• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dyk kursları,corona ,kararsızlık

Bizimkiler öyle değil. Doğum iznine çıktım, yerime başka bir öğretmen geldi. Derse girmemişler, dilekçe yazmışlar, kitap açmamaışlar, kurslara hiç gelmemişler kapanmış. İki hafta sonra okullar koronadan tatil oldu. Yoksa yerime gelen bayan milli eğitim gidip görevlendirmeyi bitirmek için dilekçe verecekti.
Yine de açmazdım, yaklaşık 40 ders saatinden söz ediyorsunuz ve bebeğiniz henüz 6 aylık. Yani tüm yil okulda, sınıfta, müdürün odasında, okulun çevresinde napacak bu bebek? Şuan henüz emeklemiyor yürümüyor diye kolay olacagini düşünmeyin. Seminer zamanı neyse de 1 hafta zaten ama tüm yıl bana mantıklı gelmiyor.

Yani öğrenciler de alışacak mecbur başka öğretmene, nereye kadar kitap açmayacaklar derse girmeyecekler?

Okul idaresi yapmış benim adıma başvuruyu. Ben de pazarlığını yaptım. Beceremediğimi, bebekle mutsuz olduğumu hissettiğim an dilekçe yazar bırakırım dedim. Bir tane de yedek öğretmen bulmuş müdür yardımcımız. Ben bırakırsam ona devredeceğim. Bu kadar ısrarcı olmalarının sebebi çok öğrencinin tam yapması.normalde kötü bir okuluz. Ama İngilizceden senelerdir mutlaka full çıkarırız. Hoş katsayısı az, bir matematik Türkçe nin yanında hiç değeri yok ama olsun.,

Okul idaresi yapmış benim adıma başvuruyu. Ben de pazarlığını yaptım. Beceremediğimi, bebekle mutsuz olduğumu hissettiğim an dilekçe yazar bırakırım dedim. Bir tane de yedek öğretmen bulmuş müdür yardımcımız. Ben bırakırsam ona devredeceğim. Bu kadar ısrarcı olmalarının sebebi çok öğrencinin tam yapması.normalde kötü bir okuluz. Ama İngilizceden senelerdir mutlaka full çıkarırız. Hoş katsayısı az, bir matematik Türkçe nin yanında hiç değeri yok ama olsun.,
Her branşın değerlendirmesi kendi bazında olduğu için İngilizcedeki başarıyı kaybetmek istememişlerdir, tebrik ederim İngilizceden full çıkarmak büyük başarı :)) hakkınızda hayırlısı olsun 🌺

Burada bir okul karantina altına alınmış daha şimdiden, hadi hayırlı olsun.
Ben artacağını düşünüyorum. Mesela yarın zümre başkanları toplantısı var, her okulun her branştan zümre başkanı ilde bir okulda toplanacak. Yani farklı 50 okulun öğretmeni bir sınıfta. İyice bulaştıralım birbirimize. Cuma günü tekrar herkes kendi okuluna. Böylece bulaşmayan kalmayacak.

Art
Ben artacağını düşünüyorum. Mesela yarın zümre başkanları toplantısı var, her okulun her branştan zümre başkanı ilde bir okulda toplanacak. Yani farklı 50 okulun öğretmeni bir sınıfta. İyice bulaştıralım birbirimize. Cuma günü tekrar herkes kendi okuluna. Böylece bulaşmayan kalmayacak.
Artacak da hastanelerde yer yokmuş şimdiden, ilçe hastanemizde pandemi hastanesi olacakmış, gidiş hiç iyi değil, pozitif olup da hastanelik olana Allah yardım etsin, evde atlatan şanslı bu şartlarda :KK43:

Bu ara yapıyor. Diş mi artık bilmiyorum. Annemi sürekli görüyor. Okul açılınca çok sıkıntı yok aslında. Benim 23 saat dersim var, eşimin branşı gereği 16 sssat. Eşimin dersi bitince eve gider hemen. Ben sanki 40 saat dersle çocuğa haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor. Eşim de demesin mi ilk emekleme sini, ilk kelimesini söylediğinde sen kursta olursun diye. İçime oturdu o da
1.5 yaşındayken çocuğum haftada 8 saat kurs 23 saat derse girdim o senenin yorgunluğunu yaz tatilinde ancak üstümden atabildim kaldi ki çocuğum cok sakin hareketsiz uykusu duzenliydi. Cok yorulunca ben mutsuz oluyorum evde kostur okulda koştur bi yerden sonra da verimsizlige dogru gidiyor. Yorulmam bu yoğunluğu kaldırırım diyebiliyor musunuz? Bebeğiniz de cok küçük süt izninizi kullanmayacak mısınız? Bu kadar ders yüküne gerek var mı? Ben de zamanında ihtiyacımız var diye sonra akillanmamisim demek ki gecen sene 1 çocuk 1 bebek ve hamilelikle birlikte evde eğitime gittim engelli öğrenciye ders vermeyi gönüllü istedim ama mahvoldum bebeğim gece uyumuyordu bir de. Çocuklara kiyamam dediniz ya onun icin iyi düşünün.

Ben anlamiyorum ya, ben normalde okullarin acilmasini savunuyorum ama bu nedir, sanki korona olalim diye bilerek yapiliyor gibi, sacma sapan is. Bu isi duszenleyenlerin hic mi kafasi calismiyor, cok sinirlendim.

Art

Artacak da hastanelerde yer yokmuş şimdiden, ilçe hastanemizde pandemi hastanesi olacakmış, gidiş hiç iyi değil, pozitif olup da hastanelik olana Allah yardım etsin :KK43:
Bizde de ameliyatlar kaldırılmış, çok acil durumlarda yapılacakmış. Vallahi ben hiç bir şey demiyorum. Korona işini insanlar sidik yarışına çevirdi. Normalleşme zaten hatalı bir yaklaşımken, insanlar yaz boyunca gezdi durdu. Aile ziyareti, yaz tatili oldukça normal kabul edildi. O da yetmedi öğretmenler yatıyor, okul açılsın diye diye boş yere seminer çıkartıldı. Uzaktan yapılabilecek bir şey için bir milyon 200 öğretmen yüzyüze getirildi. Bu hafta için yaklaşık 300 tl ekders alacağız. Vermeyin dedik. Semineri uzaktan yapın, ekdersi de vermeyin. Sağlık alanında ihtiyaç için kullanın. Ama millet biz koronada işe gidiyoruz öğretmen de gitsin diye diye, 21 Eylül de okulların açılmasını iyice sıkıntıya soktular. Şu şartlarda mümkün değil artık

1.5 yaşındayken çocuğum haftada 8 saat kurs 23 saat derse girdim o senenin yorgunluğunu yaz tatilinde ancak üstümden atabildim kaldi ki çocuğum cok sakin hareketsiz uykusu duzenliydi. Cok yorulunca ben mutsuz oluyorum evde kostur okulda koştur bi yerden sonra da verimsizlige dogru gidiyor. Yorulmam bu yoğunluğu kaldırırım diyebiliyor musunuz? Bebeğiniz de cok küçük süt izninizi kullanmayacak mısınız? Bu kadar ders yüküne gerek var mı? Ben de zamanında ihtiyacımız var diye sonra akillanmamisim demek ki gecen sene 1 çocuk 1 bebek ve hamilelikle birlikte evde eğitime gittim engelli öğrenciye ders vermeyi gönüllü istedim ama mahvoldum bebeğim gece uyumuyordu bir de. Çocuklara kiyamam dediniz ya onun icin iyi düşünün.
Süt iznimi şöyle düşündüm. 23 saat dersim var. 5 gün sabahtan 4 saat 20 ediyor, bir gün de öğledensonra 3 saat daha 23 oldu.öğlenarası eve gideriz. Kurs saatinde bebeği de alır geri okula döneriz.

Bizde de ameliyatlar kaldırılmış, çok acil durumlarda yapılacakmış. Vallahi ben hiç bir şey demiyorum. Korona işini insanlar sidik yarışına çevirdi. Normalleşme zaten hatalı bir yaklaşımken, insanlar yaz boyunca gezdi durdu. Aile ziyareti, yaz tatili oldukça normal kabul edildi. O da yetmedi öğretmenler yatıyor, okul açılsın diye diye boş yere seminer çıkartıldı. Uzaktan yapılabilecek bir şey için bir milyon 200 öğretmen yüzyüze getirildi. Bu hafta için yaklaşık 300 tl ekders alacağız. Vermeyin dedik. Semineri uzaktan yapın, ekdersi de vermeyin. Sağlık alanında ihtiyaç için kullanın. Ama millet biz koronada işe gidiyoruz öğretmen de gitsin diye diye, 21 Eylül de okulların açılmasını iyice sıkıntıya soktular. Şu şartlarda mümkün değil artık
Aaa öyle demeyin, öğretmen çalışsın, millet kırılsın, ama yeter ki öğretmen çalışsın... gözleri başka birşey görmüyor. 21 Eylül de açılacak denmesi büyük ihtimal nabız ölçmek, yoksa akıl karı değil, riski artırmanın anlamı yok.

E siz bayağı ikna olmuşsunuz bize sormayın madem
Maddi olarak ihtiyacım var mutlaka. Okula mecbur eşim arabayla bırakacak, çünkü o tarafa toplu taşıma yok. Bebeği de evde bırakmayız. Haftaiçi gün boşaltsınlar istemem çünkü bir güne çok ders saati yığılıyor. 4 güne dağıtorlarsa hep 10 saat dersim oluyor. Verimli de olmaz ders açısından. İdare ile aram bozulmaz ama öğrencilere kıyamam. İçlerinde iyi okul kazanabilrcekler var. Kaç senedir bizim tarzımıza alıştıkları için yeni öğretmen özellikle son sene motivasyon kaybına sebep oluyor

Aaa öyle demeyin, öğretmen çalışsın, millet kırılsın, ama yeter ki öğretmen çalışsın... gözleri başka birşey görmüyor. 21 Eylül de açılacak denmesi büyük ihtimal nabız ölçmek, yoksa akıl karı değil, riski artırmanın anlamı yok.
Milli eğitim şube müdürü yoğun bakımdaymış eşiyle. Aynı şekilde onun temasta bulunduğu müdürler karantinada.Gözden kaçan tek okul müdürü bütün okulu temaslı hale getirecek. Yarın da o temaslı öğretmenlerden pozitif olanlar diğer okuldaki aynı branşları. Cuma günü de hepimiz temalı olacağız otomatik olarak

Süt iznimi şöyle düşündüm. 23 saat dersim var. 5 gün sabahtan 4 saat 20 ediyor, bir gün de öğledensonra 3 saat daha 23 oldu.öğlenarası eve gideriz. Kurs saatinde bebeği de alır geri okula döneriz.
Branşdaşız hocam. Bebek büyüdükçe durduğu yerde durmaz hareketliyse. Bu da sizi zorlayabilir her ihtimali göz önünde bulundurun. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi benimsiyoruz bu çok güzel öğretmenlik zaten zorla yapilmaz. Ama bizim de çocuğumuz var once can sonra canan diyorum ben.

Branşdaşız hocam. Bebek büyüdükçe durduğu yerde durmaz hareketliyse. Bu da sizi zorlayabilir her ihtimali göz önünde bulundurun. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi benimsiyoruz bu çok güzel öğretmenlik zaten zorla yapilmaz. Ama bizim de çocuğumuz var once can sonra canan diyorum ben.
Nasıl kararsız kaldım anlatamam. Bir yandan da ders işlemek istiyorum. Hayırlısı bakalım

hocam is bir sonuca baglanmis galiba, anladigim kadari ile sizin kurs saatinde eşiniz calismayacak, o saatler de esiniz cocuga baksin ama evde cocugu okulda harap etmeyin.. Ben de 6 ayliktan beri calisiyorum ve esimle hep dönüsümlü baktik, kimsemiz olmadigindan. Suan seminere de götürüyorum, yapacak bir sey yok.. Okulda tenefüslerde süt sagdim, emzirdim, uyuttum.. Secimde bile yanimda götürmek zorunda kaldım.Oluyor bir sekilde ama cok yoruyor.. Zamanla oturuyor bir düzen

Hocam ben oğlumun ilk yılında kurs açmadım.
Üstelik kayınvalidem harika bakar.
Sizin yerinizde olsam güvenilir bir bakıcı ararım.
Ders anlatmayı özlediğinizi tahmin ediyorum ama okula bebek götürmek çok mantıklı bir hamle olmaz.
Anneniz de istediğiniz gibi bakamayabilir, sağlık sıkıntısı var diyorsunuz.
Güvenilir bir bakıcı alın, anneniz de başında olacak, içiniz rahat olur.

Back
X