Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Çalışmasaydım derken?
Mesleğim olmasaydı evleneceğimizi sanmıyorum. Ancak şartlara bağlı olarak çalışmamayı seçmişsem veya mecbur kalmışsam konu olmazdı.

Henüz evlenmedim, ama ilk evliliğimden sonra akıllanıp hayatıma giren adamı buna göre seçtim .. çok daha yakışıklısı, çok daha tatlı dillisi de çıktı karşıma ama ben 'sadece beni' isteyeni seçtim aralarından. Kimseye para yedirmek için evlenemem, onun hesabını kitabını da yapamam. Evleneceğim adam çalışıp çalışmamak senin bileceğin iş, kaç para kazandığının bir önemi yok, ben sana her türlü bakarım diyebilmeli.

Ha ben evde otururmuyum, hayır. Ama o bunu bilmese de olur...

Nasil ki bir kadinin calismayan erkekle evlenmem deme hakki varsa, bir erkegin de calismayan kadinla evlenmem deme hakki var. Aksi bir kadin olarak beni rahatsiz ediyor. Kimsenin bakimina muhtac degilim, bunun hissettirilmesi bile benim icin cok asagilayici.
Not: uzun suredir calismiyorum, esimin bu konuda hicbir sikayeti yok, ama olsaydi da ona kizmazdim.

Burada bunu yazmaktan parmaklarım aşındı :) İnsanlar sırf para için çalışmaz, topluma karışmak için, statü için de çalışırlar. Çalışan insanın kendine saygısı vardır. Erkekler de böyle bir kadınla evlenmek isteyebilir.

Ayrıca bu devirde, tek maaşla aile mi geçinir? Siz işsiz bir adamla evlenir misiniz? O neden işsiz bir kadınla evlensin?

Hani eşittik?

Bunu ben de hep söylüyorum ama sanırım ne iş yaptığına göre değişiyor. Mecburiyetten vasıf gerektirmeyen bir işe giren birisi yalnızca para için çalışıyordur. Kadının çalışmasını bu kadar rahatsız edici görmelerinin sebebi ancak bu olabilir. Ben işimi seviyorum mesela, bir unvanim koltugum var. Yalnızca para için değil dediğiniz gibi statü ve sosyallesme için de çalışıyorum. Ama çayı getiren abinin, temizligi yapan ablanin statü için çalıştığını zannetmiyorum. Böyle mesleklerde çalışmak = para oluyor genelde. Yoksa bir kadın milletvekilinin, bakanın ekmek parası iste, kocam beni çalıştırıyor diye çalıştığını sanmıyorum.

Zaman-gecim zor. Ama bunaltacak, üstümde stres oluşturacak kadar baskı ve beklenti benim de zoruma giderdi. Hele kadını buna indirgemek!! Belirleyici nitelik görmek. Hayat müşterek ama kadindan bir erkek gibi maddi sorumluluk beklenmesi bence biraz da zamanimiz erkeğinin bencilliği.

Ben çalışmıyorum. Okula gitmeyen küçük kizim var. O okula başladığında belki part time, kendime ve evime zaman ayirabilecegim, manen tatmin olacağım bi iş olursa calismayi düşünürüm. Bi dernekte, vakifta, kursta çalışmak gibi.

Eşimle görücü usulü tanıştık. İlk söylediği şey, calışıyor olmak ve para kazanmak için ortamından rahatsız olacağım bi işte calismani istemem demesiydi. Maddi anlamda zorluk yaşamadığımiz için,( ki olsa bile sanıyorum eşim asla sen de calissan mı acaba demez) calisma gündeme hiç gelmedi.

Aynı fikirdeyim. Şu anda çalışıyorum. Devlet memuruyum. Halimden de memnunum şükür. Çevremde eşini çalışmak için zorlayan çok erkek gördüm. Kabul eden var. Etmeyen var. Mutlu olan var olmayan var. Seçim senin.

Kesinlikle katılıyorum. Bu konu siyah ya da beyaz değil zaten. Tartışılacak çok fazla boyutu var.

Kadın çalışan erkek isteyince normal, erkek çalışan kadın isteyince kadının parasına göz dikmiş kabul ediliyor. Erkekler de insan yahu, onlara da yazık.

Kadınlar sırf para için de olsa çalışmalı, evlerine ve çocuklarına üç beş kuruş katkıları olmalı ve harcadıkları üç beş kuruşun hesabını kimseye vermemeli.

Herkese hayırlı işler:)

Bana da çalışmayan, kocam bana baksın geçindirsin diyen kadinlar çok itici geliyor. Bir kadinin öyle aciz duruma düşmesi, kendini bakilacak gecindirilecek bir zavalli gibi görmesi üstelik bunun ne kadar alçaltici oldugunun bile farkinda olmaması bana aci veriyor. Bana kalirsa bir kadin sadece babasina o da belli bir yasa gelinceye kadar bu kadar bagimli olmali. Ayrica erkek olsam ben de herşeyi benden bekleyen, ben calismam kocam getirsin yiyeyim diyen bir kadini es olarak istemezdim.isteyenler de ya kadim kendine bagimli olsun tek basina ayakta duramasin istiyordur ya da ileri derecede kendine guvensizlikler ve karakter bozuklukları vardir.

Eğer kadın, asgari ücretle gece gündüz demeden çalışacaksa, şartları çok zorsa ve adamın da durumu varsa çalışmayabilir.

Ancak benim gözlemlediğim kadarıyla iyi okumuş, mesleği iyi, iyi para kazanan adamlar kendileri gibi okumuş ve meslek sahibi kadınlarla evleniyor.
Denklik meselesi bence bu işler. O adam gidip zaten asgari ücretle 12 saat çalışan kadınlarla evlenmiyor. Kadının da saygın ve iyi maaş kazandığı bir mesleği oluyor. Böylece çalışacak mısın, çalışmayacak mısın diye bir konuşma Bile geçmiyor aralarında.

Ayrıca burada rastladığım yazarların: kocamın parasını catır catır yiyorum filan yazmaları bana inanılmaz itici geliyor. Bir kadın nE olursa olsun kendi ayakları üzerinde durabilmeli.

Bu da çok doğru. Erkekler iki laf edebilecek kadın istiyorlar.

Bu da çok doğru. Erkekler iki laf edebilecek kadın istiyorlar.

Tabi ki buradaki kadınlar her şeyi erkeklerden bekliyor.
gerçekten iyi okullar okumuş misal doktor olmuş bir adam neden kendine her konuda denk olanla degil de evde oturacak, mesleği olmayacak, iki kelime konuşamayacağı bir kadınla evlensin ki?

Benim eşim daha atanamamışken tanımıştı beni, bi ay sonra atandım ama şuan bıraksam gıkını çıkarmaz, ve ücretsiz izin aldım 2 sene hem parada kısmadı şimdi çalış yada çalışma demez özelde olsaydım çalıştırmazdım diyo kendisi polis olduğU için birbirimizi göremeyiz diye istemezdim diyor

bazı erkeklerde kendine fazla karışmasın. sadece ev hanımlığı yapsın istiyor. çevremde eşi doktor olup kadın ilkokul mezunu olan var. tercih meselesi

benim eşim de ben çalışan istedim hep çünkü çocukları daha iyi yetiştireceğini, konuşacak anlatacak daha çok konumuz olacağını düşünüyorum demişti.

Eşinin maaşının azlığından, çalışmamasından şikayet eden kadınlar normal ama eşinin çalışmasını isteyen erkekler anormal. Neden daha rahat bir yaşam istemek erkeğin hakkı olmasin? Bi arkadasim tek maaşla gecincem diye uğraşıp duruyor, kadına çalış diyor kadın sürekli çocukları falan bahane edip calismiyor. Adam o kadar bunaldi ki artık ben böyle bir hayat istemiyorum diyor. bir bize bakıyor bir karısına. Benim çocuklar onunkilerden daha küçük. İster istemez kiyaslamaya giriyor. bu adam karısı ona destek olmadığı için karisindan sogusa kim suç bulabilir ki adamda.

kadınlar sürekli zengin durumu iyi erkek ararken erkeklerin de çalışan para kazanan bir kadınla evlenmek istemesi neden rahatsız ediyor ki?
kadın çalışıyorsa erkek de ev işine yardım edecek tabii bunu kabul etmiyorsa o ayrı ama her şeyi paylaşmaya hazırsa elbette çalışan kadın istemek de hakkıdır.

onun dışında eşitlik diye bağırıp da erkek çalışsın ben kıçımı yayıp yatayım kafasındaki kadınlar da halen kendi özgürlüklerinin farkında olmayan kadınlar işte. sonra ilk tokatta, ilk dayakta ama gidecek yerim yok diye ağlar bunlar.

Ben çalışmıyodum evlendiğimizde. Zaten çocuk oldu. Kendim büyütcem dedim. 3 yaşına girmesine 3 ay var şuan iş arıyorum.
Eşim her zaman çalışsan çok iyi olur der. İmkanlarımız daha iyi olsun. Kızımıza daha iyi imkanlar sunup daha iyi okullara gönderebilelim diye. Ve ona bişey olursa bi garantimiz olsun diye. Hayatın bize ne getireceği belli olmaz. Aynı gerekçeleri bizimde düşünmemiz gerektiğine inanıyorum

Ben doktor olup da ilkokul mezunuyla evlenen adamların kendilerini zaten geliştiremedigini düşünüyorum. Kendine güvenen, kendinin farkında olan bir adam böylr bir seye ihtiyaç duymaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…