- Konu Sahibi baharinadasi
-
- #2.621
Ay ben hic dikkat etmedim ya, ama keske doktorlar anlatsa bize bak simdi progestan basliyorux soyle soyle olcak felan diyeBenim dondurulmuş 5. Gün embriyosuydu bana transferden 5gün önce başlattı
Google ve literatürde progesttan baslanılan gün 0 kabul edilir. 3 gün embriyolar için p+3, 5. gün embriyolar için p+5 transfer yapılır diyor.Gpt çok ısrarlı sorulara senin istediğin cevapları veriyor bence google üzerinden araştırma yapman daha sağlıklı olur
Kesinlikle, ben de oturup düşünmedim inan üzerine. Ama mesela benim katil hücre testi yaptırmama da gerek yoktu. Önerilmedi bile zaten. Ben inat ettim yaptırcam diye gittim yaptırdım pozitif çıktı. Ki ilk denememdi ama burada gördüm öğrendim. Sonra transfer sürecime serum, kortizon, fraven iğne ve redostim eklendi mesela. Doktorum da iyiki yptırmıssın dedi sonra bi seçeneği elimine etmiş oldum en azından.Konunun uzmanı birine sorman gerekir herhalde önce. bir ivf doktoruna falan. Başka dikkate alinan etken var mı acaba onu öğrenmek lazım. Progesteron ve endemetrium haricinde.
Ben kendim araştırıyorum öğreniyorum içinde bulunduğum durum ne olursa olsun. Ama konunun uzmanı karşısında hiç sesimi çıkarmam. Tam teslimiyet. Okulunu okumuş profesör olmuş insana onu da bunu da biliyorum demek, tedaviyi sorgulamak hep yanlış hatta ayıp gelir. Ama bu yaklasim da yanlış galiba. Ciddi bir zaman ve para harcıyoruz. Ağır ilaçlar kullanıyoruz. Tedavinin doğru yapıldığını çok sıkı takip etmek gerekiyor galiba. Ha yine garanti değil ama böyle soru işaretleri insanın içine oturur. Altina girdigimiz yük çok fazla cunku
Katil hücre testi nasıl yapılıypr?Kesinlikle, ben de oturup düşünmedim inan üzerine. Ama mesela benim katil hücre testi yaptırmama da gerek yoktu. Önerilmedi bile zaten. Ben inat ettim yaptırcam diye gittim yaptırdım pozitif çıktı. Ki ilk denememdi ama burada gördüm öğrendim. Sonra transfer sürecime serum, kortizon, fraven iğne ve redostim eklendi mesela. Doktorum da iyiki yptırmıssın dedi sonra bi seçeneği elimine etmiş oldum en azından.
Morfoloji 1 cıkınca sperm dna yaptıralım dedim gerek yok dedi. Şimdi olumsuz olunca embriyo genetiği kötü olabilir morfoloji de düşük dnada hasarlı sperm döllemiş olabilir yaptırın hadi dendi.
Ne diyelim ya, yani müdahale edebileceğimiz alanlar var asla edemeyeceğimiz yerler var. Güvenmek inanmak durumundayız evet ama ben de artık daha şüpheci yaklaşıyorum.
Benimde 3.gün embriyosu 24 Ekim sabahı transfer oldum sadece o sabah progestan dex vurdum sonra transfer oldum hala iğneye devam ediyorum yazınca sizi acaba benimde negatif olur mu 3.gün embriyosuProgesteron mu ? dex 4 tane vurulmuşum.
Yok bu tek basına bi negatiflik sebebi değil. Sizin belki de doğal siklusa benzer ilerliyodur tedaviniz. Ben asla burdan negatif pompalamak istemem baska bir sürü faktör var çünkü. Hiç ilaç almadan doğal siklusta cok az ilaçla tutan arkadaşlarımız var.Benimde 3.gün embriyosu 24 Ekim sabahı transfer oldum sadece o sabah progestan dex vurdum sonra transfer oldum hala iğneye devam ediyorum yazınca sizi acaba benimde negatif olur mu 3.gün embriyosu
Bilemedim içimde hiç pozitiflik yok 2 embriyo bakalım nasip 4 Kasım kan varYok bu tek basına bi negatiflik sebebi değil. Sizin belki de doğal siklusa benzer ilerliyodur tedaviniz. Ben asla burdan negatif pompalamak istemem baska bir sürü faktör var çünkü. Hiç ilaç almadan doğal siklusta cok az ilaçla tutan arkadaşlarımız var.
Referans olarak bu kötü bir örnek burayı referans almayın :)
Umarım istediğin gibi olurBilemedim içimde hiç pozitiflik yok 2 embriyo bakalım nasip 4 Kasım kan var
İnsallah bir sonraki tedavi ile sonuca ulaşırsın canım. Benim bir 3. Gün embriyom daha var. Hiç beklentim yok ama eşim istiyor, transfer yapılacak muhtemelen. Ama hayati kaciriyorum bu esnada gibi geliyor. Geçen sene bebek istiyordum. Anne olmak, bebek aklıma bile gelmiyor aylardır. Tedavi süreci amacımı bile unutturmuş banaKesinlikle, ben de oturup düşünmedim inan üzerine. Ama mesela benim katil hücre testi yaptırmama da gerek yoktu. Önerilmedi bile zaten. Ben inat ettim yaptırcam diye gittim yaptırdım pozitif çıktı. Ki ilk denememdi ama burada gördüm öğrendim. Sonra transfer sürecime serum, kortizon, fraven iğne ve redostim eklendi mesela. Doktorum da iyiki yptırmıssın dedi sonra bi seçeneği elimine etmiş oldum en azından.
Morfoloji 1 cıkınca sperm dna yaptıralım dedim gerek yok dedi. Şimdi olumsuz olunca embriyo genetiği kötü olabilir morfoloji de düşük dnada hasarlı sperm döllemiş olabilir yaptırın hadi dendi.
Ne diyelim ya, yani müdahale edebileceğimiz alanlar var asla edemeyeceğimiz yerler var. Güvenmek inanmak durumundayız evet ama ben de artık daha şüpheci yaklaşıyorum.
Evet öyle bi aydınlanma geliyor ben de mayısta basladım ekimde anca transfer oldum arada doktora gitmek rutin gibi olmuştu. Tam dediğin gibi tedavi süreci odak noktamızı unutturuyoİnsallah bir sonraki tedavi ile sonuca ulaşırsın canım. Benim bir 3. Gün embriyom daha var. Hiç beklentim yok ama eşim istiyor, transfer yapılacak muhtemelen. Ama hayati kaciriyorum bu esnada gibi geliyor. Geçen sene bebek istiyordum. Anne olmak, bebek aklıma bile gelmiyor aylardır. Tedavi süreci amacımı bile unutturmuş banacan hıraş tedavi oluyorum. Geçen aydınlanma geldi aa ben anne olmak için uğraşıyorum dimi diye
Kandan bakılıyor Katil hücre paneliKatil hücre testi nasıl yapılıypr?
kasimda hemen olsun istiyorum. Doktor da başlayalım dedi. Pozitif olursa sonuç ne ala ama olmazsa da onume bakarım en azından. Yeni bir doktor, merkez ya da tedavi yaklaşımı.Evet öyle bi aydınlanma geliyor ben de mayısta basladım ekimde anca transfer oldum arada doktora gitmek rutin gibi olmuştu. Tam dediğin gibi tedavi süreci odak noktamızı unutturuyoTransfer olunca da sey dedim bu muydu ya bunca tantananın sebebi
Benim de bir 3. gün kaldı 8 hücreli dursun biraz ben biraz nadasa bırakıcam. Ne zaman olacaksın inşallah bu sefer tutunsun sana sıkı sıkı
Belki de , insallahkasimda hemen olsun istiyorum. Doktor da başlayalım dedi. Pozitif olursa sonuç ne ala ama olmazsa da onume bakarım en azından. Yeni bir doktor, merkez ya da tedavi yaklaşımı.
Gerçi belli de olmaz nasibimiz kalan 3. Gunlerdedir belki
İnşallah sende diğer transferinde pozitifi görür ve kucağına alırsınTeşekkür ederim canım olması gerektiği gibi olmuş, sağlıkla devam etsin
Bende bilmiyorum araştırmak lazım ben 19 yaşında başladım bu tüp bebek olayına hala anlamıyorum yaş oldu 34Ay ben hic dikkat etmedim ya, ama keske doktorlar anlatsa bize bak simdi progestan basliyorux soyle soyle olcak felan diye
Ben suan okuyarak ogrendim
Amin insaAllah.. İstanbul Ataşehir Alle klinik Furkan Kayabaşoğlu , Serkan Aydoğdu ve yine Ataşehir de Dr Yasemin Çekmez bir araştırabilirsiniz.Öncelikle herkese bu süreçte kolaylık dilerim hayırlısıyla güzel sonuçlarla tamamlansın inşallah İstanbul da önereceğiniz bir hekim veya hastane var mı tedavi gördüğünüz yada duyduğunuz
Canım az önce yazacaktım sana ama vazgectim. Konuyu sen açtın mademBelki de , insallahUmarım pozitif olur bu denemen Bana da bu kalanı transfer edelim hemen ardışık dedi noooo dedim bi ay beklicem
Yaa bende hep araya 2 regl felan koyuyolar saniyorumCanım az önce yazacaktım sana ama vazgectim. Konuyu sen açtın madem
Ben de ara vermeden transfer olmayı düşün dicektim. Doktor bana 1 ay ara verdirdi ama ben çok pişmanım. İlk transferinde negatif alan, ara vermeden ikinci transferi olan bir kaç kişi biliyorum sonuçları pozitif. Burda da okudum. Henüz regli olmadıysan bi değerlendir derim.
Tabi işin, hayatın ve psikolojin elveriyorsa
19 yaşmıBende bilmiyorum araştırmak lazım ben 19 yaşında başladım bu tüp bebek olayına hala anlamıyorum yaş oldu 34
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?