Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Çalışmak ya da çalışmamak kesinlikle kişinin kendisinin vermesi gereken bir karar. Eşlerin böyle bir durumda kişinin verdiği karara destek olması lazım sadece. Ama tabi ki günümüzde yan gelip yatan karısını çalıştıran erkekler de var, çalışmasını istemeyip evde otur diyenler de. Ben çalışıyorum eşim de çalışmamdan memnun ama çalışmasam da sorun olacağını sanmıyorum.
Yani kısaca sorunun cevabı tamamiyle evleneceğin erkeğe bağlı...

Çalışıyodum çalışma şartlarım yoğunlaşıcağından ayrılmak istedim ister ayrıl ister ayrılma dedi işi bıraktım başka iş arıyorum şiödi evde çürüme ya çalış ya kursa git ya başka meslek oku diyo olay para değilde evde bütün gün durup sıkılıp gece onu darlamamdan korkması tamamen böyle düşünen erkek de az değil

Bende evlendıgımde calısmıyodum esım ıstemdı bende evde calısıcak ıs alanı buldum kendıme cok şükür
Gerçekten bu zamanda tek kısı calısıp eve bakması cok zor ev kıra cocuk var faturalar yeme ıcme ozel ıhtıyaclar 4000 enaz lazım hayat cok zor mlsf

Açıkçası içim cız etmiyor. Keşke içim cız etseydi samimiyetle söylüyorum. Ama bir doktor, mühendis olmadığım için pişman değilim. Ki ben sağlık bölümü okuyordum üniv bıraktım istemiyorum. Fizik tedavici olacaktım. Ama dediğim gibi bazı insanlar için karakter meselesi bu. Ne doktor, ne mühendis, ne de başka bir şey olmak istemedim. Ailemin o kadar zorlamasına rağmen... Sanırım çok zorladıkları için tiksindim. Hala da pişman değilim. Hayatımı istediğim gibi yaşıyorum. Sözel, sanata yatkın bir yanım var daha çok. Müzikle ilgileniyorum resim el işleri, eşimle ortak kitap çalışmaları yapıyoruz. Akşamları otururuz bilgisayarlarımızın başına, yazmaya başlarız. Ne bileyim kitaplar okur anime izleriz tv-dizi kültürümüz yok. Yaşımız çok genç ikimizin de. O benim dışarıda çalışmamdan ziyade evle ilgilenip aynı zamanda kendimi geliştirmemi ister. Yani evinde otur sadece evle ilgilen demiyor. Ama monoton bir iş hayatım olmasından yana değil. Ben de ziyadesiyle memnunum bu durumdan. Evde olduğum doğru ama hayatım temizlik ev işi yapmaktan ibaret değil. Ha bunları kendi çapımızda yapıyoruz tabii hobi olarak yapıyoruz bize maddi bir getirisi yok... Ama bir gün illa da meslek yapacak olursam bu muhasebe, sekreterlik ya da memurluk gibi monoton bir meslek olamaz. Yapıma aykırı. Ne yapıyorum mesela türkçem iyi ama kitap yazabilmek için çok daha iyisi gerekiyor. Türk dili ve edebiyatı okuyabilirim.
Benden olsa olsa kitap yazarı olur. Ne bileyim en kötü ihtimal viyola-keman için özel dersler verebilirim. Hatta resimde kendimi daha da geliştirip resim dersleri verebilirim. Benim yapabileceklerim bunlarla kısıtlı.

Ha şuna da katılıyorum. Maddi güç önemlidir bir bayan için bence. Kocasına muhtaç olmamak gerektiğinde hesap vermeden hareket edebilmek... Ama rabbime bin şükür ben zaten bunlara sahibim. Biz eşimle bunları aştık evlenmeden önce. Yani para bizim aramızda sorun olamaz. Senin benim yok aramızda. Hayat müşterek. Biz anlaşabiliyoruz ben kendimi ona muhtaç hissetmiyorum, hissettirmiyor. :) Benim eşimin bu yönü başka hiçbir erkekte yoktur sanırım. Bir gün olsun şunu neden aldın ya da ne kadar harcadın diye sormuş değil. Ya da bir şey alırken harcarken izin almış değilim. Zaten ikimiz de hesabımızı biliyoruz.
Dışarıda çalışmak istemeyen bayanları bu yüzden savunuyorum. Sonuçta her bayan çalışmayı sevmek zorunda değil. Benim gibi olanlar vardır, monoton çalışma hayatını sevmiyordur... Olabilir yani.
Hani dedim ya sırf evde temizlik yaptıkları için maaş bağlanması lazım diye. Benim böyle bir gayem yok elbette. Ama sıradan bir ev hanımını baz alırsak mesela kaynanasına bakan, sadece ev işi bilen, ilk okul mezunu bir bayan. Sırf kaynanasına baktığı için maaş almalı aslında yani.

Ben de rahata alışık bir insanım sizin gibi. O yüzden doktor bile olma şansı verseler çalışmak istemem. Çünkü ihtiyacım yok. Maddi özgürlüğüme zaten sahibim. Ne gerek var yani? Mesele sosyalleşmekse bence sırf bunun için çalışmak şart değil. Onun yerine gider bir dil kursuna falan yazılırım. Öğrenirim geliştiririm kendimi aynı zamanda sosyalleşmiş olurum. Öğrenmeyi seviyorum. Ama çalışmaktan nefret ediyorum. Ayrıca çalışıp çocuğumu akşama kadar özleyip merak etmektense ben büyütür ben bakarım. Ne o öyle sabahın köründe kalk üşenmeden tin tin düş yollara... Bu benim için büyük sorun. Millet çalışanları kınadığımı sanıyor sanırım ama kınadığım yok. Sadece ben çalışmayı sevmiyorum. Çalışana karşı niye bir kötü düşüncem olsun ki. Çalışmayı sevene ne mutlu.

günümüzde erkeklerin çalışan, para kazanan hatta özellikle belirli bazı mesleklerde çalışan kadınlarla evlenmeyi istedikleri bir gerçek
evet bu konuda çok değiştiler, ancak değişmeyen özellikleri de var
mesela evde eşlerine çalışmalarına rağmen hala yardım etmeyen, ev işlerinin çocuklara bakmanın hala kadının görevi olduğunu düşünüp her işi kadının üstüne yıkan bu zihniyetede ben sinir oluyorum
oh ne ala hem dışarda çalış hem de evin çocuğun her yükü kadında olsun
bir tek böyle düşünen ben miyim acaba?
ülkemizin değişmeyen gelenekleri nedeniyle biz kadınların modern kölelik yaptığını düşünüyorum
şu türk erkekleri birazda bu konularda değişseler fena olmayacak

Kesinlikle. Benim eşim ben çok zor durumda olmadıkça elini atmaz. Hani hasta olurum yatarım anca öyle. Ama sebebi benim. Çünkü eşim ev işinden hiç anlamıyor... Evliliğin ilk 2 ayında bana elinden geldiğince kendi isteğiyle yardım etti. Bir iş paylaşımı vardı ben yemek yaptıysam o sofrayı toplar bulaşığı beraber yıkarız falan.
Bir gün derin temizlik yapıyorduk. Kafasına buyruk yapıyordu. Misal, ben diyorum ki toz kuru bezle alınmaz sprey sıkıp sileceksin, tam tersini yapıyordu. Süpürmeye salondan başlayacağına mutfaktan başlıyordu falan. Kızdım böyle yapacaksan yapma dedim. O gün bu gündür elini atmaz. İnat etti bir daha yapmam dedi istesem de yapmıyor şimdi. Tabii hasta vs değilsem.

Bazı çalışan kadınların evin tüm sorumluluğunu almaya devam etmesini bende hayretle izliyorum açıkçası. Hem çalışıyorlar hem de yemek, temizlik, çocuk bakımı hala onlarda bir de üstüne maaş kartları da kocalarında. Şimdi böyle çalışmak mı çalışmamak mı? Hem çalışıyorsun hem de eski usül evde hizmete devam, hem de maaş kartın elinde olacak kadar bile değilsin yani. köle misin? demek istiyorum onlara. Bu forumda o kadar çok gördüm ki.
Bir de çalışıp üreten, sosyal, faydalı, etkili, saygın, bekarsa kendine yeten bir gururlu bir birey, evliyse evliliğinde eşit ve sömürülmeyen kadınlar var. Çalışmak var çalışmak var yani.

"Doktor bile olma şansi verseler" demenizden bile anlasiliyor ki hayransiniz statü sahibi insanlara.Bile demeniz gosteriyor bunu.Kendinizi kandirmayin ve de vicdaninizi rahatlatmak icin burdaki genc kizlara kotu ornek olmayin

Calismadan maddi ozgurluge nasil sahip oldunuz sorf meraktan soruyorum.
Calismayi sevmeyebilirsiniz bend ebayilmiyorum acikcasi

Benim eşim hiç karısmaz. Istedigim kadar ucretsiz izin kullandım doğumlarda.
Ayrıca kurs , sınav görevi vs olunca bos yere yorulma der. Ben istersem de birşey demez.
Şuan eşimin maaşıyla geçinip gidebiliriz .
Ben çocuklarıma daha iyi eğitim imkanı sunmak için çalışıyorum.

Eskiden kadınlar calisirmiydi
Köyde duran tarlada çalışırdı şehirde olan evde dururdu...
Nerde o eski kadınlar..
Şimdi herkes çalışıyor kimi çalışmıyor çocuk var diyerek
Evet ben de çalışıyorum memurum
Evlenmeden memur oldum eşimle tanıştığımda 6aylik memurdum .Bana parası için evlenmedi. Fabrikada calissaydin seni çalıştırmazdim diyo memur olduğum için isim de rahat şükür.
Şu an doğum izindeyim 2 aylık bebeğim var ona bakıyorum tüm hesapları esim yapar. Maaş kartım da eşimde.. izinde olduğum için..
Eşim çalış da demedi çalışmada demedi..
Ücretsiz izine cikicam iki ay sonra..
O yüzden eşim duruma göre planlıyor.
Biraz sikisacaz öncelik herşeyim olan kızımı büyütmek..

Esimle evlenmeden once calismiyordum, evlendikten sonra calismaya basladim.
Esim benimle calismadigim halde evlendi ama benim simdiki isim, pozisyonum, maasim ve de bunlarin getirdigi ozguvenim olsaydi 5 yil once, ah keske keske olsaydi asla esimle evlenmezdim.

Ben varım esimle üniversiteden beri sevgiliyiz beraber kpss ye hazırlandık aynı zamanda atandık fakat bölümlerimiz farklıydı benim atanmam zordu ben de sen atan evlenelim ben sonra atansam da olur demistim o da bana sen atanmadan evlenemeyiz bekleriz ne zaman atanırsan artık demişti, hak vermiştim çünkü maddi açıdan zorlanmak istemiyordum. Sonuçta ailelerde para olsa atanıyım diye insanlıktan çıkacak sekilde kpss çalışmazdık.
Neyse bence kadın az çok bi para kazanmalı ekonomik açıdan aile bütçesine katkısı olmalı ihtiyaç varsa.
Keşke zengin kocam olsaydı çalışmama gerek olmasaydı ama var napalım. Hem çalışmayan yaşıtlarım yanımda teyze gibi duruyo diyip kendimi rahatlatiyorum.

Valla çalışmasam evlenir miydi bilemiyorum ama ben çalışmasam biz geçinemezdik orası kesin.
Hayatta her zaman hırslı, kendi ayakları üzerinde duran bi insan oldum.
Her zaman kadının çalışması gerektiğini savundum hala da öyle.
Ama bazen öyle çok yorulup bunalıyorum ki keşke zengin bi kocam olsaydı da bu iş hayatında kurtlar sofrasında bu kadar yıpranmak zorunda kalmasaydım diye düşünüyorum. Bazen sırtımı eşime yaslamak ve hiçbişey düşünmemek istiyorım ama maalesef imkansız...

Peki çalısmamayı öneriyor musunuz ? Ben suan calısmıyorım eşimin maasyla iyi kötü geçiniyoruz. 2 bebegımız var. Bıtun harcamalar onlara gidiyor biz az bi mıktar kalıyor.
Sormamda ki amaç cocuklar okula baslaynca sevdgm işi yapmak istiyorum ama ya yetemezsem aileme ? Aliştm suan ki duruma.
Çevremde herkes çalısıyor. Ev hanımlıgımı kaldı dusuncesi beni çalısmaya itiyor sanırım

Bekarsiniz galiba cokcok havadan konusuyorsunuz. Evlilikte es biraz nasip kismet isidir. Ayrica kadin erkege nazaran daha sorumluluk sahibidir ve gercektende sorumluluk fazlasiyla kadinin omzundadir. Bi erkegin kafasi kadinin kafasi kadar yogun olamaz. Bunu suan anlamaniz cok zor evlenince anlayabileceksiniz. Oyle erkekler var ki kopruyu gecene kadar mantigiyla yasiyor. Umarim iyi birine denk gelirsiniz. Yine de nacizane dusuncem buyuk konusmayin ayni evin icinde yasayana kadar kimin ne oldugu bilinmiyor maalesef

Mesleğinizin olması çok güzel. Ayaklarınızın ustunde durabılıyorsunuz.

Canım açıkçası eşin memur falan değilse garanti bi işi yoksa çalış derim...
Yarın nolur belli olmaz bu hayatta.
Sen çalışsan keyfi olarak çalışacaksın bunun rahatlığı var.
Zorunda olarak çalışmak kötü bi psikoloji.

Evet haklısın. Zorunlu olması da ayrı bi dert. Mecbursun psikolojisi işe de yansır. Allah kolaylık versin herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…