Ego konusu ile deşilen derdim

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
slm hanımlar... ben kamuda memurum her şeyden önce Allah ın aciz bir kuluyum.. eşim esnaf yani çok ilerlemedi, ticaretten anlayan falan biri değil kendi yağında kavruluyor ortalama asgari ücret kazanıyor ve sigortasını yatıramıyor evin giderlerine daha çok katkı sunmak adına..
Gel gelelim ailem bu evliliği istemedi bir oğlum var bu arada hala aralarında kalmaktan sürünüyorum..Hiç anlaşamadılar, birbirlerine her söyledikleri her yaptıkları battı ve arada ben kaldım bu benim kocamla ilişkimi de aile tarafıyla ilişkimi de çok yıprattı, yeni yeni eşimle biraz düzeldi.. Eşime laf söyletmedim iyi kazanıyor, bize yetiyor kimseye muhtaç değiliz desem de ailem bu durumu bir türlü kabullenemedi.. Ev aldık kredi ile.. ablam Bi sohbet esnasında sen kocanı besliyorsun, sen ona ev aldın bu şekil çirkin tabirler kullandı ilişiğimi kestim Keza Annem ablamdan beterdir... Ben borcum var desem tabi olur her şeyi sen karşılarsan diyor, ben çok iyi durumdayım desem beklenti içine giriyor..Şu an ailemle görüşmüyorum ama eksiklerini çok hissediyorum ailem varken yokluk çekiyorum...
Arkadaş olsa görüşmezsin.. Arkadaşlardan da eş durumundan neden tayin istemediğim falan soruluyor yani zaman zaman psikolojik baskıya maruz kalıyorum..Yani herkes bu kadar iyiyse bu konulardaki bu psikolojik baskıyı yapan kim.. İnsanlar rahat bıraksınlar kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın..Hadi arkadaş olsa görüşmezsin, aile içinde keza aynı kararı aldım ama içim acıyor.. 5 yıldır evliyim bitmedi bu söylenmeler, bitmiyor... Ne zaman bitecek peki..

tam beni anlatmişsin bende çok çektim. eşim işsiz olduğu günlerde.
yinede ailem dedim görüşmeyi kesmedim.

Aileniz ne bekliyordu? Prens edward mı?
Siz mutluysanız, eşinizle birbirinize destek ve huzur sağlıyorsanız kimseyi duymayın.
Hayat müşterek derken, ev işlerinden bahsetmiyor insanlar. Gün olur ben çalışır evi çeviririm, gün olur karşımdaki. Sizin eşiniz evde yayılıp oturmuyor ki, çalışıyor adam. Şu bdv konularında ne kendini padişah sanan odunlar okuduk. Boşverin.
Eğer gerçekten bir sıkıntınız sorununuz yoksa, ailenizin söylemlerinin önünü net şekilde kesin. Küsmeye gerek yok.
Ancak sıkıntı olduğunu bilip de kuyruğu dik tutmak için çırpınıyorsanız, sonunda zararlı çıkarsınız.

Herkes bu kadar iyi diyen kim ya? İnsanların çoğu mutsuz ve tatminsiz yaşıyor, kendi hayatlarına odaklanmamak için böyle başkalarının hayatlarına musallat oluyorlar. Sizin durum da bu. Yoksa kocanız çok zengin de olsa, on tane eviniz de olsa onlara bir katkısı yok. Peki o zaman niye konuşuyorlar? Öyle tatmin oluyorlar, çünkü kötüler. Verin ağızlarının payını, geçin.

Borcun var desen sen hakkettin, param var desen beni de gör diyen aile çok mu elzem hakkaten?
Adam olsalar sizin mutluluğunuzu düşünür, artık evlendi bitti, kocasına karşı fişeklemeyelim bu kızı derler.

Bence bu biraz da sizin duruşunuzla alakalı.

Benim eşimin de işsiz kaldığı, iş bulamadığı dönemler oldu. Hiçkimseden bununla ilgili bir ima dahi duymadım çünkü herkes bilir ki bana o şekilde konuşacak olanı lafımla gömerim oturduğu koltuğa.

Ev benim, evlilik benim, huzur benim, huzursuzluk benim, para benim, parasızlık benim.

Sanırım siz daha önce de konu açmıştınız eşiniz sigorta yatırmadığı için tayin olamamanızla ilgili. Bence asıl sorun sigorta sizde.

Ticaret herkesin harcı değil, yapamadığını kabul edip asgari ücretle bir işe girse, en azından sigortası yatar.

anladığım kadarıyla eşiniz elinden geleni yapıyor. önemli olan asıl bu bence. yani herkes çok kazanacak diye bir kural yok malesef.
eşinize neden karşıydı aileniz ? işi nedeniyle mi ?

Tek kelime bence ya cahillik belki cahillik de uygun değil kafa yapısı farklılığı...
Yabancıyı beslemiyorsunuz besliyorsanız da çocugunuzun babasını besliyorsunuz...

Ben bir şey diyeyim mi umarım hiç olmaz da boşansanız falan aile bu ailede bizi besle der...
Der yani bu mantalite de olan insanlar...
Belki evlerine bile sığamazsınız...

Abla bile olsa uslubunun haddini bilecek siz evlenmişsiniz bitti artık herkese b.k yemek düşer...
Laf söylemek değil...

Ama siz çalışmasaydınız sorun yoktu dimi erkek besleyebilir kadın besleyemez...
En azından eve para getiriyormuş...

psıkolojık baskı durumuna nasıl gelıyor sohbet ben onu anlamadım
esım eskıden bır yerde calısıyordu kendı ısını kurmak ıcın ısten cıktı sermaye tamamla ıs yerı kur ıslerı oturt dıyene kadar 1 senesı ac olmak uzere 2 sene cok cıddı sıkıntı cektık ama oyle boyle sıkıntı degıl
hıc kımse bılmez
ne aılem ne aılesı ne arkadası hıc kımse bılmez
bır ıkı kere babası bır yere gırıp calıssan mı cocugunda var dedı esıme , esım ben ne yapacagımı ıyı bılırım herkes kendı ısını bılır sız bana ınanın destekleyın yeterlı dedı
abısı bıraz canını sıktı yapamazsın edemezsın dıye onunda genel halı tavrı oyledır hayatla kavgalı o ne dense herseye bır kulp hep kotu tarafından gorur falan ... aslında kendısının hayalı olan bır ısı yaptı ısım bırazda sebep o :)

yanı bız hıc psıkolojık baskıya maruz kaldık neden boyleler atsan atılmaz satsan satılmaz demedık , ınsanlar konusur, yakın oldugunuz kısıler kendınde bu hakkı da verır ama hıc bır zaman sohbet tabı borcun olur kocanı sen gecındırıyorsuna donerse o baska bırsey ona sız ızın verıyorsunuz bunu dıyebılmesı ıcın bır kısının ya gercekten terbıyesız yuzsuz olması gerek ya da aranızdakı o sınırı asmıs olmanız gerek

umursamayın yanı neden umursuyorsunuz bende onu anlamıyorum mesela, bu sadece ıs konusu degıl kı her konuda boyle ne zaman evleneceksın cocuk ne zaman ıkıncıyı ne zaman yapacaksın cınsıyetı bu mu maas arttı mı ev sızın mı ıkıncı araba var mı gıbı herkes herseyı sacma sapan konusur

sız guclu olacaksınız aman bırı bırsey dedı dıye uzulecek el ayak tıtreyecek depresyona gırecek bırsey yok asla
mesela aılenızle esınız arasında kalmıssınız esınızle ılıskınıze yansımıs
neden ?
esınızle bırlıkte aılenıze gıtmek zorunda degıldınız madem her sozu batıyor aılenıze nıye adamı da goturdunuz kendınız 2 saatlıgıne ugrar gelırdınız her zaman gorusmezdınız
hanı gelın kaynana sorunları oluyor aradakı dengeyı koca kuramadıgından dıyoruz ya aynı o mesele o dengeyı kurabılırsınız aslında

yanı hersey sızde bıtıyor kımse yumusak karnınızı gormezse ordan vuramaz :)

işte görmeyecek Bi durum yoktu ailem bu tavırlarını hiçbir zaman gizlemediler... Alanen açık açık her şeyi hissettirdiler....ee ailem eşimi aşağılayınca eşim de aileme bilendi...yani Bi yandan aileme Bi yandan eşime laf söyletmemeye çalıştım bazen başaramadım, bazen yoruldum, bazen senin ailen böyle bazen senin kocan böyle laflarını kaldıramadım ve yıprandım, yıprandık ilişki anlamında, aile bağları anlamında

Benim ailem eşim hakkında böyle konuşacak. Düşündüm. Kimin tarafında olurum diye filan. Öyle birşeyi söylemeye bir tarafları yemeyeceği için değil (-ki yemez kimsenin haddi değil ) onu yapacak kadar kötü bir ailem olmadığı için böyle bir duruma düşmezdim herhalde.Benim ailem hala bir sıkıntımız durumunda bir eksiğiniz var mı diye rencide etmeden tamamlamaya çalışır.
Demem o ki ailenizin sizden beklentisi nirvana yani anladığım kadarıyla siz sömürülmesi gereken evlat olduğunuz ve eşinizden dolayı kendi kendinizi yetebildiğiniz için bu haldesiniz.
Psikolojik baskı filan hissetmenize hiç gerek yok bence böyle bir ailenin dediklerini ben bi taraflarımla dinlerdim. Eşiniz çalışmayıp yatıyor olsa hadi bir nebze ama o zaman bile kimsenin yargılamaya hakkı olmaz sizden başka.
Bence fazla önemsiz kişileri çok önemsiyorsunuz. Aileniz aile olmuyor size.

sizi hatırlıyorum. öğretmen olan eşi de öğretmen olup atanamayan esnaflık yapan arkadaşsınız. şöyle diyelim. ailenin görüşü ister istemez etkiler insanı. bu büyük bir sınav bence sizin için. ya iyice soğuyup eşinizden boşanacaksınız. ya da ailenize yeri geldi mi lafı gediğine koyup eşinizi savunacaksınız. ben ikinciyi yapardım. eşimi severim. ailemi de severim. ama ailem eşimi ezerse eşimi, eşim ailemi ezerse ailemi savunurum. etkileniyorsanız ailenizden ve içinizde sizin de sevgi bitmeye başladıysa yapacak birşey yok. demekki o kadar sevmediniz eşinizi, yada sizin için aşktan daha önemli şeyler var. burda doğrusu şu olacak diye bir durum yok. tamamen beklentiler ve karakter yapınız ile alakalı. hayır olsun sizin için.

bir de şöyle bak. eşin bir anda bir iş kursa ve zengin olsa, holdingi falan olsa, eşini sevmeyen ailen bi anda eşini sevecek mi? o zaman ben ailemde sorun ararım. nasıl insanlar bunlar ki para olunca sevgileri artıyor. ama yok yine de sevmezler diyorsan o zaman orda paradan başka sorunlar da var demektir.

Sizin eşiniz hangi ayakkabıya giymenize karışarak olay çıkarmıştı değil mi öyle hatırlıyorum ama nickiniz farklıydı

Tayin istiyorsanız ve sigorta ödenmesi lazımsa neden onu ödemek yerine ev aldınız

Yani ben mevcut evini bile satarım bu ise amacım

Bence iki kişi çalışıyorsunuz eviniz olsun şununuz olsun bununuz olsun moduna fazla girmişsiniz

Çevreyi duymayın kime ne deyin geçin

Bir de eşine ev alıyorsun vs çok ileri sözler yani siz oevde yaşamıyor musunuz sankü yedi kat ele aldınız

Kızını okut memur olsun gitsin sigortasını bile ödeyemeyen biriyle evlensin hiç bir aile istemez bence evi ödüyorsun ayrılma durumu olsa kanunen yarısı onun yaşlanınca da senin emekli maaşınla geçinmek zorunda kalacaksınız sigortalı bir işe girsin bari

Ev sizin, evlilik sizin.
Ailenizden, ablanizdan para filan da istemiyorsunuz, muhtac degilsiniz.
Neden karisiyorlar ki.
Aç degilsiniz, açikta degilsiniz.
Bosansaniz mutlu olacaklar mi, cok merak ediyorum.

Sizi cok iyi anliyorum, uzuluyorsunuz, boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…