Duymuyorum ama yuregim hissediyor!!:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.936
119.196
798
36
Merhaba arkadaşlar ben işitme engelliyim ama duymuyorum hic ama yüreğim hisseder bölede tuhaf bi his basliyor. Arkamdan ne konuştukları ne dedikleri duymadan da hissediyorum. Mutsuz oluyorum... İlgisizim sogukum.. Bu dünyaya karsi güzel gözle bakamiyorum artik... Uzak duruyorlar herkes benden çok yalnizim.. Ne yapicam bilmiyorum. Agliyorum resmen ya
Duysaydim her dedikleri hic ters anlamasaydimm..

Canım benim. Kim ne konuşursa konussun kim senin arkandan ne söylerse soylesin. Ben herşeyi duyuyorum ama etrafimda bir tane arkadaşım yok. Çünkü kimseyi samimi bulamıyorum arkadaşlık kuramıyorum. Hep gözlemliyorum ve hep ayni şeyleri goruyorum. Senin arkandan konusan insan zaten karakteri belli bir seviyeye ulaşamamış insandır. Onlar olsa ne olur olmasa ne olur.
Ve son olarak yalniz değilsin. Hemde hic.

ayy canım ya üzülme, ben de %50 işitme kaybı var ama ince sesleri kaybettiğim için, kalan %50 yi de boğuk duyuyorum ve anlamıyorum, yön duygum yok. şükür kulak içi protez kullanıyorum idare ediyorum.
lise dönemimde çok ağır bir kızamık geçirmiştim, yıllar sonra engelli oldum. hiç yüksünmüyorum. kulağımda cihazım yoksa konuşulanları kesinlikle anlamıyorum.
ama sana birşey söyleyim, hakkımda saçma sapan konuşulanları yahu duyuyorum. kızım şaşırıyor, her söylendiğimde duyuyorsun, artık duymadığına inanmıyorum diye.
umursama, bu piyango gibi herkese çıkabilir.
şimdi bir de duyma eksikliğinden kelimeleri unutma başladı. aklımdan biliyorum ama dilime dökemiyorum.

Çok zoruma gidiyor biliyor musunuz duymadigim için aklimdan öyle geçiyor keşke duysaydim da fena laf etseydim kizsaydim onlara.. Korkutsaydim felan diyorum işde duyduktan sora herşeye geç farkina variyor. Anlamıyorum hic biseye.. Öğrenmeye hevesliydim onu da kacti. Bilmiyorum çok tuhaf duygular geliyor. Ben kimse anlamiyor ki? Çok yalnizim 2 ay önce bebeğimi kaybettim ilgisiz soğuk biri olup ciktim herseyle içime atip durdum sonunda patlamak istiyorum mutsuzum kocama bile anlatamiyorum artik herşeyi ters anlıyorum . Çok tuhaf hisler hissettim doğru cikiyor.

Biz duyuyoruz da noluyo yine konuşuyorlar belki böylesi daha hayırlı canım üzme kendini kimsede güzel söz kalmadı duyulacak ancak adamın sinirini bozuyolar
Hamilelik takvimi gördüğümde oğlusum geldi aklima ayni tarihte dogacakti ama 30 ağustosta kaybettim inşallah bebegin doğmuştur . güle güle büyüt minigini... Anali babali büyütsün.

Ben umursamazdim ama duyduklarini umursuyorum artik bende algilama var kelimeleri doğru düzgün anlayamiyorum çok yanlis anliyorum bu yüzden de hic de arkadasim da yok. Yalnizim beni anlayacak insanda yok.

Ben umursamazdim ama duyduklarini umursuyorum artik bende algilama var kelimeleri doğru düzgün anlayamiyorum çok yanlis anliyorum bu yüzden de hic de arkadasim da yok. Yalnizim beni anlayacak insanda yok.

peki protez kullanma durumun var mı?

Hamilelik takvimi gördüğümde oğlusum geldi aklima ayni tarihte dogacakti ama 30 ağustosta kaybettim inşallah bebegin doğmuştur . güle güle büyüt minigini... Anali babali büyütsün.
Canım çok üzüldüm inşallah tekrardan anne olursun inşallah cok tesekkur ederim

Cihazla duyuyorum protez kullanmadim hic

protez dediğim kulak içi cihaz, dışardan hiç belli olmuyor. hoş olsa da umurumda bile olmaz.
bu kadar takılma. bak cihazla ya da protezle her ne ile olursa olsun duymak bile benim için şükür. çünkü duvar gibi olanlar var. odyomeste gidince küçücük bebeleri görüyorum. onların konuşma şansları da az.
sanırım seni bunaltmışlar ama gönlü sağırlar her yerde var. bak birşey söyleyim. en samimi arkadaşım ilk tartışmamızda bana sağır diye çemkirdi.
seninle benimle değil karşıdakinin kalitesiyle alakalı.

Biliyorum onu kulak içi cihazlardan dedin benim kulak arkasi cihazlardan kullanıyorum. 675 nolu pil kullaniyorum büyük pillerden. Kapaliyim ama anlamıyorum çok sessiz sakin biriyim normalde böle olmak istemezdim duysam karsiligi verirdim tabi. Arkadasimda yok hep yalnis anliuorsun derlerdi hc de doğru anlamazsin bu yüzden sana birşey demiyorum diyordu bi dediği iki anlamayan biriyim

istediğin kadar duy öyle laftan anlamayan insanlar var ki, paso cevap versen yetişemezsin.
ben de normalde çok fazla arkadaşlık yapmayı seven biri değilim ama o yanlış anlama bende de var.
geçen senelerde birgün kızımla alışverişteyim, mevsim kış, mağazanın birinde satışdaki bayanla hava çok soğuk diye konuşuyoruz. bu arada anadolu yakasındayız.
kadın; eşimle konuştum karşıda kar yağıyormuş diyor. benim cevap aa kars'ta tabi kar yağar, baksanıza burası bile çok soğuk.
suratıma mimiksiz bakılınca anlıyorum ki ben yine birşeyleri yanlış anladım.
artık dalga geçiyorum kendimle.

Canım cihazla da mı tam duymuyorsun? Başka tedavi yolu yok mu yani bunun kalitesini artıracak bir şey? Biraz onun peşine düşsen, bırakmasan peşini?

Canım cihazla da mı tam duymuyorsun? Başka tedavi yolu yok mu yani bunun kalitesini artıracak bir şey? Biraz onun peşine düşsen, bırakmasan peşini?
keşke olsa ama yok umarim yeni cihazlar alicam esimede dedim alicam tabi en güzelini diyo araştırmalar yapti netten benim için çok ugrasti
bende kendimle çok geçtim dalgalari ama nereye kadar...
İnsanlar beni bende insanlara yanlis anliuorum karsilikli oluyor tabi keşke hayat dupduzgun olabilse... Karmakarisik bir hayat oluyor ben yanlis anlasilmaktan korkuyorum gidip diyemiyorum bile kenarda duruyorum ne diycem diyorum bide komusmamaktan sikildim patliycam valla

Sizinki bir eksik kusur yada bir engel asla değil.Aslında kulağı duyupta insan olamayan o kadar çok insan varki.Sizi çok iyi anlayabiliyorum benim annemde cihazla işitebiliyor.Annemin yüzündeki ben gibi benimsedik biz onu.Sanki bir parçamız oldu.Karamsarlığa düşmeyin.Benki çoğu şeyi yanlış anlarım ve hep dalga konusu olurum :)

Benim ailemde canimin ici biri var. O da duymuyor. Sonradan isitme kaybina ugramis. O telefon kullanmiyor, internet kullanmiyor, super zekaydi ama onu hayattan kopardilar. Ugrasi yok, onla sohbet etmediler vs. Suan agir sorunlari var psikolojik ve tedavisi yok.
Eger hayatina baksaydi, konusani hissetse bile hayir ben kuruyorum deseydi, vaktini musmutlu gecirseydi okusaydi gülseydi üretseydi simdi iyi olacakti. Herkesin bir problemi var. Önemli olan kirli kalpli olmamak. Ben duyuyorum da ne oluyor. Ne laflar söyliyorlar da kalbim parampatca oluyor. Sen kac milyon insan arasindan iki hadsiz kötü kalpli insana takilma. Hayatina bak. Insallah musmutlu olursun ömrü hayatinda.
ve sunu söyliyeyim bu dünyada kimsenin garantisi yok. Bugun kosan yarin felc olabilir gören gözlerini kaybedebilir, duyan isitme yetisini. Can oldukca bedende herkesin basina hersey gelebilir.
mutlu anlar biriktirmek lazim

ne kadar doğru yazmışsınız. her organ can ama hayata tutunmak gerek.
kızamığımın etkileri yıllar sonra ortaya çıkmıştı. önceleri anlamadım. kızımı yeni doğurmuştum, kulak çınlamaları uğuldamaları hep yorgunluktan uykusuzluktan sandım.
yaklaşık 10 yıldır kulak içi protez denilen işitme cihazı kullanıyorum. çok şükür hayattan hiç kopmadım, çalışma hayatımı bırakmadım. adapte olmak kabullenmek için çok uğraştım, biliyordum ki, takmasam bir süre sonra kelimeleri unutmaya başlıyacağım ki taktığım halde oluyor, algılama yavaşlıyor.
bana önerilen sürekli kullan kimseyle konuşmasan bile kendi kendine sesli oku. kendi sesini dinle.
kimseyi de umursamıyorum, beğenmeyen rahatsız olan konuşmaz ben de onları dinlemiyorum zaten.
çok canımı sıkan biri olursa kulağımı gösterip engelliyorum duymuyorum sizi derim geçerim.

Biz duyup konuşabiliyoruz da ne oluyor inan bana duyup da tatsızlık çıkmasın diye cevap vermemektense duymamanın arkasına sığınmak daha iyi ki bunu sakın bir eksiklik olarak görme sen duymuyor olabilirsin onların kalpleri sağır boşver desinler yapsınlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…