• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim Ayı Transferleri Toplaşın

Maa

maalesef sebepsiz infertelite diye bir şey var. Sizinkisi o gibi görünüyor. Bir yerdem hiçbir sorun çıkmaması güzel tabiki ama böyle sebepsiz oluncada ayrı bir dert. İki kez negatif olmasının sebebi tamamen embriyo ile alakalı bile olabilir genetiği sağlam denk gelmemiş olabilir.
Bilmiyorum ki , 5aa idi embriyolar. Nk hücre paneli diye bir test var. Onu yaptıracağım. Rahim içindeki katil hücrelerin varlığını tespit eden bir test. Şöyle ki bana cilt doktorum vücudumun antikor ürettiğini söylemişti. Botoks ve dudak dolgusu yaptırdığımda hiçbir zaman tutmuyor. Vücut o maddeyi yabancı zararlı bir madde olarak algılıyor ve antikor üretiyormuş. O maddeyi vücuttan atmaya çalışıyor. O yüzden botoks ve dolgu tutmuyormuş bende. Düşündüm ki aynı şey embriyo için de geçerli olabilir. Yani vücut embriyoyu yabancı algılayıp onu kabul etmiyor. Araştırdım böyle bir şey varmış. Tekrarlayan negatiflerde katil hücre testine bakılıyormuş. Kendi doktorum bu ihtimalin çok düşük olduğunu söyledi ama içim rahat etsin diye o testi yaptıracağım.

Bilmiyorum ki , 5aa idi embriyolar. Nk hücre paneli diye bir test var. Onu yaptıracağım. Rahim içindeki katil hücrelerin varlığını tespit eden bir test. Şöyle ki bana cilt doktorum vücudumun antikor ürettiğini söylemişti. Botoks ve dudak dolgusu yaptırdığımda hiçbir zaman tutmuyor. Vücut o maddeyi yabancı zararlı bir madde olarak algılıyor ve antikor üretiyormuş. O maddeyi vücuttan atmaya çalışıyor. O yüzden botoks ve dolgu tutmuyormuş bende. Düşündüm ki aynı şey embriyo için de geçerli olabilir. Yani vücut embriyoyu yabancı algılayıp onu kabul etmiyor. Araştırdım böyle bir şey varmış. Tekrarlayan negatiflerde katil hücre testine bakılıyormuş. Kendi doktorum bu ihtimalin çok düşük olduğunu söyledi ama içim rahat etsin diye o testi yaptıracağım.
Ben en çok pgt nin önemli olduğunu düşünüyorum 6 embriyo gitti sadece ikisi sağlıklı geldi.digerlerinden biri olsa tutmayacakti büyük ihtimalle.insallah tez zamanda hayırlı güzel haberinizi alalım.ama pgt yaptirmadiysaniz yaptırın bence.

Ben en çok pgt nin önemli olduğunu düşünüyorum 6 embriyo gitti sadece ikisi sağlıklı geldi.digerlerinden biri olsa tutmayacakti büyük ihtimalle.insallah tez zamanda hayırlı güzel haberinizi alalım.ama pgt yaptirmadiysaniz yaptırın bence.
Yaptırmadım. Dondurulmuş embriyolara pgt yaptırılıyor mu?

Benim doktorum dondurmadan önce embriyo ayrı pgt için doku ayrip donduruyor.once 4 u gitti onlardan sadece 1 sağlıklı geldi sonra dobdurulan ikisi gitti.sizin doktorunuzda yapıyorsa mutlaka yaptırın.benim 6 embriyomda kaliteliydi pgt yaptirmadan önce doktor hepsi çok iyi dedi ama sonuç gelince iyiki doktoru dinlemişim ve yaptirmisim dedim.

Benim doktorum dondurmadan önce embriyo ayrı pgt için doku ayrip donduruyor.once 4 u gitti onlardan sadece 1 sağlıklı geldi sonra dobdurulan ikisi gitti.sizin doktorunuzda yapıyorsa mutlaka yaptırın.benim 6 embriyomda kaliteliydi pgt yaptirmadan önce doktor hepsi çok iyi dedi ama sonuç gelince iyiki doktoru dinlemişim ve yaptirmisim dedim.
Biz başta yaptırmadık. Keşke yaptırsaydık

Merhabalar sizinle ayni durumdayim hicbir sorunumuz yok ama 2 transferde olumsuz oldu. NK testi yaptim o da normal cikti yani bir sorun yok. Baska embriyomda yok. Doktorum bana 3 ay dinlenmem gerektigini vitamin alip yeme içmeye dikkat edip 3 ay sonra tekrar tedaviye baslamanin uygun olacagini söyledi. Bir de rahim filmi cekilecegim tekrar. daha once eski bir film cekilmis onla tup bebege baslamistim simdi tekrar cekilecegim doktorum bu 3 ay icimde dogal yollada denemem gerektigini belki dogal yollada olabilir dedi. Ama umudum yok. Tup bebege baslayinca da embriyolari genetige gondermemiz gerekiyor dedi. Buyuk ihtimal genetikle ilgili sorun olabilirmis.bana oyle yorum yapti.

Merhabalar sizinle ayni durumdayim hicbir sorunumuz yok ama 2 transferde olumsuz oldu. NK testi yaptim o da normal cikti yani bir sorun yok. Baska embriyomda yok. Doktorum bana 3 ay dinlenmem gerektigini vitamin alip yeme içmeye dikkat edip 3 ay sonra tekrar tedaviye baslamanin uygun olacagini söyledi. Bir de rahim filmi cekilecegim tekrar. daha once eski bir film cekilmis onla tup bebege baslamistim simdi tekrar cekilecegim doktorum bu 3 ay icimde dogal yollada denemem gerektigini belki dogal yollada olabilir dedi. Ama umudum yok. Tup bebege baslayinca da embriyolari genetige gondermemiz gerekiyor dedi. Buyuk ihtimal genetikle ilgili sorun olabilirmis.bana oyle yorum yapti.
Ah ah.. neler yaşıyoruz. Bundan 2 yıl önce bunları yaşayacaksın deselerdi inanmazdım. Yaş kaç sizin?

floriaa floriaa da öyle söylemişti doktoru sorduğunda. Ama ben ona baktırdığımı, tekrar negatif olduktan sonra acaba buna da bakalım mı diyecekler. Sen önlemini al bu transfer öncesi baktır demiştim. Ve sonucu pozitif geldi. Ve şükür en azından onunla ilgili önlemi aldı. Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Hastaneler ne kadar çok negatif olursa o kadar çok para kazaniyor. Hadi ilk seferinde yaş genç dedin, tahliller güzel dedin bakmadın. Ama negatif sonucu aldıktan sonra yapılması gereken tüm tetkikler yapılmalı ve öyle 2.transfer yapılmalı.
Bana kimse birşey yapmadı. Araştıra araştıra buldum. Bunu istiyorum diye de tutturdum. Dr serum a gerek yok prednol yeter dedi. Hayır ben insiyatif alıyorum düşük doz prograf da istiyorum serum da dedim. Gittim eczaneden aldım kendim başladım.
Ama yıllardır okumadığım araştırma, makale yabancı kaynak kalmadı.
Şükür 5.denemede pozitif gördük. İnşallah bu sefer sağlıkla devam eder evlatlarıma kavuşurum. Çünkü daha önce de kimyasal gebeliğim ve düşüğüm var.
Umudunuzu kaybetmeyin. Araştırmanızı yapın. Önlem alın. Rabbim en kısa zamanda gönlünüze göre versin inşallah🤲

Ben dondurulmuş embriyomu genetiğe gönderdim çözdürülüp biyopsi alınıp genetiğe gitti tekrar donduruldu şuanda onunla 17haftalık hamileyim laboratuvara güveniyorsanız mutlaka yapabilirsiniz bunu ben Memorialde tedavi gördüm Şişli Memoriale genetiğe gitti

Benim de.. ben de 30’a girdim. Nisan’da tüp bebek tedavisine başladık.
İyi yapmissiniz ben biraz bu konuda gec kaldim keske evlendigim yil yani 5 yil once hemen tup bebege baslasaydim. Ama hayat iste olur olur diye akisa biraktim bir düşük yasadim dogal yolla kaldim. Sonra ilac takviye bu zamana geldik. Simdi de tup bebekle bile olmuyor. Kimsede gozum yok allah herkese nasip etsin ama etrafimda hamile kalan bana dua ediyormus sizene yani ben sizden oyle bir sey mi istedim diyesim geliyor. Hassaslastim iyice bilmiyorum biraktim artik yani. En güzelleri olsun bizler icin en iyisi olsun bizim olsun 🥲

Ben de aynı belirtileri yaşadım artık umudu kesmiştim regli olucam sanıyordum ama dişimi sıktım idrar testi yapmadım moralim kan testi gününe kadar yüksek olmalı diye düşündüm çok şükür o günü anlatamam tarifsiz bir duyguydu bu anı yaşamanı isterim 🌺
İşte en çok bunu yaşamak istiyorum idrar testi ben de yapmayacağım Allahım bana da yaşatsın o duyguyu 🙏🏼🥹 sağlıkla kucağına al arkadaşım inşallah dua et bizler için de 🐣🥹

Canım selam ben de 17 ekimde oldum 3. gün 2 embriyo nasıl durabiliyosun ben dün test yaptım negatifti duramamadım cok erken biliyorum ama benim için. Seninki artık kanda cıkar bence, idrarda da cıkar diye düşünüyorum.
Kötü sonuç alırsam riski durduruyor beni içim nasıl kıpır anlatamam ama :) hislerim dağınık aldığım sonuç kötü olursa idrardan düşürürüö kendimi kan da her şey net tutacağım kendimi 🙏🏼🥹

2.serumu taktır muhakkak. Benim transferden 2 önce, transferden 5 gün sonra ve 12 gün sonra test günü pozitif olunca takıldı. Sakın atlama 🥰🙏
Benim suan 7. gün ya hiçbişiy demediler bana :( Napsam acaba sorsam mı tekrar takılacak mı diye acaba ? 14 ünde taktırmıştım galiba

Benim suan 7. gün ya hiçbişiy demediler bana :( Napsam acaba sorsam mı tekrar takılacak mı diye acaba ? 14 ünde taktırmıştım galiba
Annen hemşire değil miydi senin? Git eczaneden al. 250 ml serum u 1000 ml izotonik serum un içine eklesin. 5 saatte evde taktır. Saniyede 1 damla şeklinde. 10 saniye, 10 damla. Taktır bugün🙏

Back
X