Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

rosssi

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
467
133
648
Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?

Valla ben öğretmenim ama çalışmıyorum. Evlenirken eşime dedim ki çalışıp çalışmamak benim kararım çalışıcam dersem katılmayacaksın çalışmayacağım dersem de evi geçindirdi leceksen evlenelim. Ailelerin yanında kabul etti. Ha eşim çalışmamı istemiyor Çünkü durumumuz iyi çok şükür gidip dışarda yıpranıp evde mutsuz vE yorgun olmanı istemiyorum diyor.

ben evlendiğimde atanamamıştım. eşim çalışmamı istemiyordu. çok ders çalıştım ve sonunda atandım. eşim inanılmaz sinirlenmişti kabullenememişti çalışmaya başlamamı.

akşama kadar evde oturup ot gibi beni beklememi istiyordu.

şimdi alıştı çok şükür. hesapları o yapar bana da maddi anlamda kısıtlama getirmez.

dipnot: çocuğum yok, aşırı asosyal bi insanım o yüzden "ot gibi" benzetmesini yaptım.

Son düzenleme:
Sizinki de tam tersiymiş eski erkek arkadaşımla en son kredi kartı harcamalarım yüzünde. Kavga ettik dediği şuydu evlenirsek tek kredi kartı olur ben görürüm ne alıyorsun ben bişey istesem senden izin mi alıcam saçmalama dedim istediğini alırsın işte tek kart olur dedi ben herşeyi söyleyip de alacaksam niye çalışayım evlenirsek çalışmam o zaman dediğimde ayrılırız o zaman dedi Böyle yazınca bir tuhaf oldum ama söylediği buydu

Valla kamuda durum rezalet ötesi oğlunu evlendirecek abiler var birbirlerine sordukları ilk soru gelin hanım çalışıyor mu midem bulandı artık

Herkes rahat bir yaşam ister.
Ortalama gelire sahip insanlar tek maaşla düşünerek harcamak zorunda, e para harcamak bir nevi stres atma yöntemiyse bir erkeğin de çalışan eş istemesi normal.

Eşim çalışmasaydım da benimle evlenirdi, ama çalışmamı tercih ederdi.

Benim erkek arkadaşımda kendi ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini söyledi sebep olarakta öyle güzel bir şey söyledi ki eğer herkes böyle düşünüyorsa çok haklı.

Aldı beni karşısına, bak ristretto ben sana çalış demiyorum ama iş güç sahibi ol ki, ileride evlendiğimizde ve çocuğumuz olduğunda bana bir şey olursa şayet içim rahat olsun. Olur'da allah korusun ben vefat edersem o çocukla sen ser sefil kalma. Benimde içim rahat olsun. dedi.

Bana çok haklı geldi. İleride fani dünya istenmeyen bir durum olur ya da boşanacak durumda olursunuz, kendi ayaklarımızın üstünde durmayı bilmemiz gerekiyor. Kimse 40 yaşında ki 15 sene çalışmamış kişiye yani tecrübesiz bir orta yaşlıya çırak muamelesiyle iş öğretmez. Biz kadınlar olarak, çalışıp; kendi ayaklarımızın üstünde durmamız gerekmekte.

Bunu kötü bir şey olarak düşünmüyorum ben. Biz nasıl çalışmayan adamla evlenmiyorsak onlar da çalışmayan eş istemeyebilir. Yalnızca maddi olarak değil, karakter olarak da çalışan kadına daha saygı duyuyordur belki? Evde oturup bana sarmasin diyordur ya da ? Burda da eşine aşırı takik üyelere işe gir kendine uğraş bul diyoruz mesela. Ha sırf para için istiyorsa o da yine olabilir. Daha iyi yaşamak adına. Erkek çalışsın yapsın diyorsunuz ama şartlar öyle mi allah aşkına? İşsizlik aldı başını gitti, maaşlar belli. Adam kendini de parcalasa ulaşacağı standart belli. Ben bu isteği çok görmüyorum. Maddi durum iyi olmadığı için anasinin evinde yasatan adamdan daha iyidir.

Evlendigimde yeni mezundum ve daha atanmamistim.

8 ay calismadim.

Esim hic zorlamadi calis diye. Ucretli ogretmenlik yapta demedi ozel okullara basvurda demedi.

Sonra atandim simdi calisiyorum. Atanamasaydim da esim beni calis diye zorlamazdi.

Ama calismam icin zorlayan esim olsaydi zoruma giderdi acikcasi.

Bu zamanda calismayana kimse yanasmiyor bence ha kizin babadan gelen geliri vardir (kira ,ev ,isyeri vs) o baska ama ama evde oturani istemiyor erkek kisileri pek
Maddiyati gectim evde oturan kocasina sariyor gecim olmuyor calissin parasi onemli degil dedi benim yakin bir erkek arkadasim (biriyle tanistirmislar)
Eskiden salakti bunlar valla cok gozleri acilmis coook

gercekten de şu Andaki işle ilgili şartlar standartlar artık zorlaştı devlete gecerım desen puanlar çok yüksek mülakat çıktı özele gecerım desen bellı krıterler tecrübe vs ıstenıyor.
Kadın da erkek de sımdı çalışmıyor olsa dahi bir şekilde hayata bı yerden tutunmak zorunda

Kadının, eşinin maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun çalışması lazım. Çünkü birinden para istemek, insanı çocuklaştırıyor. Hem bu devirde bizim çocuklugumuzdaki gibi kocaların, kadına emanetiymiş gibi bakıp, ellerinden geldikçe her istediklerini yapmaya çalışan babalar Yok.

Hayat müşterek olduğu için, birlikte ev alma planları yapmak, geleceğe yatırım yapmak konusu, bence erkeği maddiyatçı biri haline getirmez. Ama görücü usulü evliliklerde özellikle çalışan kadın aranması dikkat çekici. Demekki kadının parasına güveniyor imajı yaratıyor.

Ha görüşüp de evlenen kişilerde ise, eğer maddiyati sorguluyorsa, bu da dikkat çekici. Veya kadının parasının tamamı üzerinde kendince tasarruf yapabilecegi, planlardan oluşuyorsa, o da sırf çalıştığı için onunla görüştüğünün ispatı. Çok dikkatle gözlem gerektiriyor.

bir evde iki kişinin çalışması bu devirde zorunlu hale geldi denebilir.
o yüzden ben kötü niyet aramıyorum.
ben çalışıyorum ha eşim çalışıp çalışmamamı da bana bırakır.
evde oturacağım desem de tabi ki bakar bana ama ben oturmayı düşünmüyorum.
iki kişi çalışırsak hem bir şeylerin daha çabuk sahibi oluruz hem de daha rahat bir hayatımız olur geçim açısından.
parayı ben yönetmeye çalışırım bunu eşim de bilir.
sizin dediğiniz gibi olsa erkek haliyle eşimin de bu durumdan hoşnut olmaması gerekirdi.
sonuç olarak kim parayı daha iyi hareket ettirebiliyorsa onun yönetmesi daha mantıklıdır.
ayrıca bir evin içinde senin kesen benim kesem gibi ayrımcılıklara da karşıyım.

ben çalışmıyorum -şartlar öyle gelişti- eşimin maddi hiçbir beklentisi yok benden. çocuk büyüdü artık çalış, kursa git bir uğraş bul kendine sıkılıyorsun psikolojin bozuluyor diyor bana. doğru söylüyor. geçen sene psikologlara epey para döktüm. dünyanın bin türlü hali var eşime birşey olsa ayaklarım üzerinde durmamı istiyor. haklı bence.
eşitlik diyoruz, haklarımız diyoruz sonra erkek bakmakla yükümlü diyoruz. olmaz öyle işte. dengelemek lazım birşeyleri.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…