odamı bir kanun, yoksa 35 inemi giriyorsun?
yok canım ben 22 yaşındayım 2 den sonra tutmayanlara 3. denemesinde 2 embriyo konuyo
estrofem rahmi kalınlaştırıp bebeğin tutnmasını sağlamak için.. az kaldı transfere
canım net yoktu çoktandır giremedim o yüzden dün yapıldı modem..
aramızda başka estrofem kullnan varmı acaba
hele şükür gelebildin emoşum
senin duvar düzelmişmi
vay vay tatile gitti demek sen tatil yapıcanmızeynom 2 hafta boyunca işlerim baya çok olacak arkadaş izine ayrıldı bütün işleri bana kaldı maalesef:bbo:
ancak geldim canım ya napıym rahim duvarım düzelmiş inş. tekrar bozulmaz bu düzen :Saruboceq:
hoşgeldin canım bende estrofem kullandım rahim duvarını kalınlaştırıyo bebeğin rahime tutunmasını sağlıyo 3 kutu kullandım rahim duvarım şu an normal gözüküyo ben laparoskopi oldum biliyosundur o işlem sırasında rahim duvarında incelme oldu o yüzden verdi doktorum şu an kullanmıyorum sen tüp bebek mi yaptırıyosun canım.
vay vay tatile gitti demek sen tatil yapıcanmı
inşaallah canım alkisalkisalkis
evet emine tüp bebek yaptırıyorum. ben öyle bir aşamadan geçmedim.. rahim duvarının inceliğide mevzu olmadı hiç.... pco hastalarında transfer geç oluyormuş galiba olasığı yükseltmek için. ben şöyle kullandım
.4 gün 1er tablet , sonraki 4 gün 2 şer tablet, sonraki 2 gün 3 er tablet.. sonra muayene.. bu gün 3 tablet aldım bugün giicem inşlh..
sendemi böyle kullandın estrofem i??
ya tatile gittiben nerde gidicem tatile tatil kim ben kim temmuzda aşılama yapılacak ağustosda ramazan oluyo hem bunlar olmasa bile çok zor para lazım tatile gitmeye oda olmadığına göre bütün paramız doktorlara gidiyo.
evet emine tüp bebek yaptırıyorum. ben öyle bir aşamadan geçmedim.. rahim duvarının inceliğide mevzu olmadı hiç.... pco hastalarında transfer geç oluyormuş galiba olasığı yükseltmek için. ben şöyle kullandım
.4 gün 1er tablet , sonraki 4 gün 2 şer tablet, sonraki 2 gün 3 er tablet.. sonra muayene.. bu gün 3 tablet aldım bugün giicem inşlh..
sendemi böyle kullandın estrofem i??
bizde öleyiz canım 1 sefer tatile gidebildik ancak bebeğimiz olsunda bize hergün tatil değilmi hihoyyyt
canım bende pkoluyum uzun protokol oldum
doktorda zaten muayenede görüyo endometriumu bana normal dedi
sen kısa protokolmü oldun
inşallah bu sefer gelir yavrun kollarına:Saruboceq:canım bu ilaç östrojen içeriyo rahim duvarını istenilen düzeye getirmeyi sağlıyo ben 1.kutuda günde bir tane 2.kutuda ilk hafta günde 2 sonraki 2 haftada 1 kullandım en son günde 2 kullanıp bitirdim tedaviyi bu ilaç gerçekten işe yarıyo kalbini ferah tut olacak inş.
valla doktorum bana pkolusun dedi bende bi şikayet yok adetimi en fazla 30 günde bir olurum normalde olurum ne az nede çoktıp terimlerine yabancıyım bira. uzun protokol derken?
zeynep bende23 yaşındayım. pkoluyum ama çok sık adet oluyorum. normal şartlarda temiz günüm en fazla 10 gündür. benden başka pcolulardan duyduğum şikayetleri bir türlü adet olamamak.. sen hangisinden şikayetcisin
bunu duyduğuma çok sevindim walla.. faydasını gören birinden duyunca dahada rahatladım:) tşkler eminemm a.s.
valla doktorum bana pkolusun dedi bende bi şikayet yok adetimi en fazla 30 günde bir olurum normalde olurum ne az nede çok
tüylenmem o kadar çok yok
bazılarının yumurtalığı pkolu gibi göz göz görünürmüş benimki o galiba
canım ya 10 gün çok az sana çok sıkıntı veriyordur
Tüp bebek tedavisinde uygulanan uzun ve kısa protokoller nedir?
--------------------------------------------------------------------------------
Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.
Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.
ayyy Allah sabır ve şifa versininanki bu 10 gün çok hali ilk adet olduğum zamanlarda 3 güne bir oluyordum şimdi 10 a çıktı çok şükür
o zaman benimki uzun protokol...
hatta baya bir uzun :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?