Çok sağol canım...Allah’ım rahmet eylesin ailesine sabırlar versin çok üzüldüm
Hayırlı huzurlu akşamlar ....
Beklemeyince, ummayınca, vazgeçince hafifliyor hayat: Kocaman bir yük kalkıp gidiyor üzerinden… Kendi kendine kalınca, kimseden beklentin olmayınca, oluruna bırakınca kolaylaşıyor…
Hayatın dümeninin elinde olmadığını anladığında, vitesi boşa aldığında, rüzgara karşı durmadığında, her şeyi kontrol edemeyeceğini kanıksadığında, bazı konularda kadere güvenip boşverebildiğinde güzelleşiyor…
Kendini anlatmayı bıraktığında; insanları anlamaya çalışmadığında, buluttan nem kapmadığında, anlamsız savaşlardan kaçındığında sakinleşiyor…
Fedakarlıktan vazgeçip kendine döndüğünde, önce kendini önemsediğinde, o kadehi kendine kaldırdığında anlamlaşıyor…
“Gidemem” dediğin yerden gittiğinde, “Yapamam” dediğin sulardan geçtiğinde, kendine yolculuk ettiğinde, herkesin geçtiği o kalabalık yollardan geçmeyip sana özel patikalardan yürüdüğünde, farklılaşıyor…
O kadar da önemli olmuyor o zaman yok yere üzüldüklerin… O beklediğin huzur geliveriyor birden… “Otur” diyorsun kendine, “Konuşalım, neler geçti başımızdan…” Kendini kendine itiraf ediyorsun, günah çıkarır gibi… Anlatmak iyi geliyor; ağlamak daha da iyi… Değil mi ki insanı en iyi kendisi anlıyor? Böylece kendi sırtını sıvazlamayı da öğreniyorsun… Otomatik pilota alıp hayatı, biraz arkana yaslanıyorsun; yavaşlıyorsun… Yavaş yavaş anlıyorsun; sen aslında kimdin, hatırlıyorsun… Başkalarını çok sevmeyi bırakıp, narsistleşmeden kendini sevmeyi de öğreniyorsun…
Ve işte böyle böyle iyileşiyorsun…
Ayşin Aytekin
Haklısın canım biraz da ailenin yetiştirme tarzı kültürümüzle de alakalı nazik ol ,sev, say ... vs bunlar tabi olmalı her türlü ilişkide ama öncelik dediğin gibi insanın kendine olmalı, ben de ayıp olmasın yanlış anlaşılmasın diye kendimden fazla verenlerdendim ama artık yoookk önce ben kendimi severim sayarım nazik olurum gözüm az daha erken açılsaydı iyiydi amaCok kafama yatan bir durum daha var. Diyorum ya enerji alisverisi icindeyiz.bir dengesizlik oldugunda bu durumda blokaja ugruyoruz.Bu blokajlar rahatsizlik,hastalik olarak cikiyor kimi zaman iste. Diyelim ki cok yardimsever bir insansiniz.Surekli veren,yardim eden tarafsiniz.Ammmaaa almada sorununuz var; iki tarafli ego devreye girer.Birinde ukala ego devreye girip hihhh benim buna ihtiyacim mi var der.Digerinde garibim ego devreve girer : ))) utanir,cekini,mahcup olur.İste her ikisi de sorunlu.Evren yasasi geregi diyor ki madem vermeyi biliyorsun neden almiyorsun, ukalaligin kime ya da ezikligin niye diyor.İste burda hooop enerji yine bozuluyor.Ortopedik sorunlarin,bel fitiklarinin aynen boyle alisveris dengesizliklerinden kaynaklandigina eminim.Bir yerden sonra vucut tepki veriyor, fazla gelen enerjiyi cikartiyor bir yerden.Bizzat deneyimledim, farkedip dusuncelerimi duzelttigimde agrim tamamen gecti,mucize gibi.Ama degil iste : )))
Evrenin iyisi ya da kotusu yok.Bizim iyimiz ve kotumuz var.Dinimizin,toplumumuzun,gelenek goreneklerimizin,ailemizin iyisi kotusu var.Duygular da iste bu iyi ve kotulerle enerjileniyor ve yayin yapiyor. Bilincalti iyiyi kotuyu aliyor kalipliyor ve basliyor cekimlere.Annem ve temizlikten ornek vereyim.Annem cok cok titiz bir kadindir.Biz evlenip coluk cocuga karisana kadar kardeslerimle o ev her gun silinir supurulurdu.Yaz aylarinda pencereler acik oldugu icin gunde iki kere silinirdi.Tezgahta bulasik cok cok nadirdir, iki bardak olsun annemin sesi kulagimi deli gibi cinlatirdi.Evlendim annemden coook uzaklardayim o ses hic gecmedi : ))) azicik ev daginik olsa hemen ic ses bana saydirmaya baslardi, kendimden utanirdim : )))) Kalkip temizlik yapardim icim rahatlardi ama cok bos vir rahatlama.Neyse dunyanin bir ucuna geldim, tabi o ses de benimle : ))) Ammaaa ne zaman baska bilincaltlariyla tanistim o zaman benim ic ses annemle dalga gecmeye basladi : ))))) Cunku temizlikten cok cok daha onemli seyler var bea, cocuklarima ayiracagim vakti hicbir seye degismem.O tezgahtaki kirli bulasiklar, tv nin uzerindeki tozlar artik beni eskisi gibi rahatsiz etmiyor.İc sesimle baristik artik sadece bu konuda bile,cok cok guzel bir deneyim oldu
Bakış açısı ....Bu yazıyı yazdıktan 15 20 dakika sonra da bu yazı çıktı karşıma
"Bazı şeylerin iyi ve bazılarının kötü olduğuna dair alışılagelmiş inanç bunlardan biridir çünkü iyi görünüşler de kötü görünüşler gibi birer kavram olmaktan başka bir şey değildir. İyi ve kötü zıtlık çıtasının sadece iki ucudur. Arkalarındaki gerçekliği anlamak için her şeye daha derinden bakın."Alıntıdır ...
Bende canım meditasyonun 10 dk öncesinde gördüm hemen paylaştım zamanın bir önemi yok bence kolektif inanca titreşime bağlanmak önemli barış sevgi huzur dileklerini kalbinden geçirdiysen yarım saat bir saat önce sonra fark etmez bu çalışmayı yapamasaydım bile böyle birşeyden haberimin olması beni çok mutlu etti sizlerle paylaşmak istedimsimdi gordum.21.31 de.
Ne güzel canım yaa Amin amin amin Allahım kabul etsin inşallah üstüne de bu yazının denk gelmesi güzel olmuşSahra- Ben cuma geceleri genelde yasin okuyorum . Son donemlerde yakinlarimizdan cok kaybimiz oldu. Onlara okurken aliskanlik edindim. Bu gecede okudum. Okumam bitince Ortadogu' da ve dunya uzerinde zulum altinda ne kadar halk varsa; musluman, hristiyan , yahudi hepsi icin baris dileklerimi soyledim.
Bundan sonraki okumalarima bu dilegi hep ekleyecegim. Nedense hep olmuslerin ruhuna okuyorum. Bundan sonra unutmsm artik.
Sağol canım beni benden alan yeri "Hayatınızda gerçekleşmesini istediğiniz her şey, aslında zaten geçmişte gerçekleşmiş oluyor. Bu yüzden "Oldu" şeklinde olumlama yapıyoruz. Her şey zaten çoktan gerçekleşti. Bizler zamanı geriden seyredip, yine anlık olarak değişime uğratıyoruz. Kader dediğimiz olgu da bundan ibaret. Gerçek olmayan hiç bir şeyi hayal edemezsiniz."
"Gerçek olmayan bir şeyi hayal edemezsiniz."Hz. Ömer (r.a) Sözüydü galiba 'Allah kabul etmeyeceği duayı hayal ettirmezmiş' . Kur' an nasıl bir kitaptır ya zamansız gelecek geçmiş şimdi hepsi içinde Allahım aklıma mukayyet ol
Merhabalar bu ara yine sizleri takip etmeye başladım. Ve tam da bu hafta bazı durumlar oldu ama bunlardan daha sonra bahsederim. Geriye doğru giderken bazı mesajlara denk geldim ki etkisi altına aldı beni ve aklıma gelen bir şeyi daha yazmak istedim. uzun zaman oldu belki ama geçip gidemedim işte. aşağıdaki mesaj sahra8482 tarafından yazılmış. Ya şekür tesbihi geldi aklıma. Önemli olan istediğimiz şey için beklerken de şükredebilmek demiştik daha önce yani böyle bir şey okuduğumu hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?