versin

canım 3 haftalıktı ve bende anlamadım kendisi düştü.8 ay sonra hamile kalabildim ve ben bebişim düştüğünde küçük olduğu için sadece 2 hafta korundum sonra bıraktım korunmayı.

Merhabalar kızlar,
Bende 5 mayısta 4 haftalıkken kendiliğimden düşük yaptım.Kanama 1 hafta sürdü ve kanamanın 2. günü hilal şeklinde serçe parmağı büyüklüğünde et ve yapışık şekilde şeffaf zar gibi parça düştü.Sonrasında da rahim temizlenmişmi diye kontrole gitttim herşey normaldi. Hamile iseniz gerçekten parça düşüyor. Düşen rahimde oluşan rahim duvarı imiş. Doktorum öyle söylemişti. Düşük sonrası ilk adetim gecikmeli 39 gün sonra oldu. 3 gün durdu 14 gündür hala devam ediyor. Yoğun bir kanama geçiriyorum. Gerçi şuan azaldı gibi ama 6 gün 2. günü gibi yoğun yaşadım. Öncesinde de 1 hafta akıntı şeklinde lekelenmeler geldi. Acaba normalmidir.Sizlerde de bu şekilde oldumu. Düşük sonrası ilk adette kanamanız uzun sürdü mü? Doktorum herhangi bişey yok herşeyin nomral dedi. Ama ben yine de içim rahat değil...Cevaplarınızı bekliyorum..Rabbim hepimize sağlıklı bebişler versin inş...

delf merhaba 12 haftalık kalbi duran bebeğini nasıl aldılar canım kürtaj mı doğurtturdularmı ve o bebeğinden sonra kaç ay ara verdin tekrar hamile kalmak için benim 5 buçuk aylık gebeliğim sonlandırıldı da normal doğum suni sancıyla ardından kürtaj oldum ama doktorum sağolsun çok ilgisiz çıktı bana ne kadar beklemem gerekli yenibir bebek için hiç söylemedi kontrola geleceğim günü bile söylemedi oysaki tam bir hafata sonra kontrol olunuyormuş benim haberim yok

Merhaba. Benim 15. haftada düşük tehlikesi var diye rahim ağzı dikişi atıldı. 1 hafta sonra suyum geldi. Hala kalbi attığı için normal doğum yaptım, ardından kürtaj oldum. Aynı sizin gibi yani. Bir hafta sonra kontrole gittim. Doktor herşeyin normal olduğunu, 3 ay korunmamızı tavsiye etti.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

çok teşekkürler yeşil kuş güya izmir in en iyi proflarından birine gittim canım ama hastanede hiç tanımıyorbile hastasını buralardan öğreniyorum kontrol zamanlarını bile sağol

merhaba canım. kürtaj oldum.inanılmaz bir sıkıntın olmaz ise görmeme gerek yok dedi 2 ay sonra görmek istedi , gittim vücudun yeni gebeliğe hazır rahim kendini toplamış psikolojik olarak kendini hazır hissediyorsançalışmaya başla dedi. ertesi ay hamile kaldım tekrar. yani 3 ay sonra.

anladım canım sağol ama sanırım ben daha uzun beklerim hem normal doğum hem kürtaj oldu benimkisi çok sancılı bir dönem geçirdim ve hala geçiriyorum

canım benim bende edward sendromundan 20 haftalık bebeğimi kaybettim suni sancıyla yapıldı. bizim ileri hamilelik olduğu için doktorum en az 4ay korun demişti. haziran 27 de tam bir sene oldu . çok zor yaşayan bilir die bir söz var ya bence doğru geçmiş olsun

hepimize çok geçmiş olsun kızlar.gerçi geçip gitmiyor bir türlü ama.ben de 19. haftamda kaybettim bebeğimi.ardından ne bir açıklama ne bir sebep söylendi.sadece 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin denildi.kontürole felan gel diyen de olmadı.üstelik benim tüp bebekti.şimdi yeniden denemek istiyorum ama çok korkuyorum.düşük bir kadının yaşayabileceği en büyük yıkımlardan biri.doktorların duyarsız tavırları da buna eklenince insan tüm hayallerinden vazgeçebiliyor.

aynen katılıyorum canım doktorumuz bizi çok üzdü zaten yeterince üzgünüz tuzu biberi oldu

merhaba oglak acını çok iyi anlıyorum bende geçen hafta 9 haftalık bebegimin kalbi durmuş. kürtaj oldum. senin bebegin büyükmüş benimkinden senin için çok zor olmuş. keşke ege saglık hastanesine gitseydin orda evrim berberoglu var doktor ben çok memnunum güler yüzlü bir bayan tavsiye ederim tekrar bebek istiyorsan.tekrardan çok geçmiş olsun canım

Selamlar hepinize ben de yeni katıldım aranıza.Son 6 ay içinde 2 kez bebğimin kalbi durdu ve kürtajla alındı yaşım ileri ama doğal yolla hmile kalmıştım ikisinde de, doktor karyotip analiz verdi yaptrıdım temiz çıktı başka ne istiyorlar sebep araştırması için bilen var mı yardımcı olur mu petville sen kaç yaşındasın sorabilir miyim ben yaşımdan dolayı sorun yaşadığımı sanıyorum

Merhaba,
Benim de bir düşüğüm gerçekleşti. Ocak ayında 5.5 haftalıkken düştü, zaten çektiğim yoğun kasık ve bel ağrılarından belliydi, değer 1500'ü geçemedi ve ultrasonda da gözükmemişti. Öncesinde çok kötü, üzücü bir dönem geçirmiştim, hamile olabileceğimi bilmeden çok üzüldüm, ağladım o zamanlar. Düşük gerçekleşince de artık pişman olmaktan başka birşey olmadı.
Geçen ay korunmayı bıraktık, KPSS ye hazırlandığım için sınav sırasında hamile kalmak ya da hamileliğimi tehlikeye atmak istememiştim. 2 gün önce adetim geldi, öncesinde yine yoğun kasık ağrıları, hamileyim, düşük yapıyorum sandım. Belki de yapmışımdır, okuduğum kadarıyla çoğu gebelik 4 haftada sonlanabiliyormuş ve anne adayları bunu farketmeyebiliyormuş. Sanırım düşük yaptım, çünkü benim normalde adet gününden önce hiç ağrım olmaz, sınav öncesi çok stres yapmıştım, sınavda da çok heyecanlanmıştım. Bundan olabilir. Doktora gitmedim çünkü daha olumlu bir şekilde bu ay denemek istiyorum, düşük olduğunu bilmek beni daha çok gerecek biliyorum. Çok stresli bir insanım maalesef, çok kafama takıyorum bazı şeyleri ve üzülüyorum. Burada çoğunuzun çok ileri gebeliklerde düşük yaptığınızı okudum eminim çok zordur, o kadar haftadan sonra, yapılan planlardan, kurulan hayallerden sonra bunu atlatmak daha da zorlaşıyordur, umarım öyle birşey yaşamam, benim duygularım pek de bunu kaldırmaz ve olumsuz ve mutsuz olmak herşeyi daha da zorlaştırır diye düşünüyorum.
31 yaşındayım, sizce bu düşük olasılığını arttırabilecek bir yaş mı? Olumlu olmaya çalışıyorum ama açıkcası çok korkuyorum, tekrar bir düşük yaşamaktan korkuyorum. İlk düşüğümü birkaç kişi biliyor, birşeylerin ters gittiğini hissettiğim için çok az kişiyle paylaşmıştım. Bazılarına söylediğime bile pişmanım. 4 yıllık evliyiz, bebeği bu sene yapmaya karar verdik ama insanların lüzumsuz çocuk var mı yok mu soruları bile eskiden umursamama rağmen,beni sinir ediyor artık.
bebek deneyen herkesin allah yardımcısı olsun, eşim çok istiyor, ben çok bebek istemiyorudm ama artık ailemizde bir bebeğin mutlaka olması gherektiğine inanıyorum, sınavda iyi geçtiği için gelecek hakkındaki endişelerimden de kurtuldum. Bu süreçte hepinize olumlu ve güzel şeyler düşünmenizi, başkaları için çok canınızı sıkmamanızı tavsiye ederim. Hayaller kurmaya devam edin ve herşeye ilk defa başlıyormuş gibi düşünün.

Merhabalar, ben mayıs 22 de en son adet olmuştum ve haziranda bu tarih geçince yaptırdığım testlerde gebeliğim göründü.hem kan hem de idrar testine göre hamileydimmm..çok mutluydumm..bebeğime günlük yazmaya başlamıştımm..onunla birlikte geçirdiğim ilk günden son güne kadar yazıp ona ileriki yaşlarında hediye etmeyi düşünüyordum..daha sonra 5. haftamda doktora gittğimde kese görünmedi ancak kan değerim 2200 çıkmıştı.. doktor belki küçük olduğundan görünmüyordur dedi..içimde hep bir korku vardı.. sonra diğer hafta kontrole gitmeden bir gün önce kanamam başladı.doktora gittiğimizde kesenin boş olduğunu ve düşmeye başladığını öğrendim..doktorun azından kürtaj kelimesini duyduğumda dünya başıma yıkıldı sankii..orada başladım ağlamaya, o andan sonra doktorun hiçbir dediğini duymadım..ilk bebeğimdi, en doğru zaman diye düşünmüştüm, değilmiş..ve evliliğimiz 1. yıl dönümünde kürtaj oldum..daha yeni yeni kendime geliyorum ve ikincide aynısı olacak mı diye çok korkuyorum..önceleri buraya sadece okuyucu olarak katılırdım ve bebişim kesinleşince müjde vermek için yazarım diye düşünmüştüm, kısmet değilmiişş (..Allah kimseye yaşatmasın, daha ileriki aylarda olanlara da Allah daha büyük sabır versin..Herşeyin hayırlısıı..Umarım ikincide buraya müjde vererek yazarım ve aynı şeyi yaşamam..

selamlarr..ben de müjde verip düşük yapanlardanım."ben de hamileyim" topiğinden buraya zorunlu terfi edenlerdenim.terfi yerine tehcir demek daha doğru olur herhalde. 9 haftalıkken kalbi durmuş bebeğimin.10 gün önce de hiç aklıma gelmezken düştü gitti bebeğim. erkekmiş diyolar. gözlerini hiç unutmıycam.ben de kendimi o kadar sıktım o kadar üzdüm ki.uzun yolculuklar yaptım hamileyim demeden. karnıma hafif darbeler bile almışımdır belki.Bunlar neden olabilir ama Allah kısmet etmeyince etmiyor. o yönden de pişmanlıklarım var. çok dedim bebek istemiyorum diye zamanında. tam istediğim zaman da Allah aldı.büyük konuşmıycakmışsın . hala umudum var.inşallah bidahakine bu hataları yapmıycam. o zaman da aynısı olursa kendimi sorgulamaktan kurtulurum belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…