Bunu ben de hep söylüyorum ama sanırım ne iş yaptığına göre değişiyor. Mecburiyetten vasıf gerektirmeyen bir işe giren birisi yalnızca para için çalışıyordur. Kadının çalışmasını bu kadar rahatsız edici görmelerinin sebebi ancak bu olabilir. Ben işimi seviyorum mesela, bir unvanim koltugum var. Yalnızca para için değil dediğiniz gibi statü ve sosyallesme için de çalışıyorum. Ama çayı getiren abinin, temizligi yapan ablanin statü için çalıştığını zannetmiyorum. Böyle mesleklerde çalışmak = para oluyor genelde. Yoksa bir kadın milletvekilinin, bakanın ekmek parası iste, kocam beni çalıştırıyor diye çalıştığını sanmıyorum.Burada bunu yazmaktan parmaklarım aşındı :) İnsanlar sırf para için çalışmaz, topluma karışmak için, statü için de çalışırlar. Çalışan insanın kendine saygısı vardır. Erkekler de böyle bir kadınla evlenmek isteyebilir.
Ayrıca bu devirde, tek maaşla aile mi geçinir? Siz işsiz bir adamla evlenir misiniz? O neden işsiz bir kadınla evlensin?
Hani eşittik?
Aynı fikirdeyim. Şu anda çalışıyorum. Devlet memuruyum. Halimden de memnunum şükür. Çevremde eşini çalışmak için zorlayan çok erkek gördüm. Kabul eden var. Etmeyen var. Mutlu olan var olmayan var. Seçim senin.Bunu ben de hep söylüyorum ama sanırım ne iş yaptığına göre değişiyor. Mecburiyetten vasıf gerektirmeyen bir işe giren birisi yalnızca para için çalışıyordur. Kadının çalışmasını bu kadar rahatsız edici görmelerinin sebebi ancak bu olabilir. Ben işimi seviyorum mesela, bir unvanim koltugum var. Yalnızca para için değil dediğiniz gibi statü ve sosyallesme için de çalışıyorum. Ama çayı getiren abinin, temizligi yapan ablanin statü için çalıştığını zannetmiyorum. Böyle mesleklerde çalışmak = para oluyor genelde. Yoksa bir kadın milletvekilinin, bakanın ekmek parası iste, kocam beni çalıştırıyor diye çalıştığını sanmıyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Bu konu siyah ya da beyaz değil zaten. Tartışılacak çok fazla boyutu var.Bunu ben de hep söylüyorum ama sanırım ne iş yaptığına göre değişiyor. Mecburiyetten vasıf gerektirmeyen bir işe giren birisi yalnızca para için çalışıyordur. Kadının çalışmasını bu kadar rahatsız edici görmelerinin sebebi ancak bu olabilir. Ben işimi seviyorum mesela, bir unvanim koltugum var. Yalnızca para için değil dediğiniz gibi statü ve sosyallesme için de çalışıyorum. Ama çayı getiren abinin, temizligi yapan ablanin statü için çalıştığını zannetmiyorum. Böyle mesleklerde çalışmak = para oluyor genelde. Yoksa bir kadın milletvekilinin, bakanın ekmek parası iste, kocam beni çalıştırıyor diye çalıştığını sanmıyorum.
Bana da çalışmayan, kocam bana baksın geçindirsin diyen kadinlar çok itici geliyor. Bir kadinin öyle aciz duruma düşmesi, kendini bakilacak gecindirilecek bir zavalli gibi görmesi üstelik bunun ne kadar alçaltici oldugunun bile farkinda olmaması bana aci veriyor. Bana kalirsa bir kadin sadece babasina o da belli bir yasa gelinceye kadar bu kadar bagimli olmali. Ayrica erkek olsam ben de herşeyi benden bekleyen, ben calismam kocam getirsin yiyeyim diyen bir kadini es olarak istemezdim.isteyenler de ya kadim kendine bagimli olsun tek basina ayakta duramasin istiyordur ya da ileri derecede kendine guvensizlikler ve karakter bozuklukları vardir.Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
Bu da çok doğru. Erkekler iki laf edebilecek kadın istiyorlar.Eğer kadın, asgari ücretle gece gündüz demeden çalışacaksa ve adamın da durumu varda çalışmayabilir.
Ancak benim gözlemlediğim kadarıyla iyi okumuş, mesleği iyi, iyi para kazanan adamlar kendileri gibi okumuş ve meslek sahibi kadınlarla evleniyor.
Denklik meselesi bence bu işler.
Bu da çok doğru. Erkekler iki laf edebilecek kadın istiyorlar.
bazı erkeklerde kendine fazla karışmasın. sadece ev hanımlığı yapsın istiyor. çevremde eşi doktor olup kadın ilkokul mezunu olan var. tercih meselesiTabi ki buradaki kadınlar her şeyi erkeklerden bekliyor.
gerçekten iyi okullar okumuş misal doktor olmuş bir adam neden kendine her konuda denk olanla degil de evde oturacak, mesleği olmayacak, iki kelime konuşamayacağı bir kadınla evlensin ki?
bazı erkeklerde kendine fazla karışmasın. sadece ev hanımlığı yapsın istiyor. çevremde eşi doktor olup kadın ilkokul mezunu olan var. tercih meselesi
benim eşim de ben çalışan istedim hep çünkü çocukları daha iyi yetiştireceğini, konuşacak anlatacak daha çok konumuz olacağını düşünüyorum demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?