- 12 Nisan 2012
- 789
- 42
- 118
cnm beklerken beslenmene dikkat et bolca vitamin al...arkadaşlarda yazarlar zaten ne yiyip içmen gerektiğini...kısa protokolse bir adet döneminde tedaviye başlanıyor..adetin 2.günü genelde..bir dahaki adet zamanın gelmeden test yapıp sonucu öğrenmiş oluyorsun...ortalama 10-12 gün iğneler var doktorunun söylediği dozda onu vuruyorsun..yumurtaları büyütüyor geliştiriyor çoğaltıyor...dozu ayarlamak için yumurta takibi yapmak adına seni 3 günde bir filan görmek istiyor ultrasonla bakıyor...işte 10 günün sonunda çatlatma iğnesi yapıyorsun gece..ertesi günü toplanıyor yumurtala...yumurta toplama ağrısız anestezi ile yapılan bir işlem ve ortalam 15 dk sürüyor...eşindende aynı gün sperm alınıyor..yumurtaların toplandığı gün döllüyorlar laboratuvarda,mikroenjeksiyonmu ,doğal yollamı duruma göre doktor belirliyor tabiki..duruma göre 3.yada 5.gün embriyoları takip edip seni transfere çağırıyorlar cnm..transfer sonrası bir kaç gün istirahat edip normal hayatına dönüyorsun,ama biz kızlarla günlerce yattık duş almadık yola çıkmamaya çalıştık kendimizce önlemler aldık kahve içmedik mesela...ortalaa 12.günde test yapılıyor cnm transferden sonra...başladınmı anlamıyorsun aşama aşama geçiyor zaman..yok yumurtam büyüdümü yok opu heyecanı yok döllendinmi derken derken,özel bir süreç canım ..ilaçlar duygusal olarak etkiliyor biraz zor geçiyor beklemesimerhabalar arkadaşlar,bende çikolata kisti var doktorum tüp bebek dedi ama ben biraz bekleyeceğim bir kac ay,tüp bebek sürecü nasıl bir sürec anlatır mısınız
kader kısmet cnm belki taze embriyoyla yakalayamadığın mutluluğu donmuşlarla yakalarsın....donmuşlarla çok bebeğini kucağına alan var unutma..bebek sahibi olabilmen için herşeyin dört dörtlük gitmesine gerek yok...benimde sen gibi donmuş sperm kullandığımız için laboratuvarda çok zor bir vakamız oldu..10 yumurtadan 3 tanesi döllenebildi sadece...geçen sefer sayı çok çok fazlaydı...spermler çzülürken morfolojileri bozulmuş boyun baş....zor döllendiler yani,onca yumurta onca emek boşa dedim kendi kendime kızdık niye tesa yapmadık diye...doktorumda bana kızdıhaklısın cnmda eşime cnm sıkılıyor o hiç istememişti dondurulmuş transferini sadece onun söyleyeceklerini düşünmek canımı sıkıyor yoksa biliyorum ben tazelerle kolay hamile kalıyorum önümüzdeki ay tekrar deneyeceğiz sadece 1 ay sonra kavuşcam bebişlerime işte dedimya eşim baştan olmucak bunlar demişti bile haklı çıktı(
Kızlarrrr bugün test günümde betahcg değerim 310 çıktı, hamileyim:)hiçbir belirti olmadığı için çok ama çok umutsuzdum. pozitif sonucu görünce inanamadım. 2 gün sonra testi yineleyeceğiz, umarım değerlerim yükselir... burada bana destek olan herkese çok teşekkürler... Darısı tüm isteyenlerin başına.. Ama sakın hiçbir belirti yok diye üzülmeyin benim gibi..
Çok güzel okuyunca gözlerim doldu hemen içim cız etti...Şöyle 2 ay öncesine döndüm..Doktorların sizin bebeğiniz zor olur sözleri..direktüp bebeğe geçiş,iğneler,ilaçlar,opu,transfer,sonrasında o insanın sabrıını zorlayan merak korku heyecan stres dolu bekleyiş.......Ama çok şükür bebeğimiz bizimle...Ne zorlu bir süreç ne zorlu bi dönemdi..Neler yaşadık neler yaşıyoruz hala çoğumuz...Allahım emeklerimizi boşa çıkarmadı.İnşallah tedavideki arkadaşların da emekleri boşa çıkmasın..Kendimi o kadar şartlamıştım ki tedavi sürecinde eşim üzülmesin,benim yüzümden demesin diye canım çok yansa da hiç ağlamadım ah demedim..Ama Mevlana nın bu sözü bütün zırhımı indirdi bi an...
canım gözün aydın..hayırlı transferler..besmele çek koyarken..hadi bakalım geri sayım başlamış allahım yardımcın olsun
tebrikler canım Allah tamamına erdirsin...
merkezden aradılar gelişimleri devam ediyormuş bir tanesi 2 hücreli ,ikitanesi tanesi 4 hücreli olmuş nasıl kızlar ? yarın 11de transfer için çağırdılar 3.gün transferi olacak dua edin tatlı bir heyecan var içimde
canım gözün aydın..hayırlı transferler..besmele çek koyarken..hadi bakalım geri sayım başlamış allahım yardımcın olsun
Canim bisey sorucam senin ne kadarlikken keseyi gordunuz? Kac hafta kac gun?pozıtıf sonuc alan butun arkadaslarımı tebrık eddıyorum adınıza ınanın cok sevındım bende dun kesesını gördum bebısımın 6 mlmmis kesesı haftaya cuma tekrar kontrolumuz var hayırlısıı
Kızlarrrr bugün test günümde betahcg değerim 310 çıktı, hamileyim:)hiçbir belirti olmadığı için çok ama çok umutsuzdum. pozitif sonucu görünce inanamadım. 2 gün sonra testi yineleyeceğiz, umarım değerlerim yükselir... burada bana destek olan herkese çok teşekkürler... Darısı tüm isteyenlerin başına.. Ama sakın hiçbir belirti yok diye üzülmeyin benim gibi..
Acikcasi masada tutuyosun da sonrasinda tutmak zor:) Ben islemden emen sonra direk surgu istemistimcanim hatta 45 dk sonra yine grldi bu sefer kalkip gidip yapmistim. O kadar kitre litre su icmistim ki yap yap bitmedisağolasın canımokurum bol bol Allahın izniyle
su getirmemi söylediler yanımda su içince masada tuvaletiniz tutmak kolaymı?
sağolasın canımokurum bol bol Allahın izniyle
su getirmemi söylediler yanımda su içince masada tuvaletiniz tutmak kolaymı?
Ay canim cok sevindim insallah sorunsuz saglikli bi sekilde kucagina alirsin bebegini... benim icinde umut oldun bendede hic belirti yok okadar ugrasiyorum ariyorum ama bulamiyorum demekki belirti yokkende hamile olunabiliyor:))hersey gonlunce olsun arkadasim
Acikcasi masada tutuyosun da sonrasinda tutmak zor:) Ben islemden emen sonra direk surgu istemistimcanim hatta 45 dk sonra yine grldi bu sefer kalkip gidip yapmistim. O kadar kitre litre su icmistim ki yap yap bitmedi
Basakcim hic belirti arama arkadasim. Bende sifir belirti vardi, hic mi hic bise yoktu hatta 11. Gun aksam o kadar uzuluyordum ki surekli gozyasi doktum tutmadi, olmadi diye. O yuzden hamilelik belirtisi falan olayi yalanmis bunu anladim. Bunu da her firsatta heryerde soyliycem ki insanlar bosuna uzulmesin ya da bosa kendilerini yipratmasinlar.
vishne transferden sonra kalkmana izin vermedilermi ben transferi gerceklestirdiler direk kalktim wcye gittim ve ciktik eve geldik buradakiler bastan sagma yapiyorlar gibime geliyor ama yinede allah istedimi hicbirsey engel olamaz
arkadaslar gercekten allah razi olsun canim valla su iki gundur aynen senin durmundayim oturup kalkip esime diyorum yok bu seferde olmadi ama benim goguslerimde dahi agri yok... senle leda arkadasimi duydum bi ohh cektim icim ferahladi ayy ne olur soyleyin benim olursa ben resmen ilan edecem heryerde belirti diye bisey yok diyecem ferahlasin insanlar:))
Aynen canim aynen, hem de diyorum ya belirtim yok diye ortaligi ayaga kaldiriyodum oyle uzuluyodum ki. Bençe ircok insan belirti aradigi icin de hissediyor olabilir bazi seyleri bilemiyorum belirti yasamadigim icin. Hscg degeri yuksek olunca belirtiler daha yogun oluyo derlerdi demek ki o da dogru degil, benim 12. gun uc yuz kusurdu, 14. gun de sekizyuz kusur yani demek istiyorum ki belirti melirti yok, hic kimse de aramasin, yok diye kendini uzmesin bosu bosuna. Rahat ol, relax ve olumlu dusun, guzel seyler dusun ki bebegin de stresinden etkilenmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?