Ekim 2012 de Anne olacaklar buyrun sohbete :)

tekrar merhaba, benim de 12+1'de kontrole gittiğimizde cinsiyetini öğrenelim dedi açıkçası ben de beklemiyordum :) bana %95 kız gibi gözüküyor diyerek ultrason görüntüsü üzerinde açıklama yaptı. söylediğine göre kız bebeklerde 2 paralel çizgi, erkek bebeklerde bir de çıkıntı olurmuş. bizim bebeğimizde de çıkıntı yokmuş. haftaya pazartesi gel kesinleştirelim dedi :) ben henüz hazırlık yapmaya başlamadım ama annemi tutamıyorum çok heyecanlı ilk torunu çünkü :) erkek derse de çok mutlu olurum sağlıklı olsun yeter :) ben hamile kaldığımı bilmeden önce rüyamda kız olduğunu gördüm ne yalan söyleyim gönlümden daha çok geçen de kız ama erkek olursa da çok mutlu olacağım :) canım oğlum olacak sonuçta :))

ben ankarada yaşıyorum ya siz?

valla arkadaşlar benimde 18 nisanda kontrolüm var,cinsiyeti o zaman belli olur mu acaba? birde ikili test yapılacakmış. nasıl oluyor neler yapılıyor yaptıran var mı acaba? çok heyecanla 18 nisanı bekliyorum. :) hepimiz inşallah sağsalim bebişleri kucağımıza alırız...

ben k.maraşta yaşıyorum şimdilik, tayinciyiz yaza...
ah anneler, sizinki de pek meraklıymış :) benimki hem uzakta hem de pek telaşlı değildir şükür :) dr bana çizgiden bahsetmemişti, sadece bacak arası görünmüyo bişey edi, beklemiyorduk biz de tabi, kesinleşmediği için de üstünde durmaık fazla cinsiyetin, nisan sonu kontrolde artık belli olur :) benim de gönlümden kız geçiyor :)

merhaba carmentta sana 2012 Ekim Anneleri Takip Listesinden cevap vermiştim ancak orası mesajlaşma alanı değilmiş. o nedenle buradan tekrar attığım mesajı tekrarlamak istedim. Allah nasip ederse çok kısa aralıklarla doğum yapacağız benim de sat: 08/01/2012, beklenen tarihim de 14/10/2012.

Sanırım sizde cinsiyetini öğrenmişsiniz kaçıncı haftada öğrendiniz? Bize de doktorumuz %95 kız dedi. Siz hangi hastaneye gidiyorsunuz? ben de Ankaradayım :)

bu arada Masumiyet özelden mesaj sayım yetersiz olduğu için teşekkür edemedim uyarın için çok ama çok teşekkür ederim :) o mesajı da silebilirsen çok sevinirim forumun formatını bozmak istemem.

Son düzenleme:

Mrb cnm,ben ikili test yaptırdım,dün aldım sonucunu,çok şükür herhangi bir problem çıkmadı,test için önce bebeğe ultrason bakılıyo,ense kalınlığı ölçülüyo,daha sonrada kan tahlili yapılıyo,orda da bebekte down sendromunun olma olasılığına bakılıyo,inş seninkinde de hiçbir problem çıkmaz tatlım..

Allah yardımcınız olsun.. tayinci olmak zor.. ama k.maraş güzel 4-5 sene önce görmüştüm :)

gerçekten çok meraklı bi annem var :) ama bu telaşı&heyecanı hoşuma gidiyor sadece sonrasında yaptığı alışverişlerin elinde kalmasından çekiniyorum :)

ben hamile kaldığımı öğrenmeden önce rüyamda kız görmüştüm ama eşimin ailesi de hep erkek hatta eltim yeni doğum yaptı o da erkek o nedenle de tereddütlerim vardı ama dediğiniz gibi kız ya da erkek inşallah sağlıkla kucağımıza alalım :) eğer ankaradan canınız birşey çekerse elimden geleni yapmaya hazırım :)

gönlümüzdn geçen neyse hem o olsun hem de sağlıklı olsun inşallah :)
annelerde merak bi yandan iyi bi yandan zor oluyordur ama olsun, bu heyecanlar her zaman yaşanmıyor, eşimin tarafında da 10 tane torun var, bizimkilerin 1 tane daha,benimki 2. olucak inşallah, doğaldır heyecanlı olması annelerin :)
ben aşermedim herhalde ya, anlayamadım aşermenin nasıl bişey olduğunu, normalde iştahsız biriyimdir, öyle damak tadım yoktur, kaynadı gitti araya,busaatten sonra da aşerilmez galiba:) ama senin canın çekersemaaş dondurması falan yollarız burdan :) maraş fena biyer değil, biz pek sevmiyoruz, muğlaya gidicez inşallah :)

ben 10+5 günlük hamileyim 14 martta kontrolüm var cinsiyetini öğrenmeme daha 3 4 hafta var heralde. ben hiçbir teste girmedim daha yapılmadı ne yapacaklarını da bilmiyorum bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

merhaba arkadaşlar, daha öncede yazmıştım ama sonra bu konuyu bi türlü bulamadığım için tkrar yazamadım :) denk gldi yine burdayım :) bugun 12+4 olduk, muhtemel doğum tarihim ekim 18 gibi inş. bebişim hızla buyuyor, çok değişik şeyler yaşıyorum hamilelik gerçekten farklı bi dönem. bikaç gündür keyifliyim, yaklaşık birbuçuk aydır bulantılarım sebebiyle, tatsız, suratı asık ve sapsarı, halsiz biriydim, kendime maaşallah diyeyim bulantılarım geçti gibi. sadece yiyeceklerden tiksintim geçmedi, hiçbir hayvansal ürün tüketemiyorum hala. hamileliğimin basından beri 4 kilo kaybettim, ama olsun inş bundan sonra alırım. yarın doktor kontrolum var biraz heyecanım yatıştı çünkü geçen hafta semt polikliniğinde muayene olup kıpır kıpır bebeğimi görme fırsatım oldu. bulantılarım ve beslenemem sebebiyle evde ketonumu idrar testi ile 2-3 gunde bir takip ediyordum ben, yüksek çıkarsa serum bağlayacaktı doktorum. ketonum yemek için kendimi zorlayıp su da içtiğim için yukselmedi ama bu takibi yaparken günden güne idrarımda lökosit (vucutta iltihap olduğunu gösteriyor özellikle idrar yolu enfeksiyonu) ve biluribin (sarılıkta yükseliyor) arttığını farkettim, serum bağlatmama ragmen malesef iyice tavan yaptı doktorum biraz tedirgin oldu ve kandan

ve kandan bakalım yarın dedi, o gece saatlerce ağladım, sabah 9da doktora gidicektim ama daha satler vardı, internetten sürekli biluribin yükselmesinin ne anlama geldiğini araştırdım tabiki hiç iç açıcı şeyler okumadım, bebeğimi kaybedebileceğim filan yazıyodu, sürekli agldım, eşim çok kızdı bana, etrafımdaki diğer insanlar olsun bidaha olur üzülme diye teskin etmeye başladılar ama onlar öyle söyledikçe içten içe ben kahroldum. gece boyu kabuslar gördüm, sabah kanımı verdim, elisa ( sarılık) testi, karaciğer enzimlerine filan bakıldı, sonuç yarın yada 4e dogru çıkar dedi doktor. bu arada ben ağlıyorum doktorumda ( aile hekimim) olsun bidaha olur üzülme filan diyo !!ordan ayrıldım ve dayanamıcam diyip baska bi yere semt polikliniğine gidip bebeğimi görmek için ultrasona girdim doktora kalbi atıyomu dediğimde ne kalbi baksana kıpır kıpr heryeri oynuyo diyince dünyalar benim oldu, Rabbime çok şükür kan testlerimde temiz çıktı, hamilelik sarılığıymış, yani yalancı sarılık diye bişey. hamilelikte safra kesesi yavaş çalışıyormuş tembelleşiyomuş bu yüzden idrarda olmaması gereken biluribin çıkabiliyomuş. çok mutlu oldum. şimdi iyiym. benim bebeğimle birlikte portakal büyüklüğünde birde kistim var, kendi kadın doğum uzmanım 3.aya kadar erir demişti ama 4 gün önceki ultrason maceramda hala kocaman duruyordu kistim. hayırlısı olsun. yarın kendi kadın doğum uzmanıma randevum var, kist ve idrar yolu enfeksiyonu için gidicem. ben 2li ve 3lü testleri yaptırmayı düşünmüyorum. çünkü hayırlısı olsun bebeğimde down send gibi bi rahatsızlık dahi olsa aldırmayı düşünmem, e bu testte sadece ihtimal söylenip tedavi ve teşhis amaclı olmadığı için yüzde bilmem kaç ihtimal var denipte hamileliğimin sonuna kadar acaba ile geçirmek istemiyorum. çok yakın bi arkadaşımın basına geldi, bebegine yüzde 5 ihtimalle down sendromu dediler, 9 ay boyunca hep içimde bi şüphe tedirginlik oldu dedi, ve çocuğu sapasağlam. keske yaptırmasaymısız dedi. temiz çıkarsa tamam içimiz rahat ama ya küçük bi ihtimalde olsa doktor deseki böyle bişey var bu ihtimali bilmek neyi değiştirecek eğer hamileliği sonlandırmayı düşünmüyorsak? kafamı kemirip durur. zaten biraz evhamlıyım ben. bu yaşadığım son olaydan ( sarılık meselesinden sonra) fazla incelememeyi, araştırmamayı internetten okuduğum herşeye bi anlam yüklememyi çok iyi öğrendim ben. mesela artık evde o idrar testini hiç yapmayı düşünmüyorum. gerekli görürse yarın doktorum yapsın teşhisi koysun çaresine baksın. bebişimide stres ettim kendimide gereksiz yere. üstelik etrafımdakiler bile sanki ona bişey olmuş gibi konuşunca çok üzüldüm. çok uzun yazdım sıktıysam affola, benim yaşadıkların son zamanlarda bunlar, bu arada çoğumuzun doğumu birbirine çok yakın günler, doğum hatıralarımızı ve tecrübelerimizide paylaşırız inş o günleride görürüz, Allah hepimize hayırlı sağlıklı yavruşlar nasib etsin..

zafi, merhabalar... yazdıklarını okudum, azcık atladım ama satırları kusura bakma zun geldi de :))) hiiiç üzülmeye gerek yok dediğin gibi, sen acı bi tecrübeyle anlamışsın bunu, belki de yaşadığın stres daha çoketkiledi bebiş, onu da üzmüşsündür hiç bişey yokken :) ben de diyabet hastasıyım 8 yıldır, bi cihazla yaşıyorum üstümde sürekli iğneyle bağlı, ona rağmen senin kadar üzülmedim, doktorlar ve internetten araştırdığın şeyler hep en kötüsünü söyler haliyle, onlara takarsan ohooo... en doğru bilgiyi yine de doktorun verecektir, zamana bırak, tadını çıkar hamileliğin..

teşekkürler 48ve58, çok uzulup yıprandm gercekten ama doktorların bı anda en kötüyü söylemesi çok üzüyo insanı. Allah saglıkla kucagına almak nasib etsin bebişini

zafi, amin canım, inşallah hepimizin sağ salim olur :) bu tür kötümserlikler herkeste oluyordur ama hep en kötüsünü düşünme durumları :)

Herkese merhaba,

Öncelikle herkesin bebeği hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Ben de 12+5 günlük hamileyim. Tahmini doğum tarihi 18 Ekim 2012. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Mrb cnm,ben ikili test yaptırdım,dün aldım sonucunu,çok şükür herhangi bir problem çıkmadı,test için önce bebeğe ultrason bakılıyo,ense kalınlığı ölçülüyo,daha sonrada kan tahlili yapılıyo,orda da bebekte down sendromunun olma olasılığına bakılıyo,inş seninkinde de hiçbir problem çıkmaz tatlım..]

teşekkür ederim canım cok sagol .

merhaba kızlar ben 13. haftamdayım dün ikili testimi yaptırdım. doktorum gelişimi çok iyi bir erkek dedi :)

selm kızlar, ben edirne deyim dr tavsiyesinde bulunacak arkadaşım olursa memnun olurum. Cenk Sayın ı tavsiye ettiler ne dersiniz bilen var mı?
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…