tam beni anlatmişsin bende çok çektim. eşim işsiz olduğu günlerde.slm hanımlar... ben kamuda memurum her şeyden önce Allah ın aciz bir kuluyum.. eşim esnaf yani çok ilerlemedi, ticaretten anlayan falan biri değil kendi yağında kavruluyor ortalama asgari ücret kazanıyor ve sigortasını yatıramıyor evin giderlerine daha çok katkı sunmak adına..
Gel gelelim ailem bu evliliği istemedi bir oğlum var bu arada hala aralarında kalmaktan sürünüyorum..Hiç anlaşamadılar, birbirlerine her söyledikleri her yaptıkları battı ve arada ben kaldım bu benim kocamla ilişkimi de aile tarafıyla ilişkimi de çok yıprattı, yeni yeni eşimle biraz düzeldi.. Eşime laf söyletmedim iyi kazanıyor, bize yetiyor kimseye muhtaç değiliz desem de ailem bu durumu bir türlü kabullenemedi.. Ev aldık kredi ile.. ablam Bi sohbet esnasında sen kocanı besliyorsun, sen ona ev aldın bu şekil çirkin tabirler kullandı ilişiğimi kestim Keza Annem ablamdan beterdir... Ben borcum var desem tabi olur her şeyi sen karşılarsan diyor, ben çok iyi durumdayım desem beklenti içine giriyor..Şu an ailemle görüşmüyorum ama eksiklerini çok hissediyorum ailem varken yokluk çekiyorum...
Arkadaş olsa görüşmezsin.. Arkadaşlardan da eş durumundan neden tayin istemediğim falan soruluyor yani zaman zaman psikolojik baskıya maruz kalıyorum..Yani herkes bu kadar iyiyse bu konulardaki bu psikolojik baskıyı yapan kim.. İnsanlar rahat bıraksınlar kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın..Hadi arkadaş olsa görüşmezsin, aile içinde keza aynı kararı aldım ama içim acıyor.. 5 yıldır evliyim bitmedi bu söylenmeler, bitmiyor... Ne zaman bitecek peki..
işte görmeyecek Bi durum yoktu ailem bu tavırlarını hiçbir zaman gizlemediler... Alanen açık açık her şeyi hissettirdiler....ee ailem eşimi aşağılayınca eşim de aileme bilendi...yani Bi yandan aileme Bi yandan eşime laf söyletmemeye çalıştım bazen başaramadım, bazen yoruldum, bazen senin ailen böyle bazen senin kocan böyle laflarını kaldıramadım ve yıprandım, yıprandık ilişki anlamında, aile bağları anlamındapsıkolojık baskı durumuna nasıl gelıyor sohbet ben onu anlamadım
esım eskıden bır yerde calısıyordu kendı ısını kurmak ıcın ısten cıktı sermaye tamamla ıs işte kur ıslerı oturt dıyene kadar 1 senesı ac olmak uzere 2 sene cok cıddı sıkıntı cektık ama oyle boyle sıkıntı degıl
hıc kımse bılmez
ne aılem ne aılesı ne arkadası hıc kımse bılmez
bır ıkı kere babası bır yere gırıp calıssan mı cocugunda var dedı esıme , esım ben ne yapacagımı ıyı bılırım herkes kendı ısını bılır sız bana ınanın destekleyın yeterlı dedı
abısı bıraz canını sıktı yapamazsın edemezsın dıye onunda genel halı tavrı oyledır hayatla kavgalı o ne dense herseye bır kulp hep kotu tarafından gorur falan ... aslında kendısının hayalı olan bır ısı yaptı ısım bırazda sebep o :)
yanı bız hıc psıkolojık baskıya maruz kaldık neden boyleler atsan atılmaz satsan satılmaz demedık , ınsanlar konusur, yakın oldugunuz kısıler kendınde bu hakkı da verır ama hıc bır zaman sohbet tabı borcun olur kocanı sen gecındırıyorsuna donerse o baska bırsey ona sız ızın verıyorsunuz bunu dıyebılmesı ıcın bır kısının ya gercekten terbıyesız yuzsuz olması gerek ya da aranızdakı o sınırı asmıs olmanız gerek
umursamayın yanı neden umursuyorsunuz bende onu anlamıyorum mesela, bu sadece ıs konusu degıl kı her konuda boyle ne zaman evleneceksın cocuk ne zaman ıkıncıyı ne zaman yapacaksın cınsıyetı bu mu maas arttı mı ev sızın mı ıkıncı araba var mı gıbı herkes herseyı sacma sapan konusur
sız guclu olacaksınız aman bırı bırsey dedı dıye uzulecek el ayak tıtreyecek depresyona gırecek bırsey yok asla
mesela aılenızle esınız arasında kalmıssınız esınızle ılıskınıze yansımıs
neden ?
esınızle bırlıkte aılenıze gıtmek zorunda degıldınız madem her sozu batıyor aılenıze nıye adamı da goturdunuz kendınız 2 saatlıgıne ugrar gelırdınız her zaman gorusmezdınız
hanı gelın kaynana sorunları oluyor aradakı dengeyı koca kuramadıgından dıyoruz ya aynı o mesele o dengeyı kurabılırsınız aslında
yanı hersey sızde bıtıyor kımse yumusak karnınızı gormezse ordan vuramaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?