Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Bence de. Dr olup ilkokul mezunuyla evlenmek nedir ya.

çevremde 2 tane var. kadınlar o kadar mutlu ki..hiç bir iş yapmadıkları gibi yardımcıları var. gezip tozuyolar.
bazı erkekler kendileriyle denk kadın istemiyor. kendi üstün olsun, kadın ona karşı gelmesin diye bu yolu tercih ediyolar

Ilk evlendgm yillarda atanamamistim.isim yoktu.evde surekli ders calisiyordum.esim calisip calismama istegmi bana birakmisti.
Annemin babamin yillardir umutla bana harcadiklari parayi evde tuvalet banyo temizleyerek heba etmek istemiyordum.tvde sacma sapan programlarla beynimi koreltmeyi gunlerde dedikodu yapmayi hic istemiyordum.
Etrafimda vizyon sahibi insanlar olmaliydi.cok sukur emeklerimde bitun hayallerime kavustum.esimin geliri zaten iyidi simdi daha iyiyiz.
Tatlillere 3 gunlugune degil 10 gunlugune gidebiliyoruz mesela.
Ev temizligimi yapmiyorum artik.2 haftada bir yardimcim geliyor cok sukur.
Disarda daha cok yemek yiyip gezebiliyoruz.arkadaslarimizla vakit geciriyoruz.daha seckin bi hayatimiz oldu.simdi bide bebek bekliyoruz ins.daha iyi imkanlarla buyuyecek melegimiz.

Hanimlar; bir anne mutsuzsa ne esini mutlu eder nede evladini.
Ev hanimlarinda en vok depresyon vakasi goruyorum cevremde.calismak uretmek verimli olmak,ailenizin sizin icin yillardir verdgi emek,en onemlisi kendiniz icin,geleceginiz icin calismalai kadinlar.
Yarinin ne getirecegi belli olmaz.
Hep ayni standartlarda kalacagimizin garantsi yok.ben son 1 yildir kendimi buldum.tam 3 yil ev hanimiydim.evde ders calisiyordum.esimin ailesinin bile bana durusu tavri degisti.daha saygililar ve hosgorululer.surekli ilgi beklemiyorlar...

O adamların işyerinde ne haltlar yediklerini biliyorum ben. Evdeki karısının resmini atıp, böyle kadın mı olur diyen de biliyorum, benim hanım balık kokuyor nasıl insan içine cikarayim diyenide, daha neler neler. Sonra da sosyal medyada çok mutluymus gibi fotolari falan. Zavallı kadın da hiçbir şeyden habersiz

Ben, buna da cok üzüldüm. Madem tercihi evde oturan, ilkokul mezunu bir kadın olmuş o zaman bu sekilde konuşmaya hakları yok bu adamların.

Ben, buna da cok üzüldüm. Madem tercihi evde oturan, ilkokul mezunu bir kadın olmuş o zaman bu sekilde konuşmaya hakları yok bu adamların.
Ben şöyle dusunuyorum, gençken bir evlilik yapılıyor ancak sonra sonra cevredekilerle kıyaslamalar başlıyor. İsyerinde bakımlı, kendi başını beceren, becerikli, sık giyimli kadınlar ile evde bekleyen, onların gözünde hiç iş yapmayan, kocasını çamaşır sulu pijamayla karşılayan, sosyal ortama goturemedigi kadin

Erkekler çok rezil
Kadın işli güçlü olsa da kendilerini üstün görmek için kulp arıyorlar
Eski işyerimde patron , mühendis bir elemana sordu eşin ne iş yapıyor diye
O da grafik tasarımcısı dedi
Patron açıkgörüşlü eşitlikçi bir adammış takdir ettim, dedi ki yaratıcı bir meslek
Eleman da cevap verdi: Junior pozisyonda, onun eve getirdiğinden ne olacak

İçimden zıkkım ye demek geldi
Kadın çalışsın didinsin bu it de parasını beğenmesin
Adama denk olsan da bazılarına kendini beğendiremiyorsun

Son düzenleme:

Buna kesinlikle katılıyorum. Hatta bence kadınlar da erkekler de genç yaşlarında degil, daha sonra evlilik yapsa Emin'im çok farklı insanlarla evlenecekler.

Özellikle aman çalışmasın, gözü açık olmasın diye evlendikleri kadınlardan ileride çok rahatsız olduklarından, arkadaşlarının eşleriyle kıyaslandıklarından, içten içe küçük gördüklerinden eminim. Bunu cok yanlıs buluyorum, Böylr olmaması gerekir tabi bence, evlendikleri kadınların sucu yok sonuçta.

Bekarken iyi bir isim vardı bankada çalışıyordum gayet güzeldi herşey sonra sağlık sorunlarım oldu işten ayrıldım biraz ciddi sorunlar di neyse iyilesince tekrar iyi bir bankada ise başladım neyse bi kaç sene sonra evlendim eşim ilk aylarda çalışmamı istemedi sağlık sorunlarım tekrar baş gösterince çalışmadım bende ama istesem çalışabileceğini tecrübem diplomam vs. var ama ben çalışmıyorum ve eşim asla para konusunu konuşmaz bile kartlar bende dir evin ihtiyaçları da eşimin giyeceği çorap a kadar ben alır hesabı ben bilirim istediğim gibi gezer toz ar yerim ve ben gezip tozmadigim zaman eşim kızar hayatını yasa eskisi gibi giyin ye iç gez der yani çalışsam da aynı rahatliktayim calismasqmda her neyse diyeceğim su hayat müşterek ihtiyaç varsa tabiki gücün yettiği kadar çalışmalı kadın ama bir erkek evleneceği kadının parasını hesqpliyorsa sıkıntı var demektir . O tür erkekler ev hanimiyla evlense kadının yediği her lokmayı başına kakar herhalde düşünsene kadının maaşı varken bile adam haddini aşıp masraflarına karisiuorsa çalışmayan bir kadına neler yapar

Valla çalışmayı her kadının kıçı yemiyor. İşin özeti bu

Aynen

Lakin adam ölebilir, hastalanabilir, çalışamayacak duruma gelebilir bu durumda ben evi geçindirmek, erkeğin yanında maddi manevi dağ gibi durmak isterim

Yani ben 50-50 evlilikten yanayım, sırt yaslamaktan değil. Maddi manevi erkek bana güvenebilneli, ben de ona.

Kesinlikle katılıyorum. Ben erkek olsam eli ayağı tutan genç bi kadının evde bütün gün oturup benim parama muhtaç yaşamasına tahammül edemezdim. Kadınlar bunu kendilerine nasıl yediriyorlar anlamıyorum. Koca parası yiyip çalışmamak tatlı geliyor herhalde. Çocuk, geçici işsizlik gibi durumlar hariç tabi.

E adam da size para yediriyor bu durumda?

Ben şunu düşündüm; erkek olsam ve doktor olsam eşim ilkokul mezunu olsa arkadaş çevremiz nasıl olur? Sen doktorsun. Akademik şeylerden bahsedeceksin yeri gelince ama eşin iki kelime edemeyecek. Yani bilmiyorum ama benim çevremde gördüğüm doktorlar ( biri amcam olur) bulundukları çevre gereği birçok şeyi istemsiz öğreniyorlar. Bir nevi gizil öğrenme yani. Kadının da bu durumda kendini eksik hissedeceğini düşünüyorum. Tabii evde sürekli okuyan, o sergi senin bu sergi benim gezen, tiyatro ve sinemadan geri kalmayan bir ilkokul mezunu ise o durum farklı.

Ben de henuz atanmadim esim calisip calismamak kararini bana birakti ama cocuklarimizi baskasi buyutsun istemiyorum diyor.Yani baslik bizim icin gecersiz.Ama soyle de bir durum var nasil ki bayanlar issiz bir adamla evlenmek istemezse bazi erkeklerin de ille de calisan bayan istemelerini anlayabiliyorum.Dedigim gibi kadinlar iyi bir isi olan koca isteyebiliyorsa erkekler de iyi bir isi olan es isteyebilir istemeye de bilir.Yani esiniz illa sizi calismaniz konusunda motive ediyorsa bu sizi daha az seviyor ya da paraniza goz koymus demek olmaz.Tabi burda kisiler de onemli yani kisiden eger sizin paranizi yiyecekmis elektirigi alıyorsanız o baska

Bu durumda bana itici gelen iki şey olurdu; birincisi eşimin benim parama güvenip, ailesine para yedirmesi. İkincisi çocuk olunca belli süre geçmeden beni çalışmaya zorlaması. Bu ikisi kavga soğuma hatta ayrılık sebebi benim açımdan

Valla bende evlenirken çalışıyodum ama evlebdikten 1 ay sonra ayrıldım işten. İnanılmaz yorucu oldu benim için yol vs. 1 seneden fazladır da çalışmıyorum. Zaman zamam girişimlerim oldu kpss ye hazırlanmak katipliğe hazırlanmak gibi. Eşim hepsinde destek verdi. Ama sonra hamile kalınca hepsini kenara attım bu kararıda destekledi. Kadına çalış yada çalışma düye baskı yapan erkeklerden hayır gelmez. Aslında herhangi bi konuda baskı yapandan da gelmez.

evli değilim.
eşitliğe inanıyorum. evi erkek geçindirmeli kafasında asla değilim, hatta buna sonuna kadar karşıyım.
evin içindeki her şey ortak olmalı. nasıl evi geçindirmek erkeğin görevi değilse ev işi, yemek yapmak da kadının görevi değil.
ben çalışmayan bir erkekle evlenmeyi istemezdim, o yüzden sevgilim de ben çalışmıyorum diye benimle evlenmek istemezse çok doğal karşılarım.
ev hanımlığı ne kadar normal görülüyorsa ev beyliği de normal görülmeye başlanmalı.
eşitiz, bunu ne zaman kabul edeceğiz?

yiyeceniz yemeği yapmayı,yatacanız yeri temizlemeyi işten saymıyorum
çalışmayan evde oturan insan sevmiyorum
bazı erkeklerin de böyle düşünmesi normal
hem ben hiç görmedim çalışmayan erkeği kabul edecek kadın
kadının ne ayrıcalığı var ?

Mesleği olmayan bir kadının çalışmasını isteyen erkekleri sevmiyorum. Yani zorla git markette çalış ya da tekstilde çalış falan diyorsa bir erkek ben onda bir sorun ararım. Kadın kendi isterse çalışmalı. Bir erkeğin zorlamasıyla değil.
Ama dediğiniz gibi şu an erkekler çalışan kadın arıyor şaşırıyorum, ahlakına bakmıyorlar getirdikleri paraya bakıyorlar. Bence bu çok tehlikeli ve üzücü.

Bende bunu düşünmüştüm bir nedenden dolayı. Acaba mesleğim olmasaydı sevgilim ne düşünürdü diye. Sormuştum bunu ona. Çalışmasan da sana da çocuklarıma da bakarım ama sen çalışmadan, evde üretmeden durabilecek misin o kadar eğitim alıp, yıllarca çabalamışsın demişti. Kendisi de çalışmanın sadece para kazanmak için olduğunu düşünmüyor. İzin günlerinde de önceliği evde oturmak değildir. Maddi açıdan bakarsak da ben bir kadının hiç kimseye bağlı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Babamdan bile para istemek zor geliyor kaldı ki eşim. İnsana demezler mi 20 30 yaşına gelmişsin hayatta ne yaptın sonrasında amacın ne? Çocuk yapmaksa o çocuğa da kaliteli gelecek veremeyeceksen hiç yapma daha iyi. Mesela benim çocuğum ilerde annem hemşire ne bileyim annem öğretmen demesini tercih ederim ev hanımı demesindense.
Mesleği olmayan kadınlar çalışmak zorunda değil orasıda ayrı mesele. Ama olanlar çalışmamak için diretmemeli. İş bulamamak istisna durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…