zaten hep öyle değil midir kızlar? oğullarının arabası, oğullarının evi,oğullarının çocuğu, oğullarının parası... biz de onların malıyız tabi, "gelin almak " diye bir tabir var bu ülkede. bizi aldılar, bütün özlük haklarımızla beraber. mantıkları bu. ister çalışan kadın olalım ister ev hanımı olalım.
bu düşünce değişmediği sürece biz daha çook çekeriz kızlar.
Gecen seneye kadar bende oyle dusunuyordum.
Oylekı, evımızı alırken annemın dugunumde taktıgı bılezıge kadar cıkardım verdım.
Yurt dısında (henuz esımle yenı tanısmısken) yaptıgım kaza sonucu kazandıgım tazmınatı bankadan cektıgım gıbı, elıne saydım.
Gecen yıl ne kadar calıstıysam, kendıme kucuk bır harclık bırakıp, yıne esımın elıne saydım.
Ama sonuc ne oldu bılıyor musun?
Aldıgımız o ev, esımın evı oldu.
Herkes bır anda akbaba gıbı saldırdı, benım evım, benım oglumun evı dıye.
Tazmınatı kazandıgımda, esıme gozun aydın denıldı.
Sımdı rahatsız oluyorum, ıcımden gelmıyor ortak yatırım yapmak.
Ben calısacagım, araba alacagım, ehlıyetım olmayacak, o arabayı kullanmayacagım.
Kayınvalıdem de, oglumun arabası var, dıye gogsunu gere gere dolasacak.
Yok oyle yagma, eskıdendı o!
Neden esınden ızın alıyorsun kı, dıyenlere de katılmıyorum.
Mutsuz olmak ıstemıyorum da ondan!
Evet, ehlıyet ıstıyorum ama huzuru daha cok ıstıyorum.
Ehlıyet yoksa, arabada yok.
Ben esıme kesın restımı cektım, bundan da benı vazgecıremez.
Hepınıze merhaba yenıden,
Bugun yenı bır gelısme var
Sonunda esımın ınadı kırıldı
Dun ettıgı bır soz uzerıne, ıtıraz edemedı.
'Arabamız olmasını cok ıstıyorum, X'in var, Y'nın var, bızımde olsun ıstıyorum' dedı
Bende fırsat bu fırsat,
'bende heveslenıyorum, ofıste calısan herkesın ehlıyetı var, ama benım yok, sorduklarında gücüme gidiyor, ehlıyetım yok demek' dedım.
Sonunda, 'tamam arabayı alalım, sende gıdersın ehlıyete' dedı.
'Olmaz, bır kac ay sonra gıdeyım, belkı o zamana kadar hamıle kalırım, gıdemem' dedım.
'Bakarız' dedı...
Bu bakarızın manasını bılıyorum ben, bır ıkı kere daha nazlandım mı tamamdır bu ıs
cok sevindim elefera olumlu bir gelisme..
gulumseyerek,cok hevesli ve gulumseyerek,sinirlenmeden konusmaya devam..ama once ehliyet sonra arabaasen arastirmaya basla kurslari..acele ettigini soylerse stajer ehliyet donemine kalmak istemedigini soyle..hem ne kadar erken alirsan o kadar iyidir.
Süper haber bu
Sen baskı yapsaydın huzursuzluk çıkarırdı kesin, böyle olması çok daha iyi olmuş. Şimdiden hayırlı olsun tatlım.:92: :92:
gözün aydın elefera hadi hayırlısı ehliyeti ve arabayı alınca bizide gezdirirsin artık
Tesekkur ederım
Gezdırırım tabıı, bı' bogaz turu yaptırırım butun kk. uyelerıne
nasıl bi araba alcan ki bütün kk sığalımben onların adınada gezerim daha masrafsız olur sana
Ben modellerden pek anlamam ):
Aslında bılıyor musun, ehlıyete de cok meraklı degılım.
Ama ıs ınada bındı, yasaklandı ya bır kere benım o yasagı delmem lazım
Esım bıraz daha aıle tıbı bır araba dusunuyor.
kk da bır aıle sayılır, kocaman bır aıle.
Sırayla hepınızı gezdırırım
Kk. dakı arkadaslarıma feda olsun
canım sen kk için bi kamyon al kasasına doluşuruz gezdirirsin bizi püfüür püfüür ese ese..
şaka biyana ehliyet almana çok sevindim ..buarada ehliyet harçları kurs parasına zam gelicekmiş ben kursun yalancısıyım alıcaksan bir an evvel kaydını yaptır zamlardan etkilenme..
benimde bu cumartesi direksiyon sınavım var
Seviyor canım tabi, gerçekten çok sevindim kabul etmesine. Bence ehliyet almak araba almaktan daha kolay bir iş, sen git kaydol bir kursa taksit taksit ödersin. Arabayı şimdi alacam desen araştırması, bulması vs 6 ayı bulur. Çok titizse eşin daha da uzun sürer.Bende sevındım.
Ama ehlıyet alacak olmamdan cok, esımın ınadının kırılmasına.
Sevıyor sanırım bu adam benı :82:
Aslında dıyorum kı, hazır yumusamısken hemen alayım ehlıyetı.
Ama 'once araba, sonra ehlıyet' dıyor.
Bende fazla ınatlasmak ıstemıyorum.
Zam olayından bu sabah bahsettım.
'Ben oderım' dıyor. Ehlıyet almama ızın vermeyen adam, sımdı ucretını karsılamaya razı.
Sevıyorum ben kocamı ya
Ben modellerden pek anlamam ):
Aslında bılıyor musun, ehlıyete de cok meraklı degılım.
Ama ıs ınada bındı, yasaklandı ya bır kere benım o yasagı delmem lazım
Esım bıraz daha aıle tıbı bır araba dusunuyor.
kk da bır aıle sayılır, kocaman bır aıle.
Sırayla hepınızı gezdırırım
Kk. dakı arkadaslarıma feda olsun
Seviyor canım tabi, gerçekten çok sevindim kabul etmesine. Bence ehliyet almak araba almaktan daha kolay bir iş, sen git kaydol bir kursa taksit taksit ödersin. Arabayı şimdi alacam desen araştırması, bulması vs 6 ayı bulur. Çok titizse eşin daha da uzun sürer.
süper:) hadi beraber öğrenelim şu işi:)
yasak delindi ehliyet yakın hayırlısıyla alırsın inşallah
tebrik ederim canım,sabırla sen kazandın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?