Eğitim farkı ileride sorun olur mu?

Imeragaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
35
9
1
33
Arkadaşlar merhaba 3 hafta kadar önce yeni bir ilişkiye başladım, 4,5 aydır tanışıyorduk ve bir anda sevgili olmaya karar verdik. Bir ortamda dertlesirken tanıştık birbirimizle, once dostça mesajlar falan derken, nasil olduğunu anlamadan sevgili olduk.
Uzak mesafedeyiz, ben yüksek lisans yaptığım için başka bir şehirde eğitim görüyorum. Şimdilik ilgisi çok iyi her sabah günaydın mesajları, aramalar falan çok iyi durumdayız ben yakın bir zamanda yanına gideceğim, o büyük şehirde yaşıyor ben oldukça küçük bir şehirdeyim. Rahat olmamiz için ilk buluşmamız onun yanında olsun istiyoruz...
Fakat şöyle bir sorun var ki o maddi imkansızlıklar yüzünden üniversiteyi yarım bırakmış ve okuyamamis benimse akademik kariyer hedefim var. Bu durum ilerleyen zamanlarda aramizda büyük bir soruna neden olur mu? Ben asla bu durumu yüzüne vurmam ama erkeklik gururu ileride bu durumu önemser mi? Bu konuda çok düşünceliyim, kararsızım...

Şuan bunu düşünmek için çooooook erken bence karşınızdakini tanımaya çalışın onu bi sonraki aşamada düşünürsünüz

Kesinlikle sorun olur. Sizin sorun yapmamaniz önemli değil, karşı tarafın karakteri önemli. Ayrıca zamanla düşünceleriniz değişecek, sadece duygusal bakmayın konuya. Mantiginizla hareket edin biraz

Şuan bunu düşünmek için çooooook erken bence karşınızdakini tanımaya çalışın onu bi sonraki aşamada düşünürsünüz
Yok tanımaya çalışıyorum tabiki sadece cevremde durumu bilen bazı arkadaşlarım çok büyük tepkiler verdiler ve biraz gözüm korktu açıkçası. Yoksa şimdiden evlilik hayallerine dalmadim:)

Sorun olma ihtimali var, olmama ihtimali de var.
Yaşayıp göreceksin.
Önce bi tanı, kendini yetiştirmiş, sana ayak uydurabilecek biri mi bi gör.
Evet kendini baya geliştirmiş bir adam, ilk yakinlasmamiz dostça başlamıştı, ben ona en başında duygusal yaklasmadim nasıl olduysa bir anda gelişti herşey:)

İki gün sonra

canım acaba evde kalıp çocuklarımın anası mı olsan der bence.

Akademik kariyeriniz bez değiştirmeye indirgeyebilirsiniz . Aşağıladığımdan değil . Bu sizin tercihiniz olmadığı için kıyasladım .

Kendinize uygun biri yok mu hiç etrafta ? Aynı kültür seviyesi aynı şeylerden hoşlanma üzerine yorum yapabilme yeteneği falan çok değerli bence

Yok tanımaya çalışıyorum tabiki sadece cevremde durumu bilen bazı arkadaşlarım çok büyük tepkiler verdiler ve biraz gözüm korktu açıkçası. Yoksa şimdiden evlilik hayallerine dalmadim:)
Açıkçası aslında sorun olur büyük ihtimalle
ama olmama ihtimali de var. Bu da karşındakine bağlı. Aynı zamanda mesela siz ne okuyorsunuz o nerede çalışıyor? Bunlar da önemli bence.

Bunun dışında onu kötü hissettirmeden Üniversiteyi tekrar okuması için gaza getirebilirsiniz

Sorun olacak.net.

Kesinlikle sorun olur. Sizin sorun yapmamaniz önemli değil, karşı tarafın karakteri önemli. Ayrıca zamanla düşünceleriniz değişecek, sadece duygusal bakmayın konuya. Mantiginizla hareket edin biraz
Aslında çok mantıklı bakarım olaylara ama bundan önceki ilişkimde erkek arkadaşım 4,5 üniversite bitirmiş bir adamdı ama katıksız bir manyak çıktı. Hayatımın dersini alarak çıktım ilişkiden, en azından kişiliğin eğitimle ilgili olmadığını anladım...

Reactions: KV_
Neden olsun? Sizin mesleğiniz akademik yönde olacak, onun bambaşka. Nasıl bir kıyaslama olabilir? Adam ilkokul mezunu değil ki.

Anlaşma konusu sıkıntı olmuyor, her konu hakkında bilgisi var, oturup her konuda bilgi alışverişi yapabiliyoruz. Cevremde kimse var mi bilmiyorum gerçekten, çok arayışta olan birisi değilim. Bu ilişkinin bile nasıl başladığını anlamadım desem yeridir:)

Bence siz arayışta olun .

Hani yarın öbür gün evlenirsiniz . Bir çocuk yaparsınız . Bu bey aşağılık kompleksine girer de hayır efendim sen çalışmayacaksın benim getirdiğimle kıt kanaat geçinicez . Kültürel olayları da yasaklıyorum bana göre değil vs derse bütüüün eğitim kariyeriniz çöp olacak düşünsenize ya korkunç emeğiniz hep boşa uykusız geceler hep boşa

Merhaba ben denedim , denendi %100 ,sorun olur. Yeniden okudum,üniversite seviyesi, olabilir de. Benimki liseyi bile dışarıdan bitirmişti.

Ben böyle bir evlilik yapmadım ama dediginizin sevgililik versiyonunu yaşıyorum. Biz ergenlik döneminde tanıştık 8 9 yıldır birlikteyiz. Birlikte büyüdük yani o yüzden bu bizim icin hic sorun olmadı şimdiye kadar. Hayat goruslerimiz olaylar karşısındaki fikirlerimiz falan cok benzer çoğu zaman. Ve birbirimizi cok seviyoruz bunun da etkisi olabilir. Su anda 0'dan böyle bir ilişkiye başlar mıydım onu bilmiyorum ama. Sonuçta o zamanlar çocuktum ve tanıdıkça çok sevdim. Sonradan egitim farkı oluştukça da onu böyle bi sebepten asla bırakmazdım zaten.
Ama dediğim gibi bu sevgililik kısmı icin geçerli. Evlenince ne olur bilemem

Üniversite sadece diploma değil vizyon görgü ve kültür sağlar ve bunlar için de üniversiteyi bitirmek gerekmez. Ben üniversiteye girmiş ama yarıda bırakmış biriyle lise mezununun aynı olmadığını düşünüyorum. Yani aranızda diploma farkı var eğitim farkı değil. Ha işiyle ilgili bir statü farkı yaratıyorsa siz de moral motivasyon sağlar afla dönüp bitirmesine önayak olursunuz.

ben kadınların eğitim olarak kendilerinden düşük erkeklerle olmasını hoş karşılamıyorum mesele iyi biri olması değil yani iyidir ama yarın ne olacağını bilemezsin o ayrı olay senin gelişmeni engeller yoğun otokontrole iter..
erkeğin yüksek eğitimli olması sorun olmuyor ama kadın olunca misal sen yarın doktora yapmak isteyeceksin kafanda bin soru acaba kompleks yapar mı acaba kendini ezilmiş hisseder mi vs..
neden bunları çekeceksin ki?

Şu konuda kesimin arkadaşlar kariyerim önce gelir, ben bu işe yıllarımı verdim eğer beni kisitlarsa zaten ilişki biter. Sanirim zaman gösterecek sadece çevremden çok tepki almam beni bu düşünceye sürükledi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…