Duymuyorum ama yuregim hissediyor!!:(

Bir de şu var siz yanlış anlamıyorsunuz sadece normal seviyede duyan bir insan gibi kolay kavrayamıyorsunuz hemen eksik anlayınca da sanki siz yanlış anlamışsınız oluyor onlara göre halbuki bu asıl sizinle konuşanların anlayışsızlığı özel durumunuzu biliyorlar buna özen göstererek davranmalılar üzülmeyin siz

Canım geçmiş olsun öncelikle... Bebeğinin kaybı için de çok üzüldüm Rabbim bekletmeden versin hepimize inş.
Ama duysam cevap verirdim diyorsun ya.... Yok yani kalbin yumuşaksa ki öyle duruyor hiçbir cevap vermiyorsun duysan da...
Ben 1 saattir söyleyemediklerim için oturdum ağlıyorum şu an!
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah böyle dua ediyorum sadece

Sizin eski konunuzundan biliyorum. Bebeğinizi kaybetmiştiniz. Başınız sağolsun. Bu durumu atlatamadığınız için, kendi içiniz de bu tür sıkıntılar olabilir.. Bu arada da milleti de boşverin. Millet anca konuşur. Konuşmaya yer arar. Takma, boşver.. Sen kendine, eşine ailene odaklan. Ailenle vakit geçir.. Sana zevk veren, kendini mutlu hissettiren hobiler bul.. Komik filmler, diziler izle.. Yürüyüş yapabilirsin, Dans edebilirsin. Hatta eşinizle dans kursuna yazılabilirsiniz..
Hiç kendini de yalnız hissetme. Sn yalnız değilsin.. Eşin var.. Ailen vardır, sevdiklerin vardır. Kimse yoksa dahi yukarı da Allah var.. Kendini sev.. Kendine değer ver.. Mutlu hisset kendini.
Eğer gerçekten kendini kötü hissediyorsan, psikolojik yardım alabilirsin.. Sana iyi gelir..

Tedavi oldu bi kuzenim var çok iyi ifade ediyo kehdini.cihaz falan denedinmi cnm. Rabbim yardımcn olsun..

Canımmm bazı ınsanların bır engeli olmadıgı halde anlayamıyor .. Sen kendını kötu hıssetme ınsanlar acımasız.. Hislerının ne kadar guclu oldugunu tahmın edebılıyorumcanım..

Fesatlık, gıybet, pislikti derken insanların konuştukları şeylerin %90ı b.k duymasan bence daha iyi. Yurtdışına ilk taşındığımda dili hiç anlamıyordum meğer ne güzel günlermiş.

Canım o insanlar bir yere gelememiş insanlar başkalarının hakkında konuşarak yüceleceğini sanan zavallılar takmaya bile değmezler emin olabilirsin

canım anlamadım ben engelin hakkında mı dedikodu yapıyorlar? inşallah yanlış anlamışsındır, insanların kalbinin bu kadar körelmiş olduguna inanmak istemiyorum.
sen onları hiç umursama, kimin 1 dakika sonrasına garantisi var ki? engelli olmakla özürlü olmak başka şeyler biliyorsun. sen kalbinden gelen güzel seslere odaklan, bizim bir türlü dinlemeyi beceremediğimiz o seslere. engelli olmak eksiklik değil değil farklılıktır, fakat özürlü arkadaşlarınızın çaresi yok. Allah akıl fikir versin onlara.

Bende duyuyorum duymaz olaydım diyorum bazen duymamak en iyisi iyi düünmeye çalış kötü hisler uyandıran çevreni değiştir gelip geçici insanlar için kendini üzmene değmez

Bende işitme cihazı kullanıyorum kulak içi olanı, kulak arkasından daha iyimiş.
Sohpet ederken bende bir çok kez ikilettiriyorum bundan hiç bir zaman rahatsız olmadım, yeri geldi herkesi güldürdüm yeri geldi sinir ettim önemli olan senin mutlu olman. Ya kocan sürekli şikayetçi olsaydı bu durumundan her gün her gece sana sağır olduğunu söyleseydi çok şükür ki böyle bir durumun yok. Başkalarını takma neden bu kadar önemli ki bunlar, şükretmemiz gereken o kadar çok şey var ki, mesela nefes alıyoruz acı çekmeden, dünyada ki güzellikleri görebiliyoruz, ailemizde katil yok, yürüyebiliyoruz.
Bence sen bunların hepsinin farkındasın sadece bu aralar ruhsal çöküntü içindesin gibi umarım tez vakitte çıkabilirsin bu durumun içerisinden. Şunu söyleyeyim yaşlandığın Zaman kimse eskisi kadar duymayacak zaten, gençliğini bunlarla üzme.

Benim hayatim hep birseylerle uğraşarak geçti. Elim bos durmuyordu kitap okudum komusmami guzellestirmeye calistim ama dilinden değil dudaktan konuşuyorum yani ben genelde dudaktan okuyorum hep. Normal ünv okudum bitirdim su an aof 3. Siniftayim bitirmedim..
Memur oldum atandim 1.5 sene sora Evlendim hamile kaldim bebeğimi 2 ay önce kaybettim. Bebeğimi kaybettikten sora hayatim allak bullak oldu birseylerden korkar oldum insanlarla konuşamaz oldum artik kacmak istedim kaynanamla alt ustteyim onlardan da uzak duruyorum seviyorlar beni ama ne bilim işde tuhaf biri olup ciktim esimi de basini agritmaya basladim o anliyor beni biseyde demiyor. Esim olmasaydi hayata nasil tutunacaktim. Çok zor günler geçiriyorum insanlar onyargiliyla bakiyor diyor ki bu kadin işitme engelli. Bebeğini karninda öldugu bile anlamamis nede olsa kulakları duymadigi için felan laf ettiler... Çok üzüldüm hissettim bunu. Tabi hic de arkadasim da yok. Arkadaslarimi evlendikten sora bitti aramadilar bi dahada..

Hani derler ya iyi niyetinden hep kaybeder ayni böle oluyor ben ne yaptimsa hep iyi niyetinden kaybettim kötülük bile düşünemiyorum dusunsem pişman oluyorum sonrada off ne yapicam ben iyi niyetimle oynamaya çalışanlar var ben herkese yüz veriyorum yüz bulamadigi için cildiriyolar o kadarda. İyi anliyorum bunu kolay değil ki

Ne cahil insanlar var... Allah sabir versin size.

Canım hç uzülme bende 2 aylk bebegm öldu ama ben onu duyamam kı ne cahil ınsanlar varya.Benımde teyzemin kızı 6 aylıkken atesten kulaklara vurduydu .Ama maşallah şımdi lıse 3 te gda okuyo çok çalşken herşeye elı yatkn .ama bazen bize derdını anlatamadımi çok sinrlenıyo bizde üstüne varmıyoduk .Canım hiç uzülme bebegn için nekadar gùzel en azndn hamile kalablıyorsun allah tekrar verır canım bıraz karısık oldu ama kusura bkma canım

Aynen bende derdimi anlatamadigimda çok sinirleniyorum anlatsam doğru anlatamiyorum ters gidiyor durum böle olunca çareyi içime atmakla buluyor artik patliycagim. Neredeyse... Kocama da anlatamadigimda sinirleniyorum sonrada. Cabuk sinirlenme huyum var. Ben çok caliskan öğrenci değildim ama zeki öğrenciydim haylazlik yapardim sürekli ders çalışan öğrenci olmadim. Şimdikiler işitme engelliler icin Teknoloji var ondan ilerliyor çoğu artik. Gelişme konusunda çok iyiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…