Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

yavaş yavaş olur canım mrk etme :)

çok sevindim kuzum senin adına :)

beyin devamlı talihsiz anıları, olumsuz düşünceleri tekrar tekrar hatırlamaya meyilli ve maalesef her düşündüğümüzde o talihsiz anları yeniden yaşıyormuşuz gibi vücut tepki veriyor, o olumsuz düşünceleri ve kaygıları hiç yaşamamış olsak bile sadece düşüncelerle onu yaşamışız gibi strese giriyoruz.

bir psikoloğun önerisiydi: olumsuz anı ya da düşünce devamlı yüzeye çıkmak ister. kötü anlarımızda devamlı onları düşünmekten maalesef çoğumuzun alışkanlığı olmuştur artık bu iç sesler neredeyse her an abuk subuk konuşurlar. bu alışkanlığı yenmek için dikkat etmeli insan. olumsuz konuşmalar ya da kötü anılar yaklaştığı an hemen başına gelen en güzel ya da en komik anı düşüneceksin. ya da çok güldüğün bir film sahnesi. ya da kendi kendine belirlediğin seni iyi eden bir cümle. ya da belirlediğin hedefine yoğunlaşacaksın... bu alıştırmayla karamsarlığını olumsuz düşünme alışkanlığı yok etmiş olacaksın

anladığım kadarıyla siz bunu belirlediğiniz sözlerle yapıyorsunuz.

ben bunu yapmayı öğrendim
o arka fonda konuşuyor ''ooo hatırlıyor musun böyle olmuşttuuuu haniii'' diyeee bende bi sus be diyorum sonra aklıma beni mutlu eden bişey getiriyorum ve onu hemen arka plandan sonsuza uğurluyorum ..:)) bunu yapmayı öğrendikten sonra zaten gerisi daha kolay olacak :)
burda yapmaya çalıştığımız şey o bilinçaltında ki negatiflikleri temizleyip yerine daha güzellerini doldurmak...tamamen pozitif ve olumlu olmak :)

Selam kızlar,
Ben de bir kaç aydır olumlama yapıyorum,gayet iyi gidiyor.bazen inanmayarak öylesine kuru kuru cümlelerimi papağan gibi tekrarlıyorum,bazen de enerjim yüksek oluyor,başımı dik tutup derin bir nefes içime çektikten sonra kararlılıkla,canlandırma yaparak söylüyorum. Hayatımda minik değişiklikler baş gösterdi bile ama zaten benim olumlama yaptığım konular zamana yayılan şeyler,bekliyorum,vaktim çok,yaşayalım görelim. Ben şu andaki halimden de çok memnunum,ama fiziken ve ruhen daha sağlıklı,başarılı,rahat olmak için olumlama yapıyorum.

olumlama yaparken enerjini hep yukarda tut ve içten inanarak yap..o zaman o beklediklerin hızla sana gelecektir :)

silkinmemi saglayan kelimeler degil sarki dem baba yi resmen mutluyum huzurluyum diye arabin yarellisi gibi soyluyorum ve gercekten oluyor
genelde yumusak ama bi anda agresiflesip ortaligi dagitabilen bir yapiya sahibim ofke sorunum vardi .vardi diyorum cunku basladigimin ertesi gunu baskilandi ve su anda bitik durumda .bundan memnun muyum tabii ki niye mutluyum huzurluyum :) ayrica her cumlenin arasina farketmeden sokusturdugum kufurlerim simdi dikkat etmekle de olsa felaket derece de azaldi icimdeki kamyon soforu can cekisiyor :))))

İyi geceler..
Bu topik harika olmuş takipteyim :)
Bir sorum olcaktı olumlama yaparken olmayan birşeyi hayal eder gibi yazmamız saçma mı olur anlatamadım şimdi
Mesela örnek veriyorum evim yok ama evim oldugu için çok mutluyum evim çok güzel gibisinden olmayan birşeyi var gibi göstermemiz dogru olur mu sonuçta evrene mesaj yollamaya çalışıyoruz

Merhabalar,10 milyon defa agizdan evim var cok mutluyum derseniz kuru kuru hic bir sey ifade etmez.Hatta egonuz sizinle dalga gecer Cem Yilmaz gibi valla :) Yapmaniz gereken o ev oldugunda sizin yasayacaginiz duyguyu pesin pesin yasamak,hatta o guzel duyguyu yasadiktan sonra olmus gibi icinizden gelerek cok sukur demelisiniz hatta olsun varsin olmasin hayali bile guzel dediginiz asamaya gelecek kadar o duyguyu tadip birakirsaniz o ev artik sizin,artik ilahi zamanlamayi bekliyor demektir Allahin izniyle :) Tabi daha sonra siz kendiniz yok ya nasil olur ki deyip iptal etmezseniz.Ara ara imajinasyonla beslemeniz lazim 5 duyu organinizla,kokusunu alin evin.Esyalara dokunun,penceresini acin iceri hava girsin hissedin bunu yani...

Bunu yaparak gönlü,zihni zenginlestiriyoruz;hirsi,egoyu aradan cıkartiyoruz.Amac da bu zaten :)

Günaydın,
Mutlu,sağlıklı,sevimli,başarılı,bolluk ve bereketli bir gün olsun.

Mutluyum,sağlıklıyım,varlıklıyım,şanslıyım. Allah beni koruyor ve hep kayırıyor çooook şükür
Harika bir olumlama,cok guzel cekirdek inanc.Aklim sendeydi tatlim ya uzun zamandir hic denk gelememistik.Bu ara pofucugumun topigine takilyom ben de enerji sinerji cok guzel :)

Tabiki de kuru kuru söylemiyorum ev olarak örnek verdim sadece benim istediğim ev değil :) sorumu cevapladıgınız için teşekkür ederimmm

Günaydıınnnnn kuzucuklarr :))
Her geçen gün daha bi harika ve huZurlu..mutluyum huzurluyum herşey düzeliyor ,kusursuz harika bir hayat :))))
AZ önce sabah olumlamamı yaptım:)) hayatım da bişeyler ciddi anlamda düzeliyo..herkes kendine inansın düşüncelerine duygularına inansın Şuan telden giriyorum yaZıları alıntılıyamadım

Mistik, o bilim adamları kimdi? O kitapların isimlerini verebilir misin?

az önce başımın ağrısı için bi dua okudum..sağ elimi anlıma tutarak...elimin ısındığını hissettim..sonra duayı bitirdim..ve şuan ağrıdan eser yok :)
herşey enerji meselesi...

Hangi duayı okudun?

imza: migrenden muzdarip filozof

senin şu profil resmini çok seviyorum :))) insanın içi aydınlanıyor
rengarenk gülen suratlar bir ayağın üstünde

haha ben de çok seviyorum aynı çoraplardan benimde var aynı renk aynı tarz renkli olmalı rengarenk olmalı hatta ileride evm olursa rengarenk yapıcam içini :)

koptuummm bunaa
ama cidden baya baya azaldı hiç olmazsa benle konuşurken duymuyorum

Cok guzel olmus canim,gelinlikli olanin yuz kismina kendi yuzunu koyabilirsin.Benimki oyle mesela,daha bana ait gibi oluyor :)

ayyy tşk ederim :) bunları buldum gece dergilerden :) daha güzellerini bulursam onları koyucam panoya ama sonuçta içimden geçen belli :) o mesajı alıyorum ben..birde ilginç olan bu panoda daha önceden resimler ve benim notlarım vardı hiiçç dikkatimi çekmiyordu..dünden beri hep gözüme takılıyor ne zaman dönüp o yana baksam hemen panoya baktığımı görüyorum ve gülümsüyorum :) çok güzel bişey ya

ah canım merhaba ben cvp veremedim ama buttrfly da bu konuda çok geniş bilgilere sahip
olmayan bişey değil aslında yaptığımız
onu hissetmek
varlığını algılamak
o duyguları o sevinci içimizde yaşamak :)
böyle olduğu zaman er yada geç seni bulacaktır bu :)

Günaydın,
Mutlu,sağlıklı,sevimli,başarılı,bolluk ve bereketli bir gün olsun.

Mutluyum,sağlıklıyım,varlıklıyım,şanslıyım. Allah beni koruyor ve hep kayırıyor çooook şükür

harikasınn şekerim :) bu arada hoş geldin sende aramıza

Harika bir olumlama,cok guzel cekirdek inanc.Aklim sendeydi tatlim ya uzun zamandir hic denk gelememistik.Bu ara pofucugumun topigine takilyom ben de enerji sinerji cok guzel :)
o sizin güzelliğiniz canım benim

Hangi duayı okudun?

imza: migrenden muzdarip filozof

aynenn bende kuzummm hatta dün ilaç kahve bi işe yaramadı
canım dua bu:

Ağrıyan yeri sağ elin ile yedi kere mesh eyle! Her defasında E’ûzü bi’izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ-ecidü ve ühâzirü oku!” buyurdu. (Bostân-ül-Ârifin)

ben hp bunu okuyorum ve hep de ağrılarım şak diye geçti :) kesinlikle inanarak yap o enerjiyi yaymaya bak :)

kızlarrr aklıma bi fikir geldi
şöyle bişey yapabiliriz
herkes kendine 1 yada 2 kişi ayarlasın
karşılıklı istekleriniz her ne ise onun adına dileklerde bulunmak
hani sabah akşam o olumlamayı yapıyoruz ya kendimiz için
olumlamadan sonra da böyle bişey yapabiliriz :)
o benim dileğim için istekde buluncak bende onun ki için
ne dersiniz?
saçma dğeil dimi?
bence çok güzel bi uygulama
hatta bunu da esma ve niyet i,le yapabiliriz

Mistik, o bilim adamları kimdi? O kitapların isimlerini verebilir misin?
belli bir nlp kitabı değil.
demek istediğim misal tolstoy. tolstoyun günlüklerini okursanız gün içinde defterine duygu durumunu düzeltmek için yazdıkları, aldığı kararlar, geçmişiyle barışması...

stephan hawking'in sözü: hareket edemez biri olsam da aklımda ben özgürüm. en fazla iki yıllık ömür biçilmesine rağmen (o devirde bu hastalıkla yaşayabilen kimse olmamış) hala günümüzde yaşaması ve sadece düşünceleriyle aklıyla hayatı geri kazanması... hastalığını ve kısa süre sonra öleceğini öğrendiğinde kendini yurt odasına kilitliyor günlerce haftalarca odadan çıkmıyor. sonra kapısını açıp dışarı çıkıyor ve ne olursa olsun hayata tutunma kararı alıyor. hatta öyle bir tutunuyor ki ölüm ondan kaçıyor, çalışmalarıyla tüm dünyayı sarsıyor :)))

sevdiğiniz takdir ettiğiniz özel kişilerin hayatlarını, eserlerini, günlüklerini okurken anlıyorsunuz. insan kendini salıp hayattan vazgeçince hayat da zaten ondan vazgeçip gidiyor. her şey düşünceyle ilgili.

sadece sevdiğim iki kişiden örnek verdim. misal senin değer verdiğin bir yazarın günlüklerini hayatını incele, oradan aldığın dersler binlerce sayfalık nlp kitaplarından kat kat daha etkili olacaktır. zaten günümüz popüler kuantum nlp kitapları yazarları da fark ettiysen sevdikleri değer verdikleri büyük işler başarmış insanların hayatlarını incelemeleriyle yazılmış kitaplar. onlardan aldıkları derslerden belirli kalıp kurallar oluşturuyorlar ve bunları yazıyorlar. başkasının değerlendirmesini okumak da bana yüzeysel bilgilere hazıra konmak gibi geliyor. bu yüzden kendim hissetmeyi tercih ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…