- 12 Nisan 2012
- 789
- 42
- 118
bu belirsizlik beni çıldırtıyor..omuzlarımı düşürüyor korkutuyor..plan yapamıyorum,plansız vaktim geçmezdi benim..şu işe girdim gireli iç birşey hayal ettiğim gibi gitmedi,hem üzüldüm hep hayal kırıklığıyla karşılaştım,doktor gördümmü kaçar oldum,bi doktor iyi bişey dedimmi tamam diyorum şimdi dünyam başıma yıkılır kötü birşeyler olacak...hayalim tükeniyor..umutlarım tükeniyor..ben tükeniyorum
ultrason fobim oluştu..gireceğim zaman kalbim çarpıyor gözlerim doluyor,hiç iyi birşey düşünemiyorum..ne zaman güzel birşey görmeye güle oynaya gitsem,suratıma yumruk yemiş gibi çıkıyorum,ailene çaktırma arkadaşlarına çaktırma
canım kanama derken az az geliyo sıkma canını belki egunal ın ki gibi kendiliğinden gider tatlım ya zor ne kadar anlıyorum seni canım ama ara ver doktor araştır bi kaç prof git genetik tahlilleri yaptır bia 1.5 sene sonra kaarar verdik tüp bebeğe karar verdik vücunda dinlensin ben doktor korunmıcaksın dediğinde ne kadar ağlamıştım yine yaşarsam diye rabbim hayırlısını versin canımcnm çok sağol ya iyiki varsınız..doğru takip altında olacağım için tüp kaybetme riskim azalıyor eğer öyle bir durum var ise...inşallah yoktur nedir ne değildir diye düşünmek çok strese sokuyor başım ağrıyor ,ne güzel atlatmıştım ağlamıyordum artık yine bebek olayı aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine ağlıyorum yine ağlıyorum..rabbim dermansız dert vermesin...hepimiz için hayırlısını versin inşallah..40 gün kanama olması çok uzun değilmi cnm yaa i,nsan elden ayaktan düşer..offfffffffff,öylemi oluyor benimdemi öyle olacak şimdi
ultrason fobim oluştu..gireceğim zaman kalbim çarpıyor gözlerim doluyor,hiç iyi birşey düşünemiyorum..ne zaman güzel birşey görmeye güle oynaya gitsem,suratıma yumruk yemiş gibi çıkıyorum,ailene çaktırma arkadaşlarına çaktırma
cnm çok sağol ya iyiki varsınız..doğru takip altında olacağım için tüp kaybetme riskim azalıyor eğer öyle bir durum var ise...inşallah yoktur nedir ne değildir diye düşünmek çok strese sokuyor başım ağrıyor ,ne güzel atlatmıştım ağlamıyordum artık yine bebek olayı aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine ağlıyorum yine ağlıyorum..rabbim dermansız dert vermesin...hepimiz için hayırlısını versin inşallah..40 gün kanama olması çok uzun değilmi cnm yaa i,nsan elden ayaktan düşer..offfffffffff,öylemi oluyor benimdemi öyle olacak şimdi
ah cnm benim yaaa...sizin sorununuz nedir??sizdedemi morfoloji bozuk??ben kendimi ne zaman hazır hissederim bilmiyorum çünki aradada dondurulmuşlarlada uğraştım iki kez..bir yıl içinde iki tüp bebek iki kez dondurulmuş tedavisi almış oldum...dondurulmuşlardada birinde transfer zamanı gökten enfeksiyon indi...transfere günler kala..bir ay sonra diğer denememdede aldım tedaviyi..geldim istanbula,hastanenin köşesinden dönemeden transfer sabahı çözülemediler geri döndük...bence bu yıl bu kadar vücutla oynamak yeter...bencede sende kendini kafanı hazırlamadan psikolojini hazırlamadan kalkışma cnm ya en doğrusunu yapıyorsun inşallah en kısa zamanda toparlayıp yeniden başlarsın ve güzel haberler verirsin..bu yaşadıklarının bir benzerini ben yaşadım ve 3.tüp bebeğe başlayamıyorum bir türlü doktor iki aydır beni bekliyor ama ben ne kan vermeye ne ultrasona girmeye kendimi hazır hissetmiyorum gebelik sonlanalı 4 ay oldu nerdeyse...belirsizlik olumsuz olacak daha kötü şeyler yaşabilirim korkusu durumun kesinlik kazanana kadar akıldan çıkmıyor maalesef inşallah sonu güzel biter ve Rabbim bu çektiklerini mucizeni vererek unutturur..
öyle yapacağım cnm çok sağolasın..hele şu durum bir belli olsunda,ondan sonra araştırmalarma başlayacağım..ama dediğinize göre eğer dış gebelikse 2 aya kadar zaten anca atabileceğim..6 ay kadarda deneyemeyeceğim..bol bol araştırmaya zamanım olacak...canım kanama derken az az geliyo sıkma canını belki egunal ın ki gibi kendiliğinden gider tatlım ya zor ne kadar anlıyorum seni canım ama ara ver doktor araştır bi kaç prof git genetik tahlilleri yaptır bia 1.5 sene sonra kaarar verdik tüp bebeğe karar verdik vücunda dinlensin ben doktor korunmıcaksın dediğinde ne kadar ağlamıştım yine yaşarsam diye rabbim hayırlısını versin canım
cnm çok geçmiş olsun..sanada çok üzüldüm zaten..bende kazıyarak yapılıyor die düşünüyordum vakumla çekmeden önce küretlerle yinede bir kazıma işlemi yapılıyor die biliyorum..tabi yapmamaları bizim avantajımıza inşallah yapmıyorlardır..ben daha önce küretaj oldum tatlım 15-20 gün kadar pıhtı şeklinde kanamam oldu hiçte ağrı çekmemiştim ama karnım incelsin diye hemen spora gidip karnımı zorlamıştım,havuza filan gitmiştim sonra dondurulmuş tedavisi aldığımda rahim etrafında mantar gibi bir doku oluşmuştu...ben o küretajdan sonra dikkat etmeme bağlıyorum.sen benim yaptığım hataları yapma güzelce dinlen karnını zorlama ..havuza filan girme tampon kullanma bırak vücudunu kendi akışına...ben depresyona girmiştim kendimi dışarıya atmıştım,aman canım dikkat et nede olsa kısa süre yenisini deneyeceksin...benim şimdilik küretaj durumum yok çünki keseyi göremedik tatlım,kese yok ortadaCanım benim durumumu biliyorsun 5,5 haftalık kese var ama bebek yoktu, 1 hafta sonra gittiğimde kese küçülmüş ve değeri 448e düşmüştü, 2 gün sonra baktılar 380lere düştü ama hiç kanamam yoktu tek damla bile, doktor kanama bile olsa sana tavsiyem kürtaj yaptır dedi, hem şiddetli ağrı ve kanama çekmezsin, hem rahimde yapışıklık olmaz, hem de kendi kendine düşük yaparsan ıçerde parça kalabilir bu durumda yine kürtaj olman gerekir dedi, açıkçası bana çok mantıklı geldi ve eskisi gibi rahmi kazıyarak yapmıyorlar, vakumlu çekiyorlarmış, bence durumun netleşince, ki inşallah bebeğin seninle kalır ve tüm bunlara gerek kalmaz ama kürtaj konusunda ben ikna oldum açıkçası ve dün yaptırdım bi sıkıntım yok şükür
ah cnm benim yaaa...sizin sorununuz nedir??sizdedemi morfoloji bozuk??ben kendimi ne zaman hazır hissederim bilmiyorum çünki aradada dondurulmuşlarlada uğraştım iki kez..bir yıl içinde iki tüp bebek iki kez dondurulmuş tedavisi almış oldum...dondurulmuşlardada birinde transfer zamanı gökten enfeksiyon indi...transfere günler kala..bir ay sonra diğer denememdede aldım tedaviyi..geldim istanbula,hastanenin köşesinden dönemeden transfer sabahı çözülemediler geri döndük...bence bu yıl bu kadar vücutla oynamak yeter...bencede sende kendini kafanı hazırlamadan psikolojini hazırlamadan kalkışma cnm ya en doğrusunu yapıyorsun inşallah en kısa zamanda toparlayıp yeniden başlarsın ve güzel haberler verirsin..
öyle yapacağım cnm çok sağolasın..hele şu durum bir belli olsunda,ondan sonra araştırmalarma başlayacağım..ama dediğinize göre eğer dış gebelikse 2 aya kadar zaten anca atabileceğim..6 ay kadarda deneyemeyeceğim..bol bol araştırmaya zamanım olacak...
ha bu arada 2,3 hafta kadar kanam durana ve tamamen iyileşene kadar aile hayatınada dönmüyorsun cnm doktorun anlatmıştır belki..ben onada dikkat etmemiştimdeCanım benim durumumu biliyorsun 5,5 haftalık kese var ama bebek yoktu, 1 hafta sonra gittiğimde kese küçülmüş ve değeri 448e düşmüştü, 2 gün sonra baktılar 380lere düştü ama hiç kanamam yoktu tek damla bile, doktor kanama bile olsa sana tavsiyem kürtaj yaptır dedi, hem şiddetli ağrı ve kanama çekmezsin, hem rahimde yapışıklık olmaz, hem de kendi kendine düşük yaparsan ıçerde parça kalabilir bu durumda yine kürtaj olman gerekir dedi, açıkçası bana çok mantıklı geldi ve eskisi gibi rahmi kazıyarak yapmıyorlar, vakumlu çekiyorlarmış, bence durumun netleşince, ki inşallah bebeğin seninle kalır ve tüm bunlara gerek kalmaz ama kürtaj konusunda ben ikna oldum açıkçası ve dün yaptırdım bi sıkıntım yok şükür
amin cnm yaa..rabbim görüyor yaptıklarımızı yaşadıklarımızı dediğin gibi hayırlısını versin inşallah..ben şimdi sınavlarımı atlatayım meryem suresini okumaya başlayacağım..41 gün boyunca okuyunca oluyormuş..başlamıştım ama 8.günden sonra devam edemedim..bu kez tamamlamayı düşünüyorum bakalım bu sefer ne olacak..rabbim zorlaştırma kolaylaştır.rabbim hakkımızda hayırlısını verbizde 6 yıl bişey yok dendi sebepsiz infertilite diye geçti hep raporlarımızda son bir senedirde bende pko varmış eşimde de ileri hareketli sperm sorunu varmış mış mış bilmiyorum aslında daha net bişey...ama bunlar kendiliğinden gebe kalmaya engel değil söylediklerine göre..dinlenmek en iyisi tabii hazır olmadan katlanılacak bir süreç değil...bakalım ne zaman cesarete gelecem görecez...Allah hakkımızda hayırlısını versin...
doğru diyosun cnm..bende dikkat edeyim bu ayrıntıya...rüyamda sabaha karşı kırmızılar geliyodu gördüm kendimi nasıl şartladıtysam kendimi...hiç onu o şekilde rüyamda görmemiştim..rabbim ne alemiz yaCanım bir de kürtaj konusuna değinmek istiyorum..
Doktor Rahim duvarına ultrasonda bakar eğer inceyse yakın zamanda kanaman olacak demektir o nedenle kürtaj yapmaz aslında kürtaj yapılır bu durumlarda ama rahim yatağı kalın değilse yapılmaz...kanamayla temizleneceği düşünülür...kanamadan sonra bi daha baktığında sorun görürse o zaman kürtaj karar verir...
doğru diyosun cnm..bende dikkat edeyim bu ayrıntıya...rüyamda sabaha karşı kırmızılar geliyodu gördüm kendimi nasıl şartladıtysam kendimi...hiç onu o şekilde rüyamda görmemiştim..rabbim ne alem
canım bende ümmü subyan duası varmış onu yazdırcam cami hocasına tekrarlayan düşüklerde iyiymiş öyle parayla gidilen hacıya hocaya inanmam ama bu duayı internetten buldum eşim imama yazdıracak umut dünyası canım bide burç labaratuarı var orada genetik analizler yapılıyı başka bilmek istediğin varsa burdayımmm
ha bu arada 2,3 hafta kadar kanam durana ve tamamen iyileşene kadar aile hayatınada dönmüyorsun cnm doktorun anlatmıştır belki..ben onada dikkat etmemiştimdedoktor aile hayatına dönebilirsin deyince utanmıştım
dimi ya enseye şaplak şeklindeyiz bizdeSeninle başından geçmiş kürtaj tecrübeliyiz ne yazık ki, dikkat ediyorum canım enfeksiyon kapmak işleri daha da zorlaştırır çünkü, çok şükür benim kanamam yok gibi leke şeklinde, gerçi daha dün oldu da inşallah olmaz kanama, üşütmemeye ve hijyen olayina dikkat ediyorum canım, aile hayatıyla ilgili onbeş gün dedi ama bir ay cesaret edemem gibi geliyor, dokuz ayı gözden çıkarmıştım hamile olduğumu duyunca, bacı kardeş olduk zaten
ya cnm senin adina o kadar uzuldum ki ne diyecegimi bilemiyofum Allah herseyi gonlune gore versin insallahkızlar yarın tekrar kan vercez bakalım ne ile sonuçlanacak..hani sonuç kötü eyvalla,çocuk iyi gelişemiyo anladık,böyle ne olduğunu bilmeden arada derede çok zor...biran evvel kırmızıları görüp rahatlamak istiyorum tek istediğim bu...olmadıysa olmadı yapcak bişey yok ama bu türlü ne acımı yaşıyabiliyorum inanılmaz tedirginim...ölmüş ama arafatta kalmış gibiyim...kötü sonuçtan daha kötü bişey varmış kızlar,oda böyle sürüncemede kalmak...nolur gelsin kırmızılar LÜTFEENNNN
5+0 da gittik tam...test yapılalı 10 gün oldu yani ilki 40 dı..ikincisi 80..sonra 10 gün sonra 548 çıktı..hem değer normal katlamamış,hemde bu günlerde değerin en az 1500 lere çıkmış olması gerekiyordu,sıkıntı bu cnm yani düşüyor olmasa bile çocuk normal gelişemiyor anomalili...olsa bile düşmesini beklemekten başka çare yok,bundan öncede böyle oldu,8 haftalık olması gerekirken kaybetmiştik,tekrarlayan anomali sorunu yaşıyorum,kese filan yok ortada
offf canım seninle neredeyse aynı durumdayızben de 5+3'deyim bebeğin kesesini gördük ama düşük yapıyor olduğumu biliyorum. İlk hamileliğimde de 5.haftada düşmüştü, aslında düşük değil de bebek gelişmiyor, kalp atışlarını duyamıyoruz.. Tedaviye başlarken ve hamile olduğumu öğrendiğimde o kadar sevinmiştim ki, şu an yaşadığım hayal kırıklığı tarifsiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?