Sen sadece kendi sıkıntının çok önemli olduğunu zannediyorsun.''Hamile kalamamak'' bütün sorun bu zannediyorsun.Ama ne yazıkki iş hamile kalmakla bitmiyor, önemli olan devamını getirebilmek, sağlıklı bir şekilde dokuz ayı tamamlamak.
Biz hamile kaldık diye kendimizi bişey zannetmedik merak etme.Tam tersi hamile kalınca insanın endişeleri daha da artıyor.Hele ki bu kadar bekledikten sonra, hele bide düşük tehlikesi olursa.Ama boşuna anlatıyorum senin için en önemli olay hamile kalamamak.
Kusura bakma sıkıntımdan dolayı burdakilerle sohbet edemedim.Çünkü ne böyle neşem ne de enerjim var.
emine lütfen yapma canım nergis şuan hamile bi tane can taşıyo ikinizde haklısnız ama . şuan nergis can taşıyo . inşallah Allah sağlıklı bir şekilde kuvağınada almayı nasip edicek ve inşallah bizlerde bu tadı yaşıyacağız.
hayırlısı neyse o olsun canımkızlar benım bugun hasta olmam lazı bakalım ne olcak
3 gundür felaket grıbın ilaç bile almadım zaten pekde giremdım siteye. bakalım hakkımızda hayırlısı olsun emıne senın ne kadar var adetine
Selam kızlar,
Tartışmalarınızı okuyunca üzüldüm gerçekten ve çok da gereksiz buldum. Burda hamile kalmış biri olaraktan şunu söyliyeyim, hamile kaldıktan sonra sorunumu yazmadım size hiç çünkü sizin derdiniz başka olduğunu ve beni anlayamayacağınızı düşündüğüm için yazmadım. Demekki Nergis sizi daha yakın görmüşki derdini sizinle paylaşmış.Yazdıklarınızı okudum bazen moral vermek için birşeyler yazıp çıktım. Şu an 24. haftamdayım ve Ağustos anneleri bölümünde de başlarda birşeyler yazdım ama şimdi orayada hiçbirşey yazmıyorum ve doğru düzgün girmiyorum bile. Buraya daha çok giriyorum ve yazılanlara ara ara bakıp çıkıyorum. Belki yeni hamile kalan birini duyarım ve mutluluğunu paylaşırım diye.
Bende 10. haftaya kadar düşük tehlikesi geçirdim ve öncesinde uzun süre çocuk için uğraştım. Hamile kalamamak çok kötü bir psikoloji ve bunalımdı benim için. Hamile kaldığıma doğru düzgün sevinemeden kanamalarım başladı. O kadar moralim bozuktuki ağlamadan bir gün geçirmedim. Sonra dedimki kendi kendime en azından hamile kalabiliyorum, bebeğimi kaybetsem bile tekrardan hamile kalabilirim. Gerçekten hamile kalmak için uğraşmak, insanın kanamalı bir hamilelik geçirmesinden daha zordu benim için ama tabii ben düşük yapmadım. Belkide bebeklerimi kaybetseydim çok daha zor olacaktı. Nergisin durumu benimkinden daha zor ve yıpratıcıdır eminim çünkü ben yumurta takibi ile hamile kaldım, o ise tüp bebek yöntemi ile. Sonuçta hem maddi hem manevi bir yıkım olacak eğer bebeğine( Allah korusun) birşey olursa. Neyse demek istediğim şu ki, hamile kalmak için uğraşmak ve kanamalı bir hamilelik geçirmek, ikiside çok zor dönemler ve insanı ağır depresyonlara sürüklüyor. Kimse kimsenin derdini anlayamaz tam anlamı ile ve bilemez ne kadar kötü bir durumda olduğunu.Bence birbirinizi eleştirmeyi veya laf söylemeyi bir kenara bırakın derim ben. Kalp kırmak çok kolay ama tamiri zor malesef.
Emine seni kırdıysam özür dilerim.
Hiç böyle kavgacı biri değillim ama bu olay beni çok alıngan yaptı.Bu arada hamileliğimin zor geçmesinin diğer nedenide ikiz olması.Konan embiryo ikiye bölünmüş.ikisinden biri poblemli ama hangisi şuan belli değil.
Emine seni kırdıysam özür dilerim.
Hiç böyle kavgacı biri değillim ama bu olay beni çok alıngan yaptı.Bu arada hamileliğimin zor geçmesinin diğer nedenide ikiz olması.Konan embiryo ikiye bölünmüş.ikisinden biri poblemli ama hangisi şuan belli değil.
kızlar benım bugun hasta olmam lazı bakalım ne olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?