Düşünmekten bıktım.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
İki hafta sonra ablamın doğumu var ve ablam uzak bi şehirde oturuyor.
Annem babam gtcek iki hafta önce erkenden yannda olcak doğumdan snra da iki hafta boyunca. ben de gitmek istemiyorum yani çok kalmak istemiyorum. Şimdi illa doğum günü orda olmam mı gerekiyor? Zaten hastanede bebeği göremem rahatça. Ablama zaten annm yardımcı olcak bnm bilgim de yok bu konuda. Hastaneden çıkışta gitsem olmaz mı? Hastanede kaç gğn yatar sezaryen olcak. Hm hastanede hem çıktıktan sonra kal diyo annem. Ama ben de eşimden ayrı kalmak istemiyorum o kdr süre. Ya içimden hiç gitmek gelmiyor anlamıyorum kim çıkarmış bu doğum da illa orda olma kuralını. Yardım edecek kimse olmaz tmm gidersin ama onun haricinde neden çıkmış yani off. Bi bahane de bulamam . Hastaneden çıkınca gidip kalsam iki gün olmaz mı? Bunu nasıl diyebilirim?

Sezeryanda genelde en fazla 2 gün yatış oluyor hastanede.
Ama isteğinizi tuhaf buldum, ablanız sonuçta ve yiğeniniz doğuyor.
Sizin bebeğiniz olsa ve ablanız hayatınızdaki en önemli günde yanınızda olmasa ne düşünürdünüz acaba?
Gerçi gidip de surat asacağınıza ya da memnuniyetsizliğini bir şekilde belli edeceğinize gitmeyin derim.
Lohusa kadının canı sıkılmasın bir de suratınızla!

Aile ilişkileriniz nasıl bilmem ama hastanede yanında kalmanıza hiç gerek yok.anneniz varmış zaten sonrasında gidin uzunda kalmayın

Gidersem surat neden asayım o kadarda değil asmam

Ablam doğum yapacağı gün koşa koşa annemden önce orada oldum. Çünkü benim canım kanım doğuruyor, nasıl o an yanında olmam? yeğenimin o ilk anını görmek de harikaydı. Bende evliyim, ablamın doğumu eşimden çok çok çok daha önemliydi. Gitmek istememeniz bana çok tuhaf geldi.. Ablanızla pek samimi değilsiniz sanırım.

Bilmem samimiyiz ama aramızda 8 yaş var. pek arkadaş gbi değiliz ama

Esin sıkıntı mı cikariyo kaldiginda? Yoksa senin dusuncen mi ayri kalmamak?
Aile iliskilerinizin boyutunu bilemem ama ben dogursam kiz kardeşim benden cok heyecanlanir.. Ben de keza.. Orda olman gerekir bence maddi manevi bi engelin yoksa.. Gunlerce kalmak zorunda degilsin ama dogum vakti orda olmak iyidir sanki.. Sonrasinda da uzatmazsin istemezsen..

Bilmem samimiyiz ama aramızda 8 yaş var. pek arkadaş gbi değiliz ama
Bizim de kiz kardesimle 8 yas fark var aramizda.. O benim en yakin arkadasim, hem kizim hem dostum.. Rabbim acısını eksikligini gostermesin.. Herkesin iliskisi farklidir ama dogum bi bakima ölüm kalım meselesi; ciddi bi olay..

Bi süre eşinden ayrı kalınca ne olacak anlamadim? Kaçırıyorlar mi adamı? Ya da güvenmiyorsun da yalnız bırakmak mi istemiyorsun? Nedeni nedir yani?

Biricik kız kardeşim, en iyi arkadaşım doğum yapacakta ben o özel gününde yanında olmayacağım... Sarılıp mutluluktan ağlamayacağim öyle mi... Öyle bişey yapsam kendime "abla" demeye utanirdim.

Aynı şekilde kız kardeşimin de benim doğumuma sırf eşinden ayrı kalmamak için gelmek istemediğini duysam kalbim paramparça olurdu heralde. Hoş benim kardeşim asla böyle bişey yapmaz.

Ama hemen yargilamakta istemiyorum tabi, samimiyetiniz, birbirinize olan sevginiz, dostlugunuz ne düzeyde.. aranızda problem mi var.. eşini yalnız bırakmaktan korkuyor musun geçerli bi nedenin mi var. Bunları bilmeden yorum yapıyoruz biz tabii. Ben kendi abla kardeş iliskimizden yola cikarak konuştum.

Ablani biliyorum senin çenesinden biktiran abla degil mi, o zaman gitmek istememen normal. Bence hastanede 1 gece kal don yegenini gor, eve ciktiktan sonra kalmanin bi anlami yok annen olcak esi olcak..

Doğumda ve sonrasındaki 2 hafta annem kalsın,sonrada ben geleyim sen yalnız kalma de. Benim kardeşim doğum yapsa geceden koşar giderim o ayrı mesele. Hastanede 2 gün yatıp çıkar.

Bu arada ben zaten bakmaktan anlamam diyorsunuz ya hani.. Hiçbirimiz bilmiyorduk.. 19 yaşındaki kardeşim 38 yaşındaki görümceme,26 yaşındaki kız kardeşime yeri geldiğinde anneme bile taş çıkarırcasına baktı.. Hayatında yakından ilgilenme fırsatı bulduğu ilk bebekti kızım.. Ben susturamıyordum o elimden alıp suaturup bide üstüne uyutuyordu.. İyi ki kardeşlerim var dediğim,kardeşin önemini anladığım tek zamandı heralde doğum ve sonrası. Sizde o süreci yaşarsanız anlarsınız.

Cok ilgincsiniz gercekten.
Bende kardeslerimle oyle cok siki fiki degilim. Ama dogum yaptigimi duyunca direk gelmek istediler. Beni gectim bebegi gormek icin daha cok. Insan yigeni olacagi icin heyecanlanmaz mi hic?
Gorumcem eylul gibi dogum yapacak hayirlisiysa. Kendi yigenim degil ama ona bile heyecanlaniyorum simdiden. Ustelik samimi bi iliskimizde yoktur gorumceyle.

Bi defa bu "çıkartılan birşey" değil! Ona netlik getirelim de!
Gitmek istemezsen gitme, kimsenin senin gırtlağına sarılıp "illa gideceksin ve kıymetli eşinden ayıracağız seni" diyeceği yok!

Yiğenin doğuyor, bu senin için birşey ifade etmiyorsa, ablanın bir ameliyat geçiriyor olması senin için birşey ifade etmiyorsa gitme zaten! Hayrın değil zararın dokunur bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…