İşte ben değişik bi tembelimAnka çok acelecisin. Nasıl tembeldassin.
Vayyy harikaAnlık tezgah fotosu, çocukları dışarı çıkarıyordu beyim, o yüzden yeni çektim.
Anka Eki Görüntüle 2575600
Hoş buldum canım
Zor amabşyke komşuyla da, konuştun mu hiç?
Değişmez miDöndüm canım dün kendileri geldi kaldı bugünde gittiler. Evin havası değişti birileri gelince
Maratona cikicam 2 de gelen var mi.
Hadi ikiniz maratonaVayyy harikaaz sonra benim de böyle olacak inşallah çocuklar paçamı bi bıraksa
vallahi son zamanlarda ihtiyacım olan tek şey düzennnn...Ama evde eşimle yanlz yaşyoruz o çalışyor henüz bebişimiz yok bnde tek başıma olunca oturduğum tvnin karşısından kalkmak istemiyorum.Belkı bu topik sayesinde bi işe yararımMerhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
O 2 diyor ben yarım saatte bir sürü iş yaparımDeğişmez mi
Hadi ikiniz maratona
Aaa her temizlediğinde çekeceksin. Böyle olunca atacaksın işte sakla samanı gelir zamanıZamanında Temizlenmiş mutfak fotom vardı da bulamadım.koyacaktim buraya gözler fal taşı
Evet ya .bende seviyorum ne yalan söyleyeyim.birde lojmanda oturup yeter çıkacam dediğim zamanda istek 2 katı artıyorSen anlamazsın tabi, sıska ve iştahsız olduğun için
Allah kolaylık versin canım, taşınmayı severim sırf evden fazla eşya attığım için
Maratona cikicam 2 de gelen var mi.
İnsanlar konuşa konuşa canım, umarım güzelce sonuçlanır.Eve taşınalı 2 ay oldu sıkıntılı komşu modu olmak istemiyorum. Zaten gündüz yapılan sese de itirazım yok ama belli bir saatten sonra ayar oluyorum.
İlk zamanlar sabahın 7 sinde merdivenlerde şakkıdı şakkıdı indiği terliklerine uyanırdım sonrada aşırı gürültü olayı başladı. Biz evde 2 kişiyiz evimiz sakin ondan mı bana çok gürültü geliyor diye düşündüm bir süre de bariz tepki yok diye ayarları kaçıyor bunların.
Karşı komşum denk gelince konuşucam o yakınen tanıyor durduk yere zıt olmaya gerek yok ama duruma göre tedbir almaları için konuşucam
E hoş geldin aramızavallahi son zamanlarda ihtiyacım olan tek şey düzennnn...Ama evde eşimle yanlz yaşyoruz o çalışyor henüz bebişimiz yok bnde tek başıma olunca oturduğum tvnin karşısından kalkmak istemiyorum.Belkı bu topik sayesinde bi işe yararımhadi başlayalım
Hadi onu da dürt yapın beraberO 2 diyor ben yarım saatte bir sürü iş yaparım
Gönlünce olur inşaallah canımEvet ya .bende seviyorum ne yalan söyleyeyim.birde lojmanda oturup yeter çıkacam dediğim zamanda istek 2 katı artıyor
ee ne yapıyoruz nerden başlamam gerekyorvallahi son zamanlarda ihtiyacım olan tek şey düzennnn...Ama evde eşimle yanlz yaşyoruz o çalışyor henüz bebişimiz yok bnde tek başıma olunca oturduğum tvnin karşısından kalkmak istemiyorum.Belkı bu topik sayesinde bi işe yararımhadi başlayalım
Sayılmaz mı hiçBen geleyim diyorum da çiçeklerimde düzenlemeler yapacağım biraz işten sayılır mı o.
Sayılır benceBen geleyim diyorum da çiçeklerimde düzenlemeler yapacağım biraz işten sayılır mı o.
Şimdi mesele saat 2 de beraber işe koyulun, maraton diyoruz buna. Bir saatte ne kadar iş yaparsanız, sonra yaptıklarını yazıyorsun.ee ne yapıyoruz nerden başlamam gerekyor
Kahve keyfim bitsin birde namaz saat 2İşte ben değişik bi tembelim
Sayılır bence
Bir zamanlar yazarlardı nasıllar acaba
@beybisi35
@Kmsl Hnd
O1deren87
kk birinci noteri
@Alicja
@Psikolojik Deliii
@Casper25
@Gonulmeyvesi
@klbk33
@Libas7
@Niran Nevra
@Limonsuzzcay
@Erguvan Mevsimi
@yesa1
@Kestanesekeriiim
@Eymenliakifli
@Salty
@Lavinya Lavinya
@Psidan
@SchonerDuft
1 saat sonra yazacaz bakalım ne kadar iş yapabilecez.ucacaksin havalara. Deparlara kalkacaksin. Heyecan normalTamam. Ben şimdi namaz kılacağım. 2’de iş başı yaparım. Burda kaçta buluşalım. İlk defa maratona katılıyorum çok heyecanlıyım
Benim bıyıklar yüzünden yedi valla baninegom negom :) canım negom :)
işe alışma sürecinde insanlıktan çıkıp tekrar insan olmaya calismakla meşgulüm
makinelerce çamaşır yikadim. kurudukça katlayip kaldiriyorum bi yandan yikiyorum. bugün gittim yeni kurutmalik aldimama yine de yetmiyo
sen neden ban yedin negom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?