- 9 Ekim 2025
- 102
- 103
- 18
- Konu Sahibi baharinadasi
- #2.061
İlk başlangıç günüSon adet tarihi diye soruyorlar adetimin ilk mi son gününü mü kastediyorlar![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlk başlangıç günüSon adet tarihi diye soruyorlar adetimin ilk mi son gününü mü kastediyorlar![]()
Teşekkür ederimİlk başlangıç günü
Kesinlike, beni katil hücre konusunda yönlendirdin cok da iyi ettin ki doktorum hiç gerek yok demişti ama gerek varmışfloriaa da öyle söylemişti doktoru sorduğunda. Ama ben ona baktırdığımı, tekrar negatif olduktan sonra acaba buna da bakalım mı diyecekler. Sen önlemini al bu transfer öncesi baktır demiştim. Ve sonucu pozitif geldi. Ve şükür en azından onunla ilgili önlemi aldı. Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Hastaneler ne kadar çok negatif olursa o kadar çok para kazaniyor. Hadi ilk seferinde yaş genç dedin, tahliller güzel dedin bakmadın. Ama negatif sonucu aldıktan sonra yapılması gereken tüm tetkikler yapılmalı ve öyle 2.transfer yapılmalı.
Bana kimse birşey yapmadı. Araştıra araştıra buldum. Bunu istiyorum diye de tutturdum. Dr serum a gerek yok prednol yeter dedi. Hayır ben insiyatif alıyorum düşük doz prograf da istiyorum serum da dedim. Gittim eczaneden aldım kendim başladım.
Ama yıllardır okumadığım araştırma, makale yabancı kaynak kalmadı.
Şükür 5.denemede pozitif gördük. İnşallah bu sefer sağlıkla devam eder evlatlarıma kavuşurum. Çünkü daha önce de kimyasal gebeliğim ve düşüğüm var.
Umudunuzu kaybetmeyin. Araştırmanızı yapın. Önlem alın. Rabbim en kısa zamanda gönlünüze göre versin inşallah![]()
Yazdım bakalım bi görüş aliyim doktordan da ama kesin sey der GEREK YOKAnnen hemşire değil miydi senin? Git eczaneden al. 250 ml serum u 1000 ml izotonik serum un içine eklesin. 5 saatte evde taktır. Saniyede 1 damla şeklinde. 10 saniye, 10 damla. Taktır bugün![]()
Ben bu saydıklarının hepsini baktırdım. Üzerine hiçbir sorun olmamasına rağmen Histeroskopi yaptırıp, rahim dinlendirme yaptırıp öyle pozitif gördümKesinlike, beni katil hücre konusunda yönlendirdin cok da iyi ettin ki doktorum hiç gerek yok demişti ama gerek varmışbarbiebabe Bu arada ben karyotiple trombofili panelini de yaptrmadım. Bu transferim olumsuz olursa diye ki şuan gişidat maalesef öyle 7 kasıma tıbbı genetikten randevu aldım.
(inşallah gitmeme gerek kalmaz) Eşimin morfolojisi 1 mesela ona da sperm dna hasarı baktırcam. Aklıma gelenler şimdilik bunlar benim de. Hiçbirimiz bu konu hakkında bu kadar istemsizce bilgi sahibi olabileceğimizi düşünmeden yola cıktık da kervan yolda düzülüyo maalesef.Bu konuda Kitty Hanıma güvenimm sonsuz. :) Ben de araştırmayı müdahele ve kontrolü seviyorum ama bu süreçt teslimiyetçi olacam dedim ben de gene duramadım.
Umarım bekleyen çaba gösteren herkes hayırlı haberler alsın.![]()
Biliyorum o hissi ben yaptım gitti ya ben de tam realistik, gerçekleri çat çat vurun da yüzüme yüzleşeyim hemencik :)Kötü sonuç alırsam riski durduruyor beni içim nasıl kıpır anlatamam ama :) hislerim dağınık aldığım sonuç kötü olursa idrardan düşürürüö kendimi kan da her şey net tutacağım kendimi![]()
Valla bu sürece hakimiyetin, olaylara bakış açın beni benden alıyor :) İkizler çok şanslılar iki ikizler de :)Ben bu saydıklarının hepsini baktırdım. Üzerine hiçbir sorun olmamasına rağmen Histeroskopi yaptırıp, rahim dinlendirme yaptırıp öyle pozitif gördüm![]()
Aynı şehirdeyiz. Tüm bilgim ile tüm tecrübemle yanındayım. Ne zaman istersen sorValla bu sürece hakimiyetin, olaylara bakış açın beni benden alıyor :) İkizler çok şanslılar iki ikizler de :)
Bu söylediklerinde o kadar haklısın ki. Benimde 6 yıldır olmuyor diye gidiyorum sağlıklısın olur diyorlar. Şaka mısınız diyesi geliyor insanın da susuyosun işte. Bencede negatif olduğunda farklı bir işlem yapılmalı, farklı bir test ne biliyim işte farklı bir yaklaşım olmalı. Umarım pozitiftir sonucunuz da gerek kalmaz hiçbir teste vsEvet. Ama 2 transferdir negatif görmenin de bir sebebi olmalı. Bu 2. Transferim. Henüz tam net değil negatif olduğu ama 7. Gün çok düşük geldi değer. Negatif ise bir araştırma yapılması gerekmiyor mu? 1,5 yıl kendimiz denedik ama 1,5 yılın içinde yumurta takipleri hep yapıldı 5 kez çatlatma iğnesi ve bir kez de aşılama oldu hiçbir şekilde gebelik oluşmadı. Sonra tüp bebeğe başladık 2 transfer de negatif. Doktorlara göre ben de eşim de çok sağlıklıyız. Yaşımız genç. Kendiliğinden bile olurmuş falan filan. Sıkıldım bu laflardan. Madem bir problem yok neden 2 yıldır olmuyor. 2 yıldır hiç gebelik oluşmaması zaten bir problem.
Evet evet bende işte şuan tam olarak bu konuları araştırıyorum. Bende bu testi yaptırmak istiyorum ama kandan değil rahimden yapılanı daha doğru sonuç veriyomuşBilmiyorum ki , 5aa idi embriyolar. Nk hücre paneli diye bir test var. Onu yaptıracağım. Rahim içindeki katil hücrelerin varlığını tespit eden bir test. Şöyle ki bana cilt doktorum vücudumun antikor ürettiğini söylemişti. Botoks ve dudak dolgusu yaptırdığımda hiçbir zaman tutmuyor. Vücut o maddeyi yabancı zararlı bir madde olarak algılıyor ve antikor üretiyormuş. O maddeyi vücuttan atmaya çalışıyor. O yüzden botoks ve dolgu tutmuyormuş bende. Düşündüm ki aynı şey embriyo için de geçerli olabilir. Yani vücut embriyoyu yabancı algılayıp onu kabul etmiyor. Araştırdım böyle bir şey varmış. Tekrarlayan negatiflerde katil hücre testine bakılıyormuş. Kendi doktorum bu ihtimalin çok düşük olduğunu söyledi ama içim rahat etsin diye o testi yaptıracağım.
Ayy hadi hayırlı olsun benim de 16 Ekim transferi 2 adet 3. Gün embriyosu inşallah bize de nasip olur hayırlısı ilearkadaşlar dayanamayıp bugün kan verdim ve sonuçtransfer 9. günündeydim 3. gün embiriyosu çift
Eki Görüntüle 3663641
Benimde hem PGT hem Blastokist embriyosudur. 35 yaşın üzerinde ise Blastokist de çok önemli. 7 yumurtadan sadece 1 tanesi Blastokist sürecini tamamlayabildi ve transfer edildi.Ben en çok pgt nin önemli olduğunu düşünüyorum 6 embriyo gitti sadece ikisi sağlıklı geldi.digerlerinden biri olsa tutmayacakti büyük ihtimalle.insallah tez zamanda hayırlı güzel haberinizi alalım.ama pgt yaptirmadiysaniz yaptırın bence.
Benim de 5aa ileride derecede sorunlu döndü mesela pgt den. Yaptırmamış olsaydım ilk o transfer edilecekti. İnsanlar biraz da maddi kısmını düşünüyorlar da tekrar tekrar transfer ücreti ödemek hem maddi hem manevi daha yorucu.Benimde hem PGT hem Blastokist embriyosudur. 35 yaşın üzerinde ise Blastokist de çok önemli. 7 yumurtadan sadece 1 tanesi Blastokist sürecini tamamlayabildi ve transfer edildi.
Aynı durumdayız benim de 5 yılım bitti tüp bebek tedavisine daha bu ay başladım.Sorun yok olur dendi hiç pozitif görmedim.Şimdi 2.transfer için ilaç tedavisine başladık.Olumsuz bakıyorum hep artık, pozitif çıkmaz gibi geliyor her tedavide.Bu yüzden negatifi görmek beni çok yıkmıyor ama içten içe karamsarlaştırdı.Çevredekilerin üzücü sözleri, davranışları olmasa zaten bu kadar bu konuya yoğunlaşıp stres olmazdık.Devamlı meşguliyetlerle farklı gündemlerle iyi hissetmeye çalışıyorumİyi yapmissiniz ben biraz bu konuda gec kaldim keske evlendigim yil yani 5 yil once hemen tup bebege baslasaydim. Ama hayat iste olur olur diye akisa biraktim bir düşük yasadim dogal yolla kaldim. Sonra ilac takviye bu zamana geldik. Simdi de tup bebekle bile olmuyor. Kimsede gozum yok allah herkese nasip etsin ama etrafimda hamile kalan bana dua ediyormus sizene yani ben sizden oyle bir sey mi istedim diyesim geliyor. Hassaslastim iyice bilmiyorum biraktim artik yani. En güzelleri olsun bizler icin en iyisi olsun bizim olsun![]()
Benimde 5aa kötü geldi. 2aa ve 2bb sağlam geldi.Benim de 5aa ileride derecede sorunlu döndü mesela pgt den. Yaptırmamış olsaydım ilk o transfer edilecekti. İnsanlar biraz da maddi kısmını düşünüyorlar da tekrar tekrar transfer ücreti ödemek hem maddi hem manevi daha yorucu.
Maşallahh canım , sağlıkla al kucağına inşallahharkadaşlar dayanamayıp bugün kan verdim ve sonuçtransfer 9. günündeydim 3. gün embiriyosu çift
Eki Görüntüle 3663641
Pgt ucreti ne kadar oluyorBenim de 5aa ileride derecede sorunlu döndü mesela pgt den. Yaptırmamış olsaydım ilk o transfer edilecekti. İnsanlar biraz da maddi kısmını düşünüyorlar da tekrar tekrar transfer ücreti ödemek hem maddi hem manevi daha yorucu.