Eime lafm gemiyor...

bazı aileler oğlumuzun parasını gelin yemesin diye
biz baktık büyüttük aman el kızı paraları yemesin diye düşünüyor
ben senin yerinde olsam basarım kalayı
madem kira ödüyosunuz fatura ödüyosunuz kayınçoya harclık falan
e siz zaten ayrı evi rahat rahat gecindirirsiniz
hem surat yapılacak hem paramı vereceğim hem bi eşya alıyorum diye kıskançlık yapılacak oldu daha ne kaldı ki geriye
koy tavrını sesin çıksın biraz yoksa daha çok yolunursunuz
iki maaşla bide üstüne çalışıyorlar hala size yıkılıyorlar
hadi bi sekilde onlarla oturmak zorunda kaldın ama bundan sonrasını kurtar

düzgün konuş arkadaşım böle yazmayada lütfen devam etme...

hmm anlıyorum, birkaç kişi sizin aleyhinize eleştiri yapınca durum böyle oluyor. halbuki olay tamamen sizin anlatımınızdan (daha doğrusu anlatamamanızdan) kaynaklanıyor. sorun değil sizin konunuza yazmamakla birşey kaybetmem...

ps: ben sizin arkadaşınız değilim yerimseniben

ilk evleneceğimiz sıra eşim banaa bi müddet ailesiyle oturmamız gerektiğini söledi..
gerek maddi gerekse manevi yönden buna ihtiyaçları varmış...
bend kabul ettim..
gel zaman git zaman durumun hiçte başta anlatılan kadar basit olmadıgını gördm..
çnk herkes kendi havasında..
eşim çok ama çok yumuşak yüzlüdür..
babası veya annesi para istesi ne yapar ne eder o parayı bulur..
ayrı eve çıkma için yine bi hazırlığı yoktu..
ben peşin para birktirince beyaz eşyaların bi kısmını alabildik..
kalanda karta taksit yaptık...
yoksa eşimin ne para biriktiriceği var nede köşeye atması gereken bi para miktarı...

Son düzenleme:

tamam yeter..
bak derdim başımdan aşkın seninle tartışmıcam oldumu...

bn çok kızııorum eşime..
evet kendi evimiz idare edebiliriz..
ama eşim ayrı ev sürecini hızlandırmak ta çok pasif kalıo..
annem babam dio başka biş idemio..
güya babası yanındayken çok büyük manevi destek alıomuş...

babasından ayrılamıyosa evlenmicekti kardesimklava:
öyle ana baba dibinde evlilik mi olurmuş
madem anasından babasından ayrılamıyo evlilik neyine
baslatmasın manevi desteğine bi yandanda sizin ayrı ev hayalleri kuş olup uçuyo
onu düşünemiyo mu kocan böyle pasif olursa ooooo işiniz çok
kusura bakma ben böyle sümsük erkeklere cok gıcık olurum

Canım bence çok haklısın. Ama eşin ailesine karşı ne kadar yumuşaksa sen de eşine karşı o kadar yumuşaksın. Eşine resti çek. Ya bir iki aya bu evden gideriz ya da sana hayatta başarılar de. Eşinin ailesi tabiki gitmenizi istemez. Kira bedava aidat bedava oh ne rahat hayat. Ama hazırlığınızı yapmadan eşyalarınızı para biriktirip almadan genç yaşınızda peşinizden atlı kovalıyormuş gibi evlenmekle hata yapmışsınız o bir gerçek. Hiç değilse bundan sonra adımlarınızı daha olgunca atın. Bunun çaresi de eşine resti çekip evleri ayırmaktır. Nolur lütfenle falan olmaz böyle ciddi konular. Ya en geç üç aya evimizi tutuyoruz ya da sana hayatta başarılar diyeceksin. Yoksa daha yıllarca o evde oturursunuz siz bence.

Arkadasim, siz sanki kaynana ve kayinbabanizi evlatlik edinmissiniz, onlara bakiyorsunuz
Esin maddi ve manevi acidan ihtiyac varken, annen ve babani kast etmis.. Resmen ogullarinin ayri ev kurmasini istememisler, istemis gibi gorunselerde (gorunduklerini de zannetmiyorum ya)
Esin cok iyi niyetli, aileye duskun biri.. Bu iyi bir huy.. Ama bir kotu huyu var ki, gucu ailesine yetmiyor, surekli huzur daim olsun diye senin ve kendi emeklerini yediriyor.. Bu gidisle hic bir zaman kendinize ait bir dort duvariniz olmayacak.
Kaynanan gitmenizi istemez tabi, ekmek elden su golden, birde bulasik makinasi istemis ki hic belinizi dogrultamayin, birde eve esya gelsin..

Biraz kaba tabir etmis olacagim, afedersin ama bastan yuz vermissiniz, mecbur astarini da isteyecek
O hakki kendinde bulabiliyor

Esinle otur guzelce konus.. de ki bir an once ayri eve cikalim.. istemezmisin cocuklarimiz olsun, kendi kazandigimizi sadece ikimize harcayalim? Yine ufak tefek yardim ederiz, ama boylelikle onlara omur boyu bakmis olacagiz, biz ne zaman yasayacagiz...?
Bagirsak rahatsizligi gecirmesi de psikolojik bence.. Yumusak baslilar hep omuzlarina tasiyabileceklerinden de cok yuk alirlar, ve bu bagirsak rahatsizligi ile sonuclanir..

Hem cebinizden, hem saglinizdan, hemde huzurunuzdan gidiyor...! Bence bir ance aksiyon lazim.
Esin yavas yavas butun faturlari, kirayi, sayaclari babanin ustune yaptirmaya baksin, ve sizde tasinizi taraginizi yavas yavas toplayin. Tavrinizi koymadiginiz takdirde hep birileri sirtinizi basamak yapar ve ayaklariyla basip yukselirler.. sizde hep tasirsiniz onlarin yuklerini..

Allah yardimciniz olsun

durumu düzeltince alacagınızı söyleyin ve konuyu kapatın..ayrıyetten huylu huyundan vazgecmez..kaynananla bu konuyu tartısman yersız olur..ozaten bıldıgını okuyacak alın dıye dıretecek..ama bunu guzel bır dılle ızah edersen emınım hersey yoluna gırer..sansın bol olsun..

esınıze lafınız gecmıyo degıl...
gecıyodur emınım ama esınızınde annesı sonucda ve onlar sıze evınızı acmıs..
hayat boyu yuz yuze bakıcagnız kısıler bı makına almaya gucunuz olmaya bılır yada zor olabılır ama kayınpederınızınlende konursunuz ondanda destek alabılırsınız konusmadan hıc bısı cozulmez zaten..
kaynananızada anne neden bana bu sekılde davranıyosunuz dıye bılırsınız elbette
ıcınızı kemırcegınıze huzursuz olcagınıza sorunu ogrenmek daha ıyı olmazmı esınızı cok arada bırakmayın ve ustune gıttıgınızı anladım bu evlılıgınızede zarar verır..

canım ben seni haklı buldum gerçi alınganlıkların olduğunu ve evlenmek için erken davrandığınızı düşünüyorum ama babası ve kardeşi maaş alırken bulaşık makinasını size yüklemesi kötü olmuş.

ayrıca sanıyorumki kaynananız bu fikri önce eşine açmadı,yani eşiyle 'bey bi bulaşık makinası alalım' 'hanım param yok' gibi bi diyalog geçtiğini sanmıyorum.direk sizden beklemiş böyle birşeyi. (yazılarınızdan bunu çıkardım yanlışsa belirtin)

bulaşık makinası alırsanız,evi bir iki ay geç tutarsınız ne olacakki diyenler olmuş,ben tam tersini düşünüyorum bunca yıldır elde yıkamışlar,siz eve çıkana kadar da elde yıkasınlar,sonra siz eve çıkıncada zaten masrafınız kalmadığı için durumunuz düzelir,hemde zaten bulaşıkları sen yıkıyormuşsun sen taşınınca iş ona düştüğü için alırsınız bir tane taksitle ödersiniz.

bu konuda eşin ısrar ediyorsada seni anlaması için sende kendi babanın evine pahalı eşyalar al.çünkü eşin senin paranı kendi parası gibi görüyor,tamam bu evlilikte tabi olmalı ama senin rızan yokken senin paranla bulaşık makinası alamaz.

bugün bulaşık makinesi isteyen yarın başka birşey bulur...
canım ya üzme kendini bukadar birde eşine annesini kesinlikle şikatet etme edersen sen suçlu duruma düşersin bu gibi erkekler hemen anneme ne demek istiyorsun diye saldırıya geçerler..
güzellikle, canım bizim niye kendimize ait bi yuvamız olmasın, evimizin kapısını kendimiz açalım, bizim kazancımız bize yeter de..
umarım işe yarar..
birde bazı arkadaşlar çok acımasızca eleştirmişler olan olmuş zaten, kız buraya yaşadığı sıkıntıyı yazmış sizde:
aileler evlatlarına gelecek hazırlamaya,düğün,ev masraflarını görmeye mecbur değiller demişler..
bence mecburlar ama az, ama çook..
öyle oğlan evlendirdim gelin aldım demekle olmuyo...
ha yapamadınmı bari engel olma..
zaten arkadaş fedakarlıl yapmış birlikte oturmayı kabul etmiş ve masraflara el atmış,daha ne kayınbaba sorumsuz birine benziyor madem 2 maaş alıyor oğlum siz yeni ev açacaksınız kendinize ufaktan birşey alın diyeceğine:
ben ödeyemem siz ödeyin demiş bendede var öyle birisi kendi için yaşıyo ama evlatlarından menfaat bekliyor..
uzun oldu ama arkadaşım ALLAH eşine akıl fikir versin sanada sabır ve en kısa zamanda ufakta olsa size bi eve çıkmayı naip etsin..
o kuru sıkı eleştirilride boş ver canını sıkma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…