Eğitim farkı ileride sorun olur mu?

Bu konu tabi ki kişiye göre değişen bir durum. Hem karşıdaki kişinin tutumu ve diğer davranışları hem de sizin beklentileriniz çok önemli. Benimle eşim arasında da eğitim farkı var. Öncesinde üniversite mezunu kişiliksizlerle karşılaştığım için evlenirken eşimin eğitim durumundan daha fazla önemsediğim şeyler vardı. Asla anlaşma olarak aramızda bir sorun olmadı. Komplekse girip beni hiç üzmedi. Aksine hep yüceltti. Evlendikten sonra ikinci üniversiteyi okudum, herkesten fazla o destek oldu. Mutlaka eğitimimiz denk olsun beklentiniz yoksa ve diğer davranışlarından, düşüncelerinden memnunsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Daha birbirinizi bile gormemissiniz. Bence egitim farkindan once ikiniz arasindaki ilk elektirik nasil olcak karsilastiginizda, bu onemli. Bir de yerinizde olsam ilk etapta ben onun oldugu sehre gitmezdim, onun gelmesi daha uygun olurdu. Tabii size kalmis.

Ben aşk olunca diğer şeyler görmezden gelinire, sorunlar aşılıra katılmıyorum.Bazı sorunlar aşılır tabi ki ama eğitim, kültür seviyesi,bazı farklılıklar aşılamıyor.

17 yaşında da değilsiniz aşktan gözünüz kör olsun.Bence bu yaşlarda daha mantıklı,geleceğe yönelik bakmak lazım.İlerde yaşanacak sorunları şimdiden görmelisinz.Sonuçta alıştığınız zaman işler daha da zorlaşır, baştan verin kararınız derim erken değil

Sorun olur hem de büyük sorun olur. Siz sorun etmeseniz de karşınızdaki eder. Karşınızdaki sorun etmese siz içten içe ondan iyi olduğunuzu düşünürsünüz. Hayal dünyasında yaşıyor olsaydık “aşk her şeye yeter” derdik etraftan kalpler çıkardı el ele tutuşur birlikte arşa yükselirdik falan ama hayal dünyasında yaşamıyoruz.

Burada çok konu gördüm. Kadın eşiyle yaptığı bir tartışmayı anlatacak önce eğitim farkına değiniyor alakasızca. Bir taraf diğerini küçümsüyor mutlaka böyle durumlarda.

Ne iş yapıyor , Kazancı geliri iyiyse sorun olmaz .
Ama şu da var kültür farkı asırı olursa ve kendini geliştirmemiş biriyse aranızda fikir Çatışması Sıklıkla Çıkabilir .

Reactions: KV_
Büyük ihtimalle sorun olur, aşık olmadığınıza göre daha mantıklı kararlar alın bence. İşin içinde aşk olsa insanın gözü kör olabilir belki diyeceğim ama öyle bir durum yokmuş anladığım kadarıyla.

Özellikle akademik kariyer düşünen biri eğitim seviyesi yüksek biri ile olmak zorunda. Ben öğretim görevlisiyim, okul harici o kadar çok işim oluyor ki evde, sevgilimle bir plan yapıyoruz, makaleyi yetiştiremedim iptal edelim diyorum tabi diyor, benim ders çalışmam lazım diyorum beraber bir yere gidiyoruz o da yanımda ders çalışıyor, o da öğretim görevlisi çünkü durumumu anlıyor. Eğitim almamış birinin, çoğu zaman üniversite mezunlarının dahi akademik kariyer yapan bir kadının halini anlayıp anlayış göstermesi çok zor olabiliyor, o yüzden henüz baştayken iyi düşünün bence.

Taniyin derim hayata bakis acilariniz ayniysa ayni seylere guluyorsaniz ki bu cok onemli zevkleriniz olaylari yorumlamaniz aile yapilariniz vb seyler uyumluysa neden olmasin??

Ben olur diyorum.
Denemiş birisi olarak.
Aynı durumdayız ben de yüksek lisanstayım, akademik kariyer düşünüyorum.
Üniversite hayatına alttan alttan laf sokardı hep sanki salağım ya anlamayacağım.
Hapis hayatının bitmesine az kaldı falan derdi mesela.
Hapis hayatı = üniversite
Arkadaş çevresi de benimkinden farklıydı
Kendi alanımda insanlarla oturup konuştuğum konular ve ona aktarabildiğim kadarı farklıydı gibi

yasamadan bilemesiniz ki.. Hayat uzaktan tahmin uzerine kurulu degil. Ayni unvan veya eşit unvan olununca mutluluk garanti mi..

Reactions: KV_
Sen kararını vermişsin zaten. Ama bilki sorun olacak. Heleki sen ondan daha kariyerli ve maddi olarak daha çok kazanan bir duruma geleceksen % 99 erkeklerde görünen ego devreye girer bak nasıl bir manyağa dönüşür o da . Canım bu zamanda kırılmak , yıpranmak ve boşa zaman harcamak istemiyorsan 1. Mantık 2 duygular. Sıramız böyle . Ben bir çok acı deneyimden sonra bu sırayı uyguladım. 7 senedir eşimleyim hiç sorum yaşamadım. Aynı eğitim seviyesindeyiz. Benden biraz daha fazla kazanır ( bebeğim olduktan sonra evdeyim şuan kendi işimi kurdum ) demem o ki 38 yaşında okumuş etmiş bir kadın olarak sana en büyük tavsiyem her zaman kadınların kendi dengini bulması. Hayat arkadaşlığı çok uzun bir yolculuk ve bir çok olay yaşayacaksınız beraber , okumuş bir adamla kötü bir tecrübe yaşaman , mantıksız karar vermeye yönlendiriyor seni ancak farklında değilsin. Uzun yazdım kusura bakma ama bu işin sonunda kırılan taraf sen olucaksın. Şu an ki söylediği vaadlere kanma. İlerde onunda aşağılık kompleksleri devreye girecek çünkü onun başaramadığı hep istediği eğitim hayatına devam etmişsin üstelik bu alanda kariyer yapacaksın. İçten içe seni hep kıskanacak , bende devam etseydim böyle olacaktım , şöyle olacaktım diyecek bir süre sonra seni eziklemeye aşağılayıcı tavırlar sergilemeye başlayacak. Sonuç bu olacak bana İnan . Bunların hepsini deneyimledim. Şimdi sana destek görünür ama ilerleyen zamanlarda kıskançlık , imrenme, ego suna yenik düşer. Sen hayaller - o hayatlar olacak umarım derdimi anlatabilmişimdir. İnşallah mantığınla hareket eder kendine denk düzgün bir adam bulursun

benim icin sorun olur ama sen yuksek lisans yapmis biri olarak universite okumamis biriyle anlasabiliyorsan olur niye olmasin

Yüksek lisans yapıyorsunuz, sevgilinz üniv yarım bırakmış çok ciddiii farkmışş. allah aşkına ilkokul falan diyeceksiniz sandım. İnsanlardan bihabersiniz sanırım en iyi bölüm ve okullardan mezun tanıdıklarım bildiğin ... tanımlayacak kelime bulamıyorm vardaa ban yerim. Anlaşabilmek önemli, kendini nekadar yetiştirmiş bi ona bakın mesela, sevgiler

Kişisine ve ilişkinize göre değişir
Biz de öyleyiz bi sorun olmuyor

Sizin bölüme göre değişir tabiiki, ilk 1000 de falan dereceyle girdiğiniz bir bölümse olacaktır.

Büyük bir sorun hem de ..aşağılık kompleksi olacak ,ilişkideki heyecan yerini alışkanlığa bırakınca adam okumuş olmana da ondan çok para kazanmana da mevkine de kılına da tüyüne de her bir halta problem yaratacak ,keşke diyeceksin ,keşke gören gözlerim kör olsaydı da görmeseydim ..

Maddi acidan yeterli seviyeyedeyse sorun olmaz
Yani parayla egitim farkini kapamasi lazim (kendisi icin)
Ama o da yoksa ilerde ikiniz acisindan sorun olma ihtimali elbette var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…