Eime lafm gemiyor...

kaydirigubbakcemile5

güzelim hayat zor ,iş bulmak zor,evlenmek zor..ama şu da var ki bir yerde yaşayınca bu tarz sorunların olacağını bilmen gerekirdi..keşke 2 yıl daha beklese idiniz de kendi eşyalarınızı alsaydınız ,evinizi kiralasaydınız ,öyle evlense idiniz..bizde bu yolllardan geçtik ama ben senin ailenle yaşarım demedim çünkü ben kendimi biliyorum yaşayamam...düğün yapmazdın nikah yapardın..ne biliyim arabayı kiralamazdın bi tanıdığınızdan alırdınız..gelinliğini diktirmezdin kiralardın vsvs..ben bunları sadace örnek olarak verdim..ilk başta herşey laylaylom gelir ama başka bir eve gidiyorsun ve o evinde bir düzeni var değilmi..alışmak zor oluyor..

bir de aileyi şikayet etmenin gerçekten de bir anlamı olmuyor..ya bişi demezler ya savunurlar..o yüzden annesini şikayet etmen pek de akıl karı değil
bulaşık makinasına gelince ,istiyorsa alsın boşver....sonuçta senin ödemen gereken borölar var değil mi yada alman gereken eşyalar..dersin ki tamam öde ama bak ben bunları bunları alacağım ,bu kadar borç ödüyoruz ,her ay bunları yapıyorum onlara da şu kadar para gidiyor...geriye para artıyorsa al o zaman ama benden de bişileri kısmamı bekleme ki zaten aldığın maaş borca gidiyormuş..eve harcadığı poaradan kıssın alsın annesine makina...şimdi sen sinirle söylediğin için o da sinirlendi halbuki , annene alacağız diyorsun da nasıl olacak bak şu kadar masraf oluyor artan parada bu..alabiliyorsan al diyecektin..

çok sinir bozucu bir durum arkadaşım,sana şunu söylücem kendi kazandığın parayı alnının terini eşin dahisi olsa yedirmeyeceksin borçlar sizin borcunuz değil onların borcu anne baba evladını evlendirmek zorunda o yüzden hiçbirşeyi üstüne alma.heleki kendi maaşını asla verme ailesine eşinede verme birikim yapıcam ben de senin aileni beslemeye gelmedim bende.çok hata yapıyorsun sen resmen onun ailesini geçindirmeye gitmişsin.kimse elini taşın altına koymuyor gelin eve bakıyor...

mutlaka ayrı eve cıkın derim
2 yıldır orda kalmışsınız kira ödemediniz yinede katkınız olmuştur ama
bence alın kurtulun en azından bi şekilde altta kalmamış olursunuz
ne tesadüf tamda siz beyaz eşya alırken çift maaşlı vede üstüne çalışan kaynvalidenin makina isteyesi
(kıskanası)tutmuş
sana yaptığı surattan ve isteme şeklinden açık açık ortada
al ve çık o evden sığıntı gibi o suratı çekmektense
eşinlede aranı bozmamaya çalış görünürde sana yaptığı bi tavır yok
belki oda kendini annesinin tavrı karşısında almaya mecbur hissetmiştir
orda kalmanızın bedeli gibi

Valla ben olsam eşimi onlardan önce yeni bi borca sokar
Onlara fırsat vermezdim
Sonuçta siz ev kuruyorsunuz onların destek olması gerekirken
Af buyur Ne yolsak kardır diyorlar
Eve lazım olan camiye haramdır

anne babanın kesinlikle çocuğunu evlendirmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. ha tabi evlendirmesi gerekir ama böyle bir şeyi mecbur tutamazsınız. benim de eşim 5 sene gecesini gündüzüne kattı çalıştı ve ev eşyasından-gelinliğe kadar herşeyi kendisi yaptı. "aile mecbur" gözüyle bakacaksanız olaya o halde evlenmek için onların maddi durumunun elverişli olduğu zamanı beklemeniz gerkiyor.
diğer taraftan aynı evi paylaştığınza göre 2 ekmek almışsınız yahut buzdolabında biten birşeyi yenilemişsiniz size dokunmamalı. sonuçta tek kuruş vermeden o evde oturuyorsunuz ve herşeyi k.validenizden bekleyemezsiniz. böyle yaptığınız zaman kimse sizi sömürmüş olmaz ki...

bu arada "eşe para yedirmek" nasıl oluyor??

bence bulaşık makinasını alın..evden çıkarken de söküp kendi evinize götürün derim..nasılsa parasını siz ödediniz dimi...

bence kayınvalidenin bu olayda fazla suçu yok.

çünkü bulaşık makinesi istemiş ama size o değil kayınpederin siz ödeyin demiş.

ama eğer kayınpederine 'neden çocuklar ödesin biz alalım' demediyse kabahati bu olur.

sanırım kayınvalideyle bu sıra anlaşamadığınız için kayınpederine kızman gerekirken kayınvalidende suç buluyosun

Kendi adıma cevap veriyorum
Haklısın aile mecbur değil ama evlatlarını ortada bırakmaya hakları yok sanırım
Hadi onu da geçtik içlerinden gelmedi diyelim
Ayrıca gençler azcık işini gücünü yoluna koyup rahat edecekken
Ailelerin sömürmeye çalışması para istemesi eşya aldırması vs rahatsız ediyor
İnsan avaz avaz siz ne yaptınız ki ne istiyorsunuz demek istiyor

dediğim gibi; eğer ailelerin destek çıkmasını bekliyorsak planlarımızı kendimize göre değil ailemize göre yapmalıyız. ayrıca bu konuda aile ortada bırakmamış, tam tersine 2 sene kira vermeden oturmalarını sağlamış.
daha o evde ne kadar oturacaklarını bilmiyorlar, ayrı eve çıkana kadar kendisinin de kullanacağı bir makina bu kadar problem olmamalı diye düşünüyorum..

sana katılıyorum...
oğlundan isteyebilir herşeyi ama oğluda karısına danışmalı kabul etmiyorsa karısı oğluda alamayız demeli. gelin eşinin ailesine bakmak zorunda değilki
kayınpederinin 2 maaşı varmış evde kayınbilader var gelinin parasıyla ödeniyor herşey olmaz böyle bir mantık oğlu ödeyebilir ama eve gelen kız ödeyemez kocasınada veremez parasını kocası karısını beslemek zorunda kusura bakmayın bu benim düşüncem.ayrıca erkekse önce karısının isteklerini yapmalı karısının istekleri bittiği an ailesinin isteklerini karşılamalı.bu durumda bulaşık makinası alma canım.

Dogru....ama nasilki Anne Baba buna mecbur degilse, evlatda ve elin kizida buna mecbur degildir canim.

Aile kendini evladi icin mecbur hissetmiyorsa, o zaman o evladanda mecburiyet gibi birseyler beklememeli.
O zaman benim gözümde haksiz duruma düser.....

Konumuzdaki cift hata yapmis olabilir, biraz daha bekleyip calisip kendi evlerini kurana kadar evlenmeye bekleyebilirlerdi, ama durum bunu gerektirmis, beraber oturmaya karar vermisler, kader kismet diyelim.:hulya:

Ben hic sanmiyorumki o evde tek kurus ceplerinden cikmadan yasadiklarini, mutlaka onlarinda katkilari vardir, olacakda tabi, bir ekmegin bir alisversin lafini edecek kadarda aciz degillerdir lakin orda yasiyorlar diyede her harcamaya ammennah demek zorundada degiller!
Hem neden hep bir kisiye yüklenilir anlamiyorum, el birlik yapilmali hersey, bekar kayinda buna dahil edilmeli, neticede oda o evde yasiyor ve calisiyor.

Gelin yemesin ben yiyim zihniyetinde olan cok Kaynana var malesef, o yüzden bekar ogullarina degil evli olanlar ceker bunu ceremesini.

dışarıdan yazması nekadar kolay oluo dimi..
şu yazdıklarınız okyunca bi an kendimi suçlu hissedicektim neredeyse..
çoğu arkadaş beni suçlu bulmuş...
tabi yaşadıklarımı burda bu satırlara dökmem çok zor..
ama şukadarına cevap verebilirim..
2 senedir oturdugumuz evin kirasını eşim ödüo..
artı aidatından tutunda dgr masraflarına kadar..
kayınbabamın yaptıgı tek şey nadiren evin mutfak ihtiyaçlarını gdermek ve zamanında kendsine araba almak için çektiği kredyi ödemek..
arabadanda bi hiiçç faydalanmadık..
sonra zararına satmak zorunda kaldı...
2 senedir bedava oturuorum ölemi..
evin tüm faturalarını ben ödüorum..
buna karşılık kayınvalidem sdc istemekle evinde misafir ağırlamkla ve misafirliğe gitmekle yetinior..
kaynım napıor aldıgını sigaraya alkole yatırıor biz yine bişi görmüoruz...
buna ragmen parası bittiğinde yine eşim cebine para koyuyor..
neden çnk bizbir aileyiz..
bu ve bunun gibi okadar çok şey varki...
hangisini analtım bilmiorum...

Son düzenleme:

eee doğru biz müneccimiz ya, yazdığınız tek harften durum tahlilinden-karakter tahliline kadar hepsini yaparız..

arkadaşım şunu baştan anlatsan ona göre cevap verirdik, neden sinirleniyorsun ki????

cnm bu istek kayınpederinin ve kayınvalidenin ayıpı yada hatası diicem artık.
sonuçta eşinde onların evladı anası babası istemiş.sizin durumunuzu her ikiside görüyor.böyle bişeyi onların istememesi gerek.eşininde ^^ne münasebet anne ben sane bulaşık makinesı falan alamam^^ demeside ayrı bi terbiyesizlik olur.eğer eşin bulaşık makinasını alıp öderse doğru olanı yapar.yanlış olan anne ve babanın borç içinde olan oğullarından ,çok da mühüm olmayan bişiyi istemesi.eğer siz borç ödemiyor olsaydınız onlarında alacak gücü olmasaydı.bu isteklerini yerine getirmenizde sizin ,özellikle evladının boynunu borcu olurdu.ama bu durumda sizden bunu istememeliydiler.büyük düşüncesizlik olur.

Son düzenleme:
bu kayınvalidelerin derdi nedir ya..borc oduyorsunuz ayrı eve cıkmak icin bunu gormuyormu..esindede suc var ayrı ev kurmus artık karısının tarafında olmak zorunda yeri geldimi annesini susturacak..bence sen haklısın

Padon ama madem o evin kirasını faturasını aidatını herşeyini siz ödüyorsunuz, niye maddi durumdan ötürü ailesyle oturmak durumunda kaldım yazdın ki hayatım.
Sen böyle yazınca bu konuyu okuyan birçok kişi sizin maddi geliriniz size yeterli olmadığı için eşinin ailesinin yanına yerleştiniz diye düşünük...
Madem kira fatura aidat ödeyebilecek durumdasınız, ve madem kayınpederinin bir emekli aylığı ve artı bir geliri var ve bekar kaynında çalışıyor.
Çıkın kendi evinize kiranızı faturanızı ödeyin, beyaz eşyayı da almışsınız, gerekirse 2 çekyat alın koyun salona tam takım ev döşemeyin, ama kendi evinizde olun....
Bu kadar sorumluluğa karşın br de kayınvaliden bulaşık makinesi isteyebiliyorsa sizden yazıklar olsun onlara....
En başta konuyu açarken eksik ifade ettiğin için yanlış anlamalar olmuş...
Şimdi durum tersine döndü, dajha önceki gibi iyiniyetli olamıycam, sizin yeni eve taşınacağınızı öğrendilerse gidene kadar ne aldırırsak kar diye bakıyorlar herhalde...
Al buzdolabnı ve hemen çık o evden....
Bu kadar masrafı ödeyrbiliyorsanız bir bulaşık makinesi taksidi daha ödeyebilirsiniz, en azından g
derayak ağızlarına laf vermemiş olursun....
Ve bir daha da sizden bişey istememeleri gerektiğini , herkesin kendi evi kendi masrafı olduğunu da eşine söyleeyi ihmal etme....

ben senı haklı buluyorum yasayan anlar..
onların sıze destek olmaları lazım madem kı sız evınızı ayırmaya karar verdınız bu kadar boc bır yane bırde kayıvalıdemı tatmın edemem dogrusu..
çok ıstıyosa kendı durumları olduguna göre alkolden kısıp alsınlar..
destek olcaklarına kızım suyunuzuda bız alalım dıceklerıne kadın eksık cıkarmaya baslamış..
hersey yoluna gırpte bunu ısteseydı o zaman emınım bu kadar batmazdı ev kurma çabası ıcınde olan bır insana.huzrsuz bır evde yasamak kım bılır ne kadar zordur..allh yardımcınız olsun..
esınzle konusun ve borçlarınz bıtggınde tabıkıde alıcaz annecım deyp kapasın konuyu bu ne yaa

eee doğru biz müneccimiz ya, yazdığınız tek harften durum tahlilinden-karakter tahliline kadar hepsini yaparız..

arkadaşım şunu baştan anlatsan ona göre cevap verirdik, neden sinirleniyorsun ki????

düzgün konuş arkadaşım böle yazmayada lütfen devam etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…