Neden? Size ne oluyor anlamadim....bu yazdiklarima kizacak biri varsa oda zilanurdur....
Ben yurtdisinda yasiyorum arkadasim...cok gördüm öyle Almanyaya geldikten sonra burnu kalkanlari....
Bu kiza ve ailesine yazik günah degilmi..? Eski konularindan taniyorum onu, ne fedakarliklar yapti esinin gelmesi icin biliyormusun sen?....bu halinle gidip calisiyor....babasi kanser hastasi, kizim damadim mutlu olsun, damadim gidip almanin yaninda calismasin diye is yeri acmis....daha ne yapsinlar beyfendiye??
Kurlu eve hazir düzene geldi...cebinden tek kurus cikmadi....bu kizacagiz herseye ammennah deyip sevgisi icin katlandi, anlayis gösterdi, bunun mükafati, evine gelen Kaynana ve Kaynatasina surat asmakmi olmali? Yok öyle yag mag.....insan yapilan iylikleri bu kadar cabuk unutmamali....unutuyorsada benim gözümde, nankör, saygisizdir....bunuda buraya yazarim...tamammi?
Sizin hos bulup bulmamaniz inaninki hic önemli degil.....
tabi eşi hakkında arkadaşın dert yandığı konuda siz eşini tanıdınız ve onu terbiyesiz ve nankör bir insan yapma hakkına sahip oldunuz ne güzel valla pesss!!!
valla bir insan ne kadar kötü olursa olsun yargılanmaması lazım
arkadaşın konusuna yardımcı olursunuz olur biter yok şöyle insan böyle insan demeye gerek yok
bende benim düşüncelerim sizin için çok önemli diye bir şey demedimsengözlerimebaksanab
arkadaslar esimle konusdum, kahvaltiyi erken yapmasi cok acikmis dayanamamis o yüzde erken baslamis, yüzü asik olmasinin sebebide yorgun halsiz oldugu yüzünden mis....
babam bu arada isyerimizi satmak istiyor, bu damad bu isi yapamaz biz daha fazla yorulmayalim diyor, esim de satmasin demiyor, diyorum ona nerede caliscaksin almanca kursa gidiyorsun nerede is bulacagiz sana hemen? is heryerde var diyor yeterki calismak iste, ben her ise girerim diyor.....öyle günler olduki babam ona cok kizdi bagirdi cünkü babam birsey anlatiyor o yapmiyor degisik yapiyor, birde esim cok unutkan, babamda "baska seyleri unutmaz is konusuna gelince unutu veriyor "diyor, gercekden esim cok unutkan, ama ailesine gelsin hic unutmaz cin gibi dir o zaman...
esim aslinda iyi bir insan, kahveye gitmiyor git mac izle diyorum, evde gül gibi karim varken niye disariya cikayim diyor, dün izin günüydü evde kalmak istedi "disariya cikmayalim evde kalalim dedi" bende bir sey demedim, istirahat etti, evde okey oynadik bilgisayarda yemek yedik güldük oynasdik, bazen babam üzerine gidiyor ama iyiligi icin, bu is yerini babam bize devredecekdi ama bakdiki esim pek bu isi sevmedi ögrenmekde istemiyor bakiyorki hep ben kosduruyorum babam vazgecdi bize vermeken, haklida ben bas edemem co isi var
imbiss demek kücük döner dükkani, pizza tantuni börek pide falan satiyoruz,
7 aydir esim orada calsiyor kednisi alisveris listesini hazirlamasini bile ögrenmdi o kadar isteksiz,
temizlik yaparim diyor hep temizlik ediyor, yahu diyorum temizlige isci var sen bu malzemeleri yapmayi hazirlamayi ögren ögreniyorum ya diyor,
günü gününe belli olmuyor anliyacaginiz, bu erkek milletini kim anladiki
arkadaslar esimle konusdum, kahvaltiyi erken yapmasi cok acikmis dayanamamis o yüzde erken baslamis, yüzü asik olmasinin sebebide yorgun halsiz oldugu yüzünden mis....
babam bu arada isyerimizi satmak istiyor, bu damad bu isi yapamaz biz daha fazla yorulmayalim diyor, esim de satmasin demiyor, diyorum ona nerede caliscaksin almanca kursa gidiyorsun nerede is bulacagiz sana hemen? is heryerde var diyor yeterki calismak iste, ben her ise girerim diyor.....
öyle günler olduki babam ona cok kizdi bagirdi cünkü babam birsey anlatiyor o yapmiyor degisik yapiyor, birde esim cok unutkan, babamda "baska seyleri unutmaz is konusuna gelince unutu veriyor "diyor, gercekden esim cok unutkan, ama ailesine gelsin hic unutmaz cin gibi dir o zaman...
esim aslinda iyi bir insan, kahveye gitmiyor git mac izle diyorum, evde gül gibi karim varken niye disariya cikayim diyor, dün izin günüydü evde kalmak istedi "disariya cikmayalim evde kalalim dedi" bende bir sey demedim, istirahat etti, evde okey oynadik bilgisayarda yemek yedik güldük oynasdik, bazen babam üzerine gidiyor ama iyiligi icin, bu is yerini babam bize devredecekdi ama bakdiki esim pek bu isi sevmedi ögrenmekde istemiyor bakiyorki hep ben kosduruyorum babam vazgecdi bize vermeken, haklida ben bas edemem co isi var
7 aydir esim orada calsiyor kednisi alisveris listesini hazirlamasini bile ögrenmdi o kadar isteksiz,
temizlik yaparim diyor hep temizlik ediyor, yahu diyorum temizlige isci var sen bu malzemeleri yapmayi hazirlamayi ögren ögreniyorum ya diyor,
valla bu nasıl yardımcı olmaksa hiç anlamadım
arkadaş eşim nasıl biri dememiş
böyle bir sorunum var yardımcı olurmusunuz demiş
hiç hoş bir yorum olmamış bu yazılar:umursamaz:
babam bu arada isyerimizi satmak istiyor, bu damad bu isi yapamaz biz daha fazla yorulmayalim diyor, esim de satmasin demiyor, diyorum ona nerede caliscaksin almanca kursa gidiyorsun nerede is bulacagiz sana hemen? is heryerde var diyor yeterki calismak iste, ben her ise girerim diyor.....
öyle günler olduki babam ona cok kizdi bagirdi cünkü babam birsey anlatiyor o yapmiyor degisik yapiyor, birde esim cok unutkan, babamda "baska seyleri unutmaz is konusuna gelince unutu veriyor "diyor, gercekden esim cok unutkan, ama ailesine gelsin hic unutmaz cin gibi dir o zaman...
Katiliyorum...
Esin tr'den gelmis bir sure uyum sorunu yasamasi cok normal, burda dogup buyuyenler
bi ayligina tr'ye tatile gitse bile bocaliyor, surekli sikayetci bi tavir kaldiki adam tr'den dilini disini, kulturunu bilmedigi bir yere yasamaya gelmis,
biraz empati yapin, belki alisamadi, belki dile getiremedigi sikintilari var bu denli sikistirip, ustune gitmek yerine, biraz anlayisli olmaya konusmaya calisin...
Tr'den evlenirken bunlari dusunemiyor musunuz?
Ileriyi goremiyor musunuz...
arkadaslar sizin esleiniz de böylemi, yoksa benimkimi böyle bir cins???
kendi is yerimiz var babam esimide yanina aldi calissin issiz olmasin kendi yerinde calissin diye, hem evimizede cok yakin 5 dakka yürüme yolu.
herseyi hazir geldi türkiyeden almanyaya 7 ay oldu calisali ve halindaha isi sevmiyor birsey yapmak istemiyor, benim babam kanser hastasi geliyor hasta hasta calisiyor, benim esim yüzünü asiyor burun kirin ediyor, ben cok calisiyorum diyor...
hep mir mir edip duruyor, ben hamileyim bu halimle gidiyorum imbissde calisiyorum ve agzimi acmiyorum ama o yüzü asik, bazen dalga gecer gibi´konusuyor, mesela bugün ne oldu, ben geldim imbisse sabah 11-11:30 civari beraber ailece kahvalti ederiz diye, babam calisiyor bizim beyfendi de aldi gazete kagidi hazirladi masayi kendine bir tas corba aldi, babam soruyor bize ne yiyelim menemenmi, esimin gönlünü aliyor bu bizimki hic ses vermiyor corbasini yudumluyor, bende he yiyelim dedim, bakdim esime hani bizi bekle gibisinden bakdim hic umursamiyor, zikkimlanip duruyor, sonrada aliyor cayini disariya cikip yudumluyor, ha is oldumu geliyor iceriye, ama bu simdi oldumu? Siz sölyeyin kizlar oldumu bu hareketi, kendimi o kadar kötü hissettimki, tamam esimin disari hayati yok kahveye falan gitmez ama böyle mi davranmali? hele ailem ona bu kadar yardim ederken toleranslar tanirken, kendi ailesi birsey yapmiyor, ailesine karsi hep diyor ben calisiyorum calisiyorum ama cit yok, ne yapacagimi sasirdim bu aksam konusacagim ama bu böyle devam etmez, bende hamileyim bende üzülüyorum...aileme karsi cok mahcubum...
Katiliyorum...
Esin tr'den gelmis bir sure uyum sorunu yasamasi cok normal, burda dogup buyuyenler
bi ayligina tr'ye tatile gitse bile bocaliyor, surekli sikayetci bi tavir kaldiki adam tr'den dilini disini, kulturunu bilmedigi bir yere yasamaya gelmis,
biraz empati yapin, belki alisamadi, belki dile getiremedigi sikintilari var bu denli sikistirip, ustune gitmek yerine, biraz anlayisli olmaya konusmaya calisin...
Tr'den evlenirken bunlari dusunemiyor musunuz?
Ileriyi goremiyor musunuz...
Peki Almanyaya bayila bayila gelmek isteyenler bunlari düsünemiyormu?
Bazilari ne saniyor burayi anlamiyorum.....önce gelmek icin can atarlar sonrada burun kirin ederler....birde karsindakini mutsuz ederler.....fisfisfis
Tamam tabikide ilk zamanlar adapte olmak kolay olmaz, aileden uzak birdenbire dilini bilmedigin bir ülkede yasamaya alismak zor olucak....ama bir erkek bu tür seyleri cabuk asmali.....
Bir yere kadar anlayisli olur insan, bir yerden sonra artik karsi tarafda biraz emapti yapmasi lazim.....helede karisi karni burnunda hamile ise..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?