Her zamanki gibi bilgilerinize baktım. Bu eğitim durumuyla insani olmayan şartlarda asgari ücretle çalışacağınız İçin, çalışmaktan kaçmak istemeniz normal.
Ancak sanmıyorum ki bir doktor, mühendis, öğretmen, avukat kadın görünce içiniz cız etmiyor. Hayatları sizin yaşadığınız hayatlardan çok farklı. Siz de farkındasınız. Ev işi yapıyorum, bana da maaş verilsin gibi sacma Cümleleirn ardına saklanmıyorlar. Gerçek hayatta varlar. İleride basına ne gelirse gelsin boşanma, hayata yeniden başlama lüksleri var.
Eğer ben zaten eğitim durumundan dolayı kötü şartlarda çalışıyorum, bu yüzden çalışmak istemiyorum deseniz anlarım ama çalışmamayı alttan alta övmenizi anlamıyorum.
Zor durumda kalırsam diye açık öğretim okumak da boşuna bence. Binlerce AÖF mezunu aslında lise mezunundan farksız. Sizin düşüncenizdeki bir kadına artı katacağını sanmıyorum.
Benim eşim de hep calismayan birini hayal etmis. Tanistigimizda ben calisiyordum. Esimin işi dolayisiyla evlenince baska bi yere tasindik. Ben iş ararken hamile kaldim. Sonra tabiki o halde calismayi dusunemedim.
Valla calismamak cok rahatmis. Sinir stres yok artik. Eşim maddi anlamda cok iyi kazaniyor diyemem ama para konusunun yonetimini evlendigimizde bana verdi. Cogu kartlar benim uzerimedir zaten para isteme durumu hic yasatmadi bana. Aldigi parayi getirdi eve koydu kredi karti cebimde. Bi kere bile ne aldin diye sormadi ama bende tabi abartmadan harciyorum.
Cocuguma kendim baktim. Bakiciya mi krese mi versem sorunu yasamadim.
Gece surekli emzirmek ten uyuyamadigim zamanlarda oglen cocugum uyudugunda bende uyudum. Yeri geldi bugun yapacagim ev işini yarin yaptim falan. Cidden calissaydim bu rahatim olmazdi. En azindan emzirmek bile kadin işi gece adama cocuk aglayinca kalk emzir diyemiyoruz. Hasta olsa surekli anneyi yaninda istiyor yine anne ilgileniyor. O halde işe gitmek iskence olurdu benim icin.
İkinciye hamileyim simdi rahat rahat hamilelik geciriyorum.
günümüzde erkeklerin çalışan, para kazanan hatta özellikle belirli bazı mesleklerde çalışan kadınlarla evlenmeyi istedikleri bir gerçek
evet bu konuda çok değiştiler, ancak değişmeyen özellikleri de var
mesela evde eşlerine çalışmalarına rağmen hala yardım etmiyor, ev işlerinin çocuklara bakmanın hala kadının görevi olduğunu düşünüp her işi kadının üstüne yıkan bu zihniyetede ben sinir oluyorum
oh ne ala hem dışarda çalış hem de evin çocuğun her yükü kadında olsun
bir tek böyle düşünen ben miyim acaba?
ülkemizin değişmeyen gelenekleri nedeniyle biz kadınların modern kölelik yaptığımızı düşünüyorum
şu türk erkekleri birazda bu konularda değişseler fena olmayacak
Bazı çalışan kadınların evin tüm sorumluluğunu almaya devam etmesini bende hayretle izliyorum açıkçası. Hem çalışıyorlar hem de yemek, temizlik, çocuk bakımı hala onlarda bir de üstüne maaş kartları da kocalarında. Şimdi böyle çalışmak mı çalışmamak mı? Hem çalışıyorsun hem de eski usül evde hizmete devam, hem de maaş kartın elinde olacak kadar bile değilsin yani. köle misin? demek istiyorum onlara. Bu forumda o kadar çok gördüm ki.günümüzde erkeklerin çalışan, para kazanan hatta özellikle belirli bazı mesleklerde çalışan kadınlarla evlenmeyi istedikleri bir gerçek
evet bu konuda çok değiştiler, ancak değişmeyen özellikleri de var
mesela evde eşlerine çalışmalarına rağmen hala yardım etmeyen, ev işlerinin çocuklara bakmanın hala kadının görevi olduğunu düşünüp her işi kadının üstüne yıkan bu zihniyetede ben sinir oluyorum
oh ne ala hem dışarda çalış hem de evin çocuğun her yükü kadında olsun
bir tek böyle düşünen ben miyim acaba?
ülkemizin değişmeyen gelenekleri nedeniyle biz kadınların modern kölelik yaptığını düşünüyorum
şu türk erkekleri birazda bu konularda değişseler fena olmayacak
"Doktor bile olma şansi verseler" demenizden bile anlasiliyor ki hayransiniz statü sahibi insanlara.Bile demeniz gosteriyor bunu.Kendinizi kandirmayin ve de vicdaninizi rahatlatmak icin burdaki genc kizlara kotu ornek olmayinBen de rahata alışık bir insanım sizin gibi. O yüzden doktor bile olma şansı verseler çalışmak istemem. Çünkü ihtiyacım yok. Maddi özgürlüğüme zaten sahibim. Ne gerek var yani? Mesele sosyalleşmekse bence sırf bunun için çalışmak şart değil. Onun yerine gider bir dil kursuna falan yazılırım. Öğrenirim geliştiririm kendimi aynı zamanda sosyalleşmiş olurum. Öğrenmeyi seviyorum. Ama çalışmaktan nefret ediyorum. Ayrıca çalışıp çocuğumu akşama kadar özleyip merak etmektense ben büyütür ben bakarım. Ne o öyle sabahın köründe kalk üşenmeden tin tin düş yollara... Bu benim için büyük sorun. Millet çalışanları kınadığımı sanıyor sanırım ama kınadığım yok. Sadece ben çalışmayı sevmiyorum. Çalışana karşı niye bir kötü düşüncem olsun ki. Çalışmayı sevene ne mutlu.
Calismadan maddi ozgurluge nasil sahip oldunuz sorf meraktan soruyorum.Ben de rahata alışık bir insanım sizin gibi. O yüzden doktor bile olma şansı verseler çalışmak istemem. Çünkü ihtiyacım yok. Maddi özgürlüğüme zaten sahibim. Ne gerek var yani? Mesele sosyalleşmekse bence sırf bunun için çalışmak şart değil. Onun yerine gider bir dil kursuna falan yazılırım. Öğrenirim geliştiririm kendimi aynı zamanda sosyalleşmiş olurum. Öğrenmeyi seviyorum. Ama çalışmaktan nefret ediyorum. Ayrıca çalışıp çocuğumu akşama kadar özleyip merak etmektense ben büyütür ben bakarım. Ne o öyle sabahın köründe kalk üşenmeden tin tin düş yollara... Bu benim için büyük sorun. Millet çalışanları kınadığımı sanıyor sanırım ama kınadığım yok. Sadece ben çalışmayı sevmiyorum. Çalışana karşı niye bir kötü düşüncem olsun ki. Çalışmayı sevene ne mutlu.
Valla çalışmasam evlenir miydi bilemiyorum ama ben çalışmasam biz geçinemezdik orası kesin.
Hayatta her zaman hırslı, kendi ayakları üzerinde duran bi insan oldum.
Her zaman kadının çalışması gerektiğini savundum hala da öyle.
Ama bazen öyle çok yorulup bunalıyorum ki keşke zengin bi kocam olsaydı da bu iş hayatında kurtlar sofrasında bu kadar yıpranmak zorunda kalmasaydım diye düşünüyorum. Bazen sırtımı eşime yaslamak ve hiçbişey düşünmemek istiyorım ama maalesef imkansız...
Katılıyorum.
Ayrıca konunun kendisine istinaden, ben erkek olsam iyi mesleği olan (aslında iyiden kastım işini iyi yapabilmesi yoksa sekreter de olur, işinde kaliteli olsun yeter) bir kadınla evlenmek isterdim. Yani çalışan, işinde iyi olan, kendi kendine bu hayatta var olabilen, akıllı, dolu dolu bir kadın beni daha çok etkilerdi. Çalışmak sadece para kazanmak için değil ki ama bazı kadınların işine gelmediği için bunu başka yönlere çekiyorlar. Dışarıdaki iş+ev işleri= çok fazla yorgunluk denklemine de katılmıyorum. Ev işlerine yardım eden bir dünya erkek var, siz kendisini paşa karısını da hizmetçi zanneden adamlarla evlendiyseniz yorulmanız çok normal yani. :) Ben erkek olsam varsın ev işlerinin yarısını ben yapayım ya da ücretli temizlikçi falan tutalım o yapsın, önemli değil ki bunlar. Ne var yani aşık olup evlendiğim kadın yemek yapsın (güzel yemek yapabiliyorsa tabi) ben de ortalığı toplayıp sofrayı kurayım, hafta sonu beraber temizlik yapalım, ben cam sileyim o toz alsın mesela yani ben erkek olsam kadın iş yapmaktan geberirken ben kanepede yayılan bir erkeksem yazık zaten benim erkekliğime.
Mesleğinizin olması çok güzel. Ayaklarınızın ustunde durabılıyorsunuz.Ben varım esimle üniversiteden beri sevgiliyiz beraber kpss ye hazırlandık aynı zamanda atandık fakat bölümlerimiz farklıydı benim atanmam zordu ben de sen atan evlenelim ben sonra atansam da olur demistim o da bana sen atanmadan evlenemeyiz bekleriz ne zaman atanırsan artık demişti, hak vermiştim çünkü maddi açıdan zorlanmak istemiyordum. Sonuçta ailelerde para olsa atanıyım diye insanlıktan çıkacak sekilde kpss çalışmazdık.
Neyse bence kadın az çok bi para kazanmalı ekonomik açıdan aile bütçesine katkısı olmalı ihtiyaç varsa.
Keşke zengin kocam olsaydı çalışmama gerek olmasaydı ama var napalım. Hem çalışmayan yaşıtlarım yanımda teyze gibi duruyo diyip kendimi rahatlatiyorum.
Peki çalısmamayı öneriyor musunuz ? Ben suan calısmıyorım eşimin maasyla iyi kötü geçiniyoruz. 2 bebegımız var. Bıtun harcamalar onlara gidiyor biz az bi mıktar kalıyor.
Sormamda ki amaç cocuklar okula baslaynca sevdgm işi yapmak istiyorum ama ya yetemezsem aileme ? Aliştm suan ki duruma.
Çevremde herkes çalısıyor. Ev hanımlıgımı kaldı dusuncesi beni çalısmaya itiyor sanırım
Canım açıkçası eşin memur falan değilse garanti bi işi yoksa çalış derim...
Yarın nolur belli olmaz bu hayatta.
Sen çalışsan keyfi olarak çalışacaksın bunun rahatlığı var.
Zorunda olarak çalışmak kötü bi psikoloji.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?