Düzenli Evimiz & Hayatımız

Canım lahana sararak iyileşen çok kişi duydum. Denedin mi hiç?

Geçmiş olsun canım inşAllah hafif atlatır ve size bulaşmamıştır Odaları ayırdınız değil mi?
Lahanayı soğutup saranları okudum forum sitelerinde ama doktor sıcak su torbası koyup masaj yap diyince denemedim. Dünkü serumdan sonra ateşim olmadı bir daha, halsizlik de yok. Ağrı ve kitle var şu an. Antibiyotik bitince o da geçer inşallah.

Merhaba, günaydın.
Böyle sorunlar hakkında konu açmak istemiyorum siteye ama içimi de dökmem lazım. Konuyu amacından saptırmak istemiyorum, bu yüzden herkesten ve senden özür dilerim Nego . Paylaşacak, yardım isteyecek, akıl alacak kimsem yok. samimiyetinize güveniyorum.
Salı gününden beri kayınvalidem bizde. Bizdeydi yani. Her seferinde olduğu gibi gelir gelmez ipleri eline aldı, evin yönetimine kondu. Zaten hastayım, acile gidip duruyorum hiçbir şey yapamadım. Yine de sağolsun bugün salonu temizledi, tülleri yıkadı falan kayınpederimle telefonda konuşurken de kapkara su çıktı yerlerden dedi. Kayınpederim alınır kız öyle deme dedi. Alındın mı diye de bana sordu, yok anne alınmadım dedim ne diyeyim şimdi. Önce bu yaşandı, buna biraz bozuldum. Sonra da kahvaltıya pişi yapmış, poğaça falan da vardı. Kızıma verdi yesin diye. Vermek istemiyorum anne diyemedim çünkü söylediğim her şeyi ters algılıyor. Çocuk daha 7 aylık, yavaş yavaş geçiyoruz ek gıdaya. Ayrıca böyle şeyler yesin istemiyorum ilk etapta. Akşam 9 gibi defalarca ağlayarak uyandı kızım. Vücudu kaskatı oldu, yataktan alamadım. Sonra bir şekilde sakinleştirdim. Güldürdüm, oynuyoruz falan kızımın gülme sesine geldi. Beşiğinden aldı gitti salona. O sırada eşime anlattım kızımın durumunu. Keşke vermeseydik anne hamurişi dedim. İçinde maya var, un var. Ya gluten alerjisi varsa bilmiyorum ki dedim. O sırada eşim de bir şeyler dedi, bayağı bağrıştılar gecenin ikisinde. Kızım etkilenmesin diye odada durmadım ne konuştular bilmiyorum. Galiba eşim annesini suçladı, ben suçlayıcı konuşmadım ama biraz sert konuştum. Sonra odaya bir girdim toplanmış gidecekmiş. Sorduğum, söylediğim hiçbir şeye cevap vermedi, yüzüme salonun kapısını kapattı. Şimdi eşim bırakmaya gitti. Giderken kapıya çıktım, her şey için teşekkür ederim anne dedim. Cevap vermedi, yüzüme de bakmadı. Ne zaman gelseler ya da biz gitsek mutlaka bir huzursuzluk çıkarırdı zaten ama 4 yıldır bana bulaşma cesaretini gösterememişti, bugün yaptı onu da. Yardımcı olacağım ayağıyla hayatımızı yönetmeye çalışıyor her seferinde. Günde 5-6 kere eşimi arıyor. Tam yemek yiyeceğiz ya da ailecek bir şey yapacağız arıyor. Müsait değilizden de anlamıyor.
Benim ailem de zaten iş yok. Onlara da ayrıca öfkeliyim. Düşük yaptım annem gelmedi, ev taşıdım yok, hastalandım yok, doğum yaptım iki gün sonra geldi eve. Her seferinde işi, mesafeyi bahane ettiler. Kayınvalidem de biliyor tabi her şeyi nasıl olsa bana muhtaç ailesi bile ilgilenmiyor diye düşünüyor.
Yaşadığım sinirle aklımdan deli şeyler geçiyor ama çizgimi bozmayacağım. Saygımı, kibarlığımı koruyacağım ama bir süre de görüşmek istemiyorum. Son günlerde yaşadıklarım yetmiyormuş gibi bir de bu çıktı karşıma.

Tekrar tekrar özür dilerim herkesten. Hakkınızı helal edin.

7 aylık bebeğe hamur işi vermek istememen çok normal. Üstelik kırıcı bi şekilde de söylememişsin. Kv gereksiz alınganlık yapmış. Boşuna canını sıkma. Bir şeyler söyleyip yapıp olayı büyütmek sana da eşine de zarar verir dediğin gibi bi süre görüşme sonrasında da mesafeli ol yeter

Karşındaki insanın mizaclarını bilmiyorum .
Bir abla olarak tek tavsiyem ve gözlemlerime daynarak söyleyeyim böyle durumlarda saygınlığını hanfendiliğini koruyarak verdiğin tepkinin arkasında durmak konuşulacak veya anlatılacak izah edilecek bir durumda varsa eşin tampon görevi görecek.Kayınvaldenin atacağı adımları eşinin senin yanındaki duruşu belirliyecek

Son düzenleme:
Daha önce de birkaç şey olmuştu ama acaba ben mi alınganlık yapıyorum diye hiç üstünde durmamıştım. Yeterince mesafeliyim diye düşünüyordum ama biraz daha gerekliymiş demek ki.

Allah şaşırtmasın ama saygınlığımı bozmam hiç Efser. İşleri çirkinleştirmek karakterime ters. Ailem de öyle öğretmedi zaten. Eşim az önce geldi, sadece hissettiklerimi, düşüncelerimi, o işteyken aramızda geçenleri, lohusayken söylediklerini paylaşayacğım. Sonra da kapatacağım konuyu. Bir süre de görüşmeyip biraz daha mesafe koyup yoluma bakacağım işte.

Magnezyum ilacımı tam içmeyi düşünürken bu görsele bakıp canıma kahve istetmisimdir.
Ben en iyisi ilacımı öğle içeyim.
Önce kahve neden olmasın

Ve Nur kalkar mutfağa doğru yol alır.

( kahvaltı tabiki de yaptım bu saate kahvaltı mı kalır )

Kazen'in paylaştığı ibana 50 lira gönderiyorsun canım. Aslında yarışma vs başka yolları da varmış ama tam bilmiyorum
Ben en iyisi başka yollara bakayım.
Yeşil rengi de seviyorum ben zaten olmasa da olur hani

Ne kusuru canım tabii ki yazacaksın. Hasta hasta şunları yaşatması hiç hoş değil. İnsanlar birbirlerinin evine alanına saygı duysa bu sorunlar olmayacak. Bir ego savaşıdır gidiyor yazık oluyor gerçekten. Eşin gerekli müdahaleyi yapıyorsa sen çok fazla yüz göz olma ama rahatsız olduğun şeyleri kırmadan sakince söyle içine atma bence. İçe ata ata hastalık sahibi olursun. Kayınvalide diye her şeye karışma hakkı yok. Oğluyla tabii ki görüşecek ama günde on kere aramak da normal değil. Ara bir kere görüş tamam işte nedir defalarca aramak. Kayınpederin daha anlayışlı sanırım, onunla aranı iyi tut derim. O da tampon olur size.
Ailenin ilgilenmemesini de eşinin ailesine çok belli etmeseydin keşke,fırsat vermeyeceksin bu konularda. Ailenle de bence konuş duygularını, içine atma.
Ne zaman istersende yaz burdayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…