Eğitim farkı ileride sorun olur mu?

Ben doktora yapıyorum, eşim iki yıllık ve üstüne 4yıllık aöf okumuş, hiç sorun olmuyor. Aksine portakalımı soyup getirir, yemeğimi yapar, sen yeter ki derslerinde birinci ol diyor
Amaaa ben de asla evde doktora yapıyorum hölo hölo havasında değilim, asla eğitim şu bu laf etmem, eşim de takılmaz gerçi. Yurtdışı konferans biletimi bile alıyor, tek başıma gidiyorum, sorun olmuyor. Senin tavrın yönlendirecek bol bol övüyorum eşimi, teşekkür gırla, iltifat yağdırıyorum, böyle olunca o da gelip sorun ettim demesin bi zahmet

arkadasa katılıyorum ama karsındakını daha cok tanıman lazım.

iki taraftan biri sorun ederse olur. erkek kompleks yaparsa olur. ya da biri kendini fazlaca geliştirmişken biri ilkokulda okuduğu kitaplardan öteye gidememişse olur.

nice okumuş erkekler var içleri bomboş oturup iki kelime sohbet dahi edemezsiniz

ben örneklerini çok gördüm
kadın daha eğitimli, erkek eğitim bakımından bir tık geride iken gayet mutlu evlilikleri var.
ancak benim gözlemlediğim konu ; erkek eğitim konusunda daha geride olsa dahai bu gibi durumlarda geliri en az kadınınki kadar olmalı.

ufak bir ezilmişlik geride kalmışlık hissetmemeli ama. önemli olan sevgi aşk. siz birbirinizi sevdikten sonra sorun olmaması lazım

hiçbir mevzuda erken karar vermeme taraftarıyım. ne kapıları kapatın ne ardına kadar açın. bırakın bazı şeylere zaman karar versin. ne akademik kariyerli adamlar var karısını adam yerine koymuyor ne ilkokul mezunu adamlar var karısının kariyeri ile gurur duyup destekliyor. ben o kadar çok iki taraftan da örnek gördüm ki o sebeple zamana bırakın ve kişisel olarak karşınızdakini iyice tanımaya, hayata bakış açısının sizinki ile uyuşup uyuşmadığına iyi bakın derim.

Sizinle aynı hedefe sahibim ve kendi açımdan düşünüyorum da eğitim açısından benden daha düşük seviyede bir erkekle evlenmiş olsaydım kesinlikle sorun yaşardım. Hele ki bu evleneceğiniz Türk erkeği ise... Kaldı ki ben her konuyu konuşabileceğim biri isterim hayatımda. Yani sizin ne beklediğiniz de önemli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…