• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim doğumlu çocuk ve 1. sınıfa başlama meselesi

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?

Bu sene anasinifina gitmesi çok daha mantıklı yaşı küçük çocuklar sınıfta ezildiği gibi akademik anlamda da çok zorlanıyorlar. Özellikle ilerleyen dönemde 8. Sınıf mesela matematik dersinde sınıfı yakalamaları zor oluyor. Ben Mayıs doğumlu çocuğumu bile bir yıl geç verme taraftarıyım.

Benim çocuğum 2017 Ekim doğumlu ..Ben gelecek yıl göndermeyip sonraki yıla erteleyeceğim.Sınıfın en küçüğü olmasındansa en büyüğü olması her zaman daha iyidir.Hem motor becerileri daha gelişir ,hem bilişsel olarak gelişir hem duygusal olarak gelişir böylece okulda çok ihtiyaç duyacağı çatışma - problem çözme becerileri gelişir.Sizin bir büyük çocuğunuz daha vardı diye hatırlıyorum .Çocukta 1 yıl içinde nasıl fark olduğunu siz de biliyorsunuzdur.Ama eşinizin size sormadan gidip kayıt yaptırması ciddi sorun bence ne geçiyor eline ki!?

Son düzenleme:
Bu sene anasinifina gitmesi çok daha mantıklı yaşı küçük çocuklar sınıfta ezildiği gibi akademik anlamda da çok zorlanıyorlar. Özellikle ilerleyen dönemde 8. Sınıf mesela matematik dersinde sınıfı yakalamaları zor oluyor. Ben Mayıs doğumlu çocuğumu bile bir yıl geç verme taraftarıyım.
Nasıl geç vereceksiniz?

Benim kızım da Ekim doğumlu. İki sene önce başladı. Biz bir sıkıntı yaşamadık. Benim kızım okuma yazma öğrenmeye, okula gitmeye çok hevesliydi. Okul öncesi onu mutlu etmezdi. Mutlu olacağını bilsem okul öncesine yollarım.

Hem okul rehberliği, hem öğretmen olan akrabalarımız, hem kendi sınıf öğretmeni uygun olduğunu düşündü.

Kasım doğumlu çocuğumu erken değil gec baslattim.Sınıftakilerden 4-5 ay büyük.Önce baslatsam sınıfın en kücügü olacaktı.Cocukla ilgili diye düsünüyorum.Hazırsa baslayabilir ama ruhsal olarak yorulmamak icin doktorumuz bize ana sınıfı uygun görmüstü.

Mayıs doğumluysa 76 aylık olmayacak mı Eylül’de. Nasıl oluyor? Benim kız da Mayıs doğumlu da merak ettim okula çooook var tabi daha 😁
Benim de Nisan doğumlu okula baslayacagi sene Eylül'de tam 77 aylık olacak. 6 buçuk yaş bence erken ya da geç değil tam vakti.

Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Sizin çocuk tam 6 yaşında. Biraz küçük ama bence kızlarda bu sorun olmuyor kizlar adapte oluyor ama erkek ise bence erken çünkü erkekler daha geç olgunlaşıyor galiba.

Benim de Nisan doğumlu okula baslayacagi sene Eylül'de tam 77 aylık olacak. 6 buçuk yaş bence erken ya da geç değil tam vakti.
72 sonrası zorunlu değil mi zaten. Pek hakim değilim konuya. Biz 7 yaşında başlıyorduk her şey değişti 😄

Erken başlatmanın mantığını hiç anlamayacağım.
Benim oğlum ağustos doğumlu, hiç göndermek istemiyorum.

Oğlum 31 ekim doğumlu geçen sene anasınıfına gitti bu sene gönderiyorum 1.sınıfa fizik olarak minyon bi çocuk değil hem ne kadar fark olabilir ki bence küçük değiller bikaç ay büyüklerle aralarında çok bi fark olmaz

Sizin çocuk tam 6 yaşında. Biraz küçük ama bence kızlarda bu sorun olmuyor kizlar adapte oluyor ama erkek ise bence erken çünkü erkekler daha geç olgunlaşıyor galiba.
Çocuk bı şekilde uyum sağlasa bile ilerde zorlanıyor. İlkokulda küçük olduğu için öğretmeni de anlayisliysa telafi ediliyor. Ama ortaokula geçince telafi de edilmeyince çocuk sınıfın gerisine düşüyor. Her küçük giden basaramayacak değil tabii ki ama genelde böyle oluyor. Sonra veli geliyor keşke zamanında erken gitmeseydi diye. İş işten geçmiş artık.

Back
X