- 5 Aralık 2012
- 11.930
- 7.929
- 198
İçime su serptin Allah razı olsun.Hepimizin çekirdek inançlari var,kaliplarimiz var.Bizi biz yapan da bu kaliplar zaten.Her seyin her dusunce enerji yani bu kaliplarda enerji iste.Bu enerjiye gore insanlari ,olaylari ,durumlari cekiyoruz tatlislarim.Oncelikle eski klise negatif notr kaliplari cikartip yerine pozitif enerjili,hareketli,coskulu kaliplari koyuyoruz.Hemen benim kaliplardan ornek vereyim :)
"İstemem bile senin istemen Mevlam;vermek istemesen istemek vermezsin ki "
"Görelim Mevlam neyler,neylerse ennnn güzelini eyler"( En iyi isteyene en iyisinin gelmesi tesaduf deggil emin olun)
"Nasip etmeyecegin seyi Rabbim hayalini kurdutmaz"
Daha baska tarzda kaliplarim var,paylasirim.Sizin de olmali ozellikle savunmasiz anlar icin,ego devreye girdiginde
Hepimizin çekirdek inançlari var,kaliplarimiz var.Bizi biz yapan da bu kaliplar zaten.Her seyin her dusunce enerji yani bu kaliplarda enerji iste.Bu enerjiye gore insanlari ,olaylari ,durumlari cekiyoruz tatlislarim.Oncelikle eski klise negatif notr kaliplari cikartip yerine pozitif enerjili,hareketli,coskulu kaliplari koyuyoruz.Hemen benim kaliplardan ornek vereyim :)
"İstemem bile senin istemen Mevlam;vermek istemesen istemek vermezsin ki "
"Görelim Mevlam neyler,neylerse ennnn güzelini eyler"( En iyi isteyene en iyisinin gelmesi tesaduf deggil emin olun)
"Nasip etmeyecegin seyi Rabbim hayalini kurdutmaz"
Daha baska tarzda kaliplarim var,paylasirim.Sizin de olmali ozellikle savunmasiz anlar icin,ego devreye girdiginde
Einstein in dedigi gibi bu hayati yaşamanin iki yolu var tercih bizim,hayatimiz da ona gore sekilleniyor zaten;
"Ya hersey mucize gibi yasayacaksin, ya da hicbir sey mucize degil gibi"
İçimi pozitif duygularla dolduran besleyen Rabbim sizlere de bu duygulari bol bol yasatsin her daim,sizden de Allah razi olsunİçime su serptin Allah razı olsun.
Hemen izninlr duzelteyim cumleni bebegim; demissin ya durustlukten guzellkten sapmadan degil, "guzellikle durustlukle ve bütünün hayrina olacak sekilde" ulasacagimiza inaniyoruz. Her zaman guzel her zaman pozitif cumleler kullaniyoruz.Soz ucar yazi kalir,burdaki her bir cumle her olusan duygu cosku evrende bir olusuma giriyor biliyor musunuz.Coskuyla sevgiyle kalin :)özellikle kırmızılı yerlere can-ı gönülden katılıyorum :)
çok doğru bi söz..
biz o mucizileri Allah'ın izniyle ,kendi isteklerimizin doğrltusunda,dürüstlükten güzelliklerden sapmadan ulaşacağımıza inanıyorum :)
güzel konubu konu çoğu kişiye saçma gelir. ama olumlamaların aslında ne olduğunu bilmedikleri için. bir de bu konular çok kolay bir şekilde başka yönlere saptırılabildikleri için hemen başına üşüşür sapkın düşünceli insanlar. onu saçma sapan yerlere çekip yarar sağlamaya çalışırlar çok fazla şarlatan var, çok fazla kurt var insanların duygularıyla oynayıp para kazanmaya çalışan.
ve maalesef bunların reklamları çok güzel yapılır ve insanlar da "haa demek ki pozitif düşünce olumlama dedikleri böyle bir şey, saçmalık canım" derler. evet saçmalık ama senin o gördüğün şarlatanların konuştukları saçmalık. resmen uydurup uydurup yedirmeye çalıştıkları şeyler tamamen saçmalık.
olumlamalardan nasıl haberim oldu... sevdiğim yazarların bilim adamlarının hayatlarını günlüklerini okuyarak öğrendim. insanın duygu durumunun o insanın her şeyi olduğunu gördüm. hissettiklerinin düşündüklerinin nasıl hayatını etkilediğini, seni nasıl şekillendirdiğini gördüm. ne düşünüyorsun o oluyorsun.
sanılanın aksine bu iş öyle metafizik falan değil, gayet gerçek. öyle astrolojiye, fala, duyu ötesi deneyimlere falan asla inanmam. aksine son derece bilimselim. insanın çevresini düşünceleriyle kendi anlayışıyla kavradığını biliyorum. sen nasıl görüyorsan çevren de öyle oluyor. nasıl bakıyorsan öyle görünüyor. bu yüzden pek çok büyük bunalımımı kendi olumlamalarımla atlattım diyebilirim gönül rahatlığıyla
Hayatta tesadüf diye bir sey yok,emin ol en kucuk tesadufde yer yerinden oynar.Her sey ama her sey Yüce Allahin takdirinde,bilgisi dahilinde.Secimleri bize birakmis ,bunu idrak etmek basta cok zor ama her sey gönlümüze gore gerceklesiyor.Burdaki goñul bizim bilincaltimiz,cekirdek inancimiz...Zenginlik,fakirlik de dahil buna...Kızlar selam ben de bu sayfaya fal sayfasından geldi. Valla fal baktırdıkca içim daralıyodu hiçbişey de çıkmadı 2gündür bend e esmaya basladım olumlama tam yapamyrm ama esmaşarı içimden gelerek okuyrm istedigim şey daha olmadı tabii ki ama cok mutlu huzurlu bi his var içimde bir de sanki diledigim seyle ilgili ufak tesadüfler alıyorum belki de bana ole geliyodur ama gercekten hersey allahtan zaten verceknolan oyken başka yolları denemek boşmuş baya
Hemen izninlr duzelteyim cumleni bebegim; demissin ya durustlukten guzellkten sapmadan degil, "guzellikle durustlukle ve bütünün hayrina olacak sekilde" ulasacagimiza inaniyoruz. Her zaman guzel her zaman pozitif cumleler kullaniyoruz.Soz ucar yazi kalir,burdaki her bir cumle her olusan duygu cosku evrende bir olusuma giriyor biliyor musunuz.Coskuyla sevgiyle kalin :)
güzel konubu konu çoğu kişiye saçma gelir. ama olumlamaların aslında ne olduğunu bilmedikleri için. bir de bu konular çok kolay bir şekilde başka yönlere saptırılabildikleri için hemen başına üşüşür sapkın düşünceli insanlar. onu saçma sapan yerlere çekip yarar sağlamaya çalışırlar çok fazla şarlatan var, çok fazla kurt var insanların duygularıyla oynayıp para kazanmaya çalışan.
ve maalesef bunların reklamları çok güzel yapılır ve insanlar da "haa demek ki pozitif düşünce olumlama dedikleri böyle bir şey, saçmalık canım" derler. evet saçmalık ama senin o gördüğün şarlatanların konuştukları saçmalık. resmen uydurup uydurup yedirmeye çalıştıkları şeyler tamamen saçmalık.
olumlamalardan nasıl haberim oldu... sevdiğim yazarların bilim adamlarının hayatlarını günlüklerini okuyarak öğrendim. insanın duygu durumunun o insanın her şeyi olduğunu gördüm. hissettiklerinin düşündüklerinin nasıl hayatını etkilediğini, seni nasıl şekillendirdiğini gördüm. ne düşünüyorsun o oluyorsun.
sanılanın aksine bu iş öyle metafizik falan değil, gayet gerçek. öyle astrolojiye, fala, duyu ötesi deneyimlere falan asla inanmam. aksine son derece bilimselim. insanın çevresini düşünceleriyle kendi anlayışıyla kavradığını biliyorum. sen nasıl görüyorsan çevren de öyle oluyor. nasıl bakıyorsan öyle görünüyor. bu yüzden pek çok büyük bunalımımı kendi olumlamalarımla atlattım diyebilirim gönül rahatlığıyla
Kızlar selam ben de bu sayfaya fal sayfasından geldi. Valla fal baktırdıkca içim daralıyodu hiçbişey de çıkmadı 2gündür bend e esmaya basladım olumlama tam yapamyrm ama esmaşarı içimden gelerek okuyrm istedigim şey daha olmadı tabii ki ama cok mutlu huzurlu bi his var içimde bir de sanki diledigim seyle ilgili ufak tesadüfler alıyorum belki de bana ole geliyodur ama gercekten hersey allahtan zaten verceknolan oyken başka yolları denemek boşmuş baya
Hayatta tesadüf diye bir sey yok,emin ol en kucuk tesadufde yer yerinden oynar.Her sey ama her sey Yüce Allahin takdirinde,bilgisi dahilinde.Secimleri bize birakmis ,bunu idrak etmek basta cok zor ama her sey gönlümüze gore gerceklesiyor.Burdaki goñul bizim bilincaltimiz,cekirdek inancimiz...Zenginlik,fakirlik de dahil buna...
Ya dilde yapabiliyorum da sanki tam olarak hissedemiyorum olumlamaları tatlım yaa burdan zamanla geliştiririm belki kendimi yani tam inanamıyorum soylediğim olumlamalara ama asla negatif düşünce barındırmıyorum 2 gündürah evet bak işte hala olumsuz cümleleri olumlu sanıyorum
tşkler haklısın :)
hepsi umut taciri kuzum..normal böyle düşünmen :)
aaa hoş geldinnnnolumlamayı yapmak kolay aslında canım onu da eklesen yanına
kesinlikle tesadüf diye bişey yok..herşey Allah'ın izniyle bizim seçimlerimiz :)
ah evet bak işte hala olumsuz cümleleri olumlu sanıyorum
kesinlikle tesadüf diye bişey yok..herşey Allah'ın izniyle bizim seçimlerimiz :)
Çok haklısın kuzum herseyin sebebi vesilesi varah evet bak işte hala olumsuz cümleleri olumlu sanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?