Ekim doğumlu çocuk ve 1. sınıfa başlama meselesi

Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Bu çocuğun gelişimine bağlı. Anaokuluna geçen yıl gitse çok ark ederdi. Bir sınıf öğretmeni bulun, ölçme ve değerlendirme yapsın. Küçük kas becerisi, bilişsel ve duyuşsal düzeyi birinci sonda hazır mı onlar bilir

Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Bence kesinlikle anaokuluna gitmeli ne kadar geç o kadar iyi ve sizin çocuğunuz anaokuluna gitmemiş. Benim kızım 72 aylık oluyor düşünüyorum keşke göndermeme hakkım olsaydı diye ama bir yandan da bakıyorum 1.5 yaşından beri okullu oldu. Önemli olan çocuğunuzun hazır bulunuşluk düzeyi.
Anaokuluna gönderin pişman olmazsınız

Benim şıcupum3 senedir anaokuluna gidiyor. İlkokula hazır Aralık doğumlu. Ben göndereceğim. Ama Kasım doğumlu arkadaşım göndermiyor.

Ekim biraz daha sınırda normalde gönderilmesine sıcak bakabilirsiniz derdim ama geçen sene anaokuluna gitmemiş. Çocukların anaokulu görmeden ilkokulun yoğun temposuna girmesini doğru bulmuyorum.

Dilekçe vererek kaydı anaokuluna çekebilirsiniz.

Çocuk bı şekilde uyum sağlasa bile ilerde zorlanıyor. İlkokulda küçük olduğu için öğretmeni de anlayisliysa telafi ediliyor. Ama ortaokula geçince telafi de edilmeyince çocuk sınıfın gerisine düşüyor. Her küçük giden basaramayacak değil tabii ki ama genelde böyle oluyor. Sonra veli geliyor keşke zamanında erken gitmeseydi diye. İş işten geçmiş artık.
Çok haklısınız. İlk okul bişey değil ki zaten asıl eğitim ortaokulda başlıyor asıl yarış. Peki hocam 77 ay iyi mi okul için erken mi ? Yani 6 buçuk yaş

Benim kızımda ekim sonu doğumlu.ben rapor çıkartıp geç başlatmıştım.anaokulu öğretmenimiz de çocukların oyun yaşında okula başlamasına karşıydı.oda aynısını yapmıştı.şimdi üçe geçti.iyiki diyorum.çünkü kırılgan ve ders yapmayı sevmeyen bir kız çok zorlanıcaktı ikimiz içinde.

6 yasında cocuk nasıl okul oncesıne gıtmedı ya?

Benim oğlum ekim doğumlu göndermeyi düşünmüyorum. Çocuklarda ay önemli algı farklılıkları oluyor3. Kendinden büyüklerle olmak ona kendisini yetersiz hissettirebilir

Pek çok arkadaş zaten söylemiş ama ben de bir öğretmen olarak öncelikle okul öncesi eğitim alması gerektiğini düşünüyorum.

Kasım dogumlu kızım 3 sene anaokulana gidip okula basladı hiç pişman degilim
Anaokulu ögretmeni bu sene hazır demesine rağmen yine de göndermedim sınıfın büyügü olarak baslası okula.
İlerde faydasını göreecek kucuk kalıp ezilmektense. Ayrıca ztn ilk gün ögretmenimizde yılsonu cocuklarınız lütfen alın demişti alanlar ve almayamlar oldu, almayanlar da 15 tatilden sonra göndermedi. Cocuklae hala oyun cocugu ders birden cok agır geliyoer en hazır olana bile

Aynı apartmanda bir çocuğumdan bir yaş büyük bir kız çocuğu var. Arada boy, konuşma şekli, algılama, sorumluluk bilinci vs olarak o kadar fark var ki. Ve bu kız da bu sene 1. sınıfa başlıyor. İkisinin aynı sınıfta aynı dersi almasını hayal edemiyorum.

Maalesef benim düşüncem hepinizden farklı olacak.

Bana pek mantıklı gelmiyor 2016 doğumlu çocuğun okula başlatılmaması. Aralık olsa tamam diyeceğim, çocuğun gelişmişliğine bakarak Ekim ayında da gönderilmeyebilir derdim ama bir ay yüzünden bir yıl kaybetmesi bana mantıklı gelmiyor. Sınıfın küçüğü de olmayacak ayrıca. Şubat 2017li öğrenci de olabilir sınıfta. Ergenliğe diğerlerinden daha önce girecek. Cüsse olarak diğerlerinden de sivrilebilir. Sınıftakilerle yaşıt olmayıp abi gibi olacak (Lisede böyle öğrencilerim vardı. Hal ve hareketleri bile sınıftakilerden farklıydı. Sınıfta kalmış gibi duruyorlardı ki bazıları sınıfta kaldığı için yaş farkı ikiye çıkan vardı.) Üniversiteye geç başlayacak vs.

Bazıları anasınıfına başlamasa ilkokulda başarısız olacak demiş ama 90lı yıllarda anasınıfına gitmiş öğrenciler ilkokulda bir tık daha başarısızdı. Okuma yazmayı geç öğreniyorlardı ve uyum sağlamada sorun yaşıyorlardı. Belki de eskiden işleyiş farklıydı, bilemiyorum.

Buna rağmen çocuğunuzun gelişimi sosyal ve öğrenme kapasitesi açısından uygun değilse geç başlamaması daha iyi olabilir. Ekim ayında doğan evladım olsa büyük ihtimalle ilkokula gönderirdim.

Bazıları anasınıfına başlamasa ilkokulda başarısız olacak demiş ama 90lı yıllarda anasınıfına gitmiş öğrenciler ilkokulda bir tık daha başarısızdı. Okuma yazmayı geç öğreniyorlardı ve uyum sağlamada sorun yaşıyorlardı. Belki de eskiden işleyiş farklıydı, bilemiyorum.
Bir ek ve düzeltme yapmak istedim çünkü aklıma ufak bir detay geldi. Anneme de şimdi teyit ettirdim.

2000 sonrası, kardeşimin ilkokul öğretmeninin tespitiydi bu. Anasınıfına gitmiş olanlar kalemi iyi kavrama gibi ince motor becerileri daha iyi olduğundan dolayı birinci sınıftayken ilk aylarda diğer öğrencilerden daha iyilermiş. Sonraki aylarda diğerlerine kıyasla geriye düşmüşler.

Ortaokulda öğretmenim .Hiç tanımadığım bir 5.sınıfta 40 dk geçirdikten sonra erken başlayan çocukları size parmakla gösterebilirim.Çocugun zeki olması bedensel olarak iri olması onun okula hazır olduğu izlenimi vermesin.Somut zekânın gelişimi ,kas gelişimi tamamlanmamış oluyor ve hayatı boyunca o geri kalmışlığın özguvensizligi yapışıyor çocuğa.Birakin küçük olmasini yaşında bile olsa anaokulu geçmişi olmaması onu okul hayatında geride bırakacak.Hic tereddütünüz olmasın anaokuluna aldırın yavruyu.

Ee nerdeyse 6 yasinda bu cocuk neden kucuk kalsin 1. Sinifta🙄 anasinifina keske gidebilseydi bence eksiklik.. hem disiplini hem oyun oynamayi ogreniyolar orda.. bi nevi okula hazirlik
Gibi ama…olmazsa 1. Sinifa gider baktin geri kaldi tekrar ettirirsin..

Back
X