Eğitim, Kariyer, Evlilik

Universitesiz de olabilir pekala.Diplomali cahil cok artik.Ki ben bile uni mezunu olmama ragmen pek donanimli oldugumu dusunmuyorum.Kendini gelistirme istegin ve kazandigin tecrubelerle paralel bu.Bos mezun cok halbuki.Tabi nadir de olsa diplomasini hakkiyla alan var.Ben de radyo tv istedim cok ama yazdirmadilar Icimde ukte kaldi spikerlik kursuna gitmek istiyorum bisey olmasa da egomu tatmin ederim

Bilgisayar çıkışlıyım kpss den 85 aldım malesef atanmadım :) Yani en az kesinlikle 90 almasın ki atanasın.

Açık öğretim için sosyal hizmetler bölümü için geleceğin mesleği falan diyorlardı onu bir araştır istersen ama okul öncesi öğretmenliği var diyen olmuş kapandı artık okul öncesi öğretmenliği.

Edebiyat mezunuyum ben de bu arada.Guzeldir bolum tavsiye ederim.Sosyolojiyi ele

radyo - tv okuma evet spikerlik kursuna git hatta önce diksiyon al sonra spikerliğe git 4 4 lük sunucu olursun eğer bütçen uygunsa başkent akademiye gidebilirsin iyi bir eğitim ve iş olanağı sağlar. teşekkür ederim

Ben de gazeteciyim ve web editörü alırken bile aldığı eğitime dikkat ediyoruz. Lise mezunu olup milletvekilleri peşinde koşmak (ki bunun için meclis muhabiri olmanız gerekir) her gün bir başarıya koşmak falan çok ironik geldi bana.

85 zor bir puan değil , kitap yüzü açmadan 70 almıştım 2 sene önce, sıkı bir çalışma ile 85 yapabilirm, çok yardımcı oldun hem de sağ ol.

Inan lise duzeyinde 90 bile zor degil.Matematikten korkmana bile.gerek yok hatta 15in ustune rahat cikarsin bir sene rahat calismayla 85 ustu rahat alinir.Zor filan deyip inancini kiranlara da aldanma.

kimseye kendimi kanıtlamak zorunda değilim ama isterseniz yazdığım ve yayınlanan haberlerimi gönderebilirim.

Tam bilmiyodum kapanmis demek.Sosyal hizmetler varsa o da iyi cidden.Sosyal calismaci olarak atamalari var ve puanlarida ucuk degil alinabilcek puanlar.

Inan lise duzeyinde 90 bile zor degil.Matematikten korkmana bile.gerek yok hatta 15in ustune rahat cikarsin bir sene rahat calismayla 85 ustu rahat alinir.Zor filan deyip inancini kiranlara da aldanma.

bende öyle düşünüyorum ama işte çevre gözümü korkutuyor dediğin gibi

Valla icimde ukte kaldi.Para biriktirip gitmeyi istiyorum.Bir de ikizled burcuyum cok yonlu olmak hosuma gidiyor farkli alanlara yonelmek falan.Sagol canim :)

Evet canım ...........

Öğretmenlik, gazetecilikten çok farklı bir meslek bence.
Gazetecilik dediğin gibi, radyo televizyon okumadan da yapılabilir.
Ama ben bölüm okuyup da formasyon alınması olayını çok yanlış buluyorum.
Bölüm okursan çocuklara onda birini bile anlatmayacağın bilgilerle dolu olursun. Ama nasıl öğretmen olunur konusunda eksik kalırsın canım.
O yüzden biraz kendini zorlayarak eğitim fakültesi hedeflemeni tavsiye ediyorum ben. Dört sene boyunca öğretmen olma bilinciyle, doğru düzgün ' detaylı ' eğitim dersleriyle, tam bir öğretmen olursun. Biraz daha üstüne düşmen gerekir belki ama değer bence canım.

Alakasi yok.Bolum mezunuyum.Formasyonumu aldim ve egitim fakultesinden mezun birinden eksigim oldugunu da sanmiyorum hatta ve hatta hocam okuldaki hocamizin anlattiklarini anlamiyoruz siz ne guzel anlatiyorsunuz diyen ogrencilerim de cok oldu.Fakulte adiyla nitelikli ogretmen olunmuyor ne yazik ki.Onemli olan icinde istek olmasi ogretme aski olmasi.Zaten bu istek varsa yetersiz hissetsen bile kendini gelistiriyorsun okuyorsun arastiriyorsun.Yillardir su egitim fakultesi-fen edebiyat fakultesi catismasi bitmiyor ve cidden gereksiz.Cok egitim fakulteli olup da kendi fakultemize gelip bu cumlede ne anlatiliyor ya da burdaki tamlama ne diyenlere de sahit olundu.Daha cok kiside bitiyor.Bos gelip bos gitmek isteyene egitim fakultesi de fen edebiyatta bir sey yapamiyor.Basari bireyseldir :)

Bu durumda meclis muhabirleri boşuna orada :) Neyse siz görüşün vekillerinizle, bakanlarınızla sonra başarıdan başarıya koşarsınız.

canım madem gazetecisin altın kurallardan birini atlama olur mu "bir gazeteci hiç bir zaman haber kaynağını ve habere ulaşma yolunu açıklamaz açığa vurmaz" :) üstelik bir internet sitesinde asla!

canım madem gazetecisin altın kurallardan birini atlama olur mu "bir gazeteci hiç bir zaman haber kaynağını ve habere ulaşma yolunu açıklamaz açığa vurmaz" :) üstelik bir internet sitesinde asla!

Haber kaynağı derken? Kaynak mı sordum farkında olmadan? Çok alakasız..

Uzgunum ama gazetecilik nesli tukenen bir meslek. Tv de muhabir olanlara da imrenme. Cogu kanal ya iktidarin ya da karsitinin yalakaligini yapiyor. Senin asik oldugun gazetecilik simdi ki gazetecilik ile bir degil maalesef ki. Hic bir yerde tarafsizlik kalmadi. Saglik sektorune yonelebilirsin. Hic ölmeyecek bir sektor. Ornegin ben saglik kurumlari isletmeciligi okuyorum. Gayet memnunum. Hastane de aklina gelebilecek butun bolumlerde yukselebilirsin. Belli ki calismayi seven birisin. Gazetecilikte kendini heba edecegine saglam bir meslek secmeni tavsiye ediyorum. Gazetecilik tabiki de cok guzel bir meslek. Babam da gazetecilikten emekli. Cokta severek yapardi. Ama devir gercek gazetecilik devri degil, ama olmasini cok isterdim..

Nasil ogretmen olunur sorusu da ne yazik ki anfilerde siralarda oturularak ogrenilmiyor yasayarak ogreniliyor.Formasyon sadece teorisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…