Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Tabi ki her koşulda çocuklar annelerine bayılır ancak iyi egitimli, güzel meslekli, araba kullanan, kendi basına var olabilen bir anneye daha cok bayılır, saygı duyar, örnek alır emin olun.
Katılıyorum. Annem çok daha iyi yerlere ve çok daha iyi statülere gelebilecek nitelikte bir kadın ancak maddi imkansızlıklar vs gibi nedenlerden dolayı önü hep kesilmiş, şu an esnaf. Babası yüzünden üniversite okuyamamış, sonra babamla evlenmiş ben olmuşum falan babamın da işi gücü oldum olası öyle iyi falan değil bu nedenle ne ev ne de araba, hiçbir şey sahibi olamadılar. Ben hep arabası olan ailelere çok özendim, keşke bizimkilerin de arabası olsaydı, pazar günleri arabayla denize gitseydik, gezmeye arabayla gitseydik falan diye. Olmadı, annemin araba kullanmasını çok daha fazla isterdim, kısmet değilmiş. Şimdi ben okulumu bitirdim, ehliyet almaya çalışıyorum, kendi içimde kalan şeylerin ileride benim çocuğumun içinde kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağım. Benim evladım hiçbir şeyden mahrum kalmamalı, arabayla istediği yere de götürülmeli, yılda 1-2 kez tatile de gitmeli, güçlü insanların çocuğu olmalı yani...

İnşallah bunların hepsi evladınıza nasip olur.

En yakın arkadaşın öğretmen. Öğrencilerinin çalışan, üreten, kaliteli yaşayan, iyi meslek sahibi, kendi ayakları üzerinde duran annelerinden cok daha gurur duyarak bahsettiğini söylüyor. Bu olay uzaktan ahkam keSmek degil. Her çocuk aslında Zeki, olan bitenin farkında hepsi.

biz de durum tam tersi özel okulda öğretmendim cok yoğun çalışıyordum hagtada 2-3 gün aksam 8-9 a kadar okuldaydim cumartesileri de etüt oluyordu. haliyle ev islerine filan yetisemiyordum. eşim bi yere gitmek ister izin alamam vs hep sorun. sonun da bazi sebeplerden işi birakmak zorunda kaldim eşim nasil mutlu oldu :))) orda calismami istemiyordu ama bana bisey diyemiyordu. simdi ev hanimiyim esimin keyfine dicek yok :))) sakin bi daha yoğun bi iste calisma parasi az olsun varsin ama rahat bi iş olsun deyip duruyor. hatta bazen hic calisma bosver cok istersen evde özel ders ver diyor.

tabi bayanin calisma ve calismama durumunda erkegin maasi da önemli. esimin maasi cok şükür yetiyor bize. lüks icin de yasamasak da huzurluyuz

Katılıyorum.
Ayrıca konunun kendisine istinaden, ben erkek olsam iyi mesleği olan (aslında iyiden kastım işini iyi yapabilmesi yoksa sekreter de olur, işinde kaliteli olsun yeter) bir kadınla evlenmek isterdim. Yani çalışan, işinde iyi olan, kendi kendine bu hayatta var olabilen, akıllı, dolu dolu bir kadın beni daha çok etkilerdi. Çalışmak sadece para kazanmak için değil ki ama bazı kadınların işine gelmediği için bunu başka yönlere çekiyorlar. Dışarıdaki iş+ev işleri= çok fazla yorgunluk denklemine de katılmıyorum. Ev işlerine yardım eden bir dünya erkek var, siz kendisini paşa karısını da hizmetçi zanneden adamlarla evlendiyseniz yorulmanız çok normal yani. :) Ben erkek olsam varsın ev işlerinin yarısını ben yapayım ya da ücretli temizlikçi falan tutalım o yapsın, önemli değil ki bunlar. Ne var yani aşık olup evlendiğim kadın yemek yapsın (güzel yemek yapabiliyorsa tabi) ben de ortalığı toplayıp sofrayı kurayım, hafta sonu beraber temizlik yapalım, ben cam sileyim o toz alsın mesela yani ben erkek olsam kadın iş yapmaktan geberirken ben kanepede yayılan bir erkeksem yazık zaten benim erkekliğime.

Bende o tür insanlarla çok karşılaştım malesef. Ben nerdeyse hep görücü usulüyle birileriyle tanıştım,gelen kişiyle görüştüğüm de fark ediyorum ki benden daha çok maddiyat önemli onlar için.

Anlatmadan edemeyeceğim; Benim ailemin durumu iyidir (çok şükür) bende çalışıyorum, 3 sene önce biri geldi görücü olarak( babamın bir arkadaşı söylemiş beni komşularıymış bu aile), 2 gün sonra kv, oğlu ve teyzesikızı geldiler çocuğu beğendim ben, o'da beni beğendi diye düşündüm. Ama goruculer bizdeyken sürekli muhabbet şu; eviniz çok güzelmiş kira mı sizin mi?, Hımmm müteahhit verdi demek kaç daire verdiler, annem söylemek istemiyor ama kadın ısrarla soruyor tamam da kaç tane daire verdiler size, net bir şekilde söyleyin? (Bunu soran teyzesi kızı.kv ve çocuk bişey demiyorlar) . Neyse bunlar kalktı gitti ama sinir oldum sanki beni değil evi istemeye gelmisler. Çocuğu beğendiğim için dışarda görüştüm çocukla iyi bi çocuğa benziyor dedim olabilir diye düşündüm, ama bizdeki konuşmalar içimden çıkmıyor resmen. bir kaç gün sonra çocuk nisanlanalim dedi bende çok hızlı karar veriyorsun falan dedim senin için söylüyorum baban abin bizi görür olmaz nisanlanalim öyle görüşelim dedi ama ben hızlı karar almadım tabi, birkaç gün sonra bana ne kadar maaş alıyorsun diye sordu( canım sıkıldı bu konunun geçmesine bile) , nisanlanalim deyip duruyor ama aklıma hep bu çocuk beni istemiyor, bu çocuğa cazip gelen maaşımın olması ve ailemin durmunun iyi olması diye geliyor. İş çıkışı buluşalım diye msj attı bende bir daha görüşmek istemediğimi söyledim , ısrarla sordu niye bitiriyorsun diye saatlerce sordu bende en sonunda dayanamadım söyledim, sen beni istemiyorsun bence dedim ve söyledim durumu teyzesikızının bizde söylediklerini kendinin ne kadar maaş alıyorsun diye sormasını hepsini söyledim, ısrar etti nolur bir defa yüz yüze görüşelim dedi tamam dedim buluştuk ve ikna etmeye çalışıyor beni ben seni sevdim falan filan bana güven bana zaman ver kendimi gostericem sana falan birsürü laf döktü, tam ikna oldum derken sizin .... kadar dairenizin olması,.. Şu kadar bahcenizin olması senin maaşının olmasi önemli değil ben seni istiyorum dedi (bu arada bizim kaç dairemiz ve bahcemiz oldugunu bilmiyordu ama burda tam sayı verdi bana yani biliyormuş neyimiz var neyimiz yok hepsini biliyormuş, ağzıyla düştü resmen) o anda sustum ama eve geçince bitirdim 1 hafta peşimde koştu ama kesin olarak bitirdim .

Malesef canım o kadar kötü bişey ki bir bayanı maaşı için maddiyat için istemeleri ama boyleleri de var malesef

Çalışan eş istemeleri gayet tabii haklarıdır. Siz hangi devirde yaşıyor veya kendinizi ne zannediyorsunuz ki bir erkek sizinle evlenecek evde sizi besleyecekti? Şimdiki nesil ne yemek bilir, ne temizlik ne de edep adap bilir evcil hayvan mısınız da zengin biri gelip sizi alacak, besleyecek? Özel sektörde çalışan beyaz yaka maaşı 0-10 yıl tecrübe ile ortalama 3.000TL' dir bu parayla kim nasıl geçinecek?

Çalıştırma şartıyla evlenmek isteyen adamla evlenilmez ya. İster çalışırım ister çalışmam o sadece beni bağlar. Öyle saçma şey mi olur... Ben çalışmıyorum şu an. Çalışmak da istemiyorum evde mutluyum evime bakıyorum geziyorum kendime zaman ayırıyorum vs... Sadece açıktan okuyorum altın bileziğim olsun diye hiç değilse. Çalışmamama karışmaya hakkı yok. Bence bayanlar kendi istekleri olmadığı sürece ve maddi açıdan zor durumda olmadığı sürece eve maddi katkıntı yapmak zorunda değil. Ha şu borcun bir ucundan da ben tutayım der çalışır o ayrı... Onun dışında bayanlar eve olan maddi katkıntısını ev işi yaparak fazlasıyla telafi ediyor zaten. Hatta karşılığında para almaları lazım kocalarından. Aksini düşünen erkekler çalışan eş isteyen erkekler servet avcısı para düşkünü gibi geliyor bana ya.

Çok saçma. Ben zaten evde çalışıyorum dışarıda çalışsam bu kadar yorulmam belki. Ki karşılığında bana maaş bağla da demiyorum kocama. Ama istemek hakkım. Sanki evde yan gelip yatıyorum. Niye hem ev işi yapıp hem çalışmak zorundayım? Malum erkek ev işine elini katmaz ancadışarıda çalışmayı bilir. Onun sorumluluğu sadece dışarıda çalışmayla sınırlı. Ben niye iki sorumluluk yüklenmek zorundayım???? Hem eve bakacam önüne yemeğini koyacam hem de çalışıp para getiricem ha? Çalışacaksam ya ev işi yapmam, ya da hiç çalışmam. Kimsenin üzerime iki sorumluluk yüklemeye hakkı yok.

kadınlar evlenecekleri erkeği seçerken işine maaşına bakarak karar veriyor çoğu zaman. yani evi geçindirebilecek artı kendisine bakabilecek ( burasına ben katılmıyorum )potansiyele sahip bir erkek istiyor hayatında. ondan sonra kadın ben çalışmam banane kocam bana bakmak zorunda, kadın isterse çalışır kimse zorlayamaz lafları... amma velakin günü gelip o erkekle anlaşamadığınızda, istediğiniz, harcadığınız her kuruşun lafını yaptığında, kocam eve ekmek parası bile bırakmıyor diye hayıflandığınızda... sizin haberiniz olmadan kendisi istediği gibi yüklü miktarlar ailesine veya dıydısına para verip siz sorduğunuzda sanane benim param sana mı soracam dediğinde... buraya gelip kocam bana boyle boyle dedi üstüne dayak attı karnımda çocuğum var evde yavrum var kime nereye giderim ailemde bir daha dönemezsin bu eve dedi napıcam ben nereye giderim kim bakar bana diye dünya kadar konular açılır. ya neden biri size bakmak zorunda olsun ki? bu nasıl bir mantık ya anlayamıyorum. sadece aklımın almadığı bu yani ben kadın olarak zorunda değilim, kocam bakmak zorunda ne demek? ha şunu anlarım işiniz yoktur( bulamamışsınızdır) veya vardır çocuktan sonra ara vermek veya çocuklarımla ilgilenmek istiyorum deyip eşinizle maddi plan yapıp ortak bir kararla bu seçenek olabilir. ama bana bakmak zorunda mantalitesine kılım arkadaş yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın... ha şunu da belirteyim 8 yıllık öğretmenim 1 bucuk yıl önce evlendim ve eşim işsizdi evlendiğimizde. şuan ücretli öğretmenlik yapıyor. kimse kimseye bakmıyor bizim evliliğimizde veya yükümlü değil. ikimizde ne kazandıysak ortaya koyarız bu kadarımız var der geçinir gideriz. suan hamileyim eğer eşim atanamazsa bebeğim doğduğunda ben üzretsiz izin alamam ama eşim bebeğimize evde bakarken ben pekala paşalar gibi çalışıp kazanıp bundan da asla ve asla gocunmam. ha bir de şu var ben neden hem evde hem dışarda çalışayım diyen arkadaşlarımız da var. şuan hem eşim hem de ben hem evde hem de dışarda çalışıyoruz. size yardımcı olmayan yan gelip yatan kadının işi bu yapsın diyen koca da işte sizlerin mantalitesindeki kadınların yetiştirdiği kocalar kusura bakmayın...

kadın, çalışmayan erkekle evlenmemeyi seçebiliyorsa erkek de seçebilir diye düşünüyorum.
kararı verecek olan kadındır, ister çalışır ister çalışmaz.
erkek çalışmalı ama ben zorunda değilim diye düşünemiyorum ben.
herkes kendini geçindirebilmeli.

sizin mantığınızdaki insanların eşi evde bir iş yapmaz ya da sizin mantığınızdakiler ev işi yapıyorum bu da bir iş der, eşim de dışarıda çalışsın der. mesela ben çalışıyorum. eşim ev işi beklemez benden. bazen dağınık bazen toplu. yemek de beklemez. yeri gelir ben yaparım yeri gelir o yapar. bazen çamaşırları ben yıkarım o asar. ben toplarım o ütüler.
yarın öbür gün velev ki yolların ayrıldı eşinden elinde bir çocukla başkasına mı el açacaksın?? biraz ayrıntılı düşününce çok mantıksız geliyor yorumunuz.

Eşim hep eşi çalışsın istermiş, bunu kayinvalidemin çalışan bir kadın olmasına bağlıyorum, çalışan dominant her işini kendi beceren çokta iyi beceren bir kadın, eşime kalmadan önce benim ailemde hep çalışmamdan yanaydı diploma süs değildir diyerek büyüdüm,2 sene ücretsiz izin aldım 2.sene panik ataklarım depreşti mutsuz oldum,özetle eşim çalışan halimi de ordu çalışmayan halimi de

Böyle devam...

hahahah ben de çalışmıyorum ama babam yer zengini, eşim hep der ki babanın fakir olması senin suçun değil ama kayınbabanın fakir olması senin suçun. Bazen ben de düşünüyorum acaba onun için mi evlendi diye

Sorsan çalışmasaydın da evlenirdim der ama bence kadının çalışması günümüz erkeğine
ilaç gibi geliyor.

Zor durumda kalabileceğim zamanları ben de düşünüyorum. Bu yüzden açıköğretimden okuyorum. Ama şu an ihtiyacım yok. Zorunda olmadıkça çalışmam.
İki maaşa ihtiyacımız yok bir maaş fazlasıyla yetiyor. Önceki yorumumda isteyen çalışır istemeyen çalışmaz, ama borç varsa maddi sıkıntı varsa orası ayrı demiştim. Maddi sıkıntı varsa elbette bayan da borcun bir ucundan tutmalı demiştim. Bu yorumum maddi sıkıntıda olmayan ve çalışmak istemeyenlere yönelik bir yorumdu. Sırf erkek istiyor diye bir bayanın çalışmak zorunda olması kadar saçma bir şey yok. Ha bazı kişiler çalışmaya sadece maddi anlamda bakmıyor. Evde oturamayan evde oturmayı sevmeyen bayanlar var. Çalışmak isteyene de karışmamalı erkekler. Sadece çalışmayana değil...

Şimdi soruyorum. Maddi sıkıntı yoksa bir bayanın evde oturmak, gezmek tozmak, hayatını yaşamak istemesi suç mu?

Her zamanki gibi bilgilerinize baktım. Bu eğitim durumuyla insani olmayan şartlarda asgari ücretle çalışacağınız İçin, çalışmaktan kaçmak istemeniz normal.

Ancak sanmıyorum ki bir doktor, mühendis, öğretmen, avukat kadın görünce içiniz cız etmiyor. Hayatları sizin yaşadığınız hayatlardan çok farklı. Siz de farkındasınız. Ev işi yapıyorum, bana da maaş verilsin gibi sacma Cümleleirn ardına saklanmıyorlar. Gerçek hayatta varlar. İleride basına ne gelirse gelsin boşanma, hayata yeniden başlama lüksleri var.

Eğer ben zaten eğitim durumundan dolayı kötü şartlarda çalışıyorum, bu yüzden çalışmak istemiyorum deseniz anlarım ama çalışmamayı alttan alta övmenizi anlamıyorum.

Zor durumda kalırsam diye açık öğretim okumak da boşuna bence. Binlerce AÖF mezunu aslında lise mezunundan farksız. Sizin düşüncenizdeki bir kadına artı katacağını sanmıyorum.

Benim eşim de hep calismayan birini hayal etmis. Tanistigimizda ben calisiyordum. Esimin işi dolayisiyla evlenince baska bi yere tasindik. Ben iş ararken hamile kaldim. Sonra tabiki o halde calismayi dusunemedim.
Valla calismamak cok rahatmis. Sinir stres yok artik. Eşim maddi anlamda cok iyi kazaniyor diyemem ama para konusunun yonetimini evlendigimizde bana verdi. Cogu kartlar benim uzerimedir zaten para isteme durumu hic yasatmadi bana. Aldigi parayi getirdi eve koydu kredi karti cebimde. Bi kere bile ne aldin diye sormadi ama bende tabi abartmadan harciyorum.
Cocuguma kendim baktim. Bakiciya mi krese mi versem sorunu yasamadim.
Gece surekli emzirmek ten uyuyamadigim zamanlarda oglen cocugum uyudugunda bende uyudum. Yeri geldi bugun yapacagim ev işini yarin yaptim falan. Cidden calissaydim bu rahatim olmazdi. En azindan emzirmek bile kadin işi gece adama cocuk aglayinca kalk emzir diyemiyoruz. Hasta olsa surekli anneyi yaninda istiyor yine anne ilgileniyor. O halde işe gitmek iskence olurdu benim icin.
İkinciye hamileyim simdi rahat rahat hamilelik geciriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…