• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim doğumlu çocuk ve 1. sınıfa başlama meselesi

Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Benim kizim da 2016 Ekim ayında dogdu. Gecen sene devlet okulunda anaokuluna gitti, temel aldi. Bu sene 1. Sınıfa gidecek. 1 sene anaokuluna gitse aslinda iyi olurdu.. Bizim okulda hep böyle yaptılar. Anasinifina gitmeyenleri 1. Sınıfa almadılar.

Ben çocuğumu iyice araştırıp bilgi edindikten sonra bir sene erteledim. Çok iyi yapmışım. 2.çocuğum daha küçük ama doğduğu ay itibariyle onunki de başlayacağı zaman tercihe bağlı olacak. Onu da erteleyeceğim.

Bu yaş grubunda kızım yada aglum yok ama okulda gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeyim, kızın çok küçük olmamakla beraber sınıfta ortada ise yaşı hem kendinden büyükten hem kendinden küçükten daha aktif daha sosyal olduklarına şahit oldum, kız çocuğu sınıfın en büyüğü ise içine kapanık sorunlu ve asosyal oluyor, küçüklerde akran zorbaligina uğruyor. Erkek çocuklarında ise en büyük erkek öğrenci resmen lider sınıfa önderlik yapan sosyal en küçüğü ise akran zorbaligina çok maruz kalıp pisirik ve a sosyal oluyor orta yaş grubu ise daha gölge büyük yasa nazaran şimdi siz karar verin bu benim gozlemlerim, bir bilgi daha sınıfta bir saat ders işledikten sonra size hangi çocukların ana okulundan geldiğini hangilerinin gelmediğini tek tek sayarım ortaokul öğretmeniyim bu düşünün bu yaşa kadar fark edilir derecede

Bu yaş grubunda kızım yada aglum yok ama okulda gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeyim, kızın çok küçük olmamakla beraber sınıfta ortada ise yaşı hem kendinden büyükten hem kendinden küçükten daha aktif daha sosyal olduklarına şahit oldum, kız çocuğu sınıfın en büyüğü ise içine kapanık sorunlu ve asosyal oluyor, küçüklerde akran zorbaligina uğruyor. Erkek çocuklarında ise en büyük erkek öğrenci resmen lider sınıfa önderlik yapan sosyal en küçüğü ise akran zorbaligina çok maruz kalıp pisirik ve a sosyal oluyor orta yaş grubu ise daha gölge büyük yasa nazaran şimdi siz karar verin bu benim gozlemlerim, bir bilgi daha sınıfta bir saat ders işledikten sonra size hangi çocukların ana okulundan geldiğini hangilerinin gelmediğini tek tek sayarım ortaokul öğretmeniyim bu düşünün bu yaşa kadar fark edilir derecede
çocuktan çocuğa değişir bu durum.aileden yetiştirilişine ilkokula kadar nasıl eğitim aldırıldığına ya da desteklendiğine psikolojisi üzerine verilen emeğe kadar değişir.bizim okulda en başarılı çocuklar hep yaşı küçük çocuklardı ama bu da yaşı küçük gönderin dememe yetmez.çocuğu en iyi ailesi ve psikolog artı bir öğretmen 3 lüsü değerlendirebilir.hazırsa ertelemek saçma hazır değilse yaşıtları okula başladı diye göndermek saçma.

Çok haklısınız. İlk okul bişey değil ki zaten asıl eğitim ortaokulda başlıyor asıl yarış. Peki hocam 77 ay iyi mi okul için erken mi ? Yani 6 buçuk yaş
Aslında ilkokul "her şey " demek.İlkokulda temel sağlam olursa çocuk ortaokulda lisede kendini götürüyor, değilse otur kalk yapıyor.Bir çocuk 1.sinifta ne ise sonuna kadar öyle devam ediyor genel olarak gözlemlerimiz bu şekilde

Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Aslında büyük küçük olmasının çok sorunlar getireceğini düşünmüyorum yaştan dolayı bile mecbur kalınıyor bazen. Ama yinede anaokulu ile başlaması çok daha faydalı olacaktır.

2015 aralık 28
Birinci sınıfa baslayacak. Kres ogretmenı " baskasının cocuğu buyuk olqcagına sızınkı oldun " demıstı. Haklı bana gore
Cocuklar cok acımasız cunku.
Hoş yasla alakası da yok gercı. Fena olan yası ne olursa olsun aynı oluyor

Ve ders calısırken daha bilinçli olur

Anaokuluna da gitmediğini söylemişsiniz. Okula hazırlık programından yararlanmamış, kurallı bir ortamda bulunmamış. Bilişsel açıdan hazır mı bilmiyorum, ama diğer alanda zorlanma ihtimali çok yüksek. Ki zaten, okula hazır olup olmadığına bütün gelişim alanları göz önünde bulundurularak verilmeli. Üstelik sınıfın en küçüklerinden olacak. İsterseniz okula hazır mı, değerlendirme yaptırabilirsiniz. Ama şu kısacık yazı bile, çocuğunuza yazık olacağını düşündürüyor.

Ondan 1 yaş hatta 2 yaş büyükler bile olacak sınıfında. Buna hazır mısınız? 2015 liler geçen sene erteledi hep.

Ertelemeselerdi keşke :D şaka bir yana 2 yaş büyük nasıl olacak ki? Yani max Eylül 2015'li vardır diye düşünüyorum.
Ben sınıfın büyüğü olmasının süper avantaj olduğunu düşünmüyorum (uzman değilim).
Şaka bir yana psikolog, okul idaresi ve öğretmen görüşü de bu yöndeydi. Kafamız rahat açıkçası.

Çok haklısınız. İlk okul bişey değil ki zaten asıl eğitim ortaokulda başlıyor asıl yarış. Peki hocam 77 ay iyi mi okul için erken mi ? Yani 6 buçuk yaş
Daha uygun bir yaş tabii , zaten zorunlu yaş da 72 ay. En guzeli çocuğun Ocak doğumlu olması 80 ay oluyor baslayana kadar gayet makul hiç geç değil

çocuktan çocuğa değişir bu durum.aileden yetiştirilişine ilkokula kadar nasıl eğitim aldırıldığına ya da desteklendiğine psikolojisi üzerine verilen emeğe kadar değişir.bizim okulda en başarılı çocuklar hep yaşı küçük çocuklardı ama bu da yaşı küçük gönderin dememe yetmez.çocuğu en iyi ailesi ve psikolog artı bir öğretmen 3 lüsü değerlendirebilir.hazırsa ertelemek saçma hazır değilse yaşıtları okula başladı diye göndermek saçma.
Valla ortalama üstü bir aileden bahsediyorsunuz bilemem 10 yıllık öğretmenim devlet okulundayim genellememin sonuna kadar arkasındayım bu arada bir genelleme yaptım dikkatinizi buda cekiversin olur mu , 100 çocuktan birinin sivrilmesi yada bundan farklı olması istisna oluyor ha birşey daha anne anaokulunda yapılan deney ve gözlemleri evde yapmıştır, çocuk o yaşa kadar oyun terapisi almıştır eğitimde geri kaldığı düşünülmüş desteklenmiştir yahu sayılsa bir milyon şey herkes sayar burda bahse konu olan ortalama (50 kişilik devlet okulunda) bir okuldaki başarı sosyalleşme ve bunun alt yapisi

Maalesef benim düşüncem hepinizden farklı olacak.

Bana pek mantıklı gelmiyor 2016 doğumlu çocuğun okula başlatılmaması. Aralık olsa tamam diyeceğim, çocuğun gelişmişliğine bakarak Ekim ayında da gönderilmeyebilir derdim ama bir ay yüzünden bir yıl kaybetmesi bana mantıklı gelmiyor. Sınıfın küçüğü de olmayacak ayrıca. Şubat 2017li öğrenci de olabilir sınıfta. Ergenliğe diğerlerinden daha önce girecek. Cüsse olarak diğerlerinden de sivrilebilir. Sınıftakilerle yaşıt olmayıp abi gibi olacak (Lisede böyle öğrencilerim vardı. Hal ve hareketleri bile sınıftakilerden farklıydı. Sınıfta kalmış gibi duruyorlardı ki bazıları sınıfta kaldığı için yaş farkı ikiye çıkan vardı.) Üniversiteye geç başlayacak vs.

Bazıları anasınıfına başlamasa ilkokulda başarısız olacak demiş ama 90lı yıllarda anasınıfına gitmiş öğrenciler ilkokulda bir tık daha başarısızdı. Okuma yazmayı geç öğreniyorlardı ve uyum sağlamada sorun yaşıyorlardı. Belki de eskiden işleyiş farklıydı, bilemiyorum.

Buna rağmen çocuğunuzun gelişimi sosyal ve öğrenme kapasitesi açısından uygun değilse geç başlamaması daha iyi olabilir. Ekim ayında doğan evladım olsa büyük ihtimalle ilkokula gönderirdim.

Çocuktan çocuğa değişir diye düşünüyorum. Benim kızım Ekim de başladı. 3 yaşından beri okuma yazma merakı vardı. Bir takım sağlık sıkıntıları yüzünden okul öncesi eğitim almadı. Ama ben evde elimden geldiği kadar etkinlik yaptırdım. Korona da birinci sınıfa başladı biz sıkıntı yaşamadık. Ama ben kızımı tanıyorum, kapasiteyi biliyorum. Beni hiç yanıltmadı.

İkiz oğullarım var, çok şükür Şubat doğumlular. Ama Ekim doğumlu olsalar yollamam. Çünkü kapasite belli yapamazlar. Araba oynayacak, hoplayıp zıplayıp kavga edecekler. Annenin, okul öncesi öğretmeninin, rehberlik servisinin birlikte alması gereken bir karar.

Kızımın sınıfında Aralık 2014 doğumlu olanda var, Aralık 2013 doğumlu olanda var.

Aslında ilkokul "her şey " demek.İlkokulda temel sağlam olursa çocuk ortaokulda lisede kendini götürüyor, değilse otur kalk yapıyor.Bir çocuk 1.sinifta ne ise sonuna kadar öyle devam ediyor genel olarak gözlemlerimiz bu şekilde
Yaa 😱 ben de ilkokulda çok üzerine girmeyeyim diye plan yapıyordum icimden. O zaman işi baştan disiplinli tutmak ve sevdirmeye çalışmak lazım

Çocuğunuz küçük, anasınıfına da gitmemiş, kesinlikle erteleyin, gelecek yıl sınıfın büyüklerinden falan olmaz, şu an gönderirseniz sınıfın en küçüğü olacak.

Maalesef benim düşüncem hepinizden farklı olacak.

Bana pek mantıklı gelmiyor 2016 doğumlu çocuğun okula başlatılmaması. Aralık olsa tamam diyeceğim, çocuğun gelişmişliğine bakarak Ekim ayında da gönderilmeyebilir derdim ama bir ay yüzünden bir yıl kaybetmesi bana mantıklı gelmiyor. Sınıfın küçüğü de olmayacak ayrıca. Şubat 2017li öğrenci de olabilir sınıfta. Ergenliğe diğerlerinden daha önce girecek. Cüsse olarak diğerlerinden de sivrilebilir. Sınıftakilerle yaşıt olmayıp abi gibi olacak (Lisede böyle öğrencilerim vardı. Hal ve hareketleri bile sınıftakilerden farklıydı. Sınıfta kalmış gibi duruyorlardı ki bazıları sınıfta kaldığı için yaş farkı ikiye çıkan vardı.) Üniversiteye geç başlayacak vs.

Bazıları anasınıfına başlamasa ilkokulda başarısız olacak demiş ama 90lı yıllarda anasınıfına gitmiş öğrenciler ilkokulda bir tık daha başarısızdı. Okuma yazmayı geç öğreniyorlardı ve uyum sağlamada sorun yaşıyorlardı. Belki de eskiden işleyiş farklıydı, bilemiyorum.

Buna rağmen çocuğunuzun gelişimi sosyal ve öğrenme kapasitesi açısından uygun değilse geç başlamaması daha iyi olabilir. Ekim ayında doğan evladım olsa büyük ihtimalle ilkokula gönderirdim.
Hakikaten 90larda ne oldu acaba da gerçekten anasınıfına giden çocuklar daha başarısızdı. Bu tesadüf olamaz yani. Acaba o zamanlar okul öncesi eğitim yeni basliyordu ve öğretmenler çocuklara hep oyun oynattığı için çocuklar okulu oyun olarak görüp 1.sinifta derslere direniyor muydu ?
Buradan bir araştırma konusu çıkar 😂

Ertelemeselerdi keşke :KK70: şaka bir yana 2 yaş büyük nasıl olacak ki? Yani max Eylül 2015'li vardır diye düşünüyorum.
Ben sınıfın büyüğü olmasının süper avantaj olduğunu düşünmüyorum (uzman değilim).
Şaka bir yana psikolog, okul idaresi ve öğretmen görüşü de bu yöndeydi. Kafamız rahat açıkçası.
Ay ama sizinki beş günle 2017li olmayı kaçırmış ya. 2016lılardan bir yaş küçük tam. Umarım pişman olmazsınız

2017 şubat doğumlu kızım bu sene ilk defa anaokula gidecek..
hiç okula gitmemiş biri okula alışır mı...
korkuyorum ben yaaa...:(

Bence verin benim kızım kasım doğumlu. Sizin gibi bir sene geç verdim . Sonra mezuna kaldı 24 yaşında ünv bitirdi yaşıtları 2 yıl önce bitirdi ben verme taraftarıyım . Oğlum var sizin gibi 2017 ekim dğumlu kıdmetse seneye göndercem inş.

Bence verin benim kızım kasım doğumlu. Sizin gibi bir sene geç verdim . Sonra mezuna kaldı 24 yaşında ünv bitirdi yaşıtları 2 yıl önce bitirdi ben verme taraftarıyım . Oğlum var sizin gibi 2017 ekim dğumlu kıdmetse seneye göndercem inş.
okumanin er ve geç yaşlari yok.
görümcem 24 unde ünvli oldu 28 inde bitirdi..
4 sene mezuna kaldiydi.
iyiki de kaldi okul 1.likle bitiremezdi:D.
kendini toparlama ihtiyaci oluyor bi süre.
ben 34 e gircem 3. ünvyi okucam:D

Back
X