• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşündüren ikinci çocuk mevzusu

Canim bak bizimde borcumuz var ama nasipse hamileyim ama bence rizki veren Allah . Yardımcımız da olur inşallah. Bizim de öyle bir sürü oyuncagimiz yoktu durumumuz ıyi değildi ama kardeşlerim vardı her şeyi oyuncağa dönüştürür oynardık mutlu çocuklardık. Görümcem de ilk çocuğu ile ikinci arasında 8 yaş vermiş çok pişman çocuğum tek büyüdü diye . Ben Allah da nasip ederse 2 . 'yi bizm ki 2 yada 3 yaşındayken istiyorum . Insanlar koti çocukları dışarı sokağa bırakıp gönderemiyor sun ama yanında kardeşi olursa her yerde güzel zaman geçirirler :) Inşallah. Bakarsın bir 5 sene sonra sağlık problemin çıkar o zaman da onunla uğraşırken gecè r baya zaman bilemezsin. Ay çok uzun yazdım anlatabilmişim dır umarim
Anladım canım haklısın sanırım netlesti kararım zaten goruyondur cokta istiyordum ikinciyi ama kimyasaldan sonra umitsizlik mi desem bilmiyorum sanırım bi bosluktym bu ara kafam karst esimde destek bu konuda

Neden mutsuz olsun ki? Bence abartıyorsunuz biraz bu durumu. Çocuklar az şeyle de mutlu olabilirler. Yetinemeyen biz ebeveynleriniz aslında..

Kızınıza her heves ettiği şeyi yaparak daha büyük kötülük yaparsınız aslında. Ona hayal edecek şeyler bırakmak gerek.
Anaokulu çocuğu en fazla ne ister ki zaten? :)
Bizim nesil olarak ne kadar az imkanla büyüdük. Evet isterdik alınamayacağını bilsek de hayal ederdik. Mutsuz muyduk? Hayır :)
En fazla ne mi ister:(Gecen hafta Barbie karavanı istedi 600 tl.
Özel bir anaokuluysa masrafı küçümsenecek bir masraf olmıyor maalesef:(
Bizim büyüdüğümüz imkanlarla kıyaslamak doğru sonuç vermez.
Bi kutu mama 140 tl.Ordan hesaplayalım gerçekten dogsun büyür cok reel değil bu zamanda.

En fazla ne mi ister:KK43:Gecen hafta Barbie karavanı istedi 600 tl.
Özel bir anaokuluysa masrafı küçümsenecek bir masraf olmıyor maalesef:KK43:
Bizim büyüdüğümüz imkanlarla kıyaslamak doğru sonuç vermez.
Bi kutu mama 140 tl.Ordan hesaplayalım gerçekten dogsun büyür cok reel değil bu zamanda.
Peki 600 liraya o yastaki cocugun istedgini almak ne kadar mantikli

Anladım canım haklısın sanırım netlesti kararım zaten goruyondur cokta istiyordum ikinciyi ama kimyasaldan sonra umitsizlik mi desem bilmiyorum sanırım bi bosluktym bu ara kafam karst esimde destek bu konuda
Biliyorum canim ne kadar istediğini. Bende öyleydi Allah büyük de bu ay olmaz sa obur ay mutlaka olacak de . Sonuçta sen hamile kalabiliyorsun bunu bilmek bile çok güzel ben inanıyorum bir kaç ay içind e senin bebisin bebisin olacak

Biliyorum canim ne kadar istediğini. Bende öyleydi Allah büyük de bu ay olmaz sa obur ay mutlaka olacak de . Sonuçta sen hamile kalabiliyorsun bunu bilmek bile çok güzel ben inanıyorum bir kaç ay içind e senin bebisin bebisin olacak
Ins canım ya hyrlisi

Birde su var.Ben de henüz çocuk yok ama 2 tane yiğen var.3,5 yasında biri 6 aylık biri.Öyle mantıkla ilerlemiyor o is.Eline asla tablet vermem diyen,2 kasık fAzla yesin diye yapıştırıyor tableti.Hayatta almam diyıorsun,dedeler falan bi bakmışsın almış gelmşis milyarlık oyuncağı.Cocuk büyütmek mantıkla ters orantılı:D Birbirimizi kandırmayalım.Ama tabi herkes cok iyi çocuk büyütüyor.Herkes en iyi ebeveyn,herkes en bilinçli suan:)

Fit mutlu anne Fit mutlu anne 5 yıl önce maddi durumumun,aile durumumun şimdiki gibi olacağını söyleseler hadi be derdim.
O kadar zor durumdaydık ki.Simdi oturdugum şehrin en iyi muhitinde dubleks evimiz,güzel bir arabamız ve kendimize ait iş yerimiz var.Hep çok çalıştık,yokken de şükrettik .Ama elbette yaşın da vermiş olduğu bi heyecan bi deli doluluk vardı .
Ilk hamileliğim sürprizdi ve bana kalsa 5 sene daha sonra olsundu. 2.bebegi hiç düşünmedim .
Şimdi imkanım çok,evliliğim harika ama bebeğim olmuyor.
Kızımın herşeyi var ama hayatta en çok kardeşi olsun istiyor o olmuyor.
Ben 2.cocuk fazla derken şimdi keşke çoğul gebelik yasasam 3 tane daha olsa diyorum.
Ama Rabbim nasip etti verdi elbet alabilir de.

Bir cocugu en özel okullarda,en paralı ve pahalı kurslarda okutmak şart değil.Okuyan her yerde okuyor ve piyano calmasada oluyor.
Ben çalıştığım için erteledim ama pişmanım .
Biyolojik vakit gelince aklına bebekten başka hiçbişey gelmiyor zaten.
Vakti geldiyse bekleme.Kimseye muhtaç olmadan bakabilecek gücün,verebilecek sevgin ve şefkatin varsa yap.Huzurlu bir aile,birbirine aşkla bakan anne baba oldukça inan çocuğun apple'lara ihtiyaç duymayacak.
Kızımın herşeyi var kardeşi yok.Elindeki tableti telefonu alıp yerine bi bebek versem eminim ondan mutlu olmaz.
Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Birde su var.Ben de henüz çocuk yok ama 2 tane yiğen var.3,5 yasında biri 6 aylık biri.Öyle mantıkla ilerlemiyor o is.Eline asla tablet vermem diyen,2 kasık fAzla yesin diye yapıştırıyor tableti.Hayatta almam diyıorsun,dedeler falan bi bakmışsın almış gelmşis milyarlık oyuncağı.Cocuk büyütmek mantıkla ters orantılı:KK70: Birbirimizi kandırmayalım.Ama tabi herkes cok iyi çocuk büyütüyor.Herkes en iyi ebeveyn,herkes en bilinçli suan:)
Ben farkındaysan hic birsey almam demiyorum tabiki de oyuncak alıyorum ama kendi cocugumdan pay bicerek söylüyorum 4 5 yasindaki bi çocuga 600 liralık oyuncak da almam yazık günah benim anlayışima ters dedigim gibi lüks sevmiyorum evet cok oyuncak alabilirim ama bi oyuncağa vermem 600 liraya bi sürü oyuncak alabilirim belki ama tek bi oyuncak degil yani anlatmak istediğim bi herkesin cocuk yetiştirme anlayışı tabiki farklı saygı duyarım

Ama neden ki
Siz de alabiliyor olsaniz alirsiniz tabi
Egitim olsa tamam ama gercekten ben o kadar paraya aciyorum mizac olarak oyleyim misal veriyorum kendimde marka takintim yoktur paradan ziyade bilmiorum farkli maddi skntsi olupta hala markadan vazgecemeyen insanlarda var

Fit mutlu anne Fit mutlu anne 5 yıl önce maddi durumumun,aile durumumun şimdiki gibi olacağını söyleseler hadi be derdim.
O kadar zor durumdaydık ki.Simdi oturdugum şehrin en iyi muhitinde dubleks evimiz,güzel bir arabamız ve kendimize ait iş yerimiz var.Hep çok çalıştık,yokken de şükrettik .Ama elbette yaşın da vermiş olduğu bi heyecan bi deli doluluk vardı .
Ilk hamileliğim sürprizdi ve bana kalsa 5 sene daha sonra olsundu. 2.bebegi hiç düşünmedim .
Şimdi imkanım çok,evliliğim harika ama bebeğim olmuyor.
Kızımın herşeyi var ama hayatta en çok kardeşi olsun istiyor o olmuyor.
Ben 2.cocuk fazla derken şimdi keşke çoğul gebelik yasasam 3 tane daha olsa diyorum.
Ama Rabbim nasip etti verdi elbet alabilir de.

Bir cocugu en özel okullarda,en paralı ve pahalı kurslarda okutmak şart değil.Okuyan her yerde okuyor ve piyano calmasada oluyor.
Ben çalıştığım için erteledim ama pişmanım .
Biyolojik vakit gelince aklına bebekten başka hiçbişey gelmiyor zaten.
Vakti geldiyse bekleme.Kimseye muhtaç olmadan bakabilecek gücün,verebilecek sevgin ve şefkatin varsa yap.Huzurlu bir aile,birbirine aşkla bakan anne baba oldukça inan çocuğun apple'lara ihtiyaç duymayacak.
Kızımın herşeyi var kardeşi yok.Elindeki tableti telefonu alıp yerine bi bebek versem eminim ondan mutlu olmaz.
Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Anladim cnm tsk ederim yorumjn icin

Zaten almam diyende gidip alıyor.Kendinden kısıyor yine alıyor.Biz görmedik o görsün diyosun.Alıyorsn.
Biz gormedik o gorsun die elbettr birşeyler yaoioruz ama bahsedilen rakam en kotu bi ev kirasi burda zar zor kira odeyip gecinmeye calisan insanlari dusununce bana dogru gelmiyor alacagimi sanmiyorum buyuk konusmuyorum tabiki ama gerkesiz masraf oldugunu dusunuyorum bnm dusuncem tabi siz oyle gormuyorsunzdur

Ben farkındaysan hic birsey almam demiyorum tabiki de oyuncak alıyorum ama kendi cocugumdan pay bicerek söylüyorum 4 5 yasindaki bi çocuga 600 liralık oyuncak da almam yazık günah benim anlayışima ters dedigim gibi lüks sevmiyorum evet cok oyuncak alabilirim ama bi oyuncağa vermem 600 liraya bi sürü oyuncak alabilirim belki ama tek bi oyuncak degil yani anlatmak istediğim bi herkesin cocuk yetiştirme anlayışı tabiki farklı saygı duyarım
Yok ben genel olarak çocuk yetiştirmede yapmam denilen yapılıyor onu anlatmak istedim.Bide su var,cocugun yasadıgı ortamın getirisi.Daha iyi bi başlangıç yapsun diyırsun,kendinden kısıp güzel bi okula veriyorsun,o okulda okuyan çocuklardan da gördüğü farklı oluyor haliyle.Keske olmasa..
Çocuk büyütmenin masraflı olduğu konusunda hem fikiriz zten.
Rabbim tüm isteyenlere tez zamanda versin insallah:dua:

Yok ben genel olarak çocuk yetiştirmede yapmam denilen yapılıyor onu anlatmak istedim.Bide su var,cocugun yasadıgı ortamın getirisi.Daha iyi bi başlangıç yapsun diyırsun,kendinden kısıp güzel bi okula veriyorsun,o okulda okuyan çocuklardan da gördüğü farklı oluyor haliyle.Keske olmasa..
Çocuk büyütmenin masraflı olduğu konusunda hem fikiriz zten.
Rabbim tüm isteyenlere tez zamanda versin insallah:dua:
Tabiki oyle cevre faktörü cok onemli ister istemez girdukce istiyor cocuklarda ne biliyim Rabbim yardımcımız olsun hepimizin hakkmzda hyrlisi ins tskler yorumunuz icin :)

Back
X