Katılıyorum. Annem çok daha iyi yerlere ve çok daha iyi statülere gelebilecek nitelikte bir kadın ancak maddi imkansızlıklar vs gibi nedenlerden dolayı önü hep kesilmiş, şu an esnaf. Babası yüzünden üniversite okuyamamış, sonra babamla evlenmiş ben olmuşum falan babamın da işi gücü oldum olası öyle iyi falan değil bu nedenle ne ev ne de araba, hiçbir şey sahibi olamadılar. Ben hep arabası olan ailelere çok özendim, keşke bizimkilerin de arabası olsaydı, pazar günleri arabayla denize gitseydik, gezmeye arabayla gitseydik falan diye. Olmadı, annemin araba kullanmasını çok daha fazla isterdim, kısmet değilmiş. Şimdi ben okulumu bitirdim, ehliyet almaya çalışıyorum, kendi içimde kalan şeylerin ileride benim çocuğumun içinde kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağım. Benim evladım hiçbir şeyden mahrum kalmamalı, arabayla istediği yere de götürülmeli, yılda 1-2 kez tatile de gitmeli, güçlü insanların çocuğu olmalı yani...Tabi ki her koşulda çocuklar annelerine bayılır ancak iyi egitimli, güzel meslekli, araba kullanan, kendi basına var olabilen bir anneye daha cok bayılır, saygı duyar, örnek alır emin olun.
Katılıyorum. Annem çok daha iyi yerlere ve çok daha iyi statülere gelebilecek nitelikte bir kadın ancak maddi imkansızlıklar vs gibi nedenlerden dolayı önü hep kesilmiş, şu an esnaf. Babası yüzünden üniversite okuyamamış, sonra babamla evlenmiş ben olmuşum falan babamın da işi gücü oldum olası öyle iyi falan değil bu nedenle ne ev ne de araba, hiçbir şey sahibi olamadılar. Ben hep arabası olan ailelere çok özendim, keşke bizimkilerin de arabası olsaydı, pazar günleri arabayla denize gitseydik, gezmeye arabayla gitseydik falan diye. Olmadı, annemin araba kullanmasını çok daha fazla isterdim, kısmet değilmiş. Şimdi ben okulumu bitirdim, ehliyet almaya çalışıyorum, kendi içimde kalan şeylerin ileride benim çocuğumun içinde kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağım. Benim evladım hiçbir şeyden mahrum kalmamalı, arabayla istediği yere de götürülmeli, yılda 1-2 kez tatile de gitmeli, güçlü insanların çocuğu olmalı yani...
biz de durum tam tersi özel okulda öğretmendim cok yoğun çalışıyordum hagtada 2-3 gün aksam 8-9 a kadar okuldaydim cumartesileri de etüt oluyordu. haliyle ev islerine filan yetisemiyordum. eşim bi yere gitmek ister izin alamam vs hep sorun. sonun da bazi sebeplerden işi birakmak zorunda kaldim eşim nasil mutlu oldu :))) orda calismami istemiyordu ama bana bisey diyemiyordu. simdi ev hanimiyim esimin keyfine dicek yok :))) sakin bi daha yoğun bi iste calisma parasi az olsun varsin ama rahat bi iş olsun deyip duruyor. hatta bazen hic calisma bosver cok istersen evde özel ders ver diyor.Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
Katılıyorum.İnşallah bunların hepsi evladınıza nasip olur.
En yakın arkadaşın öğretmen. Öğrencilerinin çalışan, üreten, kaliteli yaşayan, iyi meslek sahibi, kendi ayakları üzerinde duran annelerinden cok daha gurur duyarak bahsettiğini söylüyor. Bu olay uzaktan ahkam keSmek degil. Her çocuk aslında Zeki, olan bitenin farkında hepsi.
Bende o tür insanlarla çok karşılaştım malesef. Ben nerdeyse hep görücü usulüyle birileriyle tanıştım,gelen kişiyle görüştüğüm de fark ediyorum ki benden daha çok maddiyat önemli onlar için.Selamlar evli değilim ama merak ediyorum bu konuyu çalışan eş isteyen erkeklerden soğudum valla daha önceki konularımda vardı bu maddiyat konusu artık takıntı haline geldi bende ki daha önceki iki sene önce konumda bahsettiğim sevgilimden benzer bir maddi konu yüzünden ayrıldım.
Konu benim borçlarım hesap kitap bilmemem daha evli bile değilken maaşımı yönetmeye çalışmasıydı ama benim asıl merak ettiğim başlıktaki sorum sizde nasıl?
Çalışan eş istemeleri gayet tabii haklarıdır. Siz hangi devirde yaşıyor veya kendinizi ne zannediyorsunuz ki bir erkek sizinle evlenecek evde sizi besleyecekti? Şimdiki nesil ne yemek bilir, ne temizlik ne de edep adap bilir evcil hayvan mısınız da zengin biri gelip sizi alacak, besleyecek? Özel sektörde çalışan beyaz yaka maaşı 0-10 yıl tecrübe ile ortalama 3.000TL' dir bu parayla kim nasıl geçinecek?
Çok saçma. Ben zaten evde çalışıyorum dışarıda çalışsam bu kadar yorulmam belki. Ki karşılığında bana maaş bağla da demiyorum kocama. Ama istemek hakkım. Sanki evde yan gelip yatıyorum. Niye hem ev işi yapıp hem çalışmak zorundayım? Malum erkek ev işine elini katmaz ancadışarıda çalışmayı bilir. Onun sorumluluğu sadece dışarıda çalışmayla sınırlı. Ben niye iki sorumluluk yüklenmek zorundayım???? Hem eve bakacam önüne yemeğini koyacam hem de çalışıp para getiricem ha? Çalışacaksam ya ev işi yapmam, ya da hiç çalışmam. Kimsenin üzerime iki sorumluluk yüklemeye hakkı yok.
Çok saçma. Ben zaten evde çalışıyorum dışarıda çalışsam bu kadar yorulmam belki. Ki karşılığında bana maaş bağla da demiyorum kocama. Ama istemek hakkım. Sanki evde yan gelip yatıyorum. Niye hem ev işi yapıp hem çalışmak zorundayım? Malum erkek ev işine elini katmaz ancadışarıda çalışmayı bilir. Onun sorumluluğu sadece dışarıda çalışmayla sınırlı. Ben niye iki sorumluluk yüklenmek zorundayım???? Hem eve bakacam önüne yemeğini koyacam hem de çalışıp para getiricem ha? Çalışacaksam ya ev işi yapmam, ya da hiç çalışmam. Kimsenin üzerime iki sorumluluk yüklemeye hakkı yok.
Böyle devam...
Zor durumda kalabileceğim zamanları ben de düşünüyorum. Bu yüzden açıköğretimden okuyorum. Ama şu an ihtiyacım yok. Zorunda olmadıkça çalışmam.sizin mantığınızdaki insanların eşi evde bir iş yapmaz ya da sizin mantığınızdakiler ev işi yapıyorum bu da bir iş der, eşim de dışarıda çalışsın der. mesela ben çalışıyorum. eşim ev işi beklemez benden. bazen dağınık bazen toplu. yemek de beklemez. yeri gelir ben yaparım yeri gelir o yapar. bazen çamaşırları ben yıkarım o asar. ben toplarım o ütüler.
yarın öbür gün velev ki yolların ayrıldı eşinden elinde bir çocukla başkasına mı el açacaksın?? biraz ayrıntılı düşününce çok mantıksız geliyor yorumunuz.
Çalıştırma şartıyla evlenmek isteyen adamla evlenilmez ya. İster çalışırım ister çalışmam o sadece beni bağlar. Öyle saçma şey mi olur... Ben çalışmıyorum şu an. Çalışmak da istemiyorum evde mutluyum evime bakıyorum geziyorum kendime zaman ayırıyorum vs... Sadece açıktan okuyorum altın bileziğim olsun diye hiç değilse. Çalışmamama karışmaya hakkı yok. Bence bayanlar kendi istekleri olmadığı sürece ve maddi açıdan zor durumda olmadığı sürece eve maddi katkıntı yapmak zorunda değil. Ha şu borcun bir ucundan da ben tutayım der çalışır o ayrı... Onun dışında bayanlar eve olan maddi katkıntısını ev işi yaparak fazlasıyla telafi ediyor zaten. Hatta karşılığında para almaları lazım kocalarından.Aksini düşünen erkekler çalışan eş isteyen erkekler servet avcısı para düşkünü gibi geliyor bana ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?