Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

benimki acik acik soylemisti calismayan biriyle evlncek olsam bu sen olmazdin diye

Evlenirken calismiyordum.hala calismiyorum. Esim sorun etmiyor.
Kpss hazirlaniyorum.hic bi zaman niye kazanamiyorsun demedi.hatta cogu kez "ya rahat ol kasma kendini 35 e kadar yolu var.
Bana kalırsa calismana bile gerek yok ama sen cok istiyorsun" der.
Yani tamamen bana bırakmış durumda.ben kendim icin cok istiyorum calismak.esim geliriyle rahatça gecindirebiliyor fakat dunya hali...kadin calismali.

Ha esinizin cümlesi cok cirkin.bildigin sizinle para için evlendigini itiraf etmis.
Evet parasız olmuyor ama evlilikte klise ama cok ozlu bir soz vardir..iyi gunde kotu gunde...esiniz kendini gostermis.ben olsam guvenemezdim boyle bir ese.
Tamam gunumuzde erkekler ve aileleri illa calisan bir kadin istiyorlar ama bu bu kadar da dikte edilmemeli,bu kadar cirkinlestirilmemeli....

Calismadan maddi ozgurluge nasil sahip oldunuz sorf meraktan soruyorum.
Calismayi sevmeyebilirsiniz bend ebayilmiyorum acikcasi
Eşim çalışıyor maaşı fazlasıyla yetiyor şimdi çoğu kişiye koca parası yiyip oturan tembel bir bayan olarak gorunecegim ama evet durum zaten bu. İstesem çalışabilirim ama şu an hamileyim hiç çekemem. Çok zorda kalmadıkça çalışmayı düşünmüyorum eşim de beni bu yönde destekliyor. Ve eşimle aramızda o maddi konuları çoktan aştık senin paran benim param meselesi yok. Rahatım yani ikimizin de kartlari var belirli bir sınırı aşmayıp durumumuza göre harcadığım sürece eşim bana neden harcadın neye harcadın diye sormaz bile. Zaten evin maddi hesabı da bendedir genelde. Eşimden daha tutumlu olduğum için. :)

benimki acik acik soylemisti calismayan biriyle evlncek olsam bu sen olmazdin diye
Bu ne demek Allah aşkına ben anlayamadım.
Çalışsan istiyorum derse tipitip26 artı maaşı
Çalışmayan olucaksa x kadını
Gibi bir mantığı mı varmış eşinizin yoksa ben mi yanlı anladım eşinizin söylemini.

"Doktor bile olma şansi verseler" demenizden bile anlasiliyor ki hayransiniz statü sahibi insanlara.Bile demeniz gosteriyor bunu.Kendinizi kandirmayin ve de vicdaninizi rahatlatmak icin burdaki genc kizlara kotu ornek olmayin
Genç kızlar da akıllı olup beni örnek almasınlar. :) bu konuda ciddiyim. Ayrıca ne yapacağımı sizden öğrenecek değilim. Örnek olayım diye yazmıyorum sadece benim durumumda olan evli bayanları savunmak için kendi düşüncelerimi yazdım burada herkes istediğini yazmakta özgür. Yanlışım varsa kafasını kullanan takmaz yazdıklarımı. Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim bilhassa böyle sanal bir ortamda. Bence çalışan bir bayan olarak benim rahatligim size biraz batmış. Basbayağı çalışmayan bayanlara karşı bir gareziniz var. Kime ne benim çalışmamamdan eleştirmek kimsenin haddine değil. Çalışmayı sevmemem de kimseyi ilgilendirmez. Neyse alakasız yorumunuz için teşekkürler.

Esinizle uyumunuz iyi ise ve mutluysaniz sorun yok allah herkesi yuvasin da mutlu etsin.
Benim annem de hic calismadi ev hanimiydi ama hem baba evinde hem evlenince hep rahat olmus maddi yonden ama herkes ayyni sansa sahip olamiyor malesef.kendi rahat olmasina ragmen bizleri hep.meslek sahibi olmamiz konusunda yonlendirdi.

Zamaninda calismis ve istifa etmis biri olarak söylüyorum kadinin calismasi her zamn en iyisidir.NOKTA

Annelerimiz benziyor o açıdan. Benim annem de çok istedi okumamı ama aşırı bir baskı uygulardı bana hep. Ömrüm zoraki dershane özel derslerle geçti ilkokul 4. sınıftan beri hep özel dersler vs... Aşırı boğdular. Liseyi zorla bitirdim açıktan. Ben evlendim şimdi kardeşim çekiyor. Bazı kişiler inanmıyor içten içe okuyup çalışanlara imrendiğimi düşünüyor ama gerçekten imrenmiyorum. Fizik tedavi bölümünden terk geldim 2 yıl oldu. %50 burslu özel okulda okuyordum. Baba parasıyla. Hiç istemedim üniv gideceğim son ana kadar gitmek istemiyorum diye kendimi parçaladım. Sonuç? Ortam kötü, aileye özlem var, memlekete özlem var. Uzakta yalnız olmaya hiç alışkın değilim zaten içime kapanığım iyice depresyona girdim. Dersleri hep astım zaten nefret ediyordum. Sonra sınıfta kalacağım belli oldu ve kaydımı aldırdım kurtuldum. Herkes okumayı sevmek ya da meslek sahibi olmak zorunda değil. Şu an pişman değilim ama ileride pişman olur muyum bilemem. Benim için zaman önemli değil. Çok pişman olursam okurum tekrardan. Okumayı gözümde büyütmüyorum. Yaşım da daha çok genç. 22 yaşındayım. 18-19 yaşına kadar zorlu bir okuma sürecinden sonra feraha erdim. Geziyorum tozuyorum yatıyorum hayatımı yaşıyorum açıkcası. Bekarlığımda hiç bu kadar mutlu olmadım. Ama tabii ki okuyana karşı değilim. Zaten okumayı tam anlamıyla bırakmış değilim okuyorum açıktan. Ne olur ne olmaz bir diploma dursun köşede ileride başıma ne geleceğini bilemem. Ben de anne oluyorum allahın izniyle. Elbette çocuğumu kendim gibi yetiştirmeyeceğim. Doğru yöntemlerle okumaya teşvik edeceğim. Benim ailemin bana yaptığı gibi zorlamayla değil de sevdirmeye çalışarak. Umarım başarılı olurum.

Benim eşimde çalışmama karışmıyor istiyorsan çalış istemiyorsan çalışma diyor evlenmeden önce özelde çalışıyordum evlenince bıraktım bir sene güzelce kpss hazırlandım ve atandım. Çalışmayı seviyorum. Hem ev işi yemek ütü.... Felan çalışınca zor oluyor eşim yorma kendini diyor ama ne olursa olsun eğer imkanı varsa ve istiyorsa ir bayan çalışmalı. Çalışmak sadecw eve para getirmek değil ki. Çoğunlukla çok yorucu olsa da işe gitmek iyi geliyor insana evde olmak sürekli insanın siniri bozuluyor en azından benim şuan da doğum izninde yim 2 aydır ev içinde olmak boğuyor bazen beni gerçi bebeğimden vakit kalmıyor ama insan farklı bir ortam farklı bir hava arıyor. Gerçi şu aralar ücretsiz izin almaya planlıyorum be eğimi Bira daha büyüteyim diye

Bende çalışmıyorum.evlenmeden önce çalışıyodum.eşim istemedi.maddi durumumuz iyi şükür.hiç bi ihtiyacımız yok.kpss ye gircem bu sene yine kazanırsam Çalışcam.ben sırf erken evlendim.çocuklarım büyüdü evde sıkıldığım için istiyorum çalışmayı.

Ya şimdi çalışmayan kadın erkekten gecinmiyor aslinda .Çünkü ev işi yemek falan.Ama erkek çalışmasa öyle mi
.Yine kadın yapar ev işini vs yine erkek yapmaz .Ataerkillik cigerlerine isledigi icin bu milletin ;erkeklerin de isine geldigi icin.
Maas kart bende dursun parayi ben yoneteyim mantigi hakim sasirtici bir sekilde.Kadinlar da yuz veriyir Allah icin.Ve bu durum o güzel düşünceyi bozuyor içine limon sıkıyor.
Oyuzden tr de calismak herzaman ozgurluk olmayabilir.
Kadini bu şekilde tokezletiyor dik duruşunu.Erkeklerin her durumda yararlanacak bir durum çıkarması sınır bir durum değil mi sizce de?iyi erkek bulsun ama herzaman mümkün olmuyor çünkü iyi erkek az.

Son düzenleme:
Valla çalışmasam ablam beni eve koymaz.Ama genc yegenlerim çalışmıyor .

eski sevgilimden ayrılma sebebimdi, kendi çalışmayacak ben eve bakacaktım. diyordu ki sen işe gidersin ben de çocuklara bakar evi toparlarım.
şu anki sevgilimin de beni seçme sebepelrinden birisi mesleğim ve hırsım. ben çalışamaycağım evde oturacağım derse kesinlikle beni kabul etmez.

Ben çalışmayı sadece maddiyat olarak görmüyorum.. 'Çalışan demir ışıldar' diye boşa dememişler... İnsan hem zihnen hem fiziki olarak daha dinç hissediyo kendini.. Daha özgür, daha özgüvenli hissediyo...

Ben eş kişisiyle ilk tanıştığımda da çalışıyodum, boşanırkende çalışıyorum:)

Yaşasın çalışmak

bence çalışan, kendi ayakları üstünde duran kadın isteyen erkekler çok fazla günümüzde. devir değişti.
özellikle de iyi mesleği olan erkekler çalışan, iyi eğitimli kadınlarla evlenmek istiyor diye görüyorum.
bu durum evlilik için tek geçerli gerekçe olmasa da çok ama çok önemli bir unsur.

Kesinlikle evlenmezmiş..tabi ben bunu evlendikten sonra gorebildim ne yazıkki. Hatta nisanliyken maddi harcamalarimi yönetmeye çalıştığında neden müdahale ediyorsun dediğimde borçsuz evlenmek istiyorum demişti..kızım bak dikkat et dedim kendime ama evin kredi borcunu 5 yıl ben ödedim

Hala kadınlar bile eşitliğe inanmıyor ki kendi çalışmasını ekstra görüyor. Biz eşimle çalışıp çalışmama mevzusunu hiç konuşmadık, hatta hiç düşünmedik çünkü ikimiz de iki cinsin de çalışması gerektiğini düşünüyoruz, aksi bize garip geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…