Eim niye byle davranyor?:(

Bence hatayı ailen yapmış bu kadar iyi favranarak...
Eşşek gibi çalışıp ailesine bakmak zorunda kalsaydı böyle olmazdı...
Yazık değil mi hasta babana ayıp denen bir şey var...
Çok afedersinde sizin sayenizde almanyaya geldiyse bunun burnu havalanmış....
Bencede çok çokk yanlış davranıyor. Tavrını koy aileme saygı duy de...

babanı mı sevmiyor desem yok gitmez neden bunu yapıyor o sıkıntıdanda yapabilir konuşun allah yardımcın olsun

tabi eşi hakkında arkadaşın dert yandığı konuda siz eşini tanıdınız ve onu terbiyesiz ve nankör bir insan yapma hakkına sahip oldunuz ne güzel valla pesss!!!
valla bir insan ne kadar kötü olursa olsun yargılanmaması lazım
arkadaşın konusuna yardımcı olursunuz olur biter yok şöyle insan böyle insan demeye gerek yok
bende benim düşüncelerim sizin için çok önemli diye bir şey demedimsengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
canim esini al karsina güzelce konusmayi dene
neden böyle yaptigini sor bak de aylarca hasret kaldik birbirimize bugünlerin hayalini kurduk bi bebgimizde olacak ..kendi isimizde calisiyoruz bize emreden yok nie gec geldin nie gitdin diyen yok neden böyle yapiyosun ailem senden sadece azcik saygi güler yüz bekliyo de bakalim cvp i ne olacak
ama sakin sert cikisma yumusak yumusak davran
ins düzelir canim esinin huyuda ne dyim baska

konuşman gerek canım. pardon konuşturman gerek diyecektim.gittikçe işler karışmadan herkesin gönlü kırılmadan eşinin derdini öğrenmen gerek canım.tatlı tatlı sor bir derdin varsa çözelim de.ne biliyim suyuna giderek konuştur canım. allah kolaylık versin

Yardimci oldum zaten, merak etmeyin...:hulya:

Sizinle daha fazla polemige girip arkadasin konsunu bulandirmicam....ben yazdiklarimin arkasindayim....neyi yazip yazmamaya gerek duydugmada birakin bir zahmet ben karar vereyim....

arkadaslar esimle konusdum, kahvaltiyi erken yapmasi cok acikmis dayanamamis o yüzde erken baslamis, yüzü asik olmasinin sebebide yorgun halsiz oldugu yüzünden mis....
babam bu arada isyerimizi satmak istiyor, bu damad bu isi yapamaz biz daha fazla yorulmayalim diyor, esim de satmasin demiyor, diyorum ona nerede caliscaksin almanca kursa gidiyorsun nerede is bulacagiz sana hemen? is heryerde var diyor yeterki calismak iste, ben her ise girerim diyor.....
öyle günler olduki babam ona cok kizdi bagirdi cünkü babam birsey anlatiyor o yapmiyor degisik yapiyor, birde esim cok unutkan, babamda "baska seyleri unutmaz is konusuna gelince unutu veriyor "diyor, gercekden esim cok unutkan, ama ailesine gelsin hic unutmaz cin gibi dir o zaman...
esim aslinda iyi bir insan, kahveye gitmiyor git mac izle diyorum, evde gül gibi karim varken niye disariya cikayim diyor, dün izin günüydü evde kalmak istedi "disariya cikmayalim evde kalalim dedi" bende bir sey demedim, istirahat etti, evde okey oynadik bilgisayarda yemek yedik güldük oynasdik, bazen babam üzerine gidiyor ama iyiligi icin, bu is yerini babam bize devredecekdi ama bakdiki esim pek bu isi sevmedi ögrenmekde istemiyor bakiyorki hep ben kosduruyorum babam vazgecdi bize vermeken, haklida ben bas edemem co isi var
imbiss demek kücük döner dükkani, pizza tantuni börek pide falan satiyoruz,
7 aydir esim orada calsiyor kednisi alisveris listesini hazirlamasini bile ögrenmdi o kadar isteksiz,
temizlik yaparim diyor hep temizlik ediyor, yahu diyorum temizlige isci var sen bu malzemeleri yapmayi hazirlamayi ögren ögreniyorum ya diyor,
günü gününe belli olmuyor anliyacaginiz, bu erkek milletini kim anladiki

aaahh ahh bu kocana deli oluyorum gerçekten kurusa bakma ama.. inşalla çocuk doğduktan sonra şöyle bişey dank eder kafasına da, sorumluluk sahibi olmak ne demek öğrenir...

zilanurcum selam canım...
öncelikle tabrik edeyim bi,hamileymişsin Allahım kucagında görmeyi nasip etsin saglıklı bi şekilde:Saruboceq:

eşinin tavırları cidden dogru degil tatlım..yardım etmiş ailen,sizin rahat etmeniz için elinden geleni de hala hasta haliyle babacıgın yapıyor ne güzel.Allah uzun ömürler versin...
eşinle ne tarz bi iletişiminiz var bilemiyorum canım,ama kavga etme sakın bu konuda bence...bir insan bunca iyilige karşı böyle yapıyorsa bir düşündügü ve sindiremedigi birşey vardır mutlak..ama tabiki böyle bile olsa surat asması,afedersin kimseyi sallamaması hiç hoş degil gerçekten.düşünüyorum da eşim anneme babama öyle yapsa bende çok kızarım..ikinizin tarafından da bakmaya çalışıyorum olaya...
eşinle uygun bir dille konuş.böyle yaptıgı için çok üzüldügünü söyle.
bak bide şu var,erkek olsun kadın olsun farketmez bu,yapılan bir iyilik başa sürekli kakılıyorsa o iyiligin tadı tuzu da kalmıyo canım...kakıyorsundur demiyorum bilmiyorum sonuçta neler konustugunuzu ama varsayım olarak yani,eger ailen ve sen bu olayları ona çok hissettiriyorsanız,başa kakar gibi oluyorsa biraz bu onu rahatsız ediyor olabilir..
eşin seni sevip önem vermese kalkıp türkiyeden oralara gelip yaşamaz heralde.
sende güzelce konuş eşinle..en azından ailene o tarz davranmamasını söyle canım.
bir sıkıntısı varsa seninle paylaşsın,bu yüzden böyleyim desin.valla ailevi işler işte çok da yorum yapmak bi suçlu aramak ne kadar dogru bilemiyorum canım.
birde canım,eşin kendini orada aileden degil de sadece işçi olarak görüyo hissediyo olabilir mi?insan psikolojisi sonuçta.

Öylemi? Vallaha birak zilanur, hic kafana takma.....Baban yerden göye kadar hakli, adam görüyor esinde hic istek gaye yok tabikide güvenemiyor.....en iyisimi satsin, bu hasta halinle zaten ugrasamaz adamcagiz.....

Esinde girsin bir ise calissin bakalim.....göstersin kendini.....insallah babanin yaninda calistigi o günleri mumla aramaz.

Aslinda esin cok sansli bir adam ama kiymetini bilmiyor.....babanda artik ceksin elini ayagni onun üstünden, sorumluluk neymis ögrensin esin.

hayirlisi olsun arkadasim ama insallah esin is bulabilir..almancasi da yeterli degil galiba,bebek de olacak..issiz kalmasinda...

valla bu nasıl yardımcı olmaksa hiç anlamadım
arkadaş eşim nasıl biri dememiş
böyle bir sorunum var yardımcı olurmusunuz demiş
hiç hoş bir yorum olmamış bu yazılar:umursamaz:

Katiliyorum...
Esin tr'den gelmis bir sure uyum sorunu yasamasi cok normal, burda dogup buyuyenler
bi ayligina tr'ye tatile gitse bile bocaliyor, surekli sikayetci bi tavir kaldiki adam tr'den dilini disini, kulturunu bilmedigi bir yere yasamaya gelmis,
biraz empati yapin, belki alisamadi, belki dile getiremedigi sikintilari var bu denli sikistirip, ustune gitmek yerine, biraz anlayisli olmaya konusmaya calisin...

Tr'den evlenirken bunlari dusunemiyor musunuz?
Ileriyi goremiyor musunuz...

canım inanki bende onu diyecektim.yani işi sevmiyorsa böyle yapıyor olabilir diye...
birde bu son yazdıklarından sonra babanın biraz eşini yönetmeye çalıştıgını düşündüm.anlattıgına göre yani yanlış anlama beni...sanki kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsa daha iyi olacak gibi..tbii arada aile de yardım eder ama böyle tamamen senin ailenin yönetimi altında yaşaması zor canım...yok zamanlarda aile yardım eder..benim ailemde bana yakın oturuyor ve sagolsunlar zor durumda kaldıgımda yardımcı oluyorlar...eşim ilk zamanlar biraz gurur yapsada sonunda birlikte bir aile oldugumuzu ve bugün bize yarın onlara kavramını anladı sonunda...ama sizin olay farklı canım...iyi niyetle yapıyorlar mutlaka ki sıkıntı çekmeyin diye yapıyorlar ama kabul etmelisin ki çogu damadın bunca şeyi kabul edip rahatça yaşaması ve kendini ezik hissetmemesi zor biraz...
o yüzden bence dünkkanı satması daha iyi..eşin sonuçta sevmedigi isteyerek yapmadıgı bir işte ömür boyu çalışamıcak.bugün olmasa yarın bırakıcak.inşallah hakkınızda en hayırlısı ne ise o olur canım...

Peki Almanyaya bayila bayila gelmek isteyenler bunlari düsünemiyormu?

Bazilari ne saniyor burayi anlamiyorum.....önce gelmek icin can atarlar sonrada burun kirin ederler....birde karsindakini mutsuz ederler.....fisfisfis

Tamam tabikide ilk zamanlar adapte olmak kolay olmaz, aileden uzak birdenbire dilini bilmedigin bir ülkede yasamaya alismak zor olucak....ama bir erkek bu tür seyleri cabuk asmali.....

Bir yere kadar anlayisli olur insan, bir yerden sonra artik karsi tarafda biraz emapti yapmasi lazim.....helede karisi karni burnunda hamile ise..

canim bu yazilanlari öyle iyi anliyorumki..
benim esimde ilk baslarda geldiginde degisik islerde calisti,bizimkiler önce el uzatmadilar,hani yardim ettiler ama gel yanimizda calis falan denmedi,gurur isi yapmasin diye..
esim gitti orda bda calisti,her aksam söylenirdi, yok ben türkiyede sunu yapardim,hatri sayilir adamdim,bura geldim noldum, orda bir lafima memleket yanardi burda almanlarin agiz kokusunu cekiyoruz cart curt
artik bende tak etti,oturdum konustum,dedim bak babam kac yildir calsiyor,annemde öyle bende öyle..biz öldükmü?
anlimizin teriyle kazanip yiyip iciyoruz,alman olmus,türk olmus ne fark eder??
zaten burda tüm kaziklari türklerden yiyorsun,vatandas,hemseri diyorsun adam seni batirmayi düsünüyor :dilcikar:
tecrübelerini yasadi yasadi,ve sonunda bir yere girdi..simdi cok sükür,cok iy bir is yeri
arada bir söylensede birakti artik bu almanyayi ve is sartlarini kötülemeyi..sürekli ona türkiyedeki gördügü haksiz hareketleri gözü önünde bulundur,benimki calisti,parasini alamadi,calisti sigortasi yatmadi,calisti mesailer yapti.. vs vs vs.
tabi bu bir is icin demiyorum,kücüklükten tut,askerden gelesiye kadar yasananlar

evet canım dediğin gibi de olabilir veya kötü bir insan da olabilir biz onu bilemeyiz yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince kimsenin hakkında eğri büğrü konuşmaya gerek yok bak ne güzel arkadaşımız eşiyle dün okey oynamış ne güzel insanlar hayatta hep mutlu olsunlar
bir insana yardımcı olmak istiyorsak karşımızdakide bunu elinin tersiyle itiyorsa yok adam gibi çalışıyorsan çalış çalışmıyorsanda çık git denmez
belkide işi benimsiyemedi ve karşısındakileride kıramadı başta tamam ama ısınamayınca belkide diline vuramadı herşey olabilir yani kimsenin pskolojisini kişiliğini biz bilemeyiz
benim eşim mesela ben sevmediğim işi asla yapamam diyor ve benim eşim günde 16 saat çalışan bir insan işletmemiz var neden bukadar çok çalışıyor işini sevdiği için
arkadaşım sakın bu konuklara takılıpta kendini üzme en güzeli tavla karşısına geç eşinle bütün derdini paylaş onuda dinle sonuçta eşinle aranızda bir sorun yok
belkide işini sevmiyordur ama sizide kıramıyordur herşey olabilir inşallah bir ömür mutluluklar dilerim....

Bu kadar sorun yasayacaklarini dusunmuyorlardir, cunki tr deyken burdaki yasam o kadar gulluk gulistanlik gosteriliyor ki, ve insanlar gercek yuzlerini iclerine girince gosteriyorlar,
kopruyu gecene kadar meselesi...

Bazilari burayi hicbirsey sanmiyor, evlendim yeni bir hayat dusuncesiyle yola cikiyorlar,
alamanya topraklarina ayak basinca gercekle ve aciyla yuzlesiyorlar...
Oysa Alamanyada yasayan bu sorunlari birebir goruyordur biliyordur, etrafindan cevresinden tr'den evlenip adamla beraber o kadar sorun yasayacagina bulundugun ulkeden evlensene e be adam, olur mu lmaz: olmaz neden alamanyadan evlenirse bide kaynana kayinbaba sorunu yasayacak, kendi tabirleriyle herseylerine musallat olup karisacaklardir, ondan tr tercih ediliyor :smiley-cool:

Tabii ki herkes icin konusmuyorum istisnalar vardir ve buda bildiginiz uzre kaideyi asla bozmaz :)
Ayrica kadini erkegi yok bu isin damadi ele alalim kizin ana babasi buyuk olcude karisir, adam nereye dustuk yahu diye dumur olur, dusun dusun b..ktur isin icinden cikamaz,
icine kapanmalar, bunalimlar ardi sira gelir... Simdi bu gercekleri kimse goz ardi etmesin, alamanyayi laylaylom gosterip gercekleri gizlemesinler nihayetinde kendileride gereginden fazla gercekle yuzlesiyorlar. yerimseniben

Bu durum icin konusacak olursam zilanur arkadasin sorunlarinin esi taa tr de iken bas gosterdigini vs yazmissiniz, madem basindan beri bu kadar sorunlu idi, neden yol yakinken donulmedi ve evlenir evlenilmez hamile kalindi, igneyi baskasina cuvaldizi kendine batirma zamani..

Herseye ragmen sorunlarin cozulmesini ve esinle, dogacak bebeginle mutlu bir hayat surmeni dilerim zilanur'cum. yerimseniben
esinin ustune gitmek yerine onu anlamaya ve konusmaya calis, kesinlikle suclar tavir takinma dilerim en yakin zamanda sorunlarinizi cozersiniz...

Acikcasi esinizi babanizin yanindan aldirin ve baska bir is yerine sokun. Bakin ozaman böyle burun kivirabilirmi.. Elin yaninda calistigi zaman bukadar rahat olamaz cünkü elin adami gözünün yasina bakmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…