Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Nasil guzel bir aciklama

Yaptıgı kadar yapmadıgından da sorumlu ınsan

En guzel yeri de burasi benim icin.

Supermis:)
Bundan sonra sıklıkla kullanacagim:))

Imajinasyon

Kelimelerimi dogru secmek istiyorum. Sanirim cok uzerine dusemedim bu konunun. Gecen hafta yapmaya calistim. Sanirim yapabilecegime inanmiyorum ya da onemseyemedim. Bu son cumlem burdan aldigim bilgilere aykiri ama bu haldeyim. Gaza mi gealemedim anlayamadim

Supermis:)
Bundan sonra sıklıkla kullanacagim:))
BEn bilinçaltımı susturmayı tercih etmiyorum. Bazan olumsuzlukların üzerini çok kapatmak, onları görmezden gelmek bir yerden sonra olumsuzlukların patlak vermesine yol açabiliyor bende. Hayatın mükemmel olduğunu söylemiyorum kendime, buna inanmam da zaten, dünya mükemmeliyet yeri değil eğer öyle olsaydı cennet olurdu burası.ben sadece geleceği olumsuz düşüncelerle karartmamaya(çünkü gelecek henüz gelmedi), geçmişi de keşkelerle hatırlamamaya(çünkü artık değiştiremem) çalışıyorum. Beni mutsuz eden bir şey varsa bunun mükemmel olduğunu değil sadece olması gerektiği için olduğunu söylüyorum. Bİlinçaltımdan olumsuz bir mesaj geldiğinde diyorum ki kendime: paniğe kapılma, bu vakte kadar böyle olumsuz bir kalıp oluşturmuşsun ama artık olumlular geliyor yerine.

Örnek verecek olursam ,
mutluyum dediğimde bilinçaltım ama şöyle şöyle olmuştu dediğinde,
öyle olması gerekiyordu oldu diyorum veya da
o olay oldu ve bitti şu anda başka bir andayım diyorum.

Vallahi bu yontem de cok guzel:))
Benim koreltmek istedigim yonum olmayan bir seye ya olursa diye dusunup uzulmem ve gereksiz strese girmem. Buraya basladigimdan beri degistirmeye calisiyorum.

Tam beni anlatmissiniz. Cidden cok saskinim su an

Takibi biraktim. Pat diye karsima cikinca kut kut ediyor kalbim ama o kisiyi gercekten istiyor muyum bilmiyorum. Cunku yuz yuze geldimizde ayni etki olmuyor. Daha once de yazmistim. Olumlamalarim yeni biri icin ama imajinasyon calismalarimda aklima o geliyor.

Çok güzel kendinizi ifade etmişsiniz.Burada önemli olan, artık bir şeylerin farkına varmış olmanız. En büyük ve kişiye yararı olan farkındalık kapıları sizde de açılmış.Evet geçmiş geçti,geleceğe daha var.Bunları düşünerek anı kaybetmemek lazım.Her hangi bir şey yaparken,aklımdan bir sürü olumsuz duygular,düşünceler geçmeye başlıyor.Bunu fark ettipim an dikkatimi yaptığım işe veriyorum.İnanın bunu yapmıyoruz.Kafamızda hep bir şeyler var Geçenlerde, küçük oğlum yanıma geldi ve saçını okşuyorum ama kafamda bin tane ses.O an farkına vardım ki,ben çocupumu severken bunu hissedemiyorum.Çünkü ilgim başka tarafta.Hemen oğluma sarıldım ve Allahım şükürler olsun dedim.Oğlumla konuşmaya başladım.Gözlerinin içine baktım.Anı gerçekten yaşamak lazım.Bunu yapmaya başladığınızda nefis de eskisi kadar rahatsız etmiyor.Sesler biraz daha azalıyor.

Teşekkür ederim. Evet zaten farkındalığımı paylaşmak istedim burada, değiştim bitti demek için çok erken. Ama bu bile büyük başarı benim için. O kafa içindeki ses karışıklığı bende de çok oluyor, sürekli zihin birşeylerle meşgul. Bir işle meşgulken hep sonraki adımda neler yapacağımı planlıyor buluyorum kendimi. Gece uykuya geç dalardım eskiden sürekli bir şeylerin kritiğini yapardım, şunu şöyle yaptım ama böyle mi anlaşıldı, o niye böyle dedi ki, aslında bu tepkiyi hak etmedim vs. Şimdi susturmaya çalışıyorum elimden geldiğince. "Öyle olması gerekiyormuş ki olmuş" bana iyi geldi. Bir de insan kendi değerini kendisi verince karşıdan çok şey beklemiyor. Karşıdakine bağlı bir mutluluk hissi hep korku barındırıyor beraberinde. Oysa içimden "ama ben bu tepkiyi hak etmedim" dediğimde, evet hak etmedin bunun karşılığı bu değildi ama o insan da nihayetinde bir insan ve mükemmel değil bu da onun eksiği olarak kalsın demeyi tercih ediyorum. Gelecekle ilgili kaygıya gelince onun da alası bendeydi:)) ya şöyle olursa ya böyle olursa vs vs sürekli kaygı, stres, önyargı... bunda da "o an henüz gelmedi bir dur bakalım" tarzı cümlelerle kendimi teskin etmeye çalışıyorum. İsterse beş dakika sonra o stres tekrar bastırsın önemli değil, tekrar aynı telkin tekrar aynı telkin... belirttiğim gibi aştım bitti bambaşkayım diyemem ama eskiye göre daha rahat ve pozitifim. Bir de çoğumuz inançlı insanlarız, bu karamsarlık, kaygı nedir Allah aşkına? Bence burada (inancı farklı olanlar kusura bakmasın genel geçer gibi yazdığım için) muhatabı (Allahı) yeterince tanımamak ve imani eksiklikler de etkili. o yüzden telkinlerimin arka planında mutlaka inandığım merci de var.

günaydınn kızlarr :)

şu dilek kutuma her defasında bakmayı unutuyorum :) ne zaman siteye gelsem aklıma geliyor akşam unutmazsam bakacağım inşallah

T
Gidişatın değişmesi bile kaderinizde vardır merak etmeyin
Bu cümle insanın içini rahatlatıyor.evet istemek dileğini çekmek güzel ama yasayı bilince sonuçlarıyla tüm sorumluluğu ustleniyorsun.kendin istedin kendin yaşıyorsun mantığında insan hep kendini sorgular veya suçlar eğer.ama sana sunulani aldığında demek benim ıcın bu planlanmış der biraz daha teslimiyetçi yaşarsın.aslında ayrıntılara çok takılmadan cok planlamadan iyi düşünmek olumsuzlukları deneyim olarak, kendini şanslı insan görmek,küçük şeylerden mutlu olmak, hayırlısıni istemek dua şükür etmek, pozitif olup etrafa pozitif enerji saçmak iyi insan olmak bunları yapınca zaten gerisi kendiliğinden geliyor senin için en iyisi yazılıyor.....

Ama herkes cok sessiz:)

Herkese guzel bir aksam diliyorum. Mutlu, huzurlu, bolca guzel haberler alacaginiz. Basinizi yastiga koydugunuzda cok sukur bu da oldu diyeceginiz bir de gece diliyorum:))

Ama herkes cok sessiz:)

Herkese guzel bir aksam diliyorum. Mutlu, huzurlu, bolca guzel haberler alacaginiz. Basinizi yastiga koydugunuzda cok sukur bu da oldu diyeceginiz bir de gece diliyorum:))

Kaç defa alıntıladım tatlım ama malesef gönderemeden ya da yazamadan çıkmak zorunda kaldım. Demişsin ya çok şükür bu da oldu dediğiniz gece olsun, daha 1 saat önce dedim ki şimdiden şükürler olsun Rabbim dileklerimin hepsi oldu,inanıyorum: )))) Ama çok ciddiyim öyle bir rahatlama geldi ki.Ve şimdi de yazını okuyorum, çok mutluyum çok.Artık eminim kızlar önce içeride bitireceksiniz herşeyi,olmadan olacaksınız

Tüm sorumluluğu üstlendiğimizde ve kimseyi suçlamamyı öğrendiğimizde kurban rolünden bir kere çıkıyoruz. Madem bunları biz çektik düşüncelerimizle o halde düşüncelerimizi değiştirerek hayatımızı yeniden şekillendirebiliriz. Diyelim ki istemediğimiz bir söz duyduk o sözün kaynağı derinlerde yatan bir kalıptır emin olun.O kalıp ile o kişiyi ve o olayı seçtik.Şimdi o anda ne hissettiysek suçluluk mu utanç duygusu her ne ise. O duyguyu yaşadığımız için asıl olay için kendimizi affediyoruz ; olayı hatırlamamıza gerek yok.Sadece bir olayla ya da bir insanla deneyimimiz sonucu edindiğimiz olumsuz duyguları mutlulukla huzurla yer değiştiriyoruz.Küçükken sabırsız,,anlayışsız ailelerimiz akrabalarımız öğretmenlerimiz aracılığı ile kendimize fazla yüklendik,halihazırda olan fıtratımızla fazla anlam yükledik. Daha güçlü,daha özgüvenli biz ve daha şefkatli daha merhametli egosu değilde benliği gelişmiş insanlarla o hislerimiz oluşmayacaktı o enerjileri üretmeyecektik.Ama şimdi sorumluluğu üzerimize alıp ağaçtan dökülürmüşcesine o kuru,o ölü yaprakları atıyoruz.Değerimizin farkına varıyoruz, bizim özümüz mutluluk,onur,sevgi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…