- Konu Sahibi cillibombom
-
canım öyle bi şey ki çaycılıktan sunuculuğa yükselen var elektrik mühendisi iken yönetmen olan var biraz ünlü kişilerin geçmişlerini araştırırsan dudağın uçuklar. evet eğitim önemli haklısın ama radyo - tv için ben başka bir bölüm okumak istiyorum edebiyat, sosyoloji gibi.
lise mezunlar gerçekten 85 bile atanabiliyor mu ? bak bu iyiymiş. açıköğretimi kesin yazılcam. sosyoloji veya edebiyat düşünüyorum bende evet radyo tv çıkışlı olduğum için devlette özellikle istihdam olmadığını biliyorum canım teşekkürler
Edebiyat ve sosyoloji okuyup formasyon mu almayı düşünüyorsun ?
Edebiyat mezunuyum ben de bu arada.Guzeldir bolum tavsiye ederim.Sosyolojiyi ele
85 zor bir puan değil , kitap yüzü açmadan 70 almıştım 2 sene önce, sıkı bir çalışma ile 85 yapabilirm, çok yardımcı oldun hem de sağ ol.
Ben de gazeteciyim ve web editörü alırken bile aldığı eğitime dikkat ediyoruz. Lise mezunu olup milletvekilleri peşinde koşmak (ki bunun için meclis muhabiri olmanız gerekir) her gün bir başarıya koşmak falan çok ironik geldi bana.
Bilgisayar çıkışlıyım kpss den 85 aldım malesef atanmadım :) Yani en az kesinlikle 90 almasın ki atanasın.
Açık öğretim için sosyal hizmetler bölümü için geleceğin mesleği falan diyorlardı onu bir araştır istersen ama okul öncesi öğretmenliği var diyen olmuş kapandı artık okul öncesi öğretmenliği.
Inan lise duzeyinde 90 bile zor degil.Matematikten korkmana bile.gerek yok hatta 15in ustune rahat cikarsin bir sene rahat calismayla 85 ustu rahat alinir.Zor filan deyip inancini kiranlara da aldanma.
radyo - tv okuma evet spikerlik kursuna git hatta önce diksiyon al sonra spikerliğe git 4 4 lük sunucu olursun eğer bütçen uygunsa başkent akademiye gidebilirsin iyi bir eğitim ve iş olanağı sağlar. teşekkür ederim
Evet canım ...........
kimseye kendimi kanıtlamak zorunda değilim ama isterseniz yazdığım ve yayınlanan haberlerimi gönderebilirim.
Kanıtlamak değil de mecliste hiç 20'li yaşlarda bir hatun gazeteci yok ona takıldım ben. Yoktu yani uzun zamandır.
milletvekilleri ile görüşmek için sadece mecliste olmak gerekmiyor
Öğretmenlik, gazetecilikten çok farklı bir meslek bence.
Gazetecilik dediğin gibi, radyo televizyon okumadan da yapılabilir.
Ama ben bölüm okuyup da formasyon alınması olayını çok yanlış buluyorum.
Bölüm okursan çocuklara onda birini bile anlatmayacağın bilgilerle dolu olursun. Ama nasıl öğretmen olunur konusunda eksik kalırsın canım.
O yüzden biraz kendini zorlayarak eğitim fakültesi hedeflemeni tavsiye ediyorum ben. Dört sene boyunca öğretmen olma bilinciyle, doğru düzgün ' detaylı ' eğitim dersleriyle, tam bir öğretmen olursun. Biraz daha üstüne düşmen gerekir belki ama değer bence canım.
Bu durumda meclis muhabirleri boşuna orada :) Neyse siz görüşün vekillerinizle, bakanlarınızla sonra başarıdan başarıya koşarsınız.
canım madem gazetecisin altın kurallardan birini atlama olur mu "bir gazeteci hiç bir zaman haber kaynağını ve habere ulaşma yolunu açıklamaz açığa vurmaz" :) üstelik bir internet sitesinde asla!
Merhaba hanımlar. Ben Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum ve 20 yaşındayım. Kısa bir zaman sonra da çok şükür düğünüm var. Evliliği kendim istedim ve çok şükür şu an için pişman değilim. En büyük destekçim eşim her konuda maddi manevi.
Benim güzel giden bir iş hayatım vardı, maaşım düzenli yatıyodu, sigortam yatırılıyodu, çalışma saatlerim uygundu, bazen yoğun oluyodu ama aşık olduğum işi yapıyodum. /gazetecilik// Şubat ayında çalıştığım yer kapatıldı. Bir çok yere iş görüşmesine gittim ama ya gittiğim yerler iş yerine benzemiyordu, ya çalışanlar maaş ödemiyor diye yakınıyordu ve düzenli iş hayatıma geri dönemedim. Aylardır boştayım. Ve sanırım bunalımdayım. TV de muhabir gördüğümde bile içim gidiyor, evlat acısı gibi. Haber yazdığım, milletvekillerine ulaşmak için göbek çatlattığım günleri özlüyorum. Ben bu işsiz kaldığım sürede eğitimin önemini anladım. Gerçi iletişim mezunlarının çoğu da benim durumumdaymış sektörden dolayı ama olsun. Eğitim şart!
Önümde daha uzun bir yol var. Ben hissediyorum miskinliğe alıştım. Bundan kurtulmak istiyorum. Bana yardım eder misiniz? Açıköğretim Fakültesi'nde bir bölüme yazılmak istiyorum bazı bölümlere formasyon verilmeye de başladı. Hangi bölümü tercih etmeliyim? Bu süre zarfında kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım? Evleniyorum evin geçimini kocamın omzuna yüklemek istemiyorum nasıl geçime katkıda bulunmalıyım. aşık olduğum işte iş bulamayacağım sanırım umudum tükendi her gittiğim iş görüşmesinde moralim bozuluyor.
Lütfen bana yardım edin, başarılı bir iş hayatım olsun istiyorum. Her gün yeni bir başarıya imza attığım günleri özlüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?