- 27 Kasım 2016
- 2.324
- 6.854
- 158
Canımcım, merakın, takıldıgın nokta, ınsaalık tarıhı kadar eskı
Dınler, ınançlar da bu konudakı görüler çerçevesınde sekıllenmıs, ınsanlar bu görüslere göre bırlesmıs veya ayrı toluluklar olusturmus
Ben kendı ınandugım görüsten bahsedeyım
Yeryüzünde 2 tür ırade var Küllı Irade (Herseyı kapsayan, Allah'ın takdırı, degıstırılmesı mümkün olayan) ve Cüz'ı ırade (ınsana aıt sınırlı olan ırade, seçım yapabıldıgımız saha)
Cennet ve cehennem kavramları cüz'ı ırade oldugu ıcın var yoksa nasıl sorgulanabılır kı ınsan Her seyden, tüm davranıslar Allah'ın takdırı olsa (burda geçısme var tabıı ama) kıyamet günü / sorgu gününün bır anlamı olmaz
Yerı gelmısken söylıyım, Kıyamet/sorgu gününün tek sahıbı Allah'tır, kımse kımseyı yasarken yargılamaya kalkmasın
Söyle örnekleyeyım; Hava durumu tahmınlerıne baktınız, dıyor kı yarın yagmur yagacak Ertesı gün oldu Yagmur yagıyor Bu Küllı Irade Sız ıster semsıyenızı alır çıkarsınız, ısyemezsenız semsıyenızı almazsınız ıslanırsınız, seçım sızın Bu da cüz'ı ırade Küllı ıradenın sartlarına uyum veya uyumsuzlugun sonuçlarını da yasarsınız tabıı
Kımse ben yagmurda semsıyesız, pamuklu gıysılerle yürürüm de ıslanmam dıyemez Doganın yasaları bellıdır
Suyun kaynama derecesı bellıdır (Küllı ırade / Bılımsel bılgı) kaynar suya parmagımı sokup sokmamak benım kararım (sokarsam yanarım, doganın yasaları, Allah'ın ıradesı böyle) kararımın sonucuna katlanırım
Nıye mınnacık bebecıkler hasta doguyor, tecavüze ugruyor (yazmak bıle ne kadar rahatsız edıcı) günahları ne
Baska ınsanlara ıbret olsun dıye görüsü benı çok rahatsız edıyor, nedır yanı kurban mı onlar
Bu da Küllı ırade, Allah'ın takdırı sonuçta Bebek hasta dünyaya gelıyor, belkı daha yasını doldurmadan ölüyor
Bunun karma dharma gıbı yorumları var Uzakdogu ınanclarının Reenkarnasyonla ılıskılendırılıyor, pek çok görüs var
Islam'da buna takdır'ı ılahı denıyor, yanı bızım gücümüzün yetmedıgı kısım, sebebını de anlayamıyoruz, görüsler var tabıı
Bu tür durumlara bızım verdıgımız tepkıler yıne cüz'ı ırade, ıyı bır doktor olup bebeklerı ıyılestırmek, toplum zararlısı kısılerın hem yetısmesını engellemek hem de zarar vermelerını engellemek (yasalar, hukuk sıstemının ıyı calısması vs) bızım ısımız Mesela gündemde olan tecavüz konuları, nıye onun basına geldı, zavallı kurban dıye kafa yoracagımıza bır daha olmaması ıçın ne yapılabılır konusuna kafa yormak lazım Yaptıgı kadar yapmadıgından da sorumlu ınsan, bundan da sorgulanacak
Hesabı ahırette sorulur görüsü de sorumluluktan kaçmaktır, ınsan bu dünyada da hakkı aramak ve yasamakla sorumludur, eger kaçarsa, doga kanunları tıkır tıkır ıslıyor, bırgün hayat mutlaka ona kaçtıgını ödetır
Konuya dönecek olursam, evrenın kanunları bellıdır, bunlara uydugun sürece mutlu olursun Kahveyı oturdugun yerden olumlama yaparak yapamazsın, kahve su cezve ve atesı temın etmelısın sonra da emegınle yapmalısın
Yaptıgı kadar yapmadıgından da sorumlu ınsan
Sevgılı arkadaslar, gerçek ınsanlıgınızı görmek ıcın zayıf ve muhtaçken yaptıklarınıza degıl, güçlü, ıradelı, ınsanlara üstün oldugunuz durumda yaptıklarınıza bakın Asıl gösterge budur
Sonunda 1. sayfadan itibaren tüm yazılan yazıları okudum, sayenizde çok şey öğrendim, inşallah ben de sizlere bir şeyler katabilirim. Hepimiz bir zincirin halkası gibiyiz, hiçbir şey tesadüf değildir, umarım bu konu tekrar canlanır çünkü okumaya çalıştığım eski sayfalardan o kadar çok faydalandım ki. Her gün bu başlıkta sayfalarca bilgi/güzel enerji/olumlama/dua aksa keşke.
Belki birinin işine yarar umuduyla ben de naçizane şu bilgiyi paylaşayım: malumunuz bilinçaltı bizi kandırıp olumsuz düşüncelere itebiliyor. olumsuz düşünce aklımıza gelir gelmez "iptal" derseniz ve bunu inanarak yaparsanız o düşünce gerçekten uçup gidiyor.
Örneğin:
siz: "çok mutlu bir hayat yaşıyorum"
bilinçaltı: "hadi canım oradan, şöyle bir şey vardı ya hani..."
siz: "İPTAL"
bilinçaltı: ....
Ben de boyle olduguna adim gibi eminim.Cunku 1 kere mucizelere tanik olan, gercekten idrak eden bir daha umudu kirilmaz ve aklina acaba demek bile gelmez :) 2016 nin enerjisi cok yogun,gundemler yogun genel olarak herkes de. Bu enerjilerin hakkini veririrz insallah bol imajinasyon bol olumlamalarla
BEn bilinçaltımı susturmayı tercih etmiyorum. Bazan olumsuzlukların üzerini çok kapatmak, onları görmezden gelmek bir yerden sonra olumsuzlukların patlak vermesine yol açabiliyor bende. Hayatın mükemmel olduğunu söylemiyorum kendime, buna inanmam da zaten, dünya mükemmeliyet yeri değil eğer öyle olsaydı cennet olurdu burası.ben sadece geleceği olumsuz düşüncelerle karartmamaya(çünkü gelecek henüz gelmedi), geçmişi de keşkelerle hatırlamamaya(çünkü artık değiştiremem) çalışıyorum. Beni mutsuz eden bir şey varsa bunun mükemmel olduğunu değil sadece olması gerektiği için olduğunu söylüyorum. Bİlinçaltımdan olumsuz bir mesaj geldiğinde diyorum ki kendime: paniğe kapılma, bu vakte kadar böyle olumsuz bir kalıp oluşturmuşsun ama artık olumlular geliyor yerine.Supermis:)
Bundan sonra sıklıkla kullanacagim:))
Örnek verecek olursam ,
mutluyum dediğimde bilinçaltım ama şöyle şöyle olmuştu dediğinde,
öyle olması gerekiyordu oldu diyorum veya da
o olay oldu ve bitti şu anda başka bir andayım diyorum.
Ben de basak burcuyum. Hatta yukselenim de basak:)))Benim gibi gamli baykus Başak degilsiniz sanslisiniz :) Burclarda pozitifivizm temsilcisi Yay zaten :) Benim olumlu olmaya ihtiyacim varr su kafami bosaltabilsem basaracagim.
Teşekkür ederim. Evet, net olmak gerek, biliyorum. Bu örnekten yola çıkalım. Evet, o kişiyi net bir şekilde istiyorum. Hayaller kuruyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Güzel duygular barındırıyorum.
ANCAK
Örneğin, sosyal medyada onun adını görünce ilgisinin başkasında olacağı ihtimalinden korkuyorum. Mesela sayfasına gireceğim, giremiyorum "ya bir kızla fotoğrafını paylaştıyasa?" diye. Anlatabiliyor muyum? Basit bir örnek belki ama korkmak istemiyorum. Korkularım konusunda nasıl bir çalışma yapmam gerektiğini bulmam gerek en kısa sürede. Yorucu oluyor tahmin edeceğiniz üzere.
Çok güzel kendinizi ifade etmişsiniz.Burada önemli olan, artık bir şeylerin farkına varmış olmanız. En büyük ve kişiye yararı olan farkındalık kapıları sizde de açılmış.Evet geçmiş geçti,geleceğe daha var.Bunları düşünerek anı kaybetmemek lazım.Her hangi bir şey yaparken,aklımdan bir sürü olumsuz duygular,düşünceler geçmeye başlıyor.Bunu fark ettipim an dikkatimi yaptığım işe veriyorum.İnanın bunu yapmıyoruz.Kafamızda hep bir şeyler var Geçenlerde, küçük oğlum yanıma geldi ve saçını okşuyorum ama kafamda bin tane ses.O an farkına vardım ki,ben çocupumu severken bunu hissedemiyorum.Çünkü ilgim başka tarafta.Hemen oğluma sarıldım ve Allahım şükürler olsun dedim.Oğlumla konuşmaya başladım.Gözlerinin içine baktım.Anı gerçekten yaşamak lazım.Bunu yapmaya başladığınızda nefis de eskisi kadar rahatsız etmiyor.Sesler biraz daha azalıyor.Yaklaşık üç aydır bu konuyu takip ediyorum.
Kendimi tahlil etmemde bana çok yardımcı oldu yazılanlar. Nereden başlayacağımı bilemiyorum aklıma geldiği şekilde yazmak istiyorum çünkü durduramadığım bir yazma isteğim var şu anda.
Öncelikle duanın gücüne çok inanıp düşüncenin gücüne hiç inanmazdım. Yani dua edersem kabul olur evet ama ben bir şeyin iyi/kötü olacağına inanıyorum diye o şey iyi/kötü olamaz derdim. Koca kainat benim düşünceme göre mi hareket edecek fikri mevcuttu. O yüzden başıma gelen olumsuz hadiselerle yıllarca karamsar yaşadım, o kadar karamsarlığa yine de Allah bana çok şey lütfetmiş bunu görüyorum. Ama mesela "korktuğum başıma geldi" denecek şeyler yaşadığımı görüyorum. Ta bekarlığımdan eşimin ailesi bana değer vermezse korkum vardı. Belki bunu küçükken dinlediğim gelin-kaynana hikayelerinden öğrenmiştim bilemiyorum. Çok iyi şartlarda bir gelin olmama rağmen evet eşimin ailesinden yeterince ilgi görmediğimi fark ettim. Bunda o küçüklük hikayelerimle birlikte kendime biçtiğim değersizlik hissinin de payı var. Kötü insanlar veya bana kötülük yapıyorlar diyemem ama normal şartlarda el üstünde tutulmam gerekirken gayet de sıradan bir insanım onların gözünde. Birincisi evet bunu ben yapmışım bunu fark ettim...
Bir diğeri işim. Çok istediğim bir mesleği sırf yüksek puan aldım diye yazmadım ve toplumda daha çok ses getiren bir mesleğe sahip olmama rağmen işimde mutsuz oldum. Çünkü mutluluğu o istediğim meslekle özdeşleştirdim ve kendi mesleğimde mutlu olma ihtimali tanımadım kendime. Oysa şu an "beni mutlu edecek iş" diye bir şeye inanmıyorum, mutlu olacağım işi kendim meydana getirebilirim buna inanıyorum...
Bir diğeri iki küçük çocuğumda da uzun yıllar izin kullandım. İlkinde işe başlarken insanlar hep "eve alıştın şimdi zor olacak" dediler ve iki yıl gibi uzun bir araya rağmen işe çok isteksiz ve korkuyla başladım. Şimdi ikinci iznimde yine aynı şeyi yapıyorlar ve ben diyorum ki, işimi özledim, bunca izinden sonra hala gidebileceğim bir işim var, insanlar yıllarca atama bekliyorlar oysa benim bir işim var şükürler olsun, ve ne güzel ki bu iş bana çocuklarımı büyütecek uzun izin hakları tanıdı. Evet Pazartesi işe başlayacağım ve gayet pozitifim, okula yeni başlayan çocuklar/yıllarca atama bekleyip atanan insanlar gibi heyecan doluyum...
Eskiden ya hep ya hiç mantığı da vardı bende. Şimdi zaman zaman kendimi iyi hissetmediğimde bu bir süreç diyebiliyorum. Çünkü uykusuz geçen bir gecenin ardından bile insan neşesini yitirebiliyor. Bu kadar basit bir şey için bütün her şeyin kötü gideceğini düşünmek çok adaletsizce geliyor bana. İnsanlara olduğum kadar kendime de adil olmak istiyorum artık. İnsanları sevdiğim kadar kendimi de sevmek...
burada çözümden ziyade belki tespit yapabildim sadece. İnşallah o çözümleri bulup uyguladığım günler de yakındır. Önce Allah'a sonra kendime güveniyor ve inanıyorum... buna vesile olan sizlere de sonsuz teşekkür ediyorum.
Ben de , ben de :)) çifte başağımBen de basak burcuyum. Hatta yukselenim de basak:)))
Teşekkür ederim. Evet zaten farkındalığımı paylaşmak istedim burada, değiştim bitti demek için çok erken. Ama bu bile büyük başarı benim için. O kafa içindeki ses karışıklığı bende de çok oluyor, sürekli zihin birşeylerle meşgul. Bir işle meşgulken hep sonraki adımda neler yapacağımı planlıyor buluyorum kendimi. Gece uykuya geç dalardım eskiden sürekli bir şeylerin kritiğini yapardım, şunu şöyle yaptım ama böyle mi anlaşıldı, o niye böyle dedi ki, aslında bu tepkiyi hak etmedim vs. Şimdi susturmaya çalışıyorum elimden geldiğince. "Öyle olması gerekiyormuş ki olmuş" bana iyi geldi. Bir de insan kendi değerini kendisi verince karşıdan çok şey beklemiyor. Karşıdakine bağlı bir mutluluk hissi hep korku barındırıyor beraberinde. Oysa içimden "ama ben bu tepkiyi hak etmedim" dediğimde, evet hak etmedin bunun karşılığı bu değildi ama o insan da nihayetinde bir insan ve mükemmel değil bu da onun eksiği olarak kalsın demeyi tercih ediyorum. Gelecekle ilgili kaygıya gelince onun da alası bendeydi:)) ya şöyle olursa ya böyle olursa vs vs sürekli kaygı, stres, önyargı... bunda da "o an henüz gelmedi bir dur bakalım" tarzı cümlelerle kendimi teskin etmeye çalışıyorum. İsterse beş dakika sonra o stres tekrar bastırsın önemli değil, tekrar aynı telkin tekrar aynı telkin... belirttiğim gibi aştım bitti bambaşkayım diyemem ama eskiye göre daha rahat ve pozitifim. Bir de çoğumuz inançlı insanlarız, bu karamsarlık, kaygı nedir Allah aşkına? Bence burada (inancı farklı olanlar kusura bakmasın genel geçer gibi yazdığım için) muhatabı (Allahı) yeterince tanımamak ve imani eksiklikler de etkili. o yüzden telkinlerimin arka planında mutlaka inandığım merci de var.Çok güzel kendinizi ifade etmişsiniz.Burada önemli olan, artık bir şeylerin farkına varmış olmanız. En büyük ve kişiye yararı olan farkındalık kapıları sizde de açılmış.Evet geçmiş geçti,geleceğe daha var.Bunları düşünerek anı kaybetmemek lazım.Her hangi bir şey yaparken,aklımdan bir sürü olumsuz duygular,düşünceler geçmeye başlıyor.Bunu fark ettipim an dikkatimi yaptığım işe veriyorum.İnanın bunu yapmıyoruz.Kafamızda hep bir şeyler var Geçenlerde, küçük oğlum yanıma geldi ve saçını okşuyorum ama kafamda bin tane ses.O an farkına vardım ki,ben çocupumu severken bunu hissedemiyorum.Çünkü ilgim başka tarafta.Hemen oğluma sarıldım ve Allahım şükürler olsun dedim.Oğlumla konuşmaya başladım.Gözlerinin içine baktım.Anı gerçekten yaşamak lazım.Bunu yapmaya başladığınızda nefis de eskisi kadar rahatsız etmiyor.Sesler biraz daha azalıyor.
Ben de , ben de :)) çifte başağım
Herkese günaydınlar olsun bu arada
Biri 5 yaşında biri 1.5 yaşında iki çocuğum var, krizi fırsata çeviriyorum ben onların enerjilerimden neşelerinden kendime pay çıkartıyorum işte : )))Sizden de Allah razı olsun teşekkür ederim :)
Gidişatın değişmesi bile kaderinizde vardır merak etmeyin.Her şey muhteşem plan dahilinde,yeter ki içinizde güveni koruyun.Her daim neşeyi mutluluğu seçin.Anlatması zor ama gerçekten de bizim özümüz şükür,memnunşyet,mutluluk huzur...
Bu cümle insanın içini rahatlatıyor.evet istemek dileğini çekmek güzel ama yasayı bilince sonuçlarıyla tüm sorumluluğu ustleniyorsun.kendin istedin kendin yaşıyorsun mantığında insan hep kendini sorgular veya suçlar eğer.ama sana sunulani aldığında demek benim ıcın bu planlanmış der biraz daha teslimiyetçi yaşarsın.aslında ayrıntılara çok takılmadan cok planlamadan iyi düşünmek olumsuzlukları deneyim olarak, kendini şanslı insan görmek,küçük şeylerden mutlu olmak, hayırlısıni istemek dua şükür etmek, pozitif olup etrafa pozitif enerji saçmak iyi insan olmak bunları yapınca zaten gerisi kendiliğinden geliyor senin için en iyisi yazılıyor.....Gidişatın değişmesi bile kaderinizde vardır merak etmeyin
Amiiin , hepimiz güzel haberler alalım inşallahGunaydiiiiiin
Bugun cok guzel haberler alin insallah:)))
Ama herkes cok sessiz:)
Herkese guzel bir aksam diliyorum. Mutlu, huzurlu, bolca guzel haberler alacaginiz. Basinizi yastiga koydugunuzda cok sukur bu da oldu diyeceginiz bir de gece diliyorum:))
T
Bu cümle insanın içini rahatlatıyor.evet istemek dileğini çekmek güzel ama yasayı bilince sonuçlarıyla tüm sorumluluğu ustleniyorsun.kendin istedin kendin yaşıyorsun mantığında insan hep kendini sorgular veya suçlar eğer.ama sana sunulani aldığında demek benim ıcın bu planlanmış der biraz daha teslimiyetçi yaşarsın.aslında ayrıntılara çok takılmadan cok planlamadan iyi düşünmek olumsuzlukları deneyim olarak, kendini şanslı insan görmek,küçük şeylerden mutlu olmak, hayırlısıni istemek dua şükür etmek, pozitif olup etrafa pozitif enerji saçmak iyi insan olmak bunları yapınca zaten gerisi kendiliğinden geliyor senin için en iyisi yazılıyor.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?