- Konu Sahibi baharinadasi
-
- #2.601
Dayanabilirsen dayan canım cumaya kadar ama strese sokma kendiniİlaçları kullanıyorum . T+6 bitiyor bugün. bilmiyorum yaa elimde test yok zaten daha erken değil mi bir de test bile yapsa insan emin olamıyor kan görene kadar. cuma günü kan vericem . Bu belirtiler iyi mi kötü mü bilemedim .
Ederim canım Rabbim sana da bu sevinci yaşatsın inşallahAmiin çok dua et:) inşallah amin amin
Cidden öyle, yani bu cok basit bi hata olurdu. Açıkcası ben bu süreçte hep tam teslimiyet olacağım dedim. Ama duramadım. Perşembe günü baska bir doktorla online görüşeceğim bi fikir almak için. Ona da sorucam. Kendi doktoruma da sorucam .Bende sen yazdıktan sonra baktım 5. Gün embriyosuydu P+5 te transfer olmuşum benimde tutmadı. Neden tutmadığını bilmek istemen en doğal hakkın. Şüpheci olmakla en doğrusunu yapıyorsun umarım doktorun böyle basit bir ihmali sonucu negatif olmamıştır gerçekten. İnsan bazen ne düşüneceğini şaşırıyor ya
Hayirli olsun sonucunuz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Bende bugun dayanamayip test yaptim 8. gunum beta 69.55 geldi. umarim artar 2 gun sonraElmas ben bugün dayanamadım idrar testi yaptım erken iki dakıka da çift çizgi çıktı.Sonra hazırlandım kan verdım değerim Beta: 141 çıktı.bende de goguslerde dolgunluk vardı bırde hızlı yürüdüm çabuk yorulma arada adet olacakmış gibi şişkinlik ve ağrı.bugun benım normal de adet günümde.içim de sıfır umutla yaptım .İnşallah sen de pozitifi göreceksin.
Valla bu süreçte çiti piti iyiki var. Gerçekten çamaşır bulaşık makinesi gibi elimiz ayağımız olduCidden öyle, yani bu cok basit bi hata olurdu. Açıkcası ben bu süreçte hep tam teslimiyet olacağım dedim. Ama duramadım. Perşembe günü baska bir doktorla online görüşeceğim bi fikir almak için. Ona da sorucam. Kendi doktoruma da sorucam .
Gpt şöyle anlattı bi de , rahim progesteron almaya baslayınca embriyoyu almak için yumuşak sıcak yastık konumuna geçer. Bu implantasyon penceresidir. Ve süre geçtikçe o an emriyonun geldiğini tutunduğunu gömüldüğünü düşünür ve onu tutmak için duvar konumuna geçer. Senin embriyon yastığı kaçırıp duvarda transfer edilmiş olabilir… Baktı ben ikna olmuyorum hikayeleştirdi anlatırken
Benim dondurulmuş 5. Gün embriyosuydu bana transferden 5gün önce başlattıevet maalesef , şöyle ki 13 ekimde akşam 2 dozla basladım ben 2 fitil saat 22.30 da 23 te de progestan dexi vurdum. 17 ekim saat 11.45 te transfer oldum. Yani P+4. bu ayrıntıyı gpt fark ederek 16 ekimde transfer olman lazımdı dedi. Buarada reglin 3. gün 10. gün ve 16. gün yapılan bütün değerlerimi yazdım
aynı sekilde ölçümlerdeki endometrium kalınlığnı da.
cevap şöyle direk kopyalıyorum. Böyle bişiy mümkün mü ki ?
Yani rahme konduklarında rahim ortamı 3 gündür progesteron etkisi altında olmalı (P+3).
- Progesteron başlama tarihi 13 Ekim, transfer 17 Ekim (P+4).
- gün embriyo transferinde genellikle P+3 idealdir.
• Senin transferin P+4’te yapılmış → bu durumda rahim dokusu embriyodan 1 gün ileride olmuş.
• Bu fark, “implantasyon penceresi”nin (rahmin embriyoyu kabul ettiği 12–24 saatlik dönem) kaçmasına neden olabilir.
• Bu durumda embriyo rahme geldiğinde ortam artık “fazla olgun” hale geldiğinden tutunma zorlaşır.
İdeal Zaman Ne Olmalıydı?
• 3. gün embriyo için ideal transfer günü: P+3 (yani progesteron başladıktan 72 saat sonra)
• Senin durumda bu 16 Ekim günü olmalıydı.
(13 Ekim Cuma akşamı progesteron başladığına göre → 16 Ekim sabahı en uygun zaman.)
Canım çok geçmiş olsun benimde negatif oldu seni çok iyi anlıyorumCidden öyle, yani bu cok basit bi hata olurdu. Açıkcası ben bu süreçte hep tam teslimiyet olacağım dedim. Ama duramadım. Perşembe günü baska bir doktorla online görüşeceğim bi fikir almak için. Ona da sorucam. Kendi doktoruma da sorucam .
Gpt şöyle anlattı bi de , rahim progesteron almaya baslayınca embriyoyu almak için yumuşak sıcak yastık konumuna geçer. Bu implantasyon penceresidir. Ve süre geçtikçe o an emriyonun geldiğini tutunduğunu gömüldüğünü düşünür ve onu tutmak için duvar konumuna geçer. Senin embriyon yastığı kaçırıp duvarda transfer edilmiş olabilir… Baktı ben ikna olmuyorum hikayeleştirdi anlatırken
İnşallah hepimizin ki sağlıcakla dogsunlarHayirli olsun sonucunuz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Bende bugun dayanamayip test yaptim 8. gunum beta 69.55 geldi. umarim artar 2 gun sonra
Sizin de hayırlı olsunHayirli olsun sonucunuz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Bende bugun dayanamayip test yaptim 8. gunum beta 69.55 geldi. umarim artar 2 gun sonra
Hadi ya canım evet tabi biliyorum seni sana da cok geçmiş olsun. Evet evham yapıyoruz illaki ama ben çok akıştaydım aslında da gene olmadı boşver stres yaptım da olmadı deme hiç.Canım çok geçmiş olsun benimde negatif oldu seni çok iyi anlıyorumben hatırladın mı burda çok evham yapıp soru soruyordum size ama bende de hatalar var yani doktor hatası da oluyor ki evhamlarımda bende haklıydım sonuç negatif
Teşekkür ederim canım olması gerektiği gibi olmuş, sağlıkla devam etsinBenim dondurulmuş 5. Gün embriyosuydu bana transferden 5gün önce başlattı
Siz transfere girene kadar toplam kaç iğne vurulmuş oldunuz yaniCidden öyle, yani bu cok basit bi hata olurdu. Açıkcası ben bu süreçte hep tam teslimiyet olacağım dedim. Ama duramadım. Perşembe günü baska bir doktorla online görüşeceğim bi fikir almak için. Ona da sorucam. Kendi doktoruma da sorucam .
Progesteron mu ? dex 4 tane vurulmuşum.Siz transfere girene kadar toplam kaç iğne vurulmuş oldunuz yani
Bence geç olmamışsınızdır mesela ben 5 iğne vurulup girdimProgesteron mu ? dex 4 tane vurulmuşum.
Ama muhtemelen sizin 5. gün embriyosudur benim 3. günBence geç olmamışsınızdır mesela ben 5 iğne vurulup girdim
Amin canım bi dahakine inşallah çok güzel olur HerşeyHadi ya canım evet tabi biliyorum seni sana da cok geçmiş olsun. Evet evham yapıyoruz illaki ama ben çok akıştaydım aslında da gene olmadı boşver stres yaptım da olmadı deme hiç.Hayırlısıyla sağlıkla kolaylıkla olsun inşallah
Sizi akşam başlattığı için mi acaba öyle oldu beni mesela pazar sabah başlattı iğneye perşembe sabah da vuruldum 11de transfer oldum. Ama fitile cumartesi gece başlattıAma muhtemelen sizin 5. gün embriyosudur benim 3. gün
Gpt çok ısrarlı sorulara senin istediğin cevapları veriyor bence google üzerinden araştırma yapman daha sağlıklı olurCanım dün öğrendim negatif olduğunu. Dün de konuştuğumda embriyo genetiği kötüydü demek dedi. Bunu ise bugün öğrendim ve tesadüfen ben de acıkası fark yaratacak bir detay mı emin olamadığım için ısrarla sordum gptye ve bu cevapları verdi. Acaba baska böyle olan da var mı diye foruma sormak istedim. Acıkcası biri cıkıp benim de öyle oldu transferim tuttu dese rahatlarım diye. Dediğin gibi buradan gol yemek istemem çünkü :/
ben de öyle olmasınıu umut ederek ilaçları saatleri ve dozlarıyla girdim gptye. Ama gene de sonuç değişmedi. Ya açıkcası bu farkın ciddi bir sorun yaratacağını hiç düşünmedim çünkü litaratüre göre ben de 16 ekimde olurum diye düşünmüştüm. 17si olunca da hiç sorgulamadım. :/Sizi akşam başlattığı için mi acaba öyle oldu beni mesela pazar sabah başlattı iğneye perşembe sabah da vuruldum 11de transfer oldum. Ama fitile cumartesi gece başlattı
Konunun uzmanı birine sorman gerekir herhalde önce. bir ivf doktoruna falan. Başka dikkate alinan etken var mı acaba onu öğrenmek lazım. Progesteron ve endemetrium haricinde.ya cidden ben bunu kendimce bir epikriz yaptım ve o noktada gpt bunu fark etti. Başka bir faktörümüz yoktu süreç hem normal şekilde ilerlerdi. Hatta ben de burada progesterona basladım bugün diyince bi arkadaşım 16 sında olursun demişti. Ben 17 sinde olmanın bu şekikde bir sorun yaratacağını asla bilmediğimden üzerinde durmadım. Bu arada önemli olan döngüdeki günden ziyade progesterona baslanıp embriyp durumuna göre üzeirne gün sayılmasıymış. Ben bunu nasıl teyit edecğim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?