Bu kadar sorun yasayacaklarini dusunmuyorlardir, cunki tr deyken burdaki yasam o kadar gulluk gulistanlik gosteriliyor ki, ve insanlar gercek yuzlerini iclerine girince gosteriyorlar,
kopruyu gecene kadar meselesi...
Bazilari burayi hicbirsey sanmiyor, evlendim yeni bir hayat dusuncesiyle yola cikiyorlar,
alamanya topraklarina ayak basinca gercekle ve aciyla yuzlesiyorlar...
Oysa Alamanyada yasayan bu sorunlari birebir goruyordur biliyordur, etrafindan cevresinden tr'den evlenip adamla beraber o kadar sorun yasayacagina bulundugun ulkeden evlensene e be adam, olur mulmaz: olmaz neden alamanyadan evlenirse bide kaynana kayinbaba sorunu yasayacak, kendi tabirleriyle herseylerine musallat olup karisacaklardir, ondan tr tercih ediliyor :smiley-cool:
Tabii ki herkes icin konusmuyorum istisnalar vardir ve buda bildiginiz uzre kaideyi asla bozmaz :)
Ayrica kadini erkegi yok bu isin damadi ele alalim kizin ana babasi buyuk olcude karisir, adam nereye dustuk yahu diye dumur olur, dusun dusun b..ktur isin icinden cikamaz,
icine kapanmalar, bunalimlar ardi sira gelir... Simdi bu gercekleri kimse goz ardi etmesin, alamanyayi laylaylom gosterip gercekleri gizlemesinler nihayetinde kendileride gereginden fazla gercekle yuzlesiyorlar. yerimseniben
Bu durum icin konusacak olursam zilanur arkadasin sorunlarinin esi taa tr de iken bas gosterdigini vs yazmissiniz, madem basindan beri bu kadar sorunlu idi, neden yol yakinken donulmedi ve evlenir evlenilmez hamile kalindi, igneyi baskasina cuvaldizi kendine batirma zamani..
Herseye ragmen sorunlarin cozulmesini ve esinle, dogacak bebeginle mutlu bir hayat surmeni dilerim zilanur'cum. yerimseniben
esinin ustune gitmek yerine onu anlamaya ve konusmaya calis, kesinlikle suclar tavir takinma dilerim en yakin zamanda sorunlarinizi cozersiniz...
Ne demek kadini erkegi yok bu isin...? Sence bir erkek hangi durumda hangi ortamda olursa olsun esi coluk cocugu varsa gereksiz bunalimlarini bir kenara birakip biran evvel ise güce hayata yeni ortama adapte olmaya calismak zorunda degilmi?
Vallaha bence öyle...bu zamanda bu devirde kimsenin helede bir erkegin yok isi begenmedim yok tarzim degil deme lüksü yok ki....birde henüz yasadigin ortamda yeniysen yol iz dil bilmiyorsan....:hulya:
Ayrica hic kimse kusura bakmasin ama ben evime gelen Anne ve Babama surat asan bir Adama, Canim kocacim niye Annemle Babama surat yapiyorsun bakiyim diyecek kadar anlayisli olamam.....
Zilanur nasil özgür iradesi ile türkiyeden evlenmeye karar verdiyse tüm eksi ve artilari ile buna gögüs geriyorsa eside nasil özgür iradesi ile yurtdisina gelmeyi kabul ettiyse oda bir zahmet caba göstermeli....
Anlayis bir yere kadar.....7-8 ay cok kisa bir süre degil...bu zaman icinde bazi seylerin oturmasi gerek....
Kirmizidonlu arkadasim cok söylemis.....Bencede Zilanur daha cok konu acar....malesef
Evet kadini erkegi yok bu isin tr'den evlenirken bir kez daha dusunun, kaynana kayinbaba gorumce kahri cekmeyim derken daha agirlarina katlanmak zorunda kalmayin:smiley-cool:
Bunlari inkar etsenizde bu gercegi asla yok sayamazsiniz :smiley-cool:
Herkes hayatinda birseylere katlaniyor...ister türkiyede olsun ister almanyada. Kimin hayati sorunsuz ki?:hulya:
Benim inkar ettigim birsey yok...sadece fazla taviz ve anlayis göstermek karsi tarafi simartir diye düsünüyorum....belki biraz aksini yaparsa esinin akli basina gelir....bana göre...
Ne zamandan beri sizli bizli olduk tadli....? fisfisfis
zilanur buraya daha evlenmeden nisanlisi ile ilgili kac defa konu acti, nisanlisindan kaynanasindan eltisinden sikayetciydi, hatta dügününe bikac hafta kala vazmi gecsem diye konu acmisti...
bu evlilikte taaa bastan beri yanlis giden biseyler var, ciftler arasinda ciddi anlamda uyumsuzluk hatta aileler arasinda uyumsuzluk var.. zilanur nisanlimin ailesi bana hic ilgili degil diyordu, eh kocasida ayni simdi (hic sasirmadim nedense)
her actigi konu ya problemi bulamadan zilanur ertesigünü biz sorunumuzu haledik deyip konuyu kapatiyordu
bir gercek varki ortada hicbir sorun halolmadan üstü örtbas ediliyor ve sorunlar katlaniyor bu durumda
zilanur kac yasinda bilmiyorum ama bu evlilik konusunda cok cahil oldugu kesin...
ama cevresi ailesi bu yasananlari nasil görmüyor ona sasiyorum
olmuyor zilanur olmuyor hicbir sorununu gercekten haletmeden kocanin iki tatli lafina kanip ört bas edersen, düzelmez...:gitme:
zilanur buraya daha evlenmeden nisanlisi ile ilgili kac defa konu acti, nisanlisindan kaynanasindan eltisinden sikayetciydi, hatta dügününe bikac hafta kala vazmi gecsem diye konu acmisti...
bu evlilikte taaa bastan beri yanlis giden biseyler var, ciftler arasinda ciddi anlamda uyumsuzluk hatta aileler arasinda uyumsuzluk var.. zilanur nisanlimin ailesi bana hic ilgili degil diyordu, eh kocasida ayni simdi (hic sasirmadim nedense)
her actigi konu ya problemi bulamadan zilanur ertesigünü biz sorunumuzu haledik deyip konuyu kapatiyordu
bir gercek varki ortada hicbir sorun halolmadan üstü örtbas ediliyor ve sorunlar katlaniyor bu durumda
zilanur kac yasinda bilmiyorum ama bu evlilik konusunda cok cahil oldugu kesin...
ama cevresi ailesi bu yasananlari nasil görmüyor ona sasiyorum
olmuyor zilanur olmuyor hicbir sorununu gercekten haletmeden kocanin iki tatli lafina kanip ört bas edersen, düzelmez...:gitme:
zilanurcum hep böyle yapiyorsun her konunu böyle kapatmaya calisiyorsun:1no2:arkadaslar bende almanyada dogdum büyüdüm ve hic bir zaman almanya cok güzeldir, söyledir böyledir kimseye övmedim, tam tersi esimle evlenirken anlattim almanya söyledir kolay degil diye....
esim beni sevdigi icin benimle evlenip buralara geldi, ne disariya cikar ne kahveye nede arkadaslariyla takilir hep benimle olmak ister ve her seferinde evde oturdugumuzda canim askim seni cok seviyorum iyiki varsin iyiki karsima cikdin der....
her ailede problemler olur olmazmi?neler duyuyoruz aldatmalar dayaklar her gün bagirismalar...ben halime sükür etmem lazim....
esimin ailesine gelince kendi ogullarina da böyleler, ne ararlar ne sorarlar ogullarini, esimin bir büyük abisi var o hep arar sorar is yerinden, msn den konusalim derler nete girmezler, yani bana önceden nasil davraniyordularsa esimede ayni davraniyorlar, onlarin kaninda var demekki, derler ya "gözden uzakda olan gönülden irak olurmus" diye....
evet bazen bende evlenmekle hata mi yapdim diyorum, kolaya kacmak istiyorum rahat istiyorum hersey rahatca olsun ama esim beni cok seviyor bana sadik nereye gitsek beraber gideriz, bu zamana kadar hic ayri yatmadik, sadece arada bir böyle tatsiz olaylar oluyor, is yerinde neler oluyor bana anlatmiyor cünkü hamileyim korkuyor cok üzülürümde bebege bir sey olur diye...
onu anliyorum hemde cok iyi anlyiorum benim icin herseyini birakip geldi, almanca kursuna gidiyor hic kolay degil am bende onun icin fedakarliklar yaptim hemde cok, bu hamile halimle bile calisiyorum, her gün olmasada yinede elimden geldigince yapiyorum...
ben bu zaman kadar bir kere olsun "hazira kondun calisacaksin tabiki" demedim, hep iyilikle dedim cünkü bagirmakla kavgayla insan bir seye varamiyor birbirinize bagiri sonuc bulamaz insan
Burda kimin hayati sorunlu kiminki sorunsuzu tartismiyoruz, tr den evlenirken birdaha dusunun bu surecin yasanmasi cok normal uyum sorunun diye birsey var buna isaret ediyorum algilanmasada...
Fazla tavizle falan ilgisi yok koskoca insana baski yapamazsiniz ve hersey olacagina varir herneyse...
Sizli biz li konusma derken bizzat sahsina degil genelleme yaptigim icin son satiri o sekilde yazdim arti ne zaman sen'li ben'li idik senle gulsum sultan? :uhm:
ayrica almanyadaki kiriz ciddi anlamda herkezi etkiledi ve yabancilari daha cok etkiliyor hele birde almanca bilmeyen tr den yeni gelenlerin is bulma sansi nerdeyse 0...
bari kocan is bulmadan isini garantilemeden kapatmayin isinizi, yarin birgün isin yok diye oturuma müsadesinde sorun yaparlar, tr ye geri yollarlar kocani yazik olur
kocanin yerinde olmak isteyen okadar cok tr den yeni gelen damat vardirki:gitme: onlarin yerinde olsaydi kocan anlardi anyayi konyayi, insanlar ellerindeki nimetlerinin kiymetini bilmesse allah onlarin elinden alarak cok zor bir sinavdan gecirir ve senin kocan ozaman nasil katlanicak bu sIkIntiya cok merak ediyorum.:1no2:
Fazla rahatlık ve anlayış sanırım damat beye yaramamış.Ne olursa olsun davranışlarının haklı bir sebebi olamaz.Üstelik karşısında bu kadar anlayışlı bir aile varken .Sanırım kulakları biraz çekmek gerek :)Biraz sağduyulu olan bir yetişkin kanser hastası bir kayınpeder karşısında biraz utanır.Hiçbir şey bu tür davranışlar için mazeret olamaz.Çocuk mu bu adam ?? Evlenecek kadar büyüdüyse adam gibi davranmasını da bilmeli .Ayrıca eziklik duyan insan bu derece kırıcı alaycı davranmaz.Bence kendisine çekidüzen vermesini söyleyin .Bu devirde ekmek aslanın ağzında.Hazır işi bulmuş şımarık bir çocuk gibi davranmaktan vazgeçsin.
arkadaslar bende almanyada dogdum büyüdüm ve hic bir zaman almanya cok güzeldir, söyledir böyledir kimseye övmedim, tam tersi esimle evlenirken anlattim almanya söyledir kolay degil diye....
esim beni sevdigi icin benimle evlenip buralara geldi, ne disariya cikar ne kahveye nede arkadaslariyla takilir hep benimle olmak ister ve her seferinde evde oturdugumuzda canim askim seni cok seviyorum iyiki varsin iyiki karsima cikdin der....
her ailede problemler olur olmazmi?neler duyuyoruz aldatmalar dayaklar her gün bagirismalar...ben halime sükür etmem lazim....
esimin ailesine gelince kendi ogullarina da böyleler, ne ararlar ne sorarlar ogullarini, esimin bir büyük abisi var o hep arar sorar is yerinden, msn den konusalim derler nete girmezler, yani bana önceden nasil davraniyordularsa esimede ayni davraniyorlar, onlarin kaninda var demekki, derler ya "gözden uzakda olan gönülden irak olurmus" diye....
evet bazen bende evlenmekle hata mi yapdim diyorum, kolaya kacmak istiyorum rahat istiyorum hersey rahatca olsun ama esim beni cok seviyor bana sadik nereye gitsek beraber gideriz, bu zamana kadar hic ayri yatmadik, sadece arada bir böyle tatsiz olaylar oluyor, is yerinde neler oluyor bana anlatmiyor cünkü hamileyim korkuyor cok üzülürümde bebege bir sey olur diye...
onu anliyorum hemde cok iyi anlyiorum benim icin herseyini birakip geldi, almanca kursuna gidiyor hic kolay degil am bende onun icin fedakarliklar yaptim hemde cok, bu hamile halimle bile calisiyorum, her gün olmasada yinede elimden geldigince yapiyorum...
ben bu zaman kadar bir kere olsun "hazira kondun calisacaksin tabiki" demedim, hep iyilikle dedim cünkü bagirmakla kavgayla insan bir seye varamiyor birbirinize bagiri sonuc bulamaz insan
Adama bu kadar yüz verip tepene çıkartırsan bu nankörlüğüne de şaşırömamak lazım...
Evlendin, evini senin ailen düzdü, düğünü senin aiilen yaptı, adamı almanyaya getirdin işini baban kurdu....
Ne o şimdi beyfendi önünda hazır ve nazır olan işi mi beğenmiyor...
DAha dün gelmiş trden dil bilmez iz bilmez yol bilmez nerde çalışıp ne iş yapcakmış...
Nankör olunur da bu kadar olmaz..
Allah sana kolaylık versin..
Ama hiiiç şaşırmıyorum.. Bence sen de fazla şikayet etme artık, senin kocan bu... Daha önce de böyleydi şimdi de, sen bunu bile bile evlendin, bile bile hamile kaldın....
Sende ailende tamamen ona karsi olan tavrinizi degistirmeniz lazim...
Aman yok beyfendi kirilacak yok üzülecek yok alinacak diye düsünmiceksiniz.....Baban hic cekinmeden kak hadi su isleri yap, niye surat asiyorsun oglum, begenemedinmi bu isi?diyecek ona..... Derdin ne senin, babam bu hasta halinle ben karnim burnumda gidip calisiyorum.....hazira kondun daha ne istiyorsun? Belanmi ariyorsun sen adam diye acacaksin agzini zilanur.....
Bence esin simardi....zoru görseydi babamninda seninde ayaklarini öperdi vallaha....
Ama sizde cok hatalisiniz.....el oglu bu ya...ne diye bu denli kicini kaldiriyorsunuzki? Birakin calissin almanin yaninda......disiplin neymis, is begenmemezlik neymis görsün....
Alman kasikla veriyor ama sapinla cikariyor...öyle rahatca corbasini yudumlayacak gazete okuyacak keyif yapacak durumlarda olmazdi....:hulya:
Saygisiz, Nankör, Terbiyesiz.....bunlar esine yakisan cümleler bana göre.....
Degilmiydik?? iyi tamam öyle olsun be güzelim...benneyaptımki
O denli samimiyet kurdugumuzu hatirlamiyorum yaniliyor muyum :)
gülsüm sultan bencede haklisin...bu olaylara sahit olan veya yasayan daha iyi bilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?