Eğitim, Kariyer, Evlilik

İçinde öğretme aşkı olan insanların bölüm değil 'eğitim fakültesi' okuması taraftarıyım :) Madem ki amaç öğretmenlik ne diye bölüm okur ki insan ?
Önemli olan içten gelen istekse, üniversite okumadan kendilerini geliştirip öğretmen olsun insanlar. Eğitim fakültesi okuyan herkes süper öğretmen olur da demiyorum. O dört seneyi boş geçiren çok öğretmen ya da adayı dolu, o konuda bir lafım yok.
Ben sadece öğretmen olmak isteyen isteyen insanın izlemesi gereken yolun bölümden değil eğitim fakültesinden geçtiğini söylüyorum :)

sağlık sektörünü hiç bilmiyorum biraz anlatabilir misiniz

sorunu okuduğunda "gazetecilik" mesleğine aşık ve ilerlemek isteyen biri olarak algılamıştım ama sosyoloji edebiyat okuyup formasyon alıp öğretmen olmak nereden çıktı onu anlayamadım..

20 yaşında hedefi olan biri iletişim fakültesine neden gitmeyi hedeflemez ki.. hem okuyan hem çalışan hem evli insanlar var gayet başarılı..

Nasil ogretmen olunur sorusu da ne yazik ki anfilerde siralarda oturularak ogrenilmiyor yasayarak ogreniliyor.Formasyon sadece teorisi.

Evet siz formasyonda teorisini öğreniyorsunuz. O yüzden desteklemiyorum .
Biz ise her dersimizde pratik yaparak yetişiyoruz.

Konuyu da dağıtmak istemiyorum. Arkadaşa öğretmen olmanın yolunun bölüm olmadığını söyledim sadece.

Puani yetmeyebilir veya sozel okuma ezik diye ea okumus biri tercih edebilir ki o da sadece bolum ne yazik ki.Sirf egitim fakultesine puan yetmiyor diye ikinci bir secenegi varken niye vazgecsin ki? Herkes istee usulune gore okumayi.Fen edebiyatli da ister ki formasyon cilesi cekmesin mis gibi gitsin egitime :) Ben ea cikisliydim.Sadece bolum tercih edebildim.Sozelde 10bine girmistim.Sozel cikisli olsaydim ilk uc bine rahat girerdim :) Oyle boyle cok sukur bugun itibariyle de bitti formasyonum darisi diger feflilere :)

'Puanı yetmesin, doğru düzgün öğretmenlik eğitimi görmesin ama öğretmen olsun' mantığınızı destekleyemiyorum kusura bakmayın :)

Kimse anasinin karnindan ogretmen olarak dogmuyor.Pratik konusunda haklisiniz sadece bir aylik staj goruyoruz o kadar o konuda eksiyiz :/ Ama ogrenciyken dersane deneyimi yasamak iyi oluyor en azindan sinif ortaminda tecrube kazaniyorsun.

Kimse anasinin karnindan ogretmen olarak dogmuyor.Pratik konusunda haklisiniz sadece bir aylik staj goruyoruz o kadar o konuda eksiyiz :/ Ama ogrenciyken dersane deneyimi yasamak iyi oluyor en azindan sinif ortaminda tecrube kazaniyorsun.

öğretmenmisiniz? bende üniversiteden yeni mezun oldum akademik kariyer düşünüyorum yalnız toplum karşısında veya yeni briine karşı konuşurken çok kızarıyorum bunu atlatmanın bir yolu varmı ders anlatırken napıcam ben:26:

Yani bence de olanagi varsa bolum yerine ogretmenligini okusan.Ama aciktan okuycaksa tek secenek bolum ne yazik ki.

evet keşke herkes istediği becerisi kabiliyeti olan bölümü okuma şansına sahip olsa ve öğretmen olmak isteyenler "eğitim fakültesi"ne gitse.. akademik kariyer şansı yolu açık olsa ve fen-edebiyat mezunları da bilimsel alanda ilerleyebilse..
ben 7 yaşımdan beri öğretmen olacağım dedim.. öğretmen lisesine gitmek istedim "uzak" dediler.. eğitim fakültesine gitmek istedim "bu puanla öğretmen mi olacaksın" dediler.. hep engellendim.. iyiki formasyonumu aldım ve öğretmen olabildim.. 8 yıldır mesleğimi severek başarılı şekilde yürütüyorum.. eğitim bilimlerinde yüksek lisans yaptım.. bilimsel hazırlık dahi okudum.. eğitim fakültelilerden değil ders eksiğim fazlam oldu son durumda:)))
bazen hayat istediğiniz noktaya giderken yolu uzattırıyor maalesef:)

Yani bence de olanagi varsa bolum yerine ogretmenligini okusan.Ama aciktan okuycaksa tek secenek bolum ne yazik ki.

Formasyonu onaylamamak dışında elimden bir şey gelmiyor. En azından sizin kadar istekli olur formasyon alan herkes diye umut edebilirim :) Sırf işsiz kalmamak adına formasyon alanlar o kadar çok ki...

Siz ne mezunusunuz? :) Ben de liseden mezun oldugumda cok utangactim.Ama dedim ki bu boyle gitmez.Universiteye basladigimda konuskan olucam rahatlikla kendimi ifade edebilicem.Yavas yavas yendim sonra.Arkadaslarim sayesinde de oldu biraz da onlar acti beni.Topluluk karsisinda konuscagim zaman kalbim hizlanirdi sanki donup kaliyomusum gibi.Sonra icimden sakin ol onlar seni yargilayacak kimseler degil sonucta senin gibi biri derin nefes al ve gulumse simdi de basla diye telkin ediyordum kendimi. :)

Tam da bunu anlatmaya calisiyordum anlattiklarima somut orneksiniz :)

Formasyonu onaylamamak dışında elimden bir şey gelmiyor. En azından sizin kadar istekli olur formasyon alan herkes diye umut edebilirim :) Sırf işsiz kalmamak adına formasyon alanlar o kadar çok ki...

Ogretmenlik kutsal bir meslek daha ogrenciyle iletisim kuramayan insanlarin,sirf cebi para gorsun diye bu meslegi yapmaya calisanlara ben de karsiyim.Mumkunse alamasinlar zaten.

sağlık sektörünü hiç bilmiyorum biraz anlatabilir misiniz

Eger hemsirelik vs yapabilecekseniz bir bayan icin ideal bir meslek. Sadece hemsire olarak dusunmemek lazim; agiz ve dis sagligi, tibbi rehabilitasyon, radyoloji.. Eger yok idari bolumde olmak isterim derseniz tm bolumunden bir suru bolumle karilasabilirsiniz. Bir hastanede veya saglik kurulusunda hasta danismanligindan kalite bolumune, tibbi dokumantasyonda radyolojiye, uluslararasi, hakla iliskiler vs vs akliniza gelecek bir suru bolum. Bildigimiz gibi hastaneler 7 24 acik is saatleri uzun bunlari simdiden dusunmek lazim. Daha kapsamli bir arastirma ile ozellille osym nin yayimladigi okul ve bolumlerde daha cok bilgiye ulasabiliriz.

neden iletişim fakültesinde okumuyorsunuz? sosyoloji, öğretmenlik falan çok alakasız sevdiğiniz meslekle. iletişim fakültesi okuyun, sevdiğiniz mesleği yapın... sonra pişman olmayın....

iktisat mezunuyum hoca olmak istiyorum ama tek çekingem bu maalesef

Universitenide okursun calisirsinda evlenirsin hatta cocukda yaparsin ama cok yorulursun ve yipranirsin. Ben suan 6 ay icinde tezini verecek cocuklu bir bayan olarak isyanlardayim. Bir yerden basla ins yaparsin ama bu yorgunlugu goze alman lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…