Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Trafikte sinirlenme olayini nasil atlatyiniz? Gun icinde surekli gulumseyerek geziyorum. Genelde pozitif dusuncelerim var ama trafikte henuz asamadim. Iste burda asamadim dememem gerekiyor:)

Ben bu parmak olayini denedim ama yanlis mi yaptim acaba. Ya da cok sifaliyim. Parmaklarimin ayrilmaya hic niyeti yok

Bunu deneyecegim.

Ben bir kagida yazdim niyetimi ve olumlamami. Niyeti 1 olumlamayi 3 defa okuyorum. Aslinda ezberden olsa daha da iyi hissederim sanirim. Benimki kitap okuma gibi mi oluyor? Hayir 1 aydir olumlama yapiyorum. Hala oturmamis olabilir mi? Olamaz degil mi?

Bu da cok guzel bir paylasimmis. Tesekkur ederim

Umarim artik boyle dusunmuyorsunuzdur. Kendinizi suclamayi birakmissinizdir

Bunu da yapayim. Tabi once timus bezi nerde onu bulayim :)

Cok guzel anlatmissiniz. Atalarimiz yine cok guzel demis.
Iyilik yap, denize at...

Cok guzel anlatmissiniz. Atalarimiz yine cok guzel demis.
Iyilik yap, denize at...

İyilikleri aslında kendimiz için ruhumuz için benliğimiz için yaptığımızı keşke bilsek...İyiliğe ihtiyacı olan aslında karşıdaki değil kendimiziz.Bizim özümüz sevgi hem de saf çıkarsız sevgi, burdaki enerjiyi aktive edebilmemiz için iyilik bir araç.Rabbim bol bol yapabilmeyi nasip etsin,iyiliklerine vesile kılsın inşallah

Dün bir markete gittim, amerikanın her şehrinde olan hemen hemen herşeyin organik olduğu bir market.İçeri girer girmez başa konula bir kitap hemen gözümü ilişti.Mevlana ve Şems i anlatan içinde konya dan anadoludan bahseden bir kitap. İçimde öyle güzel hisler oluştu ki anlatamam, çünkü bu ara her yerde Mevlana karşıma çıkıyor ve okuyorum bol bol,Dedim yine evren ben içimde yaşıyor aşka sevgiyle coşkuyla

Amin insallah:)

Gunaydin herkese. Musmutlu gunler.
Sizlere bir sey danismak istiyorum. Nasil dusunecegimi bilemedim. Benim genel halim buydu. Ayni zamanda cikmak istedigim halim diyeyim:)))

Dun aksam bir yemek organizasyonu yaptim arkadaslarimla. Mekan secimi tam olarak bana ait degildi. Ama benim gitmekten cok zevk aldigim bir mekan. Rezervasyon yaptirmama ragmen kisi sayisisinin sigmayacagi bir yeri ayirmislar. Olabilir kisi sayisi fazladir gelen coktur falan filan. Arkadaslarimizdan bir kismi aaa burayi mi ayirmislar, biri esine sen niye mudahale etmedin? Esi tulelut arada oldugun icin ben mudahale.etmedim yoksa daha guzel bir yer ayarlanirdi... gibi bir ton laf:))) aksam biraz takildim ama simdi gulerek yazdim bunlari:)) neyse yerimiz degisti. Yemek yendi. Fotograflar cekildi whatsapp grubuna atildi. Fotograflarda en ondeyim ve pek hos cikmamisim. Aman dedim kimse gormeyecek nasil olsa. Tabiii bir arkadasim fotograflari facebookta her yere atmis:))) yani bir karizmamiz vardi dedim bu fotogtaflarla o da gittionu da atlattim ama gel gelelim su durumda takildim. Gerci simdi cok takilmadim gibi ama benim durumum belli olmaz yarim saat sonra niye boyle yapti diyebilirim

Sabah baska bir arkadasim tesekkur etmis. Yemek, ortam, muhabbet cok guzeldi diye. Pesinden isiklandirma, masa durumlari.hic yakismamis basarisiz yazmis ben de yanlislikla mi yazdin yoksa baska yere atiyordun da yanlislikla buraya mi atttin yazdim gulerek. Yok dedi bilerek buraya attim. Hersey guzel, yer cok guzel ama mekan sahibi yatirim yapmamis yani senlik bir durum degil dedi sonra ozelden fotograflarin guzel cikmadigini, insanlarin elestirdigini falan yazmis.

Yazdikca komik geliyor. Ama ben ilk anda sinirlendim. Madem guzeldi isiklandirmaya o kadar takilmak gerekli miydi? Ay aslinda bu onlarin sorunu takilmalari da ben bu laflara niye takiliyorum. Nasil bir yol izlemeliyim?
Ne kadar basit bir olay degil mi?

Bu tarz insanlar ve olaylarla uğraşmayalı yıllar oldu :) Tam olarak düşüncem şu çok sevdiiğim değer verdiğim insanlar dışında kolay kolay organize yapmam.O değer verdiğim insanlar da organizeden çok sadece bir arada olmaktan keyif alacak insanlar olur. Çok istiyorlarsa kendileri düzenlerler keyifle giderim gülerim eğlenirim dönerim,sonrasında da çok teşekkür ederim herşeyin harika olduğunu yazarım.Eğer benim dışımda yok şöyle olsaydı böyle olsaydı diye yazan olursa mesela onun için çok iyi şeyler düşünmem : )))) Egosu konuşuyordur,art niyetlidir,maddecidir derim : )))) Hatta üzerine derim peki o zaman bir dahaki sefere sen düzenlersin benim önceliğim birlikte keyifli vakit geçirmekti der üzerine düşünmezdim herhalde ben yapmasam bile organizayonu. Hiç üzerine düşünülecek bir konu değil ki,yapıcılığı olmayan geçmiş zaman üzerine olan tüm eleştiriler ego dan çıkar.Ego dan çıkan sesleri boş teneke kutusunun çıkardığı gürültü olarak eşleştirebilirsin tatlım bundan sonra.Eğer bu kalıbı sabitlersen duymazsın bile zamanla.Ve aynı zamanda enerjini,düşünceni keyifli insanlara çevir.Yoksa imajine et.Kahkahaları,memnuniyetlerden varken diğerlerine hiç gerek var mı bea

Son düzenleme:
Ben de arkadaşlarının tutumunu pek normal bulmadım. Madem yaşanmış geçmiş yapacak bir şey yok düşünmeyeceksin artık; ama bundan sonra seni olumsuz düşüncelere itecek insanlara da fazla Önem verme. Çünkü sürekli enerjini olumsuz etkileyecek insanlarla bir arada olup sonra da bununla mücadele etmenin anlamı yok. Seni yormayacak, üzmeyecek, sana pozitif enerjiler veren insanlarla beraber olman içinde bulunduğun süreci çok daha kolaylaştırır.
Ben insanlar yalan söylesin, iki yüzlü davransın ama ne olursa olsun pozitif olsun demiyorum; ama bu bahsettiklerin de gerçekten önemsiz konular. Ben önemli olanın karşımdaki insanın iyi niyeti, emeği olduğunu düşünüp yapılan herhangi bir organizasyona, verilen hediyeye olumsuz bir cevap vermeyenlerdenim. Beğenmediysem bile bunu söylemem, bunu söylemek bana göre doğruculuk demek değil, bir nevi terbiyesizlik. Yani kısaca sende bir sorun yok ama çevrende var:)

Oncelikle tesekkur ederim :)

Normalde lafin altinda kalmam hatta soylediklerinizin cogunu yazmayi dusundum. ama simdi yasam felsefemi degistiriyorum ya ne yapsam diye size sormak istedim:)

Organizasyon islerini severim ama sonunda boyle catlakliklar cikti mi haliyle uzuluyorum ki uzulmemem gerekir. Hatta artik uzulmuyorum onlar birer teneke sesi:))

Haklisiniz biraz terbiyeyle ilgili bunlar. Ama o onlarin sorunu. Ben de artik bunlari asmaliyim degil asiyorum:)

Bir sey daha fark ettim. Yazmak gercekten iyi geldi. Bir hirsla aldim telefonu buraya yazayim diye yazdikca guldum kendime:)))
Artik boyle durumlarda alirim kalemi,yazarim kagida:)

Hayatına tamamen istediğin insanları sokman mümkün değil. İşyerinde, oturduğun apartmanda, akrabalar içerisinde vs illa ki enerjini düşürecek insanlar olacak. Bu mücadeleyi sadece mecburen hayatında yer alan insanlara karşı versen yeter bence. Kendi iradenle hayatına soktuklarına, yani bir samimiyet kurup kendi isteğinle görüştüklerine gelince bence bu insanlar senin moralini yüksek tutacak insanlar olmalı. Hiçbirimiz kahraman değiliz, ne olursa olsun herkesle görüşürüm ve bunu yenerim demenin bir manası yok. Tabii bu benim kendime uyguladığım bir yöntem, kimseye zorla kabul ettirmek niyetinde değilim. Ama bir değişime karar verdiysem kendime de bir iyilik yapıp etrafımda bunu zorlaştıracak insanlar varsa onlarla da biraz arayı açmayı isterim.

Haklisiniz:)

Zaten bu olayi yasadigim kisiler kendi istegimle degil bulundugum bir ortam yuzunden hayatima girmis olan kisiler.

Aslinda bu ayrimi hic dusunmemistim. Kendi irademle hayatima soktuklarim ve mecburiyetten hayatima girenler. Bu cok guzel bir bakis acisi kazandiracak bana. Coook icten tesekkur ediyorum

Yakin zamanda cok guzel bir haber almanizi diliyorum:) tabi burayi okuyan herkesin de cok guzel haberler almasini diliyorum

Çok teşekkür ederim. Aslında çok güzel ifade edemediğimi düşünmüştüm ama sen güzel sonuçlar çıkardığın için işe yaradı mesajım:) kısaca demek istediğim şuydu: bu yemek işyerinin yaptığı bir organizasyon olsaydı ve sen mecburen katılsaydın, yaşanan olumsuzlukları atlatmak için aradığın çabalar takdire şayan olurdu. Ama bizzat kendin organize edip bu insanları davet edince, neden kendine bir savaş açıp sonra da bu savaşı kazanmaya çalıştığını anlayamadım ben. İnsanların seni üzmesine izin verme lütfen.

Evet temelinde bu var. Insanlarin duygu ve dusunceleri beni biraz etkiliyor. Yalniz soyle bir ayrinti vereyim: sadece benimle ilgili bir olayda olmuyor bu. Baskalarinin yasadigi olaylar da beni etkiler.
Nasil boyle dusundu? Nasil boyle yapti?

Hayati zorlastiriyordum kendime. Artik yapmamaya dikkat ediyorum. Daha ogrenecek cok seyimiz var. Cok sukur simdiye kadar ogrendiklerimize ve bize ogretenlere...

Ne kadar guzel seyler bunlar:)
Tesekkur ederim. En yakin zamanda uygulayacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…