Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Merhabalar herkese, dünden beri imajineleri yaptım. O duygularıda hissettim ama biryerde hata yaptım galiba, yada değişime direnç bu. Öyle mutlu gitmiştim ki işe, benimle ilgisi olmayan bir hatayı düzelmekle görevli kişiler geçen haftadan beri tamam deyip geçiştirip, bugünde tekrar hatırlatınca bana şunu yap diyorlar ama dedikleri şeyi birimde bilen yok :))) öğretin bana dediğimde bir tanesi bağırdı, diğerinin yanına gittiğimde beni tersledi.Amire kadar intikal etmiş, bağıran kişi şikayet etmek değildi amacım dedi sonra bağırdığı içinde pişman oldu. o işi öğrettiler ama zaten merkezden 5 dakikada yapılacak birşeymiş, günlerce beniboşuna beklettiler hemde tersleyip strese soktular.Tabii ki bende karşılık verdim.Niye kızıyorsun oldu sonra.Ama artık savunma yapmak istemiyorum :))).
Bir de birinin bana bir şey verdiğini imajine etmiştim,küçük birşeydi. Bugün o kişi onu mu istiyorsun, öyle bir halin var dedi.Yok istemiyorum dedim.Ondan bir şey istememiştim halbuki,imajineyide unutmuştum.Eve gelince hatırladım. Bilinçaltı yoluylamı anladı şimdi?

İmajinasyonlarınız geliştikçe,inancınız artacak ve bilinçaltınız ikna olacak.Böyle olayları bırakın yaşamak başkasında duymayacaksınız.Velev ki duydunuz inanamayacak seviyeye geleceksiniz. Şimdiden gelişme kaydetmişsiniz bile,sonuçta hataları ortaya çıkmış değil mi. Bilinçaltı yoluyla anlama değil de hissetme diyelim.Yani açık açık anlama olamaz...

Esmalara ara vermiştim,başladım. Aynen bende,fazla iyi niyetli davranıyorum :))).

Fazla iyi niyetli davranıyorum diyorsunuz ya, ben buradan kurban rolüne girmiş görüyorum sizi.Bu da sizin auranızı bozuyor,dışarıya elektriğinizi negatif geçiriyordur.İçinizden her defasında şunu geçirin, herkes kendine yakışanı yapar; bana yakışan iyilik güzellik hoşluktur, onun nasıl anladığı ne yorumladığı ona aittir...

Kızlar bir de ben çok fevri davranıyorum, birden parlıyorum. Sakince laf sokamıyorum, sinirleniyorum.Haklıykn haksız duruma düşüyorum, ne önerirsiniz?

Ne yazık ki ben de zaman zaman öyleyim. Yani hani derler ya cool tavırla lafımı söylemek istiyorum. Bence bu durum yine çocukluktan geliyor yani bu tarz durumlara alışmadık, uygulamada deneyimli değiliz. Mesela şu an bize biri araba nasıl kullanılır anlatsa anlarız ama uygulamaya gelince ilk deneme de başarısız oluruz. Sanırım biraz da o cool savunmayı kendi kendimize öğrenmemiz gerekiyor. Şöyle ki neden birden o kişiye kızdım neden birden sinirleniyorum, öfkeleniyorum? Böyle olmak bana kazandırır ne kaybettirir? Zamanımı harcamaya değer mi? sorularını sormalıyız önce belki de.
Belki de bizi rahatsız eden bi durum var. Araya şunu sıkıştırmak istiyorum. Geçenlerde bir olay yaşadım. Karşımdaki insan beni bile bile sinirlendirdi hani bundan da zevk alıyor belli, çocuk gibi. Sonra ben aşırı sinirlendim susmak istemedim.Sonra pişman oldum yani sussam iyice pişman olurdum ama sinirlenerek karşılık verdiğime daha çok pişman olmuştum. Çünkü haksız gözüktüm. Sonra kendi kendime dedim ki ben neden bu kadar sinirlendim bu kişiye diye düşündüm geçmişte benimle uğraşmaktan zevk alan beni acıtan birini hatırladığımı fark ettim. O zamanlar ona susmuştum. Yıllar sonra da o kişiyi geçenlerde yaşadığım olaydaki kişiye benzetmişim(çünkü acıtmaktan zevk almak yönünden aynı gibiydi).. halbu ki ben daha geçmişimle barışmamışım ki şimdiye odaklanıp cool tavrımla lafımı söyleyeyim.
Ayrıca o an zor olsa da elimizden geldiğince sinirimiz geçene kadar sayı saymalıyız daha sonra içimizde tutmadan- kendi kendimizi de yıpratmayalım:)- ayrıca iğnelemeden cool tavırla düşüncemizi söylemeliyiz.
Bugün de bir sözle karşılaştım foruma girmeden tesadüf değildir :) "Asla bir aptalla tartışmayın. Seni önce kendi seviyesine çeker sonra da tecrübesiyle yener." (Mark Twain)

3B501BC1-AED8-44FF-A64A-B14D6D51E55B.webp

Her nefeste yenileniyoruz aslında, bir saniye önceki nefesi bir daha alabilir miyiz hayır üfledik gitti dönüşü yok ... Her nefeste yeniden yeniden diriliyoruz bir bıraksak geçmişi yükseleceğiz ....

Bugün azıcık buğulu hayata bakan pencerelerim ama umut hep var⭐⭐⭐

Üzülme! Dert etme can!
Görebiliyorsan,
Dokunabiliyorsan,
Nefes alabiliyorsan,
Yürüyebiliyorsan,
Ne mutlu sana!
Elinde olmayanları söyleme bana
Elinde olanlardan bahset can!…
Üzülme!
Geceler hep kimsesiz mi geçecek?
Gidenler dönmeyecek mi?
Yitirdiğin her ne ise
Bir bakarsın yağmurlu bir gecede
Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış
Bil ki Güzellikler de var bu hayatta
Gel git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?
“Hüzün olgunlaştırır”
“Kaybetmek sabrı öğretir”
Şimdilerde bol bol dua et
Hasat yakındır can!
Kaderini sev!
Varsa kederini de sev!
Üzülme hastalıklarına
Gör, hangi günahlarına kefaret olacak
Terk edildin diye de üzülme
Demek ki sevebilecek bir yüreğin var
Geçmişi unut, hiç yaşanmamış gibi davran
Buluttan nem kapma!
Döküver kirpiklerinden sonbaharı
Bir gün ama bir gün mutlu tebessümlerle kol kola gireceksin
Koklayacaksın yağmur sonrası toprakları
Yükleyeceksin ruhunu kelebek kanadına
Uçacaksın semalara sevdiklerinle can!
Kim demiş ebemkuşağı yedi renk?
Bakmakla görmek arasındaki farkı çözdüğünde
Anlayacaksın ne demek istediğimi can!
Sana tanınan süre üzülmeye değecek kadar uzun değil
Herkes gibi sende sonsuzluğa gün gelip kanat çırpacaksın
Hayatın telaşından insan pek farkında olmuyor ama
Kum saati alta doğru hızla akıp gidiyor
Henüz aşılmamış çok yolların var
Hiç mi güzellik yaşamadın?
Ufacık bir hatırımda mı yok yanında?
Hayatın ellerini bırakma! Küsme!
Hadi mavilerini giyin çık dışarı!
Denizle cilveleşen martılar gibi hayata kur yap!
Yitirdiğin güneş için sevda türküleri söylemeye devam et!
Ölümlüde olsa hayat, ölümsüz bakışlarla bak!
Kaçmakla kurtulamazsın ki;
Yalnızlıktan, hüzünlerden, hayattan
Ayakta kalman gerek, yaşaman gereken can!
Hayat senide içinde görmek istiyor
Hadi yaklaş!
Unutma ki
“Yapmadıklarının kazası yok!”
Ve yine unutma ki
“Aydınlık geceye hiçbir zaman yenik düşmedi” can!
:KK200:Mevlana:KK200:

İmajinasyonlarınız geliştikçe,inancınız artacak ve bilinçaltınız ikna olacak.Böyle olayları bırakın yaşamak başkasında duymayacaksınız.Velev ki duydunuz inanamayacak seviyeye geleceksiniz. Şimdiden gelişme kaydetmişsiniz bile,sonuçta hataları ortaya çıkmış değil mi. Bilinçaltı yoluyla anlama değil de hissetme diyelim.Yani açık açık anlama olamaz...
İnşallah o seviyeye gelirim.Aslında o seviyeye geldim bile :))).Bir tanesi anladı,hatta sözleriyle kendini affettirmeye çalıştı,diğeride anlamış olmalı ama yinede üstte çıkma çabasındaydı.Sonuçta ilerleme kaydetmişim :))).Evet hissetme :))) bazen yanlış konuşabiliyorum, düzelttiğin iyi oldu. İstediğim şeyi vermedi ama sordu,biraz daha çalışırsam olacak.

Fazla iyi niyetli davranıyorum diyorsunuz ya, ben buradan kurban rolüne girmiş görüyorum sizi.Bu da sizin auranızı bozuyor,dışarıya elektriğinizi negatif geçiriyordur.İçinizden her defasında şunu geçirin, herkes kendine yakışanı yapar; bana yakışan iyilik güzellik hoşluktur, onun nasıl anladığı ne yorumladığı ona aittir...
Beni çok güzel çözüyorsunuz, kurban rolünde olduğumu bende farkettim. Elektriklenmede yaşıyorum. Dünkü gerginliğimden dokunduğum elektrikli eşyam bozuldu.
Benimle ilgilnen iki kişi var,ikiside benden bayağı küçük,bir tanesinden bahsetmiştim benimle inatlaşıyor diye, bu kişi uzunca bir süre ilgiliydi.Sonra benim dikkatimi çekti, mutlaka ilgilendiği biri var diye düşünüyordum,kimseye baktığını bile görmemiştim.o dönemde başkasıyla ilgilenmeye başlamış, öğlen onu görmeye çalışıyorsa akşam beni görmeye çalışıyordu. Başkalarıyla da ilgilenir odedim arkadaşıma.Aynen dediğimgibi oldu,bunları düşüncemle ben oluşturdum galiba değil mi.
Diğeride benimle konuşmak istiyor,konuşamıyor,Peşimden geldi, konuşamadı,gelmesini istemiştim ama konuşma düşünmemiştim. Büyük bir engel var ve tabiiki yaş farkı var.

Ne yazık ki ben de zaman zaman öyleyim. Yani hani derler ya cool tavırla lafımı söylemek istiyorum. Bence bu durum yine çocukluktan geliyor yani bu tarz durumlara alışmadık, uygulamada deneyimli değiliz. Mesela şu an bize biri araba nasıl kullanılır anlatsa anlarız ama uygulamaya gelince ilk deneme de başarısız oluruz. Sanırım biraz da o cool savunmayı kendi kendimize öğrenmemiz gerekiyor. Şöyle ki neden birden o kişiye kızdım neden birden sinirleniyorum, öfkeleniyorum? Böyle olmak bana kazandırır ne kaybettirir? Zamanımı harcamaya değer mi? sorularını sormalıyız önce belki de.
Belki de bizi rahatsız eden bi durum var. Araya şunu sıkıştırmak istiyorum. Geçenlerde bir olay yaşadım. Karşımdaki insan beni bile bile sinirlendirdi hani bundan da zevk alıyor belli, çocuk gibi. Sonra ben aşırı sinirlendim susmak istemedim.Sonra pişman oldum yani sussam iyice pişman olurdum ama sinirlenerek karşılık verdiğime daha çok pişman olmuştum. Çünkü haksız gözüktüm. Sonra kendi kendime dedim ki ben neden bu kadar sinirlendim bu kişiye diye düşündüm geçmişte benimle uğraşmaktan zevk alan beni acıtan birini hatırladığımı fark ettim. O zamanlar ona susmuştum. Yıllar sonra da o kişiyi geçenlerde yaşadığım olaydaki kişiye benzetmişim(çünkü acıtmaktan zevk almak yönünden aynı gibiydi).. halbu ki ben daha geçmişimle barışmamışım ki şimdiye odaklanıp cool tavrımla lafımı söyleyeyim.
Ayrıca o an zor olsa da elimizden geldiğince sinirimiz geçene kadar sayı saymalıyız daha sonra içimizde tutmadan- kendi kendimizi de yıpratmayalım:)- ayrıca iğnelemeden cool tavırla düşüncemizi söylemeliyiz.
Bugün de bir sözle karşılaştım foruma girmeden tesadüf değildir :) "Asla bir aptalla tartışmayın. Seni önce kendi seviyesine çeker sonra da tecrübesiyle yener." (Mark Twain)
İğnelemekten bende hoşlanmıyorum.İnşallah bende anlarım sizin gibi.

Beni çok güzel çözüyorsunuz, kurban rolünde olduğumu bende farkettim. Elektriklenmede yaşıyorum. Dünkü gerginliğimden dokunduğum elektrikli eşyam bozuldu.
Benimle ilgilnen iki kişi var,ikiside benden bayağı küçük,bir tanesinden bahsetmiştim benimle inatlaşıyor diye, bu kişi uzunca bir süre ilgiliydi.Sonra benim dikkatimi çekti, mutlaka ilgilendiği biri var diye düşünüyordum,kimseye baktığını bile görmemiştim.o dönemde başkasıyla ilgilenmeye başlamış, öğlen onu görmeye çalışıyorsa akşam beni görmeye çalışıyordu. Başkalarıyla da ilgilenir odedim arkadaşıma.Aynen dediğimgibi oldu,bunları düşüncemle ben oluşturdum galiba değil mi.
Diğeride benimle konuşmak istiyor,konuşamıyor,Peşimden geldi, konuşamadı,gelmesini istemiştim ama konuşma düşünmemiştim. Büyük bir engel var ve tabiiki yaş farkı var.
Ben kendimden kucuk alacagim:rapci:
Tek net oldugum konu. Diger ozellikler zaman zaman degisim gosteriyor:KK70:

Ama senin dedigin gibi ben de kurban rolune burunuyorum. Olmaz ki bunu la diyerek olacagi engelliyordum.

Ben kendimden kucuk alacagim:rapci:
Tek net oldugum konu. Diger ozellikler zaman zaman degisim gosteriyor:KK70:

Ama senin dedigin gibi ben de kurban rolune burunuyorum. Olmaz ki bunu la diyerek olacagi engelliyordum.
Genç alıp gençleşelim değil mi? O aradaki yaş farkını bilmiyor diye düşünerek yazmıştım çünkü yaşımdan bayağı küçük göründüğümü söylerler.Aslında hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Bende engelliyordum(geçmiş zamanda kaldı:))). Demin ki yazdığımı iptal ediyorum, engel falan yok,herşey çok güzel ve yolunda.

Kızlar kıssadan hisse :)

Beni projede demotive eden bir arkadaş vardı benide aşağı çekti işimde başarılı olamadım bir süre. Sonra dur ya bir dakika dedim kendi kendime. Bu arkadaş projeyi sevmedi ve benide aşağı çekmek istemesi bundan. Ondan sonra kafamda bu kavram oturdu ve benim başarılı olduğum işin üstesesinden gelebileceğim aklıma geldi ve şuan tıkırında gidiyor herşey. O arkadaş ise hala başarısız ve söylenip duruyo. Artık beni etkileyemiyor ;) Gülüp geçiyorum :))

Kızlar kıssadan hisse :)

Beni projede demotive eden bir arkadaş vardı benide aşağı çekti işimde başarılı olamadım bir süre. Sonra dur ya bir dakika dedim kendi kendime. Bu arkadaş projeyi sevmedi ve benide aşağı çekmek istemesi bundan. Ondan sonra kafamda bu kavram oturdu ve benim başarılı olduğum işin üstesesinden gelebileceğim aklıma geldi ve şuan tıkırında gidiyor herşey. O arkadaş ise hala başarısız ve söylenip duruyo. Artık beni etkileyemiyor :KK66: Gülüp geçiyorum :))
Masallah masallah:nazar:

her şeye olumlu bakalım kızlar
hayatta geç oldu ,bir sürü olay yaşadım ve çıkardığım ders kesinlikle önce ben diyebilmek
başkalarını memnun edeceğiz diye kendimizi unutmuş olmamız
kendimize değer vermek,her günün değerini bilmek,mutlu bir şekilde o günü bitirmek

her şeye olumlu bakalım kızlar
hayatta geç oldu ,bir sürü olay yaşadım ve çıkardığım ders kesinlikle önce ben diyebilmek
başkalarını memnun edeceğiz diye kendimizi unutmuş olmamız
kendimize değer vermek,her günün değerini bilmek,mutlu bir şekilde o günü bitirmek
Oyle kaliplasmis ki... farkinda olmadan baskalari diyoruz.

Kizlar emdr ye basliyorum. Psikologun numarasini da aldim:) yarin arayacagim...

Back
X